Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Надежда Захариева оплю в мемоари собствения си мъж

Featured Replies

Неблагодарната женица , поетесата Надежда Захариева(бог да я прости), не стига , че пълзя години наред в сянката на великия поет Дамяна Дамянов, после пак се фукаше като негова жена, ползваше фрази от негови непобликувани приживе стихове, ами накрая го и оплю, като го изкара сексманиак и развратник. Какво е мнението ви за този резил. Аз не мога да нарека явлението по друг начин. Само с турската дума "резил".

Все ми е тая какви мемоари писала, това че са били поет и поетеса не ги прави добри хора.

Веси, здравей.

Явно вече си оправила всички техники в къщи и сега е ред на клюките. На Вас жените, като остарявате и всеки един може да ви бъде крив. Даже и...Господ!

• Автор
преди 1 час, Колев 74 написа:

Веси, здравей.

Явно вече си оправила всички техники в къщи и сега е ред на клюките. На Вас жените, като остарявате и всеки един може да ви бъде крив. Даже и...Господ!

преди 1 час, Колев 74 написа:

Веси, здравей.

Да, хладилникът вече е наред, климатикът също, работи на 20 градуса, страницата ми също е наред. Понеже съм в отпуска 3 месеца-до 15 септември 2026 година, имам време да се занимавам с хорските проблеми. Понеже имам и втора специалност психология след математиката, правя анализ на хорското поведение. СЕга мога да задам нова тема-" Комплексираният и заядлив човек в България, който си избива комплексите върху другите хора. Смятах да включа само Валкирия, Банеск, и Иво Тошев, но се оказва, че няма към момента реална причина да ги включа.Ти ще бъдеш първия, подложен на анализ, понеже освен Хайдук пикасо никой не те бръсне за слива. Пък и трябва да те изкараме на светло, че те бяхме забравили всички ние.

"".Ти ще бъдеш първия, подложен на анализ, понеже освен Хайдук пикасо никой не те бръсне за слива. Пък и трябва да те изкараме на светло, че те бяхме забравили всички ние.""

В такъв случай е редно да ти пожелая успех. Нали? Ще се появявам сегиз-тогиз да преглеждам как се развиват събитията с твоя анализ. Мисля, че разрешаваш коментари по темата и от моя страна.

преди 5 часа, Веси Филипова написа:

...
Понеже имам и втора специалност психология след математиката, правя анализ на хорското поведение. СЕга мога да задам нова тема-" Комплексираният и заядлив човек в България, който си избива комплексите върху другите хора. Смятах да включа само ...

Ново 20!
Включи и тъщата от Белгия, самоучка по психология - изрусената Магда. И я тургай най-отпред, защото с тази циклофрения една психология не стига, та докато си в ваканция стартирай с психиатрия.

преди 15 часа, ined написа:

Все ми е тая какви мемоари писала, това че са били поет и поетеса не ги прави добри хора.

Така е, да. Да си гениален не означава непременно, че си морален и човечен. Нека си припомним Марина Цветаева например: https://webstage.bg/roditelstvo/5364-znamenitite-lichnosti-otkazali-se-ot-svoite-detsa.html

Всеки има право да разкаже своята истина в личните си мемоари и аз лично не виждам нищо осъдително в това.

Тежко и горко на децата, ако всички учители са такива клюкари и се ровят в личния живот на хората. А речника който ползвате, показва нивото на нашите просветители.

преди 59 минути, Oxiss написа:

Тежко и горко на децата, ако всички учители са такива клюкари и се ровят в личния живот на хората. А речника който ползвате, показва нивото на нашите просветители.

И преди беше същото, баба ми навремето разправяше, че тия дето нищо не можели ги правели учители.

преди 1 час, ined написа:

И преди беше същото, баба ми навремето разправяше, че тия дето нищо не можели ги правели учители.

Според мен ги 'зимат в общината(ите). Там... в различните служби... техническа... и други.

• Автор
преди 14 минути, lebel написа:

Според мен ги 'зимат в общината(ите). Там... в различните служби... техническа... и други.

преди 14 минути, lebel написа:

тук съм абсолютно съгласна-аз си преподавам това , което съм завършила, но в общините повечето назначени не знаят за какво са там, камо ли да свършат нещо. Там са тези, които не умеят нищо. А и във форума ги има такива много.Които не могат да разделят сламата на две магарета, както е казал народът.

преди 1 час, ined написа:

А ти какво можеш, ми е интересно.

преди 37 минути, Веси Филипова написа:

тук съм абсолютно съгласна-аз си преподавам това , което съм завършила, но в общините повечето назначени не знаят за какво са там, камо ли да свършат нещо. Там са тези, които не умеят нищо. А и във форума ги има такива много.Които не могат да разделят сламата на две магарета, както е казал народът.

А ти какво можеш, ми е интересно.

Много неща, ако не вярваш може да провериш колко теми съм пуснал за съвет, помощ и други подобни.

преди 7 часа, ined написа:

Мхм а днес тия дето нищо не могат драскат тъпотии по форумите.

Веске, математичке!

