Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна - Част 2

Това е част 2 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 часа, AAUUXX написа:

От гледна точка на Русия НАТО в близост до тях е заапаха за тяхната сигурност и както всяка друга държава те пазят своята национална сигурност, НАТО до границата им е считат за пряка заплаха защото сигурен съм служил си в армията и знаеш ,че е нужно време за реакция било на ПВО или възпиращи действия при вражеско нападение. САЩ бихали допуснали до границата си руски военни бази ,подводници и ракети насочени към тях -не и с основание. Именно това го разбират големите сили САЩ и Русия и това е причината Украйна да не бъде член на НАТО.

a close up of a man 's face with the word david on the bottom left

• Отговори 10k
  • Прегледи 151,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Велика! И понеже хора, които чета казват, че следят и двете страни, нека ми кажат - Има ли измежду укрите някое съществително, което поне да е приблизително встрани от Маргарита Симонян или по-точно М

• Едни фашаги бият други фашаги заради руски фашага, яко, бис. Казачья Лопань са я взели, има десетки видеа, но Святогорск не, нито пък Новопавловка вляво от Орехов, всъщност тесларят ги отдясно, кажи-

Публикувани изображения

преди 43 минути, kosyo написа:

Хм. Преди време ди писал че не можело да допуснат граница с НАТО , а пък сега се оказа че имали от 1949 такава?

А имам и забележки по новата ти теза - другаря Poo-тин ( същия този дето иска база на НАТО в Ульяновск) на едно място викал преди време че Украйна може в НАТО?

Не искаш ли да си стиснем ръцете че не са знаели за тия 200 км обща НАТО граница? Знаеш обичам да се подигравам на тъпи изказвания , но честно казано ти не си ми интересен. Ще оставя на теб да осмишлиш колко неловка ситуация е това с НАТО, Ульяновск, 200 км обща НАТО граница от 1949 и всичко което си написал до тук

Какво са си мислили великите сили тогава и какво мислят сега ние неможе да знаем ,няма и кой да ни каже (е ,може би Сергеев знае ,но това е друга тема) ,тогава така са се раззбрали ,така са направили ,както и сега.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Какво са си мислили великите сили тогава и какво мислят сега ние неможе да знаем ,няма и кой да ни каже (е ,може би Сергеев знае ,но това е друга тема) ,тогава така са се раззбрали ,така са направили ,както и сега.

Че викаш не ги допускали до границата си , ама те имали граница от 70 години?

И на всичкото отгоре "великата" сила иска една НАТО база насред руZия, щото не им стига тая 200 граница , друго си е да им дават да си кацат самолетите на един хвърлей от Москва?

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Какво са си мислили великите сили тогава и какво мислят сега ние неможе да знаем ,няма и кой да ни каже (е ,може би Сергеев знае ,но това е друга тема) ,тогава така са се раззбрали ,така са направиии ,както и сега.

Велика сила? Това е много, много, много грешно твое мнение! И ти това го знаеш много добре.

Няма такава сама велика сила, такова глупост не съществува! 🙂 Сам човек колкото и велик да е става само за да ходи до тоалетната, а понякога и там не може да отиде сам нищо, че е велик! 😉

Винаги двама са по-силни от един. А когато са двадесет и седем срещу един, сам си прецени.

преди 2 минути, kosyo написа:

Че викаш не ги допускали до границата си , ама те имали граница от 70 години?

И на всичкото отгоре "великата" сила иска една НАТО база насред руZия, щото не им стига тая 200 граница , друго си е да им дават да си кацат самолетите на един хвърлей от Москва?

Интелигентно момче си пък сетисе, ако Русия допуснат разширяване на НАТО към тях до границата им ще трябва САЩ да направят същото което е недопустимо и затова положението е такова каквото е.

Интелигентно момче си пък сетисе, ако Русия допуснат разширяване на НАТО към тях до границата им ще трябва САЩ да направят същото което е недопустимо и затова положението е такова каквото е.

Е колко повече да се разширяват - има 200 км граница от 1949 година , а 2012 самия другар Poo-tin иска да даде на НАТО база насред руZия? Да направят НАТО база насред червения площад ли ?

Ох това не е добър пример - то един самолет кацна вече там )

преди 3 минути, kosyo написа:

Е колко повече да се разширяват - има 200 км граница от 1949 година , а 2012 самия другар Poo-tin иска да даде на НАТО база насред руZия? Да направят НАТО база насред червения площад ли ?

Ох това не е добър пример - то един самолет кацна вече там )

База на НАТО в Русия не е същото като база в Украйна hush

Колкото и да се смееш знаеш много добре, че съм прав! 🙂

Затова се правят съюзи. България беше част от един такъв съюз в продължение на много години, но този съюз се разпадна. Това е Съветския Съюз!

Сега сме в друг съюз НАТО, който се разширява благодарение на връждебното отношение на една държава към своите съседни държави. 😉

База на НАТО в Русия не е същото като база в Украйна hush

Не думай? Значи 200 км граница на НАТО от 70 години не е граница с НАТО , която няма да искат?

Редактирано от kosyo (преглед на промените)

преди 3 минути, ДзВяРа! написа:

Колкото и да се смееш знаеш много добре, че съм прав! 🙂

Затова се правят съюзи. България беше част от един такъв съюз в продължение на много години, но този съюз се разпадна. Това е Съветския Съюз!

