Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Появил се дефект върху екрана на лаптопа ?

Featured Replies

От около седмица се появиха две "черни петна" върху десктопа на моята Toshiba Satellite.

Лаптопа не е нов и дали това е предвестник че ще трябва да си търся нов екран за смяна:

Появил се дефект върху екрана на лаптопа.jpg

• Отговори 51
  • Прегледи 1,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Teemo v. X
    Teemo v. X

Той пуска две теми за десет центови рапидки, ти го караш да вади 25 евра...

• Сiнбад
    Сiнбад

Пълни глупости ... еврото не ти е виновно!? ............................................................................................................................................................

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Купи си един монитор или включи лаптопа към телевизора и не се занимавай с глупости.

Публикувани изображения

преди 35 минути, Сiнбад написа:

От около седмица се появиха две "черни петна" върху десктопа на моята Toshiba Satellite.

Лаптопа не е нов и дали това е предвестник че ще трябва да си търся нов екран за смяна:

Появил се дефект върху екрана на лаптопа.jpg

Повредена LCD марица ,това се случва след натиск по силен в областта където са петната.

• Автор

Явно е че ще се взимат някакви мерки

Данните на дисплея:

• Модел:

• Satellite L650

• Име:

• Intel (R) HD Graphics

• Разделителна способност:

• 1366 x 768 x 59 херца

• Тип адаптер:

• Intel (R) HD Graphics (Core i5), Intel Corp. (съвместим)

Притежавам и друг лаптоп Toshiba L500 (от същата серия и клас)

и същия размер на дисплея - 16.5 инча. На него му предстои смяна на хард диска.

Дал съм го на мой приятел (притежаващ сервиз) за ремонт. Но нямах късмет, защото

хванах голямото увеличение с около 300% на резервните части за компютри, след влизането

на еврото от 01.01.2026 година. Така че ремонта му стана икономически нерентабилен !

Възможно ли е да ползвам дисплея (на този лаптоп оставен за ремонт) или да се насоча

към тези матрици в TEMU. Те също ще бъдат с увеличени цени от 01.07.2026 година и с транспорта

и допълнителните такси, ще ми излязат . . .дявол на магаре !

Трябва да взема РЕШЕНИЕ и да се обадя на човека, да разбера дали ще може да ми подмени ДИСПЛЕИТЕ !

преди 25 минути, Сiнбад написа:

Данните на дисплея:

• Модел:

• Satellite L650

• Име:

• Intel (R) HD Graphics

• 1366 x 768 x 59 херца

• Тип адаптер:

Дал съм го на мой приятел (притежаващ сервиз) за ремонт. Но нямах късмет, защото

хванах голямото увеличение с около 300% на резервните части за компютри, след влизането

на еврото от 01.01.2026 година. Така че ремонта му стана икономически нерентабилен !

Възможно ли е да ползвам дисплея (на този лаптоп оставен за ремонт) или да се насоча

към тези матрици в TEMU. Те също ще бъдат с увеличени цени от 01.07.2026 година и с транспорта

Трябва да взема РЕШЕНИЕ и да се обадя на човека, да разбера дали ще може да ми подмени ДИСПЛЕИТЕ !

Най веротно ще стане тази матрица от L500 двете са с led подсверка с 40 пина LVDS конектор, но майстора ще каже крайната си дума когато ги види матриците на двата лаптопа.

преди 56 минути, Сiнбад написа:

Данните на дисплея:

• Модел:

• Satellite L650

• Име:

• Intel (R) HD Graphics

• 1366 x 768 x 59 херца

• Тип адаптер:

Пълни глупости ... еврото не ти е виновно!

Колко е допълнителната такса?

Тез лаптопи са на колко години? И сега ли се сети да им правиш ъпгрейд?

По-добри лаптоп от твоя съм купувал и ще купя за по-малко пари от колкото теб.

Аз не бих влагал пари в този морално остарял хардуер, вече на 15+ години. По-добре си вземи нещо по-съвременно втора ръка с поне I5 10 поколение или Ryzen.

• Автор

Пълни глупости ... еврото не ти е виновно!?

