Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация с нови компоненти и някакъв проблем, какво пропускам?

Featured Replies

Разрешен от Joss Bomon

@Bubbles ще ни информираш ли за развитието по темата?

• Отговори 55
  • Прегледи 2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Провери с коя версия BIOS е дъното. Защото, има вероятност да не съвместим с новият процесор (тъй като е много нов/latest) ( например на BIOS чипа дъното при Asrock има стикер/надпис на софтуерната ве

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Не знам коя книжка гледаш, но двете плочки се монтират в А2 и В2. Когато пробваш с една се монтира в А2: Прочети и как се флашва BIOS директно с флашка и бутон: Линк за BIOS Има си джъпер за целта

• С дъното на колегата запали от раз, значи @Teemo v. X излезе прав, дъното в понеделник заминава обратно, благодаря на всички. 🙂

Публикувани изображения

• Автор
на 8.06.2026 г. в 9:49, Joss Bomon написа:

@Bubbles ще ни информираш ли за развитието по темата?

Извинения, края на учебната година е и съм претрупан с работа.

Та : Флашнах биоса по описания начин но резултата е същия, ся съм поръчал читава там(Kingston furry beast) и утре по някое време ше дойде та вечерта ще я пробвам.

на 5.06.2026 г. в 16:08, Bubbles написа:

Опитах и с вградената видеокарта на дъното за всеки случай но резултата е същия.

Когато пробваш вграденото видео, извади допълнителната карта /да не е в PCIE слота/.

• Автор
преди 42 минути, Joss Bomon написа:

Когато пробваш вграденото видео, извади допълнителната карта /да не е в PCIE слота/.

Разбира се че го правя, иначе тя е не е активна.

• Автор

Новата рам дойде вчера, както тук говорихме Kingston Fury дето си е най доброто за този процесор, сложих я и...

...греда, пак същото(Да оставих го да поработи 20 минути щото нали да инициализира уж).

Отново прегледах всичко процесор, кабели, слотове, всичко е както трябва.

Гледах едно видео в тубата с моето дъно, човека като включи машината диодите му премигват през червено до зелено и докато инициализира рамта плочките светят, при мен ни диоди мигат ни плочки светят. Дали самото дъно нещо не е дефектно си мисля, затова днеска един колега ще донесе едно MSI x870E да пробваме дали ще стане та да се знае със сигурност. За резултата ще пиша довечера.

преди 39 минути, Bubbles написа:

Новата рам дойде вчера, както тук говорихме Kingston Fury дето си е най доброто за този процесор, сложих я и...

...греда, пак същото(Да оставих го да поработи 20 минути щото нали да инициализира уж).

Отново прегледах всичко процесор, кабели, слотове, всичко е както трябва.

Гледах едно видео в тубата с моето дъно, човека като включи машината диодите му премигват през червено до зелено и докато инициализира рамта плочките светят, при мен ни диоди мигат ни плочки светят. Дали самото дъно нещо не е дефектно си мисля, затова днеска един колега ще донесе едно MSI x870E да пробваме дали ще стане та да се знае със сигурност. За резултата ще пиша довечера.

Новата рам памет на кои слотове я сложи. Пробвай и със зануляване настройките на биос от този ми пост също така свали процесора и погледни сокета да ли има огънати пинове.

• Автор
току-що, vlado1985 написа:

Новата рам памет на кои слотове я сложи. Пробвай и със зануляване настройките на биос от този ми пост също така свали процесора и погледни сокета да ли има огънати пинове.

На двата сиви(първи и трети ся ги забравих с какви букви и цифри бяха обозначени но те са посочени в упътването на дъното).

преди 45 минути, Bubbles написа:

ремигват през червено до зелено

С това трябваше да започнеш - връщай дъното. Все пак изчакай x870e - ако запали със сигурност трябва да се върне, (ако има възможност си доплати за същото)

пп Казах ти че те подвеждат. Колкото и да слушаш идиоти. Той си продължава да занулява, вместо да ъпгрейдва...

преди 14 минути, Bubbles написа:

На двата сиви(първи и трети ся ги забравих с какви букви и цифри бяха обозначени но те са посочени в упътването на дъното).

Пак правиш грешка за да ти работи рамта в двуканален режим се слагат плочките на А2 и B2 слотовете А2 ти е втори слот откъм процесора B2 ти е последния слот четвъртия.

преди 9 минути, Teemo v. X написа:

пп Казах ти че те подвеждат. Колкото и да слушаш идиоти. Той си продължава да занулява, вместо да ъпгрейдва...

Смешко кой кого подвежда бе може ли да си толкова тъпо парче все едно аз или някой друг му е предлагал на човека какви компоненти да си копува. Вместо да пишеш глупост след глупост вземи си пиячката и се скрий някъде или я намали и без това неможеш да носиш на пиене а и си седнал да даваш съвети и си вярваш сам смешник.

• Автор
преди 2 часа, vlado1985 написа:

Пак правиш грешка за да ти работи рамта в двуканален режим се слагат плочките на А2 и B2 слотовете А2 ти е втори слот откъм процесора B2 ти е последния слот четвъртия.

Точно така ги слагам бре, аз обаче броя слотовете от тоя дето е най далече от процесора за това казвам 1 и 3.🙂

преди 3 минути, Bubbles написа:

С дъното на колегата запали от раз, значи @Teemo v. X излезе прав, дъното в понеделник заминава обратно, благодаря на всички. 🙂

А тестваното дъно с какъв процесор работи по принцип?

И пробвахте ли го на твоето проблемно дъно?

