Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да защитим историята ни от пренаписване!!!

Featured Replies

Помните ли грозните и неверни твърдения на продажницата Мартина Балева, която оспорваше Баташкото клане и го нарече "мит"?  Чийто твърдения на кухата изкуствоведка се основаваха на изследвания на само една картина? Помните ли грозните опитите за махането на стихотворението"Аз съм българче" на Иван Вазов от читанката за първи клас? За махането на Паисий Хилендарски, Иван Вазов  и подобни , понеже били остарели? Грозната съпротива и до днес срещу вероучението? А сега видяхте ли как една превзета и надута американска слугиня  опита да ни настрои срещу Русия  и се изплю върху историята ни?

Крайно време е всички ние, истинските българи  да излезем и да заявим ясно че сме против пренаписването на историята ни от всякакви продажници! Крайно време е да се съберем всички на огромен митинг в подкрепа на България, българското и българската история! Да покажем, че не сме малко, че не сме овце  и че няма да приемем абсолютно никаква гавра с нашата история! 

Или поне на тазгодишния 24 май всички да излезем с българското знаме и с портрет на някоя истинска и значима личност от нашата история, както и на руските личности, благодарение на които я има България!  Или пък с карти на санстефанска България!!!! Или с православен кръст в ръце, или със изображение на храм - паметника "Александър Невски". Това ще е най - ясното визуално послание към гнусния запад и неговите слуги!  Нека да видят, че не сме малко, че сме истински българи, че няма да ни претопят и че за никакви пари не се продаваме!!!!!

Взеха ни лева, но няма да ни вземат нито езика, нито вярата, нито историята!!!!

Аз ще си украся всички профили с българското знаме, а на кориците ще слагам различни известни личности от нашата история!

преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

Историята винаги се пише от силните.

Поправка : Историята винаги се манипулира от силните на деня.

Хора, които не могат и няма с какво да се гордеят в настоящето, се гордеят с историята! В миналото са живели други хора, имали са други цели и приоритети. Това е бил техният, а не вашият живот, за да се гордеете с техните подвизи или страдания.

преди 1 час, Oxiss написа:

Хора, които не могат и няма с какво да се гордеят в настоящето, се гордеят с историята! В миналото са живели други хора, имали са други цели и приоритети. Това е бил техният, а не вашият живот, за да се гордеете с техните подвизи или страдания.

Не казвам напълно да си забравим историята ,но трябва да я гледаме обективно.Ти си абсолютно прав те са си изживели своето сега е наш ред да си постигаме целите прекаленото идеализиране на миналото води само до проблеми.

преди 9 часа, Bubbles написа:

Поправка : Историята винаги се манипулира от силните на деня.

М да, но за да едитнеш файл, за да кракнеш система - първо трябва да съществуват.

И както се казваше в онзи филм ... Историята не е това което е ...

Или да го откраднеш, след 9.IX СССР откарва държавния ни архив в Москва и още не ни го е върнала, щото бил "Военна плячка". А при липса на архив пишман историците комуняги мога да си натворят каквото си искат. Точно тия промени иска да защитава берковишката лигла, ами направо да включи и любимите тези на другаря Путин за Рюрик, Печенегите и че Кирилицата идва от Македония.

преди 19 часа, Anneliese написа:

Помните ли грозните и неверни твърдения на продажницата Мартина Балева, която оспорваше Баташкото клане и го нарече "мит"?  Чийто твърдения на кухата изкуствоведка се основаваха на изследвания на само една картина? Помните ли грозните опитите за махането на стихотворението"Аз съм българче" на Иван Вазов от читанката за първи клас? За махането на Паисий Хилендарски, Иван Вазов  и подобни , понеже били остарели? Грозната съпротива и до днес срещу вероучението? А сега видяхте ли как една превзета и надута американска слугиня  опита да ни настрои срещу Русия  и се изплю върху историята ни?

Крайно време е всички ние, истинските българи  да излезем и да заявим ясно че сме против пренаписването на историята ни от всякакви продажници! Крайно време е да се съберем всички на огромен митинг в подкрепа на България, българското и българската история! Да покажем, че не сме малко, че не сме овце  и че няма да приемем абсолютно никаква гавра с нашата история! 

Или поне на тазгодишния 24 май всички да излезем с българското знаме и с портрет на някоя истинска и значима личност от нашата история, както и на руските личности, благодарение на които я има България!  Или пък с карти на санстефанска България!!!! Или с православен кръст в ръце, или със изображение на храм - паметника "Александър Невски". Това ще е най - ясното визуално послание към гнусния запад и неговите слуги!  Нека да видят, че не сме малко, че сме истински българи, че няма да ни претопят и че за никакви пари не се продаваме!!!!!

Аз ще си украся всички профили с българското знаме, а на кориците ще слагам различни известни личности от нашата история!

преди 19 часа, Anneliese написа:

Казвам го само веднъж за недоразбралите аз  съм Атеист и Путинофоб  ,които разбрал разбрал,но очевидно  трябва да учиш повече 😎

преди 20 минути, Magas написа:

Казвам го само веднъж за недоразбралите аз  съм Атеист и Путинофоб  ,които разбрал разбрал,но очевидно  трябва да учиш повече 😎

Къфто щеш да си не можеш да отричаш истината само заради изкривените си виждания.