...........................................................................................................................................................................................................

Май вие живеете на друга планета или сте вътре в "системата на услугите" и печелите лично от тях,

след като защитавате безобразията с цените, които станаха у нас след 01.01.2026 година.

Известно ли ви е, че само преди няколко дни мой близък ИЗГОНИ представители на строителна фирма

от тях, които му поискали 5 000 евро за поставянето на 16 квадратни метра фаянсови плочки за баня !!!

Така че е,

естествено натрапената ни на сила и измислена евровалута, ако не на 100 %

то най-малко на 75, да е виновна за ценовия шок който преживява обществото ни.

Но лакомията и на нашего "брата" българина, също е пословична и безгранична !

Но сигурен съм че този кошмар в който живеем ще свърши скоро (дано само ни се размине "ядрения" Апокалипсис),

след безусловната капитулация на Украйна и новото преразпределение на силите в Европа.

Така че на този етап смятам, че всичко зависи от "благоразположението" на майстора и цената на която

би ми извършил този ремонт . . .

Техниката след въвеждане на еврото не е поскъпвала - може да се провери и сравнят цените на много места. Поскъпват паметите, дисковете и видеокартите главно, но това е от преди да се въведе еврото и е заради AI бум-а.

Цени на телевизори, бяла техника и подобни не са променени.

преди 24 минути, Сiнбад написа:

...........................................................................................................................................................................................................

Май вие живеете на друга планета или сте вътре в "системата на услугите" и печелите лично от тях,

след като защитавате безобразията с цените, които станаха у нас след 01.01.2026 година.

Известно ли ви е, че само преди няколко дни мой близък ИЗГОНИ представители на строителна фирма

от тях, които му поискали 5 000 евро за поставянето на 16 квадратни метра фаянсови плочки за баня !!!

Така че е,

Но сигурен съм че този кошмар в който живеем ще свърши скоро (дано само ни се размине "ядрения" Апокалипсис),

след безусловната капитулация на Украйна и новото преразпределение на силите в Европа.

Така че на този етап смятам, че всичко зависи от "благоразположението" на майстора и цената на която

От 300% на компютърните компоненти стигна до 75% на кое ... строителството може би?

Говориш пълни и несвързани глупости!

Не защитавам никого и нищо, само по себе си въвеждането на еврото не променя нищо - лева бе вързан към курса на еврото и преди и след въвеждането му, това че курса евро към долар (а компютърните компоненти се влияят главно от курса на долара, а не на еврото) е променлива величина и това, че винаги има спекула с всичко е съвсем различна тема. След всичко в световен мащаб - сложи и един коефициент за сигурност (виждам разбираш строителството) за това, че става дума за България и вече ти е ясно какво става с цените.

преди 2 часа, Сiнбад написа:

Дал съм го на мой приятел (притежаващ сервиз) за ремонт.

Какъв приятел ти е той .. след като не може да те уреди с диск ... , а и за матрица питаш по форумите ...

С такъв приятел - врагове не ти трябват!

преди 38 минути, Raze написа:

Техниката след въвеждане на еврото не е поскъпвала - може да се провери и сравнят цените на много места. Поскъпват паметите, дисковете и видеокартите главно, но това е от преди да се въведе еврото и е заради AI бум-а.

Цени на телевизори, бяла техника и подобни не са променени.

преди 43 минути, Сiнбад написа:

Така че е,

Пишеш пълно простотии отново! Купи си руско лаптоп.

А цената на услугата, която търсиш е м/у 70 и п0 €, в зависимост от конструмцията на самия дисплей. Естествено, има вариснт, двете матрици да не са съвместими. Това не означава, че няма да платиш ттуда на човека

преди 3 часа, plamen_petrov_80 написа:

Пълни глупости ... еврото не ти е виновно!

Колко е допълнителната такса?

Тез лаптопи са на колко години? И сега ли се сети да им правиш ъпгрейд?

По-добри лаптоп от твоя съм купувал и ще купя за по-малко пари от колкото теб.

