Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв телефон да избера?

Featured Replies

Здравейте.

От 3-4 години съм с Xiaomi Redmi Note 10 5G и понеже не съм претенциозен, съм доволен. Ползва се за ежедневни неща - нищо кой знае какво. Проблемът е, че телефонът стана доста бавен в последните месеци и бих искал да го сменя.
Бюджетът, който съм си определил е 300-350 евро, може и 400, ако има нещо значително по добро, и ще съм благодарен да ми препоръчате нещо, понеже не съм в течение с тенденциите.
Телефонът няма да се ползва за някакви супер нетипични и натоварващи приложения. Предпочитам добра производителност и това да не загрява много, когато се ползва продължително. Често ходя на партита на известни диджеи и поради тази причина, ми се иска да има добър звук, когато записва видео. Бях неприятно изненадан, когато посетих концерт на Armin Van Buuren и осъзнах, че сегашния ми телефон пращи много, когато правя видео и звукът е силен... Разглеждам следните варианти:

Motorola EDGE 70 FUSION

Nothing PHONE(3A) PRO

Poco X8 PRO

REDMI NOTE 15 PRO+

Honor 400

Нямам представа кой с каква ОС излиза, дали има бъгове и каква поддръжка в годините ще има.

Ще съм благодарен, ако някой ми даде съвет, може и различен от тези варианти.

Благодаря предварително. Smile

Най-добрият избор за твоите нужди в момента е Motorola Edge 70 Fusion – най-добър звук при силна музика, стабилна производителност и отлична цена за това, което предлага.

Ако искаш максимална мощност за парите – POCO X8 Pro.

Ако искаш най-добра камера – Nothing Phone (3A) Pro.

преди 43 минути, nusho73 написа:

Най-добрият избор за твоите нужди в момента е Motorola Edge 70 Fusion – най-добър звук при силна музика, стабилна производителност и отлична цена за това, което предлага.

Ако искаш максимална мощност за парите – POCO X8 Pro.

Ако искаш най-добра камера – Nothing Phone (3A) Pro.

Моторола използват Amoled или Oled досплей в тези модели ,те са с ШИМ за регулиране на осветеността и често работи на ниска честота 200-1000Hz което дразни очите ,конкретно за този модел не намерих при каква честота работи ШИМ на дисплея му. Redmi Note 15 е с 3840Hz PWM и няма да дразни очите при ниска яркост на дисплея и е по добър избор.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Ползвам Oppo A5 Pro 4G и нямам никакви забележки към машинката.

Аз ползвам също на BBK модел Realme 14T който използва 2100Hz честота за PWM ,но въпреки това вечер при ниска яркост усещам умора в очите при по продължителна работа.

Над бюджета е, но мисля че е добър вариант:

Смартфон GSM REALME 14 PRO+ GREY 6.83 ", 512 GB, RAM 12 GB, 50+50+8 MP, 5G

Още по-добре и този, стига да решиш да вдигнеш бюджета, аз съм супер доволен: Смартфон GSM REALME GT 7 512/12 BLACK 6.78 ", 512 GB, RAM 12 GB, 50+50+8 MP, 5G

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Honor 400 lite също заслужава поглед, добра и дългосрочна софтуера поддръжка, приличен хардуер, добър дисплей с 3840Hz PWM.

Камерата е ок

Но MagicOS е по‑затворена система

Звукът при запис е среден

току-що, nusho73 написа:

Камерата е ок

Но MagicOS е по‑затворена система

Звукът при запис е среден

ОС е Андроид базирана с наложен UI от Honor ,няма общо с ОС на Huawei макар да прилича на EMUI не е Harmony OS.

преди 2 часа, Traxex написа:

От 3-4 години съм с Xiaomi Redmi Note 10 5G и понеже не съм претенциозен, съм доволен. Ползва се за ежедневни неща - нищо кой знае какво. Проблемът е, че телефонът стана доста бавен в последните месеци и бих искал да го сменя.

Винаги може да се опита връщане на фабрични настройки и инсталиране на нужните неща на ново. Да, ще е по-лесно да го направиш след като прехвърлиш всичко на новия телефон и да - няма да оправи звука при снимане.

Иначе една добра идея - виж с какво снимат другите хора и ако можеш прегледай конкретен запис - приятели, колеги ... в краен случай интернет (все пак винаги трябва да се има в предвид къде точно си физически на един концерт - звука не е 100% еднакъв навсякъде).

Късмет с избора и новия дано ти служи поне двойно на сегашния.

• Автор

Благодаря на всички, които писаха. Вече няколко човека ми препоръчаха Моторола, но ще "сондирам" още малко.

преди 29 минути, plamen_petrov_80 написа:

(все пак винаги трябва да се има в предвид къде точно си физически на един концерт - звука не е 100% еднакъв навсякъде).

Да, така е, но при мен се чува едно ужасно пращене, което според мен е дефект.

Само при силна музика ли се чува или го има винаги? При разговор - когато си при такава силна музика от другата страна дали чуват същото?

Някакви настройки за звук в опциите за запис ... а при запис само на звук отново ли е същото?

Можа да опиташ следния тест - от един и същи источник, на еднаква дистанция - първо правиш клип с телефон в ръка (и калъф ако има), може да се променя силата на звука през определен интервал, а втория клип правиш по същия начин като променяш само две неща - телефона вече е застопорен неподвижно (премахнат калъф ако е имал) - имам едни тъпи слушалки - всичко точно, но ако търкаш кабела им - всичко го чуваш директно в ухото си.