Погледни се какво си написала:

"...освен Хайдук пикасо никой не те бръсне за слива."

Не ми трябва някой да ме "бръсне за слива" защото именно ти си сливата, а не аз. В този форум съм вече 24 години и както ти е отговорил "ined"" попрочитай тук таме за да ти е добре известно кой какво може и умее. А пикасото и тя е горе долу толковеа години тук.

Ти дойде вчера, представи се че си вишистка завършила с отличие математика, че си даскалица, та дори имаш и втора специалност (очаквах да кажеш че си с 2 висши) и почна да ръсиш всевъзможни глупости из под-форумите. Щяла да прави "портрет" на "Валкирия", на Иво Тошев и кой беше още - забравих вече от твоите щуротии.

За "Валкирия" , какво да ти кажа! Пред нея ти представляваш една дива ряпа, която никой не може да ползва за нещо.

Дано можеш поне да си наготвиш за ядене че за всичко останало сама си признаваш, че си пълен профан.

Голяма греша са направили Българска Академия на науките че не са те забелязали като завършвайки висшето си образувание , да те приобщят към тях.

И пак от коментара на "ined"

Когато от човек нищо не става, той обикновено се хваща за даскал. Изхождайки от старата българска поговорка - "Попа, даскала и кмета, са най важните и тачени хора в селото" - значи добре и съвсем правилно си се насочила.

Очаквах нещо написано от теб , та затова се появих в това късно време.

Не ти забранявам да ми правиш "портретче" но гледай да прилича на мен, а не на теб.

И една забележка: За даскалица е направо обидно да не владееш граматиката на ниво. Погледни си първи пост. Великият поет се казва Дамян и е мъж, а не жена, както си го написала, но те извинявам - хора сме и не сме безгрешни - нито АЗ, нито ТИ, нито който и да бил в този форум. Не допускай такова математическо светило като ТЕБ, да го усмиват хората из интернет.

• Автор
на 27.07.2026 г. в 1:34, Колев 74 написа:

Веске, математичке!

Погледни се какво си написала:

"...освен Хайдук пикасо никой не те бръсне за слива."

Не ми трябва някой да ме "бръсне за слива" защото именно ти си сливата, а не аз. В този форум съм вече 24 години и както ти е отговорил "ined"" попрочитай тук таме за да ти е добре известно кой какво може и умее. А пикасото и тя е горе долу толковеа години тук.

Ти дойде вчера, представи се че си вишистка завършила с отличие математика, че си даскалица, та дори имаш и втора специалност (очаквах да кажеш че си с 2 висши) и почна да ръсиш всевъзможни глупости из под-форумите. Щяла да прави "портрет" на "Валкирия", на Иво Тошев и кой беше още - забравих вече от твоите щуротии.

За "Валкирия" , какво да ти кажа! Пред нея ти представляваш една дива ряпа, която никой не може да ползва за нещо.

Дано можеш поне да си наготвиш за ядене че за всичко останало сама си признаваш, че си пълен профан.

Голяма греша са направили Българска Академия на науките че не са те забелязали като завършвайки висшето си образувание , да те приобщят към тях.

И пак от коментара на "ined"

Когато от човек нищо не става, той обикновено се хваща за даскал. Изхождайки от старата българска поговорка - "Попа, даскала и кмета, са най важните и тачени хора в селото" - значи добре и съвсем правилно си се насочила.

Очаквах нещо написано от теб , та затова се появих в това късно време.

Не ти забранявам да ми правиш "портретче" но гледай да прилича на мен, а не на теб.

И една забележка: За даскалица е направо обидно да не владееш граматиката на ниво. Погледни си първи пост. Великият поет се казва Дамян и е мъж, а не жена, както си го написала, но те извинявам - хора сме и не сме безгрешни - нито АЗ, нито ТИ, нито който и да бил в този форум. Не допускай такова математическо светило като ТЕБ, да го усмиват хората из интернет.

Нещастнико Колев, за нищо не ставаш ти , за една буква " а" ли се хващаш, дето в бързината съм я написала зад името на Дамян Дамянов, най-добрия поет на България. Май че ти досега не си знаел , че той е мъжът на Надежда Захариева и затова си се зачел в моята тема, за да разбереш кой е аджеба мъжът на Надежда Захариева. Познах ли? Познах. Изпълнен със злоба и омраза, като не си ме уважавал, да не си влизал в темата ми и да се захващаш за една буквичка А, като бавноразвиващо се дете от дом за деца с увреждания, което току що е откраднало десерта на някой. Дребна душицо! Като си поклонник на Албена Ванкова, какво научи от нея, бе нещастнико-язък, че си и приятел-на нищо не си се научил от нея, на нищо. От ден на ден по-злобен и по-нещастен! Щял да защитава Валкирия, дето не можем да и видим снимката, че кой я знае какво квазимодо е и тя като теб, или Иво Тошев, дето се кълват с Валкирия като петли, а на другия ден като изтрезнеят се сдобряват.Тръгнал да ми обяснява кой е Дамян, понеже той сега от мен научи кой е Дамян Дамянов.

