Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връзка на инсталирана ОС с други браузъри,програми и значение за общия вид на у-вото

Featured Replies

От години ползвам Windows 7,10,11, но и повечето случаи ползвам различни браузъри,т.е. един вид заобикалям самия Уиндоус? Ползвам различна поща,други програми -различни от тези които се дават подразбиране,различен плейър, различен редактор на снимки и мн.др.инструменти не на Уиндоус!Наскоро ми се наложи да включа стария лаптоп с Win 11 и тъй като нямам акаунт в microsoft а само локален- изпитах редица трудности с рестартирането на ноутбука!Просто ОС не ми даваше никакъв шанс да вляза в Интернет и за да мога да сваля нужните програми! Нямах ефективен Google/Chrome/ ,защото за локалния акаунт липсваха права да осъществи инсталация . Нали отказвах да вляза в Майкрософт!С много запитвания и дискусии успях с помощта на AI да преборим и да получа правата на администратор за да инсталирам Google /като свален файл от друг носител! Все повече и повече стават бариерите които Майкрософт въвежда- Целта опред. е принуда да се регистрираш!?Темата за дискусии сигурно не е от вчера ,но е интересно да чуя вашите мнения за в/ката м/у ОС/в сл .win 11/ и регистрацията?Избягването на протокола Win не е ли по добре?Изполвване на др, ел пощи браузъри ,програми как си влият с базовата ОС?

Проблемите са ти другаде нещо . Почти няма потребител който да ползва акаунта на микромеките или поне аз не знам. Почти всеки ползва вкл. и аз локалния акаунт и ползвам браузър хром. Оправи си правата на локалния акаунт да бъде администраторски.

преди 26 минути, Niko Aleksandrov написа:

изпитах редица трудности с рестартирането на ноутбука!Просто ОС не ми даваше никакъв шанс да вляза в Интернет и за да мога да сваля нужните програми!

И каква е връзката на рестартирането с невъзможността да ползваш интернет?! Какъв ти е проблема да ползваш вграден браузер Edge?!

преди 28 минути, Niko Aleksandrov написа:

Избягването на протокола Win не е ли по добре?

Човек, кой ти пълни главата с "протоколи" ?!

• Автор
преди 11 минути, ммм1 написа:

Проблемите са ти другаде нещо . Почти няма потребител който да ползва акаунта на микромеките или поне аз не знам. Почти всеки ползва вкл. и аз локалния акаунт и ползвам браузър хром. Оправи си правата на локалния акаунт да бъде администраторски.

така и стана :) Бл

преди 16 минути, Joss Bomon написа:

И каква е връзката на рестартирането с невъзможността да ползваш интернет?! Какъв ти е проблема да ползваш вграден браузер Edge?!

Човек, кой ти пълни главата с "протоколи" ?!

Проблема съм описал по горе, че вкл. лаптоп ,който не е работил няколко години- норм е да са изтрити някои неща и в сл. липсва вграден или нецелия непълен Еdge!!

Ъпдейтите на браузерите вървят пряко с версийте на Уина. Това важи и за други програми.

Липсата на интернет може да е от драйвери, повредена мрежова карта и баналното ДОСТАВЧИКА. Особенното на лаптопите е че , ако е по стар модел няма официални драйвери за Уин .11 например. Та в някой случай ,по добре да работи с версията с която е купен.

Често се случва ,при гръмотевични бури да изгарят вградените в дъната LAN и WIFI.

преди 3 часа, Niko Aleksandrov написа:

така и стана :) Бл

Проблема съм описал по горе, че вкл. лаптоп ,който не е работил няколко години- норм е да са изтрити някои неща и в сл. липсва вграден или нецелия непълен Еdge!!

Понятията - "стария лаптоп с Win 11 неползван няколко години" - някак не ми говорят правилно ... Win 11 все още не е ударил 5 години, лаптоп не ползван от години - значи махаме поне още две ... е то какво остана?

Друго щеше да е да кажеш - Пуснах стария, не ползван активно от няколко години P III на 550 Mhz, с Windows XP SP3 и FF не ми зарежда коретно някой сайтове, новите браузъри не искат да се инсталират и т.н.

Иначе W11 - олекотен, идва без Edge и каквото и да е като браузър и можеш да си инсталираш всичко което пожелаеш. Акаунт в M$ - нямам, не ми е искал за сега никога.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.