на 5.06.2026 г. в 17:40, Joss Bomon написа:

За тоя процесор се слагат дъна X870 или X870E. Това което си взел е компромис за тоя зверски процесор. Захранването и то е средна хубост... виж MSI MPG A1000G PCIE5

Съжалявам за негативизма, но когато се взима такъв клас машина трябва всичко да се преценява внимателно. Паметите също нямам желание да ги коментирам.

• Автор
преди 3 минути, Joss Bomon написа:
  на 5.06.2026 г. в 16:40, Joss Bomon написа:

За тоя процесор се слагат дъна X870 или X870E. Това което си взел е компромис за тоя зверски процесор. Захранването и то е средна хубост... виж MSI MPG A1000G PCIE5

Значи сте двама прави, все пак ти беше пръв и по-конкретен затова слагам решението на твоя пост, @Teemo v. X извинявай и благодаря и на двама ви и на всички останали.

🙂

преди 4 минути, Bubbles написа:

Значи сте двама прави, все пак ти беше пръв и по-конкретен затова слагам решението на твоя пост, @Teemo v. X извинявай и благодаря и на двама ви и на всички останали.

Аз нямам мания и претенции за решения. Просто напомних какво съм казал. Остави решението на човека, както го беше маркирал.

преди 4 минути, Bubbles написа:

🙂

Въобще не ме интересува, на кой ще сложиш решението. Като говоря в технически теми, съм на 100% сигурен какво и в 97% съм прав. Казвал съм къде не ми е силата и никога не се обаждам, освен с някой въпрос. Както и да е - Джос заслужава.

пп Спеца те наби и с охлаждането... Внимавай !

преди 2 часа, Bubbles написа:

дъното в понеделник заминава обратно

Хммм... Аз все още не съм убеден, че твоето дъно е дефектно. Огледа ли внимателно сокета за окривени пинове? С кой точно биос флашна? Без екран как разбра, че флашването е минало коректно?

• Автор
преди 50 минути, Joss Bomon написа:

Хммм... Аз все още не съм убеден, че твоето дъно е дефектно. Огледа ли внимателно сокета за окривени пинове? С кой точно биос флашна? Без екран как разбра, че флашването е минало коректно?

Изтеглих последната версия от страницата на модела.
Преименувах с инструмента в архива.
Качих на празна флашка
при изключен компютър задържах биос бутона отзад докато лампата светна и започна да мига, премигна три пъти и угасна.

Според инструкциите това трябва да е узпешна процедура, дали не знам, за първи път я правих тая гимнастика.

преди 2 часа, TheCowboy написа:

пОРЕДНАТА ТРОЛ ТЕМА ЗА ПОВДИГАНЕ НА УМРЯЛ ФОРУМ!

мАЛЦИНА БОКЛУЦИ СА И ПИШАТ!

вуйко, мислех, че се беше отказал...

Брато не си за тука. Моля изтрийте коментара на каубоя за обидно съдържание, след това и моя за спам.

преди 6 часа, Bubbles написа:

Изтеглих последната версия от страницата на модела.
Преименувах с инструмента в архива.
Качих на празна флашка
при изключен компютър задържах биос бутона отзад докато лампата светна и започна да мига, премигна три пъти и угасна.

Според инструкциите това трябва да е узпешна процедура, дали не знам, за първи път я правих тая гимнастика.

Първо, има само един USB порт, който е специално за флашването /има надпис BIOS/. Махаш процесор, памет и в дъното оставяш включен само 24-пиновия кабел от захранването и захранването 4/8 за процесора. Натискаш и задържаш бутона за около 3 сек. и диода започва да мига. Това мигане продължава между 3 и 8 мин.!!! Чак когато диода спре да мига флашването е приключило. Диода не трябва да светва постоянно, това е сигнал за проблем.

изображение.png

• Автор
преди 6 часа, Joss Bomon написа:

Първо, има само един USB порт, който е специално за флашването /има надпис BIOS/. Махаш процесор, памет и в дъното оставяш включен само 24-пиновия кабел от захранването и захранването 4/8 за процесора. Натискаш и задържаш бутона за около 3 сек. и диода започва да мига. Това мигане продължава между 3 и 8 мин.!!! Чак когато диода спре да мига флашването е приключило. Диода не трябва да светва постоянно, това е сигнал за проблем.

изображение.png

Хмм никъде не прочетох че трябва да махна всичко освен процесора, пише само че трябва да е изключен.

Иначе при мен процеса Мина точно както е описано и ти също казваш и да в била порта мушнах флашката.

Само че ти си написал, че след задържане на бутона, диода е примигнал 3 пъти и е угаснал, А той трябва да продължи да мига доста време - няколко минути.

• Автор
преди 38 минути, Joss Bomon написа:

Само че ти си написал, че след задържане на бутона, диода е примигнал 3 пъти и е угаснал, А той трябва да продължи да мига доста време - няколко минути.

Да лампата премигва три пъти и угасва, според инструкциите тогава се пуска бутона, после започва мигане в продължение на не знам няколко минути и престава само.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Да не пускам нова тема понеже става дума за същата конфигурация :

Искам да помоля да ми предложите кутия за компютър която да има необходимите размери да побере огромните охлаждания които се предлагат днес на пазара и също така да има място където да мога да си сложа сдрома.

Дося рових и намирам само кутии с размерите моята която е дълбока 20 сантиметра което пък се оказва недостатъчно за новите кютуци които се наричат cpu охлаждания. Всичко останало което виждам като оферти са кутии тип аквариум...

...риби не смятам да гледам пък и на тях четеца няма къде да го сложа .

Ся за специалистите дето ще ми опяват че дисковете са отживелица да кажа трябва ми, не само за кеф а и за работа, така че без него не мога да мина...

...да купувам външен също не ми се ще щот и без друго кабелите са достатъчно.

Тааа ако някой има идея ще съм благодарен. 🙂

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.