преди 14 часа, Oxiss написа:

Така, наистина.Хора , които нямат Вътрешна Сила и са „комплексари“ често опират до историята на своя държава,нация, етнос, религии и пр.  Обаче, препоръчвам за Вас Оксисс ли си ,не те знам, препоръчвам 2 пъти дневно Доза Смирение и един път седмично Исторически Преглед и Уважение.

преди 12 часа, Magas написа:

Не казвам напълно да си забравим историята ,но трябва да я гледаме обективно.Ти си абсолютно прав те са си изживели своето сега е наш ред да си постигаме целите прекаленото идеализиране на миналото води само до проблеми.

Какви са Ви целите?........Историческа Памет и анализ на миналото, да не би случайно Вашите цели да са заченати -Там някъде в „неидеализираното“ минало............или Неразбраното Минало!?

преди 54 минути, Magas написа:

пък аз ще се повторя и за н-ти път............. и аз съм Безбожник ( различно от атеист) , нямам божествени котви и спирачки, нямам окови..................тоя путин кой беше!? , днеска го има утре не...............имаш ли време за губене да го фобиш?.....................за  кое „работиш“ ако се съобразяваш с национален интерес - придържай се към православие и Нашия Прочит на „славянство“

преди 37 минути, Bubbles написа:

Къфто щеш да си не можеш да отричаш истината само заради изкривените си виждания.

„истината“ и физически не е „дефинируемна“ т.е в човешки свят -истината е с нюанси и често не е една. Тя най-често е болезнена.

.................................

п.с. като стана въпрос за „истината“ и нейното пренаписване. ей ви пресен,топъл пример.............в момента съвсем случайно гледам чрез нета „интелектуалния„ разговор между 2 ма стари земеделци единия търпоманов май беше , другия георги петров.............. страшни опити и мъки разговора да прилича на интелектуален...............но някак си не се получава. ...........и тъй като аз съм деградант и забравям вчера къде си оставих колата, но съм гадно коп-ле и Помня уважаемия г-н георги петров -преди 35 г. или колко там не беше известен като гошо петров, а като  Гошо Тъпото !😁 Ако беше некой младеж ги засякъл тея дедовци да се правят на интелигенти = би се напрегнал, но ................... гошо тъпото! Казваш това и Всичко е Ясно !😄

още едно пс. бе Гошо Тъпото- герги петров-младши още ли е в ДАНС, ,тоя не беше ли онзи надежден кадър от данс назначен точно преди гърмежа на КТБ и точно в отдела на данс отговарящ за банковата дейност?, до преди 5 години тъпото-младши още беше в данс.............вече да не е станал някакъв директор там?

зетя на тъпото старши не беше ли шефф на съюза на застрахователите или нещо такова?              бах ма-му пак пренаписахме историята и почернихме строителите на съвременна България !😁

преди 8 часа, laplandetza написа:

Така, наистина.Хора , които нямат Вътрешна Сила и са „комплексари“ често опират до историята на своя държава,нация, етнос, религии и пр.  Обаче, препоръчвам за Вас Оксисс ли си ,не те знам, препоръчвам 2 пъти дневно Доза Смирение и един път седмично Исторически Преглед и Уважение.

На мен историята не ми носи никаква полза. Предпочитам в настоящето да сме добре, за да съм и аз добре.

преди 1 час, Oxiss написа:

На мен историята не ми носи никаква полза. Предпочитам в настоящето да сме добре, за да съм и аз добре.

ако не се научиш на смирение, уважение , хладна мисъл назад във Времето, ако не искаш и, или неможеш да „четеш миналото“ и не можеш да го „мислиш“ , пред теб  и тези подобни около теб има само „колективна смърт“ !

преди 11 часа, Bubbles написа:

Да познаваш историята е едно, но да мислиш, че историческите личности, които и да са, са нещо по-различно от теб и мен, и да ги поставяш на пиедестал, е грешно, защото и те са били хора като мен и вас. Разбрахте ли сега какво точно имам предвид?

преди 1 час, laplandetza написа:

ако не се научиш на смирение, уважение , хладна мисъл назад във Времето, ако не искаш и, или неможеш да „четеш миналото“ и не можеш да го „мислиш“ , пред теб  и тези подобни около теб има само „колективна смърт“ !

Живей си в миналото, щом ти носи смирение и утеха и ни остави да си живеем в настоящето!

преди 50 минути, Oxiss написа:

Живей си в миналото, щом ти носи смирение и утеха и ни остави да си живеем в настоящето!

Не мога да те оставя, пречкаш ми се в краката на Настоящето , ти си проблем, разбираш ли това?

преди 55 минути, Magas написа:

Да познаваш историята е едно, но да мислиш, че историческите личности, които и да са, са нещо по-различно от теб и мен, и да ги поставяш на пиедестал, е грешно, защото и те са били хора като мен и вас. Разбрахте ли сега какво точно имам предвид?

