Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проверка на телефон

Featured Replies

Телефонът ми няма парола. Отваря се чрез "плъзгане". Около час преди Великденските празници, не беше под мой контрол и наблюдение,

оставен в обществена сграда. Как бих могъл да проверя, някой да не се е обаждал чрез него в чужбина или на телефон с "добавена" стойност у нас.

Относно разговори проведени в страната, нямам притеснения, защото плана ми е с неограничени минути към всички оператори в България.

Евентуално в приложението на оператора може да ти покаже използвани/оставащи минути в България, чужбина и мегабайти.

• Автор

Регистъра на обажданията, не може ли да се манипулира (ръчно) !?

Приложение на оператора в телефона не съм поставил, имам регистрация с имейл и парола в техния сайт !

преди 3 минути, Сiнбад написа:

Регистъра на обажданията, не може ли да се манипулира (ръчно) !?

Приложение на оператора в телефона не съм поставил, имам регистрация с имейл и парола в техния сайт !

Там се проверява, щом сте регистриран . Там всичко си излиза .

Не си казал, кой оператор си ?

преди 1 час, Сiнбад написа:

Телефонът ми няма парола. Отваря се чрез "плъзгане". Около час преди Великденските празници, не беше под мой контрол и наблюдение,

оставен в обществена сграда. Как бих могъл да проверя, някой да не се е обаждал чрез него в чужбина или на телефон с "добавена" стойност у нас.

Относно разговори проведени в страната, нямам притеснения, защото плана ми е с неограничени минути към всички оператори в България.

И да разбереш, ще си платиш като поп, без да имаш някаква възможност за оспорване, а за в бъдеще ще си създадеш навик да се отнасяш по-отговорно към рискови ситуации... но това ти е малкия проблем.

По-голямата опасност е, ако телефона е манипулиран от човек със знания и опит. Е тогава ще видиш какво цвете е ряпата и дано нямаш сметки за източване...

• Автор

Телефонът си го ползвам само за обаждания и чрез него не извършвам никакви банкови операции.

Не съм от мързеливото ново поколение и за това когато трябва да внасям или тегля пари,

ползвам САМО банкови офиси или АТМ.

Къде да го търся този регистър на обажданията ми, на оператора който използвам !?

Пък още при подписването ми на договора, имам поставен лимит на телефона . . . от 100 лева !

Като се логнеш в сайта го намери, ние откъде да знаем, като не казваш на кой оператор си? Друг вариант е да пробваш да звъннеш на телефона на оператора и да се свържеш с оператор, там да зададеш въпроса, който питаш тук. И следващия път пак си оставяй устройството без надзор и без пароли, най-малкото може да си сложиш пръстово и/или лицево отключване.

• Автор

Този път ми се е разминало, но както казва Joss Bomon за в бъдеще

няма да оставям телефона си при непознати, а ще го нося винаги със себе си:

Текущо потребление

Имаш включени разговори в ЕС, освен ако не звънят към някоя държава извън това, няма да ти се отрази на сметката, стига да не изразходват минутите.

преди 1 час, Сiнбад написа:

Телефонът си го ползвам само за обаждания и чрез него не извършвам никакви банкови операции.

Не съм от мързеливото ново поколение и за това когато трябва да внасям или тегля пари,

ползвам САМО банкови офиси или АТМ.

Тука в Белгия обичат да казват:

„quand on n’a pas de tête, il faut avoir des jambes“

което на български ще рече, че като нямаш акъл или познания, тогава компенсираш по трудния начин чрез физическо усилие, например да трябва да ходиш далече до някъде.

Ще се опитам да ти налея малко акъл с една виртуална фуния.

https://ftp.nluug.nl/os/Linux/distr/pclinuxos/pclinuxos/iso/pclinuxos64-xfce-2025.08.iso

това го качваш на буутваща USB флашка и го зареждаш временно в RAM паметта на компютъра ти или лаптопа ти.

После вадиш USB флашката и ползваш браузъра за интернет банкиране от вкъщи, като предпочиташ сигналът да пристига през LAN кабел, а НЕ по въздуха до го „миришат“ на воля комшиите ти.

Като си свършиш прехвърлянето на пари по банковите ти операции, спираш компютъра и той е забравил всичко. Няма да има как някой да ти е намерил останалa парола после у кеша на браузъра или по друг начин.

