Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Някой пробвал ли е чрез смартфона да изпозва мегабайтите на компютъра си Може ли да се откажа от кабела и да свързвам компютъра по този начин какъв абонамент за данни трябва да имам

За можене - можеш, но помисли добре какво и как ползваш, какво правим с телефона батерия, загряване, кога трябва да говориш по него, да се движиш, да излезеш навън ...

Кое не му харесваш на кабела?

преди 11 минути, Stauffenberg написа:

Някой пробвал ли е чрез смартфона да изпозва мегабайтите на компютъра си Може ли да се откажа от кабела и да свързвам компютъра по този начин какъв абонамент за данни трябва да имам

Трябва да имаш неограничен пакет интернет ,можеш да свържеш телефона към компютъра като създадеш точка за достъп и през Wi Fi ,както и през кабел USB ако компютъра няма Wlan карта.

Условието е да има мрежата на оператора ти добро покритие там където ще го ползваш ,съвременните 4/5G мрежи са достатъчно бързи за всичко нужно в интернет.

Включи смартфона и USB кабела към компютъра или безжично, пусни USB/WiFi tethering и виж дали ще ти харесат скоростите. Помисли си колко GB на ден/седмица/месец ще ти трябват.

преди 1 час, AAUUXX написа:

Трябва да имаш неограничен пакет интернет ,можеш да свържеш телефона към компютъра като създадеш точка за достъп и през Wi Fi ,както и през кабел USB ако компютъра няма Wlan карта.

Условието е да има мрежата на оператора ти добро покритие там където ще го ползваш ,съвременните 4/5G мрежи са достатъчно бързи за всичко нужно в интернет.

Нема такова нещо като неограничен мобилен интернет, ползваш и в един момент като прекалиш кръц "ползвате мобилен интернет извън нормалното(или май беше справедливото)" до следващия месец.

преди 7 минути, Bubbles написа:

Нема такова нещо като неограничен мобилен интернет, ползваш и в един момент като прекалиш кръц "ползвате мобилен интернет извън нормалното(или май беше справедливото)" до следващия месец.

Има, зависи на какъв план си:

Мобилни планове и онлайн магазин - А1

При най-евтиния имаш 10 гигабайта на максимална скорост, после става 50 мегабита скоростта. При следващия - 50 гигабайта и после си на 300 мегабита, при последния няма ограничения. Като цъкнеш на стрелката под надписа "Неограничена скорост" си ги пише.

преди 1 минута, Raze написа:

Има, зависи на какъв план си:

Мобилни планове и онлайн магазин - А1

При най-евтиния имаш 10 гигабайта на максимална скорост, после става 50 мегабита скоростта. При следващия - 50 гигабайта и после си на 300 мегабита, при последния няма ограничения. Като цъкнеш на стрелката под надписа "Неограничена скорост" си ги пише.

Що си мисля, че няма как мобилния да ти дойде по-евтин от кабелния?

Най-вероятно е така, но може да се избегне едната сметка, въпреки че кабелния интернет не мисля, че е по-голям разход от мобилния, всеки си преценява сам според бюджета и нуждите. А и с кабел връзката в повечето случаи е по-добра и има по-малка латенция.

преди 4 минути, Raze написа:

Най-вероятно е така, но може да се избегне едната сметка, въпреки че кабелния интернет не мисля, че е по-голям разход от мобилния, всеки си преценява сам според бюджета и нуждите. А и с кабел връзката в повечето случаи е по-добра и има по-малка латенция.

Една сметка може да се избегне, но да си докараш доста повече от 1 проблем ...

Не знам дали питащия може да си прецени ... гледайки въроса му.

преди 23 часа, Stauffenberg написа:

От кабела можеш да се откажеш, но е тъпо да разчиташ на телефона за това нещо. Има отделни 4G LTE рутери в който слагаш една СИМ карта и ти пращат Wi-Fi или през LAN кабел до компютъра. Има и малки преносими такива, но пак трябва да им зареждаш батерията и ще ловят по-слабо сигнала. Ако е много силен вкъщи сигнала няма да го усетиш толкова, ама ако е слабичък на самия телефон, ще е още по-слаб с преносимия рутер/модем.
Разбра ли сега ?

на 18.07.2026 г. в 15:36, Raze написа:

Чувал ли си, че ... Домашните сметки на пазара не излизат!

В момента (шеста година) плащам два абонамента - домашен и мобилен интернети зареждам карта на придплатен план. В момента цялото удоволствие е около 30 €. Но витаги има всичко, което ви трябва и нищо излишно!

на 19.07.2026 г. в 12:52, Белгиеца написа:

Има и малки преносими такива, но пак трябва да им зареждаш батерията и ще ловят по-слабо сигнала.

Някои 'бисквитки" имат вфод за външна антена!

За другото си прав.

Е, моята е от китайците за само 20€ и няма вход за външна антена.
Но дори и да имаше, не го виждам как бих тръгнал да си нося и антена в джоба, ако например ми трябва интернет от друг доставчик от този в телефона през втора СИМ карта.
Ако покажеш мобилен модел „бисквитка“ с външна антена и каква точно външна антена се завинтва, добре ще направиш.
На другия който работи с трансформатор от 230 В му се завинтват двете антени, които ловят сигнала от Виваком например. ( тука тоя оператор го няма, ама за да разберат по-добре читателите)

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Е, моята е от китайците за само 20€ и няма вход за външна антена.
Но дори и да имаше, не го виждам как бих тръгнал да си нося и антена в джоба, ако например ми трябва интернет от друг доставчик от този в телефона през втора СИМ карта.
Ако покажеш мобилен модел „бисквитка“ с външна антена и каква точно външна антена се завинтва, добре ще направиш.
На другия който работи с трансформатор от 230 В му се завинтват двете антени, които ловят сигнала от Виваком например. ( тука тоя оператор го няма, ама за да разберат по-добре читателите)

Huawei E5577 има вход, а другото зависи от теб.

https://www.4gltemall.com/blog/tag/huawei-e5577-external-antenna/

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.