Би трябвасло да са по-различно нещо от теб, мен.............. нали след повелите на „ренесанса“ всеки човек е Уникален, Различен?, е , и те би нтрябвало да са различни. 

Има хора от миналото свършили доста Интересни и Завидни Дела............., Едно Евала! няма ли да кажеш и да ги качиш на „народния пиедестал - там до Борците за „Демокрация“ , Правата на Човека, До бащите на Свободния Свят?🙂

Спрете се вече с тая безсмислена караница.Историята не е опасна, защото е стара. Тя е опасна, защото е силна.
А силните  неща се нуждаят от разбиране, а не от преклонение. Да подкрепяш действията на путин само заради факта,му те са били намесени в историята не поради лични свой интереси,имам предвид Руската империя а не СССР е същото като до пдкрепяш хитлер само защото си роден в Третия райх илизощото някой кръгове в Царство България са били със симпатии към Хитлеристите,злодеят си е злодей незавесимо от името си и преди някой пак дами е скочил дори и в самата русия все още има хора които не одобляват политиката на въпросния индивид,дори чух,че и придворния кръг на Путиновия режим вътре в Кремъл почнал да се пропуква:D

преди 16 часа, ined написа:

Или да го откраднеш, след 9.IX СССР откарва държавния ни архив в Москва и още не ни го е върнала, щото бил "Военна плячка". А при липса на архив пишман историците комуняги мога да си натворят каквото си искат. Точно тия промени иска да защитава берковишката лигла, ами направо да включи и любимите тези на другаря Путин за Рюрик, Печенегите и че Кирилицата идва от Македония.

Тоя много ги разбира нещата... 😆

преди 6 минути, Magas написа:

Спрете се вече с тая безсмислена караница.Историята не е опасна, защото е стара. Тя е опасна, защото е силна.
А силните  неща се нуждаят от разбиране, а не от преклонение. 

Каква е твоята картина за „разбиране на история“?

преди 13 минути, laplandetza написа:

Каква е твоята картина за „разбиране на история“?

Да подкрепяш действията на путин само заради факта,му те са били намесени в историята не поради лични свой интереси,имам предвид Руската империя а не СССР е същото като до пдкрепяш хитлер само защото си роден в Третия райх илизощото някой кръгове в Царство България са били със симпатии към Хитлеристите,злодеят си е злодей незавесимо от името си и преди някой пак дами е скочил дори и в самата русия все още има хора които не одобляват политиката на въпросния индивид,дори чух,че и придворния кръг на Путиновия режим вътре в Кремъл почнал да се пропуква:D

преди 30 минути, Magas написа:

Да подкрепяш действията на путин само заради факта,му те са били намесени в историята не поради лични свой интереси,имам предвид Руската империя а не СССР е същото като до пдкрепяш хитлер само защото си роден в Третия райх илизощото някой кръгове в Царство България са били със симпатии към Хитлеристите,злодеят си е злодей незавесимо от името си и преди някой пак дами е скочил дори и в самата русия все още има хора които не одобляват политиката на въпросния индивид,дори чух,че и придворния кръг на Путиновия режим вътре в Кремъл почнал да се пропуква:D

Хубаво, путин е злодей, какво от това? Дали даподкрепяш или да не подкрепяш путин , не е пряко свързано с История, това му казват политика, ако се води от държава-външна политика, тя пък зависи от стратегическия Национален интерес или друг някакъв интерес и от текущото развитие на управлението. Въпроса не е принципен, “моралната оценка“ може да бъде принципна.

преди 39 минути, Magas написа:

Цялото това чудо е едно изречение!?!??!?!? 😆😆😆😆

Калдата ще се окаже "ромски" форум, мани майтапа...

преди 45 минути, Magas написа:

Какъв ти е критерия за злодей? Тръмп злодей ли е за теб?

Тръмп е  откачен,но не е диктатор въпреки,че му се иска,но Аверика ще оцелее и след него а колкото дсо путлер как ще обясните това видео от 2017 а ?                                                                                                                                                                                                      

• „За мен злодей е всеки лидер, който подкопава демокрацията, потиска свободата на словото или използва властта си за репресии.“

• „Не е нужно да се държиш като исторически диктатор, за да бъдеш опасен — достатъчно е да пренебрегваш институциите и правата на хората.“

• „Критерият ми е поведението, не името: ако някой управлява чрез страх, пропаганда или насилие, за мен попада в тази категория.“

преди 17 минути, Magas написа:

Тръмп е  откачен,но не е диктатор въпреки,че му се иска,но Аверика ще оцелее и след него а колкото дсо путлер как ще обясните това видео от 2017 а ?

Какво значение има дали ще Управлява Путлер с още 100 човека около него или ье управлява уж Тръмп, с още 10 000 човека около него. Не е ли все тая, къде са над 350 милн. сравнени с няколко хиляди -това не е ли  Диктатура на крайно малобройно Малцинство?

преди 31 минути, Magas написа:

Тръмп е  откачен,но не е диктатор 

Отказахме се от "злодей" и минахме на другото клише - "диктатор". Добре. Можеш ли да обясниш в какво се изразява "диктатурата" на Путин?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.