За тия дето купуват боклуци от алиекспрес и тему за по долар ~ два допълнителната такса от 3 евро от 1 юли си дига цената с 200~300%

преди 5 часа, Сiнбад написа:

Данните на дисплея:

• Модел:

• Satellite L650

• Име:

• Intel (R) HD Graphics

• 1366 x 768 x 59 херца

• Тип адаптер:

Кви са тия 16-17 годишни лаптопи божке..... Че и ъпгрейди ще им правиш хахахаха!

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Купи си един монитор или включи лаптопа към телевизора и не се занимавай с глупости.

Трудно мога да си представя какъв съвременен софтуер върви на 16-17 годишен лаптоп....

И най вече колко време чакаш като цъкнеш някъде по екрана ако е с поне win10...

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Ти нали разбираш , че този стар лаптоп няма да има HDMI порт ами само VGA.... реално ще трябва да си купи още един боклучав монитор с VGA порт.... повечето съвременни монитори нямат такъв.

преди 21 минути, Belefor написа:

Ти нали разбираш , че този стар лаптоп няма да има HDMI порт ами само VGA.... реално ще трябва да си купи още един боклучав монитор с VGA порт.... повечето съвременни монитори нямат такъв.

large.2026-07-11_203107.jpg.8b781683c9bd

Ъъъъ ... чукча-писател?... )

преди 6 часа, Сiнбад написа:
  1. Модел:

2. Satellite L650

3. Име:

4. Intel (R) HD Graphics

5. Разделителна способност:

6. 1366 x 768 x 59 херца

7. Тип адаптер:

8. Intel (R) HD Graphics (Core i5), Intel Corp. (съвместим)

Тоя модел дето ти си го цитирал е с Radeon HD 5470?

Вчера гледах монитори .. "нови от магазина" и все още имат VGA ... ама това надали го оправя човека ... все пак ще трябва да ги плаща в евро ... и само от тази мисъл го удрят едни 300% ... нещо си ...

преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

Вчера гледах монитори .. "нови от магазина" и все още имат VGA ... ама това надали го оправя човека ... все пак ще трябва да ги плаща в евро ... и само от тази мисъл го удрят едни 300% ... нещо си ...

Има и не много нови за по 25-30 евро, точно като за него...

преди 13 минути, Joss Bomon написа:

Има и не много нови за по 25-30 евро, точно като за него...

Той пуска две теми за десет центови рапидки, ти го караш да вади 25 евра...

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз за 40 взех цял лаптоп .. със SSD ...

А аз се шегувам. Сигурен съм че Джос разбира, другите...

А аз... аз ви чета (тоя път само ми се чете, не ми се шегува... и обяснява... да обясняваш шегите си е 'се едно да ги убиеш собственоръчно) с удоволствие. Което всъщност почти винаги ми е гарантирано с хитмейкъри от толкова високо ниво.

• Автор
преди 19 часа, Raze написа:

Поскъпват паметите, дисковете и видеокартите главно, но това е от преди да се въведе еврото и е заради AI бум-а.

Ами,

аз не бях ли достатъчно ясен и точен досега като казах по-горе, че бях дал лаптопа си в сервиза за смяна на хард диска,

в края на 2025 година. Бяхме се договорили да му платя 100 лева за услугата, но след като "ме въртя" от там близо месец,

накрая ми съобщи, че дисковете са скочили с 300% и ремонта вече ми излиза икономически нерентабилен.

Каза ми също да си прибера лаптопа, но аз го оставих там с надеждата (все пак) да ми намали за в бъдеще цената на ремонта

или намери някакво друго компромисно решение и за двама ни. Но вече 1/2 година не ми се е обадил,

за да ми каже нещо по-въпроса.

За това молбата ми към форума е да ми предложите някакво оптимално решение в случая,

като си запазя ЗА ПОЛЗВАНЕ поне, единия . . .от лаптопите !

Кои от двата варианта е по-изгоден (като цена и време) за мен:

1./ Да прехвърля десктопа от единия, на другия !

2./ Или, да използвам някоя от тези матрици в TEMU,

за които се споменава по-горе в темата ми.

преди 14 часа, plamen_petrov_80 написа:

Ама разбира се че все още има монитори с VGA.....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.