Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предсрочни парламентарни избори в България 19.04.2026

Featured Replies

преди 12 часа, Bubbles написа:

С една част съм съгласен, обаче за да има промяна каквато и да е то трябва лустрация на всичко досегнало се властта от 45та година до днес както и на цялата съдебна власт. 

Какво по-точно ще "лустрираш"? То няма хора, страната ни за 36-37 години е намаляла на половина, и то без война. Структурата на населението е адски разклатена, да не говорим за качеството на младите генерации... то там направо е потресаващо. А ако съдим и по постовете на голяма част от хората тук (макар, че няма да е особено коректно), то и по-възрастното не е особено добър материал). Говорим за държава, където немалка част от населението няма дори базисни познания. Та...какво по-точно ще лустрираш? Извинявай,ама... говорим за население, дето за всички свои неуспехи вини разни синове и внуци на комунисти, и то при положение, че от падането на този строй са минали кажи-речи 40 години. Ти само виж за "Петрохан" как всичко живо кълве на въдицата на "медиите" само и само да се замете връзката с ПП-ДБ. Новата мантра е, че записите били манипулирани, щото някой бил снимал момчетата без те да знаят. Направо цялата световна гангстерска машина е била срещу тях...

• Отговори 906
  • Прегледи 17,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В. Велев
    В. Велев

• M.Николов
    M.Николов

Е ми ние точно затова ще гласуваме за него.😀 Колкото и неразбираемо да е това за теб.😀 Да ти го обясня по-просто - ние искаме в Европа, но без Бочко и Шиши.

Публикувани изображения

• Автор

Лустрацията трябваше да се направи навремето. Можеше, но не се направи. Сега вече няма смисъл. 

Ето броя на депутатите според резултатите от агенциите:

Маркет линкс: Радев-89, ГЕРБ-54, ППДБ-44, ДПС-37, Възраждане-16.

Мяра: Радев-97, ГЕРБ-55, ППДБ-37, ДПС-31, Възраждане-20.

Тренд: Радев-96, ГЕРБ-60, ППДБ-32, ДПС-30, Възраждане-22.

преди 1 минута, The Lone Star написа:

Лустрацията трябваше да се направи навремето.

То и тогава нямаше как да се направи. При близо 1 милион членове на БКП плюс роднини и семейства, какво по-точно ще лустрираш в държава, която е била 8 милиона, от които етнически българи са към 5-6 само?

преди 15 минути, communismatic написа:

Та...какво по-точно ще лустрираш? Извинявай,ама... говорим за население, дето за всички свои неуспехи вини разни синове и внуци на комунисти, и то при положение, че от падането на този строй са минали кажи-речи 40 години.

Извинявай, ама защо няма успял бизнесмен в България, който да е син или внук на накой лежал или убит в концлагерите „Белене“ или „Ловеч“?

Така, че не излизай с тези изтъркани манипулации.

преди 2 минути, The Lone Star написа:

Лустрацията трябваше да се направи навремето. Можеше, но не се направи. Сега вече няма смисъл. 

Винаги има смисъл.

• Автор

Не е съвсем така. На изборите от 97-ма година ОДС имаше пълно мнозинство от 137 депутата. Спокойно можеше да направи лустрация стига да искаше.

Лустрацията не засяга нито синовете, нито внуците. Ако сега се направи нещо подобно даже ще има обратен ефект.

преди 2 минути, БаалБек написа:

Извинявай, ама защо няма успял бизнесмен в България, който да е син или внук на накой лежал или убит в концлагерите „Белене“ или „Ловеч“?

Е как да няма? Даже имахме и кмет, при това на столицата. Ти пак не си разбрала...

преди 3 минути, БаалБек написа:

Така, че не излизай с тези изтъркани манипулации.

Тя главата ти е една огромна манипулация, просто е пълна с нищо и те манипулира самата тя.

току-що, The Lone Star написа:

На изборите от 97-ма година ОДС имаше пълно мнозинство от 137 депутата.

Бил съм на шест години, но съдейки от дистанцията на времето... това е била най-голямата политическа измет от 1989-а насам. По-рано СДС бастисва селското стопанство, и то поради тоталната си некомпетентност, а по-късно техните наследници еб*ват майката и на икономиката с бандитската приватизация, която извършват. Тук доста са ми забавни разни техни дърти гласоподаватели, дето яростно ги бранят. Интересно, какви ли аргументи може да използваш в тяхна полза...

• Автор
преди 6 минути, communismatic написа:

Интересно, какви ли аргументи може да използваш в тяхна полза...

