Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте добро дъно за P D 940 DUAL CORE (LGA775)...

Featured Replies

Здравейте,

ще може ли да ми препоръчате някое добро дъно за P D 940 DUAL CORE, 3.2Ghz, LGA775 ?

Мисля да мина на Intel, понеже досега бях с CPU на AMD и немога да си намеря хубаво дъно... Ако може да кажете някое добро дъно до 200 лв. с PCI Express и SerialATA.

Благодаря!

Редактирано от eXRuLeZz (преглед на промените)

Здравейте,

ще може ли да ми препоръчате някое добро дъно за P D 940 DUAL CORE, 3.2Ghz, LGA775 ?

Мисля да мина на Intel, понеже досега бях с CPU на AMD и немога да си намеря хубаво дъно... Ако може да кажете някое добро дъно до 200 лв. с PCI Express и SerialATA.

Благодаря!

Ето го дъното . 211 лв. с ДДС .

По-евтиният вариант . 176 лв. с ДДС .

Да добавя - личното ми мнение е ,че първото е за предпочитане ( не защото е по-скъпо ) заради поддръжката на ДДР2 667 МХц Рам памет . При второто поддръжката е до 533 Мхц .

MSI 965P NEO-F with Intel965P chipset- (4xDIMM,DDR2,1xPCIex16,2xPCIex1,3xPCI,1xATA133,5xSATA300,8 chanel HD audio Azalia,suport for 10USB2.0) -->186,72лв.

п/с

Очаква се да бъде пуснат ъпдейт на БИОСА който ще позволи подръжка и на 4-ядрения процесор Кентсвийлд.

Страхотно дъно за до 200лв.

eXRuLeZz, ако още не си купил процесора ти препоръчвам да вземеш Core 2 Duo E6300, 1.86GHz, LGA775, BOX, ще си по-доволен, нищо, че е на по-ниски честоти :) ... А колкото до дъното - за 940, което и от предложенията на kokomil и MC12 да вземеш няма да сбъркаш, за Conroe-то препоръчвам Asrock CONROEXFIRE-ESATA2 cool.gif ...

MSI 965P NEO-F with Intel965P chipset- (4xDIMM,DDR2,1xPCIex16,2xPCIex1,3xPCI,1xATA133,5xSATA300,8 chanel HD audio Azalia,suport for 10USB2.0) -->186,72лв.

п/с

Очаква се да бъде пуснат ъпдейт на БИОСА който ще позволи подръжка и на 4-ядрения процесор Кентсвийлд.

Страхотно дъно за до 200лв.

Уф , MC12 - дъното ,което си предложил е най-доброто , но цял следобед ровя из нета и успях да го намеря в Лидер за 124 $ (без ДДС), JMT - 146 $ ( без ДДС) и в JAR за 231.73 лв с ДДС .

Иначе и аз смятам като Shuurfak rai Shedler , че няма да е зле ако можеш да дадеш 241 $ за D 940 ( между другото D 945 ( на 3.4 GHz ) е на цена 200 $ , то направо си вземи Conroe E6300 за 223 $ . Ако пък се решиш на Conroe ,то при всички положения избираш или дъното на MC12 или някое на Гигабайт или Асус ( но те пък са по-скъпи от MSI ),но с 965 чипсет .

• Автор

Добре, може ли да обясните, защо Conroe E6300 е по-добър да речем от P-D 940, понеже аз лично не съм имал Интелски процесор и много не им разбирам...

Основната разлика между Core2Duo E6300 и P D 940 е в това ,че първият е произведен на основата на новата микроархитектура на Интел - Core Microarchitecture ( разработена от Израелските инженери на Интел ,съэдатели и на много успешният Pentium M ) . P D 940 е разработен по остарялата NetBurst микроархитектура , чието спиране компанията наскоро обяви . В основата на новата архитектура инженерите се водят от оптимизацията на отношението между бързодействие и енергопотребление . Общо взето начините за увеличаването на бързината са два - нарастваща тактова честота и нарастването на количеството инструкции, изпълнявани за един такт,както и намалянето на числото на операциите,изпълнявани за обработката на един и същ обем от данни . Това са оптимизациите в новото ядро . Ето я принципната схема

equations.png

block-scheme.png

Основните усъвършенствания са -Intel Wide Dynamic Execution ,Intel Advanced Digital Media Boost,Intel Advanced Smart Cache,Intel Smart Memory Access,Intel Intelligent Power Capability,

Най-добре разликата в бързината спрямо предшестващите модели може да се види при някои тестове , където са сравнени със процесори на АМД и Интел -

superpi.png

3dmark01.png

3dmark06-2.png

halflife.png

farcry.png

quake4.png

itunes.png

cinebench-1.png

3dsmax-2.png

Както е видно при всички сравнения предимството е на страната но Core2Duo .