преди 1 час, Traxex написа:

осъзнах, че сегашния ми телефон пращи много, когато правя видео и звукът е силен

По отношение на поддръжка от производителя, качество на камерата и оптимизация на хардуер със софтуер, по-добро от Google Pixel няма да намериш, демек по никакъв начин не би трябвало говорителите да пращят. Обещават и седем години ъпдейти, все пак именно те са разработчиците на Андроид.

По-слабата версия (128/8) на Google Pixel 9a e на цена 429€ от доказан търговец със собствен физически магазин и 393€ от незнаен за мен търговец в ЕМаг

Минуси:

- за тази цена е единствено със 128ГБ, а няма слот за допълнителна карта памет

- малко по-малък дисплей от сегашният ти телефон. На практика 0,2 инча са нищо, но мен би ме дразнило, още повече че заради много по-тънките рамки, той и като цяло е по-малък от Xiaomi-то ти

преди 1 час, Traxex написа:

Благодаря на всички, които писаха. Вече няколко човека ми препоръчаха Моторола, но ще "сондирам" още малко.

Да, така е, но при мен се чува едно ужасно пращене, което според мен е дефект.

Съвсем като нов, със страхотни параметри (108 МР камера), само за 200€ (доставката от мен).

ccc.JPG

преди 1 час, chepik написа:

Нещо не ми се вижда да се вписва в изискванията с този коментар:

Недостатъци:

-Високоговорителят е доста слаб по отношение на качеството на звука, достатъчно е силен, но изкривява максимално.
- Две от трите камери на гърба не са истински, а просто сензори за дълбочина
-Увеличението е без хлабина до 3x, но след това някои детайли се губят, но предвид цената не е обезпокоително.
-По-бавно фокусиране и снимане при слаба светлина

преди 3 часа, chepik написа:

На ZTE слабост им е поддръжката, иначе наистина са страхотни апарати. Аз съм с флагманът им за 2024-та Z60 Ultra Leading и съм много доволен, ама той дойде с Андроид 14 и го ъпдейтнаха само до 15, повече няма. За мен не е проблем, защото и без това сменям апаратите на около две години, но за автора това май не е опция.

преди 7 минути, chepik написа:

С NUBIA AIR съм от няколко месеца. Андроид 15 е. Изкуствения му интелект е невероятен, и за снимки и за онлайн преводи на разговори в реално време.
Много прилични снимки прави. А тия глупости, които оня капут цитира по нагоре нямат нищо вярно. Поредния дудук говорещ за нещо, което не е държал в ръцете си.

Дудук и капут може да викаш на баща си, не на непознати! Цитирал съм какво пише в сайта!

И не знам какво ми хвалиш бюджетни боклуци от под 200 евро с Unisoc T8300, Mali-G57 видео и умряла 50 MP камера. Хората са написали, че звука през говорителите на нищо не прилича, не е мое мнение, само съм го цитирал, но съм склонен да го приема, в предвид колко е скъпо устройството, със сигурност са орязали от още неща, за да е такава цената.

Ето и първото ревю, което излезе от гугъл - забавяния и паузи при отваряне и смяна между отворени приложения, проблеми и прекъсвания на блутут връзката, бавна реакция на пръстовия отпечатък, батерията трудно издържа цял ден.

nubia Air review: The slightly different "Air"

you notice occasional delays: apps open with a noticeable pause, animations don't run smoothly at all times, and when switching between multiple applications there are small pauses that you notice again and again in everyday use.

Ето и още едно ревю, където пишат, че звука от говорителя е ужасен:

My quick thoughts on the nubia Air – Review : r/Nubia

От 2 месеца имам досег и наблюдения над Motorola Edge 70 с 12GB RAM и 512GB памет (без Fusion). Не знам каква е разликата между двата модела, но за мен това е топ телефон. Супер тънък и супер лек. Много ефектен дизайн. Amoled екран. Работи бързо, без да забива. Батерията изкарва цял ден при доста тормоз. Игри не съм пробвал. Дано да съм ти полезен.

на 2.05.2026 г. в 9:34, Traxex написа:

Здравейте.

Бюджетът, който съм си определил е 300-350 евро, може и 400, ако има нещо значително по добро, и ще съм благодарен да ми препоръчате нещо, понеже не съм в течение с тенденциите.
Телефонът няма да се ползва за някакви супер нетипични и натоварващи приложения. Предпочитам добра производителност и това да не загрява много, когато се ползва продължително. Често ходя на партита на известни диджеи и поради тази причина, ми се иска да има добър звук, когато записва видео. Бях неприятно изненадан, когато посетих концерт на Armin Van Buuren и осъзнах, че сегашния ми телефон пращи много, когато правя видео и звукът е силен... Разглеждам следните варианти:

Motorola EDGE 70 FUSION

Nothing PHONE(3A) PRO

Poco X8 PRO

REDMI NOTE 15 PRO+

Honor 400

Нямам представа кой с каква ОС излиза, дали има бъгове и каква поддръжка в годините ще има.

Ще съм благодарен, ако някой ми даде съвет, може и различен от тези варианти.

Благодаря предварително. Smile

Ако в 21век задаваш този въпрос и търсиш помощ тук, значи си яко объркан, момче!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.