Сега сме в друг съюз НАТО, който се разширява благодарение на връждебното отношение на една държава към своите съседни държави. 😉

Смеясе защото не си прав ,не сме били в СССР членове. А сега в този съюз съм сигурен ,че 90% от членовете не искат конфликт с Русия ,не знам какви сънища сънуваш ,но реалността е друга. В реалността нападение на ядрена сила означава гарантирана загуба или ресет на планетата ни.

Смеясе защото не си прав ,не сме били в СССР членове. А сега в този съюз съм сигурен ,че 90% от членовете не искат конфликт с Русия ,не знам какви сънища сънуваш ,но реалността е друга. В реалността нападение на ядрена сила означава гарантирана загуба или ресет на планетата ни.

След като спомена ядреното оръжие, ти съгласен ли си държавите, които притежават ядрено оръжие да станат повече? 🤔

току-що, ДзВяРа! написа:

След като спомена ядреното оръжие, ти съгласен ли си държавите, които притежават ядрено оръжие да станат повече? 🤔

Не съм съгласен ,ядрено оръжие мисля че трябва да имат само големите военни сили САЩ, Китай и Русия ,е и Северна Корея. Защото в противен случай ще се заличиме от планетата земя. Пример с Иран ще ти дам ,не им се позволява ядрено оръжие и с право.

Не съм съгласен ,ядрено оръжие мосля че трябва да имат само големите венни сили САЩ, Китай и Русия ,е и Северна Корея. Защото в противен случай ще се заличиме от планетата земя. Пример с Иран ще ти дам ,не им се позволява ядрено оръжие и с право.

Понеже спомена Русия, без ядрен арсенал Русия пак ли ще е велика държава? 🤔

току-що, ДзВяРа! написа:

Понеже спомена Русия, без ядрен арсенал Русия пак ли ще е велика държава? 🤔

Най вероятно да, но ще им бъде по трудно да се защитават при нападение от други държави.

"Нима някой мисли ,че Русия биха допуснали НАТО до границата си ? Едва ли ,това за тях е въпрос на национална сигурност."

Не знам защо ама аз съм този дето мисли така ). Но понеже съм толерантен, няма да им кажа че вече имат такава от ден първи на НАТО. Какво ще кажеш да си мълчим ,а @AAUUXX ? Нека умрат в неведение тия тъпани ;).

току-що, AAUUXX написа:

Най вероятно да, но ще им бъде по трудно да се защитават при нападение от други държави.

Ако Украйна беше ядрена държава, а Русия не, Русия щеше ли да нападне Украйна?

преди 1 минута, kosyo написа:

"Нима някой мисли ,че Русия биха допуснали НАТО до границата си ? Едва ли ,това за тях е въпрос на национална сигурност."

Не знам защо ама аз съм този дето мисли така ). Но понеже съм толерантен, няма да им кажа че вече имат такава от ден първи на НАТО. Какво ще кажеш да си мълчим ,а @AAUUXX ? Нека умрат в неведение тия тъпани ;).

Е добре де, ще питам Сергеев дали ше може да звънне на Путин и Тръмп и да ги попита защо са допуснали такова безобразие в миналото.

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Ако Украйна беше ядрена държава, а Русия не, Русия щеше ли да нападне Украйна?

Хм ,труден хипотетичен въпрос ,не съм изкуствен интелект, не си написал при какви условия и защо се случва нападението. Питай ИИ.

току-що, AAUUXX написа:

Е добре де, ще питам Сергеев дали ше може да звънне на Путин и Тръмп и да ги попита защо са допуснали такова безобразие в миналото.

Е какво да ги питаме, ще се разгласи това . Да си остане между нас ? По същия начин да си остане между нас , че тия цитират руZките източници, май си заслужават подигравките и не са от били добри по география,а? И не само , ама в случая тя им куца сериозно ;)

току-що, AAUUXX написа:

Хм ,труден хипотетичен въпрос ,не съм изкуствен интелект, не си написал при какви условия и защо се случва нападението. Питай ИИ.

Въпросът изобщо не е труден, отговора не ти харесва и затова не го казваш!

Какви условия? Същите условия за които Русия нападна Украйна през далечната 2022 година.

Обичам да ви приземявам..... на остроумни ми се правите когато знаете, че съм прав!

преди 3 минути, ДзВяРа! написа:

Обичам да ви приземявам..... на остроумни ми се правите когато знаете, че съм прав!

Това беше доста забавно... 😆

преди 7 минути, communismatic написа:

Това беше доста забавно... 😆

Комуне , ти знаеше ли че руZия граничи с НАТО от ден първи на този анти-руZки по същността си съюз , на който дават самия другар Poo-tin дава една база насред руZия?

Малко бос ми се виждаш да ти кажа и съм убеден че не го знаеше ;).Какво да се прави всеки ден нещо ново научавате - то с недоносените руZначета е така...повечко грижи си искат.

В памет на Мишо и напук на радващите се смъртта на българи в тази война !.

Според Кокич от съвеЦка гледна точка, Малорусия е нападнала Новорусия - защото втората не искала да се придвижва към Полша, НАТО и ЕС . Майдан и АнтиМайдан.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.