Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна - Част 2

Това е част 2 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Руските военни загуби в Украйна са нараснали значително през последните месеци, основно благодарение на разширеното използване на бойни дронове.

Съотношението между руските и украинските загуби, което обикновено е варирало между 2:1 и 3:1 по време на войната, се е повишило до приблизително 8:1 през първата половина на 2026 г., тъй като Украйна е започнала да използва по-ефективно дронове. Така месечните военни загуби на Русия вече надвишават броя на новите попълнения в армията.

При съотношение на жертвите 8:1, Украйна ще може още дълго да се защитава. Напразни са надеждите на русоробите, че скоро няма да има кой да се бие за Украйна.

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 153,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Велика! И понеже хора, които чета казват, че следят и двете страни, нека ми кажат - Има ли измежду укрите някое съществително, което поне да е приблизително встрани от Маргарита Симонян или по-точно М

• Едни фашаги бият други фашаги заради руски фашага, яко, бис. Казачья Лопань са я взели, има десетки видеа, но Святогорск не, нито пък Новопавловка вляво от Орехов, всъщност тесларят ги отдясно, кажи-

Публикувани изображения

преди 1 час, kaldata1 написа:

https://63.ru/text/economics/2026/06/19/76486966/

Руснаците засега търсят просто къде има бензин - в коментарите под новината се съветват и предупреждават къде да ходят и къде - не.

Москва и Киев се докараха да купуват бензин и дизел от рафинерии в Индия и в Турция. Дали е нормално ?

В нефт газят, а бензин нямат. Що е то?

За великата силица Руспийка не е нормално да внася бензин от Индия. На всичкото отгоре Индия купува руския нефт с отстъпка (заради санкциите), а им продава бензина на световни пазарни цени. Тоест, двойно прецакване за великите пикльовци.

Докъде го докараха - и въпреки това не спират войнатра. Ще напъват докато съвсем свършат парите.

Пък после в типичен пикльовски стил ще обвинят Запада, че пак ги е измамил. Те заради омразния Запад воюват, а не заради имперските мераци на Путьото.

image

преди 29 минути, attj написа:

Москва и Киев се докараха да купуват бензин и дизел от рафинерии в Индия и в Турция. Дали е нормално ?

Така и не каза от едни и същи рафинерии ли ще купуват? Не че нещо ама предлагам да са от различни че стават случки ;)И само да напомня че не каза и как ще им излезе сметката ?

Боже , Боже нация дето има от всичко по много да няма рафинерии и да разчита на Индия ....

преди 3 часа, Sliderum2 написа:

О да, пъпеш и чушки с ориз. И цяла тенджера с пържоли и т.н. А ти ядеш само порциона сервиран от санитарите. Забравил си да си изпиеш шепата хапчета.

Пенсионер от интерната пак фантазираш

преди 3 часа, Sliderum2 написа:

О да, пъпеш и чушки с ориз. И цяла тенджера с пържоли и т.н. А ти ядеш само порциона сервиран от санитарите. Забравил си да си изпиеш шепата хапчета.

Пенсионер от интерната пак фантазираш

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Завиждаш на хората ли? Тц-тц-тц-тц, не изкарваш ли поне колкото за леб и лютеница, та се оглеждаш в на другите чиниите?

Какво се разфъфли пак ве ? От това лепило не ти се разбира

на 11.05.2026 г. в 20:51, attj написа:

Защо режимът в Киев купува бензин и дизел чак от рафинерии в Индия? Важно е да не е от Русия . Най-умен е Кокич? Такава схема и Косьо не може да измисли.

Обаче съм убеден че баба Станка може да я измисли ..

Боже какво попадения имаш по темата... ;).

Кажи сега @attj нещо по темата ).

Аз бих казал че са знаели че може да се случи нещо на рафинерите в самая болшая ;)

на 11.05.2026 г. в 20:51, attj написа:

Защо режимът в Киев купува бензин и дизел чак от рафинерии в Индия? Важно е да не е от Русия . Най-умен е Кокич? Такава схема и Косьо не може да измисли.

Обаче съм убеден че баба Станка може да я измисли ..

Боже какво попадения имаш по темата... ;).

Кажи сега @attj нещо по темата ).

Аз бих казал че са знаели че може да се случи нещо на рафинерите в самая болшая ;)

на 11.05.2026 г. в 19:50, attj написа:

В Киев купуват дизел и бензин от Турция - произведени от руски петрол, който трябвало да бъде забранен в Европа. Кокич и той ли е толкова умен като тях ? Или е още по-умен - можело да купуват и чак от Индия ?

Те май и в Москва са по- умни да ти кажа )

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Сирски бил казал ,че Путин бил наредил да се превземе Киев? Кокич и Косич дали знаят повече ?

Няма да помогнеш на @attj. Този човек е златна мина при търсене на Индия ).Толкова акъл на едно място не съм срещал от първите изказвания на @kiro 2025 ;)

И прочети на Минната дивизия имат една интересна игра ;). Много поучителна ...