Виж се какво си написал вместо висше образование си написал ' Образувание" нека да те видят съфорумците какво представалява доайенът на форума Колев 74, срам и позор.

То от такива даскали дечурлигата не могат едно квадратно уравнение да решат в 12-и клас. Но за сметка на това са научили политиците на добра математика, нали направиха 1 лев = 1 евро. Виж ако беше рубла друга математика щише да играе.

• Автор
преди 1 час, profan4o написа:

То от такива даскали дечурлигата не могат едно квадратно уравнение да решат в 12-и клас. Но за сметка на това са научили политиците на добра математика, нали направиха 1 лев = 1 евро. Виж ако беше рубла друга математика щише да играе.

В 12 ти клас не се решават квадратни уравнения, а се учат специализирани предмети. Квадратните уравнения се учат от още 5, 6, 7 ми клас взависимост какво е училището и до колко се набляга на математиката. ако е спортно училище, математиката се застъпва по-слебо. И има стотици видове уравнения-включително параметрични и системи уравнения, линейни, квадратни , с две, три и повече неизвестни. Ако детето ще кандидатства с математика, може и в 12 ти клас да изучава повече часове по математика.

преди 29 минути, Веси Филипова написа:

В 12 ти клас не се решават квадратни уравнения, а се учат специализирани предмети. Квадратните уравнения се учат от още 5, 6, 7 ми клас взависимост какво е училището и до колко се набляга на математиката. ако е спортно училище, математиката се застъпва по-слебо. И има стотици видове уравнения-включително параметрични и системи уравнения, линейни, квадратни , с две, три и повече неизвестни. Ако детето ще кандидатства с математика, може и в 12 ти клас да изучава повече часове по математика.

Прочети написаното още веднъж, но с разбиране този път ...

• Автор
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Прочети написаното още веднъж, но с разбиране този път ...

Учител ли си, за да даваш мнение по този въпрос. снимай дипломата си и ми я прати на лични. Дай пример за квадратно уравнение, ако мислиш , че си прав, после дай пример за системи от две и три уравнения, и после дай пример за спортист, който е изучавал математика след 8 ми клас и знае що е тангенс , котангенс, правоъгълен паралелепипед и прав пресечен конус ,и да намери отношението между горната и долната част на конуса. Моят въпрос към теб е ако една пирамида има вътре кълбо, по коя формула ще намериш обема на тази част от пирамидата, където не е влезнало кълбото.?

току-що, Веси Филипова написа:

Учител ли си, за да даваш мнение по този въпрос. снимай дипломата си и ми я прати на лични. Дай пример за квадратно уравнение, ако мислиш , че си прав, после дай пример за системи от две и три уравнения, и после дай пример за спортист, който е изучавал математика след 8 ми клас и знае що е тангенс , котангенс, правоъгълен паралелепипед и прав пресечен конус ,и да намери отношението между горната и долната част на конуса. Моят въпрос към теб е ако една пирамида има вътре кълбо, по коя формула ще намериш обема на тази част от пирамидата, където не е влезнало кълбото.?

Прати ми отговорите на лични съобщения, да не те гледат съфорумците какъв шедьовър ще сътвориш.

Човека ти пише, че ученик в 12 клас не може да решава квадратно уравнение - ти отговяряш, че това се учи "още 5, 6, 7 ми клас взависимост какво е училището"!

Преподавал съм достатъчно на различни хора за да знам, че не само училищието и учителя са важните ... индивида си е индивид - сам по себе си уникален във всичко и най-вече в незнанието си.

Не знам защо трябва да давам пример за квадратно уравнение - аз знам, че съм прав, то си го пише в прав текс, затова казах да се прочете отново написаното ... колкото до всичко останало - чувала си за защита на лични данни - та .. ти администратор ли си на лични данни?

• Автор
преди 22 часа, plamen_petrov_80 написа:

Човека ти пише, че ученик в 12 клас не може да решава квадратно уравнение - ти отговяряш, че това се учи "още 5, 6, 7 ми клас взависимост какво е училището"!

Преподавал съм достатъчно на различни хора за да знам, че не само училищието и учителя са важните ... индивида си е индивид - сам по себе си уникален във всичко и най-вече в незнанието си.

Не знам защо трябва да давам пример за квадратно уравнение - аз знам, че съм прав, то си го пише в прав текс, затова казах да се прочете отново написаното ... колкото до всичко останало - чувала си за защита на лични данни - та .. ти администратор ли си на лични данни?

Аз не съм администратор на лични данни, но кой си ти да даваш мнение по учебната програма. Вече се започва много рано вучилище с квадратни уравнения, системи ленийни уравнения и неравенства и параметрични уравнения. в горните класове вече се вмъкват задачи от висша математика-матрици и детерминанти. Пак ти повтарям, че много важно е какъв тип е училището. Ако е някой изпаднал техникум като този по дървообработване в Пловдив, може и никога детето да не чуе за сечение на прав пресечен паралелепипед с равнина, а от квадратните уравнения ще изучава само най -простия вид.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.