Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам вирус в кеша

Featured Replies

Здравейте, приятели,

Получих лаптоп от приятел за 50 евро, голям i7 лаптоп от 2015 г., с Windows 10, който е възстановен до фабрично състояние. Сега имам голям проблем, когато се опитах да инсталирам World of Warcraft, той изведнъж се изключи при 90% напредък. Когато го използвам нормално, няма проблем, като например сърфиране в интернет. Windows Defender не открива никакви вируси. 

Какво може да е причината за това? 

Благодаря предварително!

• Отговори 51
  • Прегледи 3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Причината може да е хардуерен проблем. Стар лаптоп, не се знае как е експлоатиран и поддържан, дали не загрява, дали няма нещо повредено, и т.н. Той затова е струвал 50 евро.  Дайте го в някой св

• Това не е вирус, няма такива неща 'вирус в кеша' - как ги измисляте? Просто машината е стара и или не е почиствана и прегрява и изключва, или има хардуерен проблем. След като не показваш нещата, които

• Вирус в кеша  

Публикувани изображения

Причината може да е хардуерен проблем. Стар лаптоп, не се знае как е експлоатиран и поддържан, дали не загрява, дали няма нещо повредено, и т.н. Той затова е струвал 50 евро. 

Дайте го в някой свестен сервиз за диагностика и профилактика.

За 50 евро може и с повреден механичен диск да е, с повредена батерия и/или захранване... Ако батерията се сваля лесно, пробвай без нея, само на захранване.

• Автор
току-що, Rudy M. написа:

Причината може да е хардуерен проблем. Стар лаптоп, не се знае как е експлоатиран и поддържан, дали не загрява, дали няма нещо повредено, и т.н. Той затова е струвал 50 евро. 

Дайте го в някой свестен сервиз за диагностика и профилактика.

Бях на две услуги, те пуснаха  Malwarebytes Премиум и друг антивирус, но не намериха нищо. Мисля, че това устройство се контролира по някакъв начин, но не съм сигурен дали това се прави от моя приятел, тъй като той не разбира от компютри.

Вероятността вирус да причинява изключване на една машина е много малка. Не е изключено да има и софтуерен проблем, но според мен е от хардуера.

След като не разбирате от компютри, не мислете за разни конспиративни теории. Занесете лаптопа на специалист, да го прегледа. Ама не този, който е пуснал MB Premium, а някой истински.

хахахаах не бе ни моа вирус в кеша и контролира щайгата хахахахааха

Сигурен или сигурна ?

• Автор
преди 13 минути, Teemo v. X написа:

хахахаах не бе ни моа вирус в кеша и контролира щайгата хахахахааха

Сигурен или сигурна ?

Смееш се прекалено много за моя вкус.

Аз не знам как човек може да очаква World of Warcraft да тръгне на лаптоп от 2015г. На мен стария ми е от 2016г  и даже Симса ми насича на него, камо ли WOW да подкарам. HP Pavilion - беше доста добър за времето си, но вече за нищо не става тази бракма. 

Пусни примерно hwinfo сензорите и наблюдавай каква максимална температура на процесора ще се отчете, преди да се изключи. Може и да включиш логовете, но най-вероятно лаптопа трябва да се почисти основно и да му се смени термопастата за начало.

Сваляте тези две безплатни програми CPUID HWMonitor и CrystalDiskInfo инсталирате ги и показвате тук информацията от тях, като за CPUID HWMonitor - дайте информация как е при студен старт на системата и при опит за инсталация на играта отново (може и друго симулирано натоварване на системата - 7-zip, Winrar и т.н.)

Също така - върху каква повърхност е поставен лаптопа? Къде са му отворите за охлаждане - входящ/изходящ? Как се променя потока и температурата при натоварване? Какво става ако задната част (там където е оста на завъртане на екрана) се повдигне на 2-3 сантиметра - две гумички за молив биха свършили работа за теста.

Инсталацията на играта я правите - online или offline?

• Автор
преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

Сваляте тези две безплатни програми CPUID HWMonitor и CrystalDiskInfo инсталирате ги и показвате тук информацията от тях, като за CPUID HWMonitor - дайте информация как е при студен старт на системата и при опит за инсталация на играта отново (може и друго симулирано натоварване на системата - 7-zip, Winrar и т.н.)