п.п.

можеш да си избереш и kde или mate файл

• Автор
преди 3 часа, Белгиеца написа:

Няма да има как някой да ти е намерил останалa парола после у кеша на браузъра или по друг начин.

Да, благодаря ви :

този метод за защита на данни, наистина изглежда да е добър !

Но, бих желал да ми дадете "акъл" и относно друг проблем, с който се боря вече 2 (два) дни.

Имам диск от ЯМР (ядрено-магнитен резонанс) с много ценна здравна информация за мен в него,

на който искам да направя копие.

В подобни ситуации работя с програмата Burning Studio за работа с дискове. Но този път наистина "ударих" на камък !

Копирането не се получи ! Програмата на лаптопа ми даде следните съобщения:

Възникна грешка при четенето на у-ството CD/DVD/BD, не мога да премина през Сектор 404 288.

Burning Studio не може да копира Защитени дискове !

Устройство на източник:

E [2.0] TSST corp. CDDVDW TS-L633C

ID на производителя:

TTH02

Може ли някой да ми каже, как да се справя с тази отвратителна ситуация !?

преди 12 минути, Сiнбад написа:

Да, благодаря ви :

този метод за защита на данни, наистина изглежда да е добър !

Но, бих желал да ми дадете "акъл" и относно друг проблем, с който се боря вече 2 (два) дни.

Имам диск от ЯМР (ядрено-магнитен резонанс) с много ценна здравна информация за мен в него,

на който искам да направя копие.

В подобни ситуации работя с програмата Burning Studio за работа с дискове. Но този път наистина "ударих" на камък !

Копирането не се получи ! Програмата на лаптопа ми даде следните съобщения:

Възникна грешка при четенето на у-ството CD/DVD/BD, не мога да премина през Сектор 404 288.

Burning Studio не може да копира Защитени дискове !

Устройство на източник:

E [2.0] TSST corp. CDDVDW TS-L633C

ID на производителя:

TTH02

Може ли някой да ми каже, как да се справя с тази отвратителна ситуация !?

Важната информация са DICOM файловете, останалото са елементи на самия viewer. Копираш си всичко от диска стандартно в папка по избор на HDD.

Има маса DICOM Viewer-и. Срещал съм и on-line ама не ми се търси сега

• Автор

Как, обаче би могла да се преодолее ЗАЩИТАТА, поставена на Сектор 404 288 !?

Това е направено умишлено от Здравните власти, за да могат да взимат от нещастните пациенти по 15 евро,

за копиране на диск ?

преди 7 минути, Сiнбад написа:

Как, обаче би могла да се преодолее ЗАЩИТАТА, поставена на Сектор 404 288 !?

Това е направено умишлено от Здравните власти, за да могат да взимат от нещастните пациенти по 15 евро,

за копиране на диск ?

Няма никаква защита. Просто съответния сектор е нечетим - самия носител е дал фира, а софтуерчето ти се мъчи да направи побитово копие на оригинала. "Здравните власти" не копират нищо, а ти дават нов носител, с информацията от техните бази. При малко късмет, може в повредените сектори /те със сигурност ще са повече от един/ да няма критична информация. Копирай си всички възможни/четими файлове с разширения .dcm, .dc3, *.dic. Възможно е и самите "снимки" да нямат разширение, но те са напълно легални за dicom viewer-те.

Ако наистина има някаква защита от копиране, то тя ще ползва някой от стандартните методи и може да бъде преодоляна, но не и за 15€

• Автор

Аз не знам какви "повредени" сектори може да има на диска, след като съм го взел от болницата в четвъртък

и вчера съм го пуснал за първи път на лаптопа. Кога е успял да даде "фира" толкова бързо, не мога да разбера !?

Освен това ще се опитам да се свържа утре с някой от Копирните центрове (сигурно ще има отворени),

защото информацията от диска, ще ми трябва за във вторник сутринта. Като не вярвам момчетата там, да ми вземат по 15 евро/брой ?