Това предполагам е към Баалбек? А темата е за предстоящите избори и не ми се иска да се превръща в за, против, социализъм и т.н.

току-що, The Lone Star написа:

Това предполагам е към Баалбек? А темата е за предстоящите избори и не ми се иска да се превръща в за, против, социализъм и т.н.

Не беше към Баалбек, а към разни като @parmobil, дето нямат абсолютно никакви аргументи в противното, та единственото, което им хрумва е да бягат от неудобни въпроси. Просто толкова им е акъла. Както и да е... и това с бизнесмените, дето нямало такива, дето били от репресирана фамилия е пълен абсурд. Аз веднага се сетих за Стефан Софиянски, който (по негови думи) е УЖ от такова семейство, а оня колко се нагуши... даже въртеше далавери и с ВИС и СИК едно време.

преди 31 минути, communismatic написа:

Аз веднага се сетих за Стефан Софиянски

Тоест, нищо не си рабрал, а вменяваш умствените ти проблеми на други! 

Пресен пример! Аз пиша това:

преди 50 минути, БаалБек написа:

Ти ми отговаряш с това:

преди 48 минути, communismatic написа:

Е как да няма? Даже имахме и кмет, при това на столицата. Ти пак не си разбрала...

Благодаря за вниманието!

:newspaper:

Умницата на мама, кво значение има, дали някой е бил в концлагер или не? В случая говорим, че кмет на нашата столица е бил от "неблагонадеждно" семейство? Та, кво значение има, дали били въдворени в концлагери? Би ли ми обяснила? Тук говорим за зависимости, ако и това не си разбрала, то и Господ не може, да ти помогне. Акъл море, глава шамандура...

преди 1 час, communismatic написа:

Умницата на мама, кво значение има, дали някой е бил в концлагер или не?

Каза ли нещо или нямаш отговор и търсиш, чрез chatgpt? :wub:

преди 2 часа, communismatic написа:

И кво? Кои са посочените от теб успешни бизнесмени в България, наследници (деца и внуци) на хора лежали или убити в концлагерите „Белене“ или „Ловеч“? 

:popcorn2:

преди 2 часа, communismatic написа:

Извинявай,ама... говорим за население, дето за всички свои неуспехи вини разни синове и внуци на комунисти, и то при положение, че от падането на този строй са минали кажи-речи 40 години.

преди 3 часа, communismatic написа:

Какво по-точно ще "лустрираш"? То няма хора, страната ни за 36-37 години е намаляла на половина, и то без война. Структурата на населението е адски разклатена, да не говорим за качеството на младите генерации... то там направо е потресаващо. А ако съдим и по постовете на голяма част от хората тук (макар, че няма да е особено коректно), то и по-възрастното не е особено добър материал). Говорим за държава, където немалка част от населението няма дори базисни познания. Та...какво по-точно ще лустрираш? Извинявай,ама... говорим за население, дето за всички свои неуспехи вини разни синове и внуци на комунисти, и то при положение, че от падането на този строй са минали кажи-речи 40 години. Ти само виж за "Петрохан" как всичко живо кълве на въдицата на "медиите" само и само да се замете връзката с ПП-ДБ. Новата мантра е, че записите били манипулирани, щото някой бил снимал момчетата без те да знаят. Направо цялата световна гангстерска машина е била срещу тях...

Без да се изчисти всичко досегвало се до властта промяна не чакай, това се опитвам да ти кажа. 

преди 43 минути, БаалБек написа:

И кво? Кои са посочените от теб успешни бизнесмени в България, наследници (деца и внуци) на хора лежали или убити в концлагерите „Белене“ или „Ловеч“? 

Ми вече ти посочих един такъв, в края на краищата не съм виновен, че нямаш акъл за пет стотинки... 

преди 44 минути, БаалБек написа:

Каза ли нещо или нямаш отговор и търсиш, чрез chatgpt?

Това го твърди умницата, на която възможностите й опират единствено до копи-пейст от "Фейсбук"... Забавно. 

преди 1 час, communismatic написа:

---

Смяташ ли тази година да отговориш и да напишеш кои са успешните бизнесмени в България, наследници (деца и внуци) на хора лежали или убити в концлагерите „Белене“ или „Ловеч“? 

:popcorn2:

Или пак ще избягаш позорно, както всеки път?

