Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

NAPT - дистанционна връзка с рутер на Виваком

Featured Replies

Разрешен от NewRedDragon

• Автор
преди 5 часа, цър-вул написа:

Регистрирай си dyndns акаунт и го закачи в ритъма си:

https://consumer.huawei.com/en/support/content/en-us00761359/

Това май е доста хитро - откъде да взема името на домейна , потребителското име и паролата, от Виваком ли и предполагам че user / pass се отнася за модема им ??? Mission imposibe май...

преди 14 минути, цър-вул написа:

Регистрираш си акаунт на dyndns.org.

После си вкарваш линка в рутъра по инструкциите на Huawei.

По принцип е така, но има едно голямо "НО" - тези DSL модеми не са със стандартен фърм. Модифицирани са и вероятно такава възможност няма. И пак трябва физически достъп до модема.

Самия DVR/NVR може да работи директно с DDNS, ама пак трябва физически достъп до устройството за първичните настройки.

За мен остава загатка, защо не може да се активира нативния за Хик облак - има нещо неточно там. Принципно си бачка много коректно и бързо - стига да е указан правилния регион. Защото, ако NVR излиза с регион USA/примерно/, а сървъра получи заявка от IP в Европа.....греда

• Автор
преди 4 часа, NewRedDragon написа:

По принцип е така, но има едно голямо "НО" - тези DSL модеми не са със стандартен фърм. Модифицирани са и вероятно такава възможност няма. И пак трябва физически достъп до модема.

Самия DVR/NVR може да работи директно с DDNS, ама пак трябва физически достъп до устройството за първичните настройки.

За мен остава загатка, защо не може да се активира нативния за Хик облак - има нещо неточно там. Принципно си бачка много коректно и бързо - стига да е указан правилния регион. Защото, ако NVR излиза с регион USA/примерно/, а сървъра получи заявка от IP в Европа.....греда

Явно няма да стане от разстояние - след 5,6 разговора със съпорта и една жалба обещаха да ми активират DMZ ама пак греда, утре съм пратил човек да се свърже с wifi а и да ми даде IP то пак и ако не стане в другиден ще отида аз ... Има и едно SADP дето мисля да ползвам ... Ще пиша какво съм установил ...

преди 5 часа, цър-вул написа:

Регистрираш си акаунт на dyndns.org.

После си вкарваш линка в рутъра по инструкциите на Huawei.

А услугата им платена ли е ?

• Решение

се

преди 19 часа, tchanev написа:

Има и едно SADP дето мисля да ползвам ...

Toва е техен инстромент, който си говори с камерите/NVR по частния им протокол на Хик. Компа и устройствата трябва да са в една мрежа, задължително

SADP.jpg

• Автор
преди 5 часа, NewRedDragon написа:

се

Toва е техен инстромент, който си говори с камерите/NVR по частния им протокол на Хик. Компа и устройствата трябва да са в една мрежа, задължително

SADP.jpg

Този

на 22.04.2026 г. в 18:39, NewRedDragon написа:

се

SADP.jpg

Е отидох на място. За съжаление SADP не помогна, намери DVRа но не можа да активира Hik connect / опцията не беше активна /. Все пак се оправих с IVMS 4200 и въпреки че портовете все още са ми затворени вече си виждам DVRа през P2P може би в приложението на телефона. През браузер от разстояние ми изгрява понякога но нищо не мога да направя. Може би трябва да инсталирам и на този компютър IVMS 4200.

Не знам защо Виваком се бъзикат така с клиентите си и какви права имам, но всеки ден ми казват че портовете са ми отворени или ще ги отворят до 15 мин., дори че ми е активирано DMZ. А като проверя през https://ping.eu/port-chk/ - греда. Явно ще се оплача в КЗП. Все пак проблема ми е временно решен !

Благодаря на отзовалите се !

ПП Трябва ли да е активиран / разрешен DDNS мисля че беше / ползвах го за активацията на hik connect / в DVRа ?

преди 19 часа, tchanev написа:

Този

Е отидох на място. За съжаление SADP не помогна, намери DVRа но не можа да активира Hik connect / опцията не беше активна /. Все пак се оправих с IVMS 4200 и въпреки че портовете все още са ми затворени вече си виждам DVRа през P2P може би в приложението на телефона. През браузер от разстояние ми изгрява понякога но нищо не мога да направя. Може би трябва да инсталирам и на този компютър IVMS 4200.

Искаш да кажеш, че в IVMS-4200, hik connect се активира успешно, а през SADP не става? Странна работа.

• Автор
преди 5 часа, NewRedDragon написа:

Искаш да кажеш, че в IVMS-4200, hik connect се активира успешно, а през SADP не става? Странна работа.

Да точно така, нещо явно има объркано при мен / взех паролата на рутера и отворих портовете през нат / обаче в настройките на лан / етернет двр а се появява рядко там където е свързан - на лан 2. Някакъв съвет ?

Нещо не се сработват ДВРа и Модема - ще кача малко снимки от модема да погледнеш дали всичко му е наред

011.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

008.jpg

009.jpg

010.jpg

011.jpg

преди 3 минути, tchanev написа:

Да точно така, нещо явно има объркано при мен / взех паролата на рутера и отворих портовете през нат / обаче в настройките на лан / етернет двр а се появява рядко там където е свързан - на лан 2. Някакъв съвет ?

Нещо не се сработват ДВРа и Модема - ще кача малко снимки от модема да погледнеш дали всичко му е наред

011.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

008.jpg

009.jpg

010.jpg

011.jpg

В моменъа съм на телефон, а и със зрението съм малко... Абе ЕГН )Моля, изчакай до утре

преди 18 часа, tchanev написа:

011.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

008.jpg

009.jpg

010.jpg

011.jpg

Toва, което ми прави впечатление (на първо четене) е, че частния адрес на NVR не е резервиран по МАС в модема (менюто IP Adress Reserve). Освен ако, този адрес 192.168.1.6 не е набит ръчно в NVR. Но това е лоша идея, като цяло. Ако ползваш такава схема, то набий частния адрес на NVR извън обхвата на DHCP сървъра - 192.168.1 х, където "х" по голямо от 100 и по малко от 254. И задължително деактивирай UPnP - портовете си ги пренасочил ръчно.

Докато NVR не изгрее стабилно в LAN, всякакви опити за дистанционен достъп по IPса излишни

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.