Също така - върху каква повърхност е поставен лаптопа? Къде са му отворите за охлаждане - входящ/изходящ? Как се променя потока и температурата при натоварване? Какво става ако задната част (там където е оста на завъртане на екрана) се повдигне на 2-3 сантиметра - две гумички за молив биха свършили работа за теста.

Инсталацията на играта я правите - online или offline?

преди 8 минути, Anna7 написа:

Смееш се прекалено много за моя вкус.

О, забравих - тук съм да те забавлявам. Вземи се скрий с хилядите си женски профили... Прозираш.

• Автор
преди 3 минути, Teemo v. X написа:

О, забравих - тук съм да те забавлявам. Вземи се скрий с хилядите си женски профили... Прозираш.

Добре, това вече е прекалено, просто ме обвиняваш в неща.

преди 1 минута, Anna7 написа:

Добре, това вече е прекалено, просто ме обвиняваш в неща.

Ще има пак в 7-8-10 страници в "Проблеми с форума" ...

• Автор
преди 1 минута, Teemo v. X написа:

Ще има пак в 7-8-10 страници в "Проблеми с форума" ...

Имам вирус в кеша .

Това не е вирус, няма такива неща 'вирус в кеша' - как ги измисляте? Просто машината е стара и или не е почиствана и прегрява и изключва, или има хардуерен проблем. След като не показваш нещата, които искаме - температури по време на работа - а си пишеш едно и също и не отговаряш на въпросите, няма как да помогнем. Най-добре занеси лаптопа в някой сервиз, там ще кажат дали може да се ремонтира и дали си струва.

• Автор
току-що, Raze написа:

Това не е вирус, няма такива неща 'вирус в кеша' - как ги измисляте? Просто машината е стара и или не е почиствана и прегрява и изключва, или има хардуерен проблем. След като не показваш нещата, които искаме - температури по време на работа - а си пишеш едно и също и не отговаряш на въпросите, няма как да помогнем. Най-добре занеси лаптопа в някой сервиз, там ще кажат дали може да се ремонтира и дали си струва.

Имам много голям проблем с вируси от 2020 г., преди това нямаше нищо.

• Автор
преди 2 минути, Teemo v. X написа:

Вирус в кеша

Untitled-1.png

Да

• Автор
преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Това добре, но другите неща?

Има Kingston SSD, според софтуера е в 100% състояние.

току-що, Anna7 написа:

Има Kingston SSD, според софтуера е в 100% състояние.

Супер, а температурите да видим, модела на лаптопа и останалия хардуер?

Колко свободно място има по дяловете на SSD-то (ако е на дялове) или общо свободно?

преди 15 минути, Anna7 написа:

Имам много голям проблем с вируси от 2020 г., преди това нямаше нищо.

И за кво ти трябваше да влизаш в този форум - пълен с хакери ? Сега даже ще ти изпразнят кеша...

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Супер, а температурите да видим, модела на лаптопа и останалия хардуер?

Колко свободно място има по дяловете на SSD-то (ако е на дялове) или общо свободно?

Dell Inspiron 7359, SSD Температура 35 .

Intel Core i7
Модел процесор    6500U
Тактова честота на процесора    2,5 GHz
Памет

Размер на паметта    8 GB
Тип памет    DDR3
Максимална скорост на паметта    1600 MHz
Дисплей

Размер на дисплея    13,3"
Разделителна способност на дисплея    1920 x 1080
Тип на видеокартата     Интегрирана
Модел на видеокартата    Intel HD 5200
Повърхност на дисплея    Блестяща
Сензорен екран    Да

преди 3 минути, Teemo v. X написа:

И за кво ти трябваше да влизаш в този форум - пълен с хакери ? Сега даже ще ти изпразнят кеша...

Започвам да оставам без. кеша

преди 4 минути, Anna7 написа:

Dell Inspiron 7359, SSD Температура 35 .

Това е температурата само на SSD, също така, това не е голям лаптоп - 13,3" е.

До колкото виждам - изходящия ти въздушен поток е централно срещу екрана - провери какъв въздух излиза там при спокойно състояние и при натоварване, чуй и перката как върти и дали потока се променя или само звука.

Също така, след като отчетеш максималните температури при натоварване - може да орежеш Turbo честотите на процесора - би трябвало да има опция в биоса, но можеш да го направиш с опциите от управление на захранването или външна програма за по-фин контрол.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.