преди 7 часа, communismatic написа:

Не беше към Баалбек, а към разни като @parmobil, дето нямат абсолютно никакви аргументи в противното, та единственото, което им хрумва е да бягат от неудобни въпроси. Просто толкова им е акъла. Както и да е... и това с бизнесмените, дето нямало такива, дето били от репресирана фамилия е пълен абсурд. Аз веднага се сетих за Стефан Софиянски, който (по негови думи) е УЖ от такова семейство, а оня колко се нагуши... даже въртеше далавери и с ВИС и СИК едно време.

Аз не бягам от неудобни въпроси. Просто реших да приключа с твоите "неудобни" в соц-тема въпроси и те попитах: къде се осъществиха успешно марксистко-ленинските идеи? Ти не отговори, а ме попита за рафинерия. Която няма нищо общо с глупостите, които НРБ следваше.

P.S. Може да съм пропуснал нещо назад в темата, но както съм подчертавал, имам по-интересни неща за вършене, за да не вися във форум.

преди 2 часа, parmobil написа:

Аз не бягам от неудобни въпроси.

Верно? Я кажи за ползите от еврото тогава. Нали ти писах - отговаряш ми и аз ти отговарям? Стиска ли ти? Да не те навра пак там, дето слънце не огрява? :) 

преди 6 часа, БаалБек написа:

Смяташ ли тази година да отговориш и да напишеш кои са успешните бизнесмени в България, наследници (деца и внуци) на хора лежали или убити в концлагерите „Белене“ или „Ловеч“? 

Мога ли да дам пример с твоят гуру - Бойко Методиев Борисов? Човека стана мултимилионер от едни магистрали...

Външният ни министър... с украинското знаме. Баси жалките американски марионетки!

преди 51 минути, communismatic написа:

Верно? Я кажи за ползите от еврото тогава. Нали ти писах - отговаряш ми и аз ти отговарям? Стиска ли ти? Да не те навра пак там, дето слънце не огрява? :) 

Мога ли да дам пример с твоят гуру - Бойко Методиев Борисов? Човека стана мултимилионер от едни магистрали...

Външният ни министър... с украинското знаме. Баси жалките американски марионетки!

Тая патка заспала къде я изровиха от нафталина не знам ама трябва да се разкара на момента. Самия факт, че е български министър а носи украинското знаме на гърдите си говори предостатъчно какъв боклук е и чии интереси ще защитава. 

преди 14 минути, The Lone Star написа:

Тая велика партия трябва да бъде смазана направо и тия боклуци, които от сума ти време насам я представляват, да ги избесят на първите дървета. Ква е тая лява партия, дето е пълна с мултимилионери? Що за лицемерие?

преди 3 часа, communismatic написа:

Тая велика партия трябва да бъде смазана направо и тия боклуци, които от сума ти време насам я представляват, да ги избесят на първите дървета. Ква е тая лява партия, дето е пълна с мултимилионери? Що за лицемерие?

Ами 2013-2014та изгониха младите за да си останат само дъртаците и техните потомци... 

...като цяло БСП никога не е била социалистическа партия, това е само една абревиатура. 

на 23.02.2026 г. в 23:12, Bubbles написа:

Тая патка заспала къде я изровиха от нафталина не знам ама трябва да се разкара на момента. Самия факт, че е български министър а носи украинското знаме на гърдите си говори предостатъчно какъв боклук е и чии интереси ще защитава. 

Хубавото Наде се оказа с най големи топки от всички външни министри до сега . Браво ! 

Но иначе правителството си е на....

642290057_10243376664337807_636569486280

преди 2 часа, The Lone Star написа:

Да, пиарите работят неуморно за новия месия .  И Доган, и Черепа и Бобокови също мълчат.. и работят...  как ще  борят "модела и мафията" :giggle1:

И да, мълчанието на Зеления чорап не му носи вреда. Опита се да хлъцне и да политизира случая Петрохан, насраха го веднага, и мухльото млъкна. 

Това му е правилна тактика защото когато и да си отвори устата, все е грешка и на всеки става ясно колко е тъп .

Много ме радва умнокрасивата еуфория около Надежда Михайлова. Наш министър с чуждо знаме, дето даже и предостави летището на американските боклуци за да атакуват Иран. И това, според тях е "големи топки"... Иначе, Румен Радев бил руска подлога. 😆

Миро е един от причините, по шампоаните, да слагат упътвания...

• Автор
преди 5 часа, miro20 написа:

Да, пиарите работят неуморно за новия месия . 

Само той ли има пиари?! Ето броя на депутатите според ЦАМ: Радев-97, ГЕРБ-54, ППДБ-37, ДПС-29, Възраждане-23.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.