А пък този .iso file на Белгиеца е с размер над 3 GB и въобще не може да мине през никаква антивирусна платформа за проверка

( Virus Total, Metadefender и др.). Освен това е за ОС Linux, а аз съм с Windows 10 Pro:

https://ftp.nluug.nl/os/Linux/distr/pclinuxos/pclinuxos/iso/pclinuxos64-xfce-2025.08.iso

преди 4 минути, Сiнбад написа:

Аз не знам какви "повредени" сектори може да има на диска, след като съм го взел от болницата в четвъртък

и вчера съм го пуснал за първи път на лаптопа. Кога е успял да даде "фира" толкова бързо, не мога да разбера !?

Освен това ще се опитам да се свържа утре с някой от Копирните центрове (сигурно ще има отворени),

защото информацията от диска, ще ми трябва за във вторник сутринта. Като не вярвам момчетата там, да ми вземат по 15 евро/брой ?

А пък този .iso file на Белгиеца е с размер над 3 GB и въобще не може да мине през никаква антивирусна платформа за проверка

( Virus Total, Metadefender и др.). Освен това е за ОС Linux, а аз съм с Windows 10 Pro:

Не знам какво ти е дал Блжо, но ISO си е ISO - побитов образ на "плочката". Няма нищо общо с ОС. Той, @Белгиеца не е по далеч от тебе. Напълно е възможно, болницата да си слага някакви защити - все пак, тази информация е тяхна собственоет и имат право да си защитатват собствеността. Казах ти - какво да направиш, за да имаш собствено копие, макар и не 1:1, но все пак използваемо. А колко ще ти вземат, ако изобщо се съгласят да нарушават законите ..... не знам и не ме интерсесува.

Аз лично, за 15€ няма да си губя 2 часа от времето за почивка.

ПС: DVD Fab, прави чудеса, дори с умишлено механично повредени плочки, както правеха преди 100 години пичовете от Сиела

Възможно е и твоето ODD да сдава багажа вече - все пак такива неща са музейни експонати вече

А може и диска да му е надраскан не се знае оптичното му устройство в какво състояние е и да драска дисковете. Аз преди 2 години януари 2024г когато си супих китката диска който ми бяха дали от болницата си го копирах без проблеми на HDD. Ей така да си го имам за спомен даже мисля че и в дрън дрън темата бях качвал снимка.

преди 4 часа, Сiнбад написа:

Ами свали си го на компютъра с Уиндоуса и си го сканирай 100 пъти ако искаш.
Аз го свалям на компютър с Линукс и не сканирам нищо, щото нямам сканиращи програми за Линукса. Утре бих могъл да го сканирам, щото го свалих и го сложих на една USB флашка да си го имам. Ама ще трябва първо да пусна моя Уиндоус 11 да се апдейтне изцяло включително и за антивирусната му, та чак тогава да го сканирам. Което ще ми отнеме доста време, понеже Уиндоуса 11 не съм го пускал още тази 2026 година и се размотава много време с апдейтите.

Ако живеете в някой от бившите окръжни градове би трябвало да има фото и копирни услуги. Та , там могат да ви копират или разпечатат на ксерокс информацията от диска.

преди 44 минути, Veni77 написа:

Та , там могат да ви копират или разпечатат на ксерокс информацията от диска.

А на HP, Canon, Brother или друга подобна марка принтери може ли да разпечатат информацията или трябва задължително да е xerox?

• Автор

Та , там могат да ви копират или разпечатат на ксерокс информацията от диска.

Все пак има хора които хабер си нямат от подобни проблеми,

защото са все още млади и здрави. Ще дойде време и те ще разберат:

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЯМР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА ?

В моя случай днес отидох към 15:00 часа в Копирен център (дежурен),

за да ми направят копие на оригиналния диск.

Започнахме с моите дискове които носих със себе си (DVD-R & DVD+RW).

Първият беше отхвърлен, докато "презаписващия" стигна до края, но не бе финализиран от програмата.

Преминахме на ВТОРИЯ вариант, като записа на диска го направихме на флашка.

След това човека взе НОВ диск и готовата вече ФЛАШКА и с тях отиде на друг (по-мощен и нов компютър),

в съседната сграда. Чак там операцията по прехвърлянето на данните от флашката на новия (последен) диск,

най-сетне се осъществи на 100%. Направихме внимателна проверка на направения готов запис и нещата вече

се получиха. Всичко стана за повече от час.

Така че ако някой смята че са лесни тези неща . . .много се лъже !

Тъй като от страни, всичко изглежда много лесно !?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.