Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На какво попаднахте днес - Част 2

Това е част 2 от дискусията На какво попаднахте днес - Част II.

Featured Replies

• Автор

1787515636290352873741595331717.jpg

• Отговори 4,9k
  • Прегледи 62,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

• Автор

"Тази снимка е направена по време на първото ми гмуркане в Блеквотър в Анилао, във води с дълбочина над 200 метра. Всяка нощ в океана се случва голямата вертикална миграция, при която същества, живеещи в дълбоките мезопелагични слоеве, мигрират нагоре към по-плитката епипелагична зона, връщайки се в дълбочина преди зазоряване. Имах голям късмет да имам рядка среща с диамантения калмар, известен още като ромбоиден калмар (Thysanoteuthis rhombus). Този калмар не беше много голям и може би беше млад, но невероятно красив, тъй като ми представи шоу от светлини и цветове. Въпреки че срещата ми беше много кратка, имах късмета да успея да заснема тази снимка, преди да изчезне в тъмнината."

17875477005581383911737038015046.jpg

• Автор

"Масивни и мистериозни местообитания, айсбергите са динамични царства, които поддържат морския живот. Докато се люлеят и въртят бавно през полярните течения, айсбергите торят океаните, като пренасят хранителни вещества от сушата, които предизвикват цъфтеж на фитопланктон, фундаментален за въглеродния цикъл. По време на експедиция на Антарктическия полуостров с режисьора Флориан Фишър и фрийдайвъра Гийом Нери, ние изследвахме и документирахме скритата страна на този айсберг, където тюлени, ядящи раци, са се установили върху айсберги, носени от капризите на полярните течения."

17875504466982340721916790754521.jpg

• Автор

"Голяма маслиненозелена костенурка Ридли почива спокойно на морското дъно, докато се грижи за нея нетърпелива група рифови риби. Черупките на костенурките често са населени от епибионти или малки океански стопаджии, които използват черупката като дом и начин за разпространение на генофонда си в нови райони. Те не вредят на костенурката в малък брой, но ако присъствието им стане твърде голямо, тя ще бъде неудобно обременена. За да се предотврати това, е известно, че костенурките наемат услугите на риби, които се хранят с тези епибионти във взаимноизгодни, симбиотични отношения. Въпреки това, това поведение рядко се наблюдава от водолази и аз бях щастлив да открия тази сцена, когато се отбих за гмуркане в Национален парк Кабо Пулмо, където строгите мерки за защита на морската среда са довели до безопасно убежище за морския живот."

17875548757702966636414132186915.jpg

• Автор

"Доколкото ми е известно, могъщата медуза тип „бъчва“ не беше виждана около Портланд от лятото на 2015 г. Аз и някои приятели гмуркачи чакахме година след година завръщането им, тъй като според нас те са прекрасни обекти за снимане. През първите няколко месеца на 2019 г. желанието се сбъдна и аз видях първата от многото си. Гмуркайки се с шнорхел над това красиво създание в бистра синя вода, снимах и снимах, правейки сякаш безкрайни снимки. Преглеждайки ги по-късно, поне за мен една снимка наистина се открои... тази."

17875595853934475427248944375787.jpg

• Автор

"Исках да направя подобна снимка от първия момент, в който се потопих под вода. Невижданата тишина и уединение, както и усещането за прегръдката на майката природа, са емоциите, които изпитвам под водата. Целта на тази снимка е да изрази това - чувството, че си във вселената, като бебе в утробата на майката, когато сме под вода. Снимката е направена на място за гмуркане във Фуджоу, Китай. Използвах задно осветление, което, когато докосне плочките на стената, създава красив ефект."

17875642643797568102487618506708.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.