Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с лаптоп MSI

Featured Replies

преди 4 минути, Ганчо Ганев написа:

не ме допуска да го манипулирам,инсталирам уин 11 про. не го вижда в мениджера

WhatsApp Image 2026-04-10 at 19.37.21.jpeg

първия ред е светлосив и не мога да го поставя в дисейбъл

Свали драйвъра IRST за диска на носителя, от който инсталираш Уиндоуса. Покажи драйвъра и ще ти се появи диска..... елементарно е!

• Отговори 51
  • Прегледи 2,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Изтегли и разархивирай тези драйвери на инсталационната флашка. Когато стигнеш до мястото където ти казва, че няма диск, цъкаш намери драйвер и му посочваш папката с тези файлове от флашката > http

• Определено е проблем с драйвър. Използвайте програмата BlueScreenView, за да разберете кой точно. 

• Влез в 'safe mode' и деинсталирай проблемната актуализация.

Публикувани изображения

преди 6 минути, Ганчо Ганев написа:

не става

Става, ама трябва правилно да се направи и с правилния драйвър......

• Автор

ако става дай ми линк ,и ми поясни по-точно,пак ще пробвам

преди 28 минути, Joss Bomon написа:

Ако стария Windows зарежда, пускай преинсталацията през него.

как през него?

• Автор

Мисля,че твърдия диск има дефект.По време на инсталацията(през уиндоус) се появява черен екран-започвам отначало стига до 60% пак черен екран.Има ад и мъка и в мъката любов!

• Автор
на 10.04.2026 г. в 22:17, Joss Bomon написа:

Каква инсталация му пускаш > със запазване на файловете или чиста инсталация?

чиста

Как да направя така,че от външен носител да форматирам диска с уина?

Бих могъл да демонтирам твърдия диск,да го заменя но ако пак не вижда новия?

Ситуацията още ли е "развален телефон"? Проблема е, че нямаш елементарните познания за преинсталация, за да се водиш от съветите ни.

Тръгнахме от драйвер, през repair install, а сега отиваш на чиста инсталация... все различни неща. Да подменяш диска трябва да има доказана причина, но ти не си го тествал с никаква програма. Освен това се появяваш, задаваш задача и изчезваш за дни. Така проблем не се решава.

• Автор
преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Ситуацията още ли е "развален телефон"? Проблема е, че нямаш елементарните познания за преинсталация, за да се водиш от съветите ни.

Тръгнахме от драйвер, през repair install, а сега отиваш на чиста инсталация... все различни неща. Да подменяш диска трябва да има доказана причина, но ти не си го тествал с никаква програма. Освен това се появяваш, задаваш задача и изчезваш за дни. Така проблем не се решава.

Извинявам се,прав сте за моето отношение!Бих искал да направя преинсталация,имам основни познания.

Сега компа е пред мен.

С инструмент на Микрософт направих стартиращ диск от същия сайт.

Когато започна инсталация-стигам до там,че инсталационната програма не вижда ссд на компа.Влизах в биос,пробвах да изключа някоя забрана или парола ,ако има такава за да стане видим ссд,но не стана.Пробвах да инсталирам драйвер по съвет от по-горните постове-не можах-смъкнах драйвера като някакво ехе-тръгва инсталация и после нищо..

• Автор

Не ми позволява,от снимката не се вижда добре но е светлосив-различен от другите редове и не ми позволява

манипулация

WhatsApp Image 2026-04-12 at 13.16.56.jpeg

Изтегли и разархивирай тези драйвери на инсталационната флашка. Когато стигнеш до мястото където ти казва, че няма диск, цъкаш намери драйвер и му посочваш папката с тези файлове от флашката > https://download-2.msi.com/nb_drivers/imsm/F6_20.0.0.1037_20.0.0.1037_0xa2ce26ec.zip

Зареждане на VMD/IRST драйвер по време на инсталация на Windows

Като приключиш с инсталацията на Windows, изтегли всички драйвери от тук и ги инсталирай.

• Автор
преди 18 минути, Joss Bomon написа:

Изтегли и разархивирай тези драйвери на инсталационната флашка. Когато стигнеш до мястото където ти казва, че няма диск, цъкаш намери драйвер и му посочваш папката с тези файлове от флашката > https://download-2.msi.com/nb_drivers/imsm/F6_20.0.0.1037_20.0.0.1037_0xa2ce26ec.zip

Направих го,сега виждам диска,но по време на инсталацията се прецака пакWhatsApp Image 2026-04-12 at 13.45.13.jpegWhatsApp Image 2026-04-12 at 13.45.35.jpeg

пак извади черен екран с предупреждение,че ще се рестартира.....като в най-горните постове,имам видео но е голямо и не можах да го кача

WhatsApp Image 2026-04-12 at 13.57.09.jpegWhatsApp Image 2026-04-12 at 13.58.04.jpegWhatsApp Image 2026-04-12 at 13.58.36.jpeg

на финала след рестарта не вижда инсталационната флашка

С тоя испански... С какво успя да запълниш маркирания партишън с 450 GB ? Изтрий всички дялове/партишъни от Disk 1 и само го маркирай да тръгне инсталацията както е неразпределен. А рестартиране по време на инсталацията по принцип е задължително поне няколко пъти. НЕ го пипай когато се рестартира. След първия рестарт можеш да махнеш флашката. Ти разчиташ ли съобщенията които дава?

• Автор

включва яко вентилаторите,чакам го малко да си почине и го грабвам пак

ами те тези 450 гб са си неговите фаилове

преди 8 минути, Ганчо Ганев написа:

ами те тези 450 гб са си неговите фаилове

Няма как да са неговите, защото инсталацията е не повече от 30GB. Явно си пуснaл Upgrade, а не Custom. Избери втората опция - Custom!

How to make clean install of Windows 11 - ARTICLE - Microsoft Q&A

преди 4 минути, Ганчо Ганев написа:

извинявай бях пропуснал да форматирам

Сега не форматирай нищо, а само избери Custom и изтрий всички дялове без да създаваш нов. Маркирай неразпределения диск и направо му пускай инсталацията.

• Автор

WhatsApp Image 2026-04-12 at 14.12.52.jpegWhatsApp Image 2026-04-12 at 14.13.27.jpegWhatsApp Image 2026-04-12 at 14.22.46.jpeg

след първия рестарт на 82 процента от инсталацията вади горните 3 екрана

Пускай нова ЧИСТА инсталация! В предния си пост съм ти обяснил какво да направиш. Свери си в BIOS датата и часа за всеки случай и не включвай нищо в USB освен инсталационната флашка и евентуално мишка.

• Автор

пуснах чиста инсталация,преди това форматирах и елиминирах партишъните-но пак черен екран и се рестартира директно в биос

почнах нова инсталация и пак същото..

Свери час и дата и задай в BIOS default настройки. Всичко правиш с включено зарядно, а не на батерия. Ако няма промяна, остава да пробваш друг диск, но преди да се набуташ с нов, машината трябва да се види от специалист/сервиз.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.