преди 2 минути, kosyo написа:

Няма да помогнеш на @attj. Този човек е златна мина при търсене на Индия ).Толкова акъл на едно място не съм срещал от първите изказвания на @kiro 2025 ;)

Той е прав ,съседите бомбят перолните рафинерии и купуват през три страни в четвърта ?

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Сирски бил казал ,че Путин бил наредил да се превземе Киев?

За колко дни да го превземат? Това е много важно.

Аз бих казал, че пикльовците първо трявба да превземат Малая Токмачка пък тогава да мислят за Киев. 🤣

преди 1 минута, Волен написа:

За колко дни да го превземат? Това е много важно.

Аз бих казал, че пикльовците първо трявба да превземат Малая Токмачка пък тогава да мислят за Киев. 🤣

Незнам вярно ли е?

No image preview

Главнокомандващият на Украйна ген. Сирски: Путин е нареди...

Руският президент Владимир Путин е наредил на армията да намери начини, по които Русия може да започне нови настъпателни операции срещу Украйна, за да превземе Киев, заяви главнокомандващият на Украйн

Той е прав ,съседите бомбят перолните рафинерии и купуват през три страни в четвърта ?

Още търси келепира) @attj я си кажи замисъла да не гадаем. Аз обещавам да не ти се подигравам много ;). Аз го виждам но кой знае може и да бъркам - трябва да се даде думата и на засегнатата страна все пак.

Незнам вярно ли е?

Никой не знае, но е много смешно. Сори.

преди 1 минута, kosyo написа:

Още търси келепира) @attj я си кажи замисъла да не гадаем. Аз обещавам да не ти се подигравам много ;). Аз ги виждам но кой знае може и да бъркам ;). Трябва да се даде думата и на засегнатата страна все пак.

Няма келипир ,всички са прецакани lock

преди 2 минути, AAUUXX написа:

@attj кажи бре човек не ни дръж така в неведение ;)

Това е според ПЛАНА , нали не е се бъркам ;)?

Кои са всички? Украинците едва ли са прецакани от това, че в Руспия няма бензин. Виж руZZнаците със сигурност са прецакани.

Бушон, преди два-три месеца така ми се смееше за ударите с дронове по рафинериите и ми обесняваше, че нямало нищо. Всичко се преувеличавало, паднали отломки предизвикали малко пожар, който бързо ще изгасят....

А днес?

Фактор: Информационна медия в България
No image preview

DW: Русия е изправена пред най-тежката горивна криза в ис...

Ще седне ли Путин на масата за преговори? На 28 юни руският президент за първи път публично призна, че в страната има недостиг на горива, като посочи за причина атаките с украински дронове.

Дреболии.... 😂

преди 2 минути, Волен написа:

Кои са всички? Украинците едва ли са прецакани от това, че в Руспия няма бензин. Виж руZZнаците със сигурност са прецакани.

Когато си купуваш хляб кое ти излиза по изгодно ,да го купиш от магазина близо до теб или от магазина в съседен град?

Руското медийно пространство беше взривено от резонансни изявления на популярния Z-блогър Сергей Алиев, сътрудник на Апти Алаудинов, заместник-началник на Главно военно-политическо управление на Министерството на отбраната.

Във видеообръщението си активистът открито обвини руското ръководство за продължаващите боеве и обяви шокираща цифра: над милион загинали войници от руска страна. Според него Москва умишлено отказва да прекрати конфликта, игнорирайки мирните инициативи, докато дори украинската страна изразява готовност да седне на масата за преговори.

Това признание от такава медийна фигура от лагера на ултрапатриотичните Z-блогъри свидетелства за дълбока криза в самата пропагандна система.

Осъзнаването на реалната цена на конфликта, съчетано с намаляващия жизнен стандарт, ще започне да подкопава лоялността към Кремъл сред най-лоялния му електорат. Нарастващото недоволство сред военните и Z-патриотите, подхранвано от икономически трудности, представлява пряка заплаха за вътрешната стабилност.

В крайна сметка нежеланието на центъра за компромис и продължаващото изчерпване на силите му биха могли да доведат до парализа на управлението, деморализация на армията и създаване на революционна ситуация в самата Русия.

https://kompromat1.online/articles/390291-z-bloger_cergej_aliev_zajavil_o_nezhelanii_rossii_idti_na_mirnye_peregovory

А не е като фурната да не пече хляб - ей на макс да го пуснали дори хлебозавода )

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Когато си купуваш хляб кое ти излиза по изгодно ,да го купиш от магазина близо до теб или от магазина в съседен град?

Кризата за горива парализира цялата държава!

Празни щандове, производство, икономика, транспорт и други..... ако си мислиш, че проблема е само за хората дето са решили да си направят разходка до село за да съберат яйцата - много грешиш!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.