• Автор

Благодаря за бързия и изчерпателен отговор! :)

А евентуално дали има някакви тестови сравнения на E6300 с нещо от сорта на P D 940 или AMD Athlon64 3200+ (939/AM2) понеже това са процесорите м/у, които се колебая...

Ако се сравни Е6300 с посочените от тебе модели , съотношението между тях ще бъде подобно , както и при по-горните тестове ( пак в полза на Conroe ), защото по-горе се сравнява Е6600 , но се сравнява с D 960 , AMD 5000+ и 4600+ , т.е. не върховият модел Conroe се сравнява с почти high-end модели на другите процесори .

Toво е малко като да сравняваш ферари с москвич, но ето малко тестове

1pe2.jpg

2tp6.jpg

3cc9.jpg

4tp5.jpg

Core 2 Duo E6300 май е новият ми фаворит biggrin.gif

Ако kokomil ти покаже скрийновете от клока, който беше направил на един E6300, ще стане окончателно фаворитът ти cool.gif

• Автор
Ако kokomil ти покаже скрийновете от клока, който беше направил на един E6300, ще стане окончателно фаворитът ти cool.gif

Аз в http://www.overclockers.ru гледах една статия, където имаше скрийшотове, на които се виждаше, че точно този (E6300) е клокнат до 3.2-3.4Ghz.

Е Атлон 64 е едно ядрен процесор то щеше да е смещно ако биеше дву ядреният.Сравнете двуядрените на AMD и Intel. cool.gif

Е Атлон 64 е едно ядрен процесор то щеше да е смещно ако биеше дву ядреният.Сравнете двуядрените на AMD и Intel. cool.gif

Заповядай cool.gif

Скоро ще сравняваме четириядрените май biggrin.gif:lol6: ...

Аз в http://www.overclockers.ru гледах една статия, където имаше скрийшотове, на които се виждаше, че точно този (E6300) е клокнат до 3.2-3.4Ghz.

Хе , ето един шот с по-висок клок на Е 6300 . Коментара , смятам , е излишен . Единственото за допълване е , че това е постигнато с фреоново охлаждане -

e6300_01.png

Ако се вгледа човек в показанията ще установи че това всъщност са 564 MHz честота на шината и 112 % прираст в тактовата честота . Процесора е на дъно Asus P5B Deluxe с BIOS 0507 .

Е , и ако това не е клок - здраве му кажи :blink:

Е Атлон 64 е едно ядрен процесор то щеше да е смещно ако биеше дву ядреният.Сравнете двуядрените на AMD и Intel
AMD Athlon 64 X2 4600 + Dual-Core processor и Athlon 64 X2 5000+ Dual Core Processor ми се струва , че са двуядрени . С тях е сравнявано Conroe-то при тестовете от по-предния ми пост .

ПС -

Ако kokomil ти покаже скрийновете от клока, който беше направил на един E6300, ще стане окончателно фаворитът ти
- А-а , iovi , онези резултати са "слабички" в сравнение с това от по-горе .
  • Автор

Незнам дали мястото на въпроса ми е за тази тема, но ще си позволя за попитам... Може ли да ми препоръчате точни модели на дъно, рам, захранване (предполагам Fortron 450W ще свърши работа) и вентилатор за CPU-то, с които да мога да клокна E6300 до към 2.8-3Ghz... Имам някаква бегла представа от клок и знам, че трябва да имам хубаво дъно, рам и захранване, за да мога да постигна добри резултати, но немога да си позволя най-скъпите от тях и затова ми трябват части (дъно, рам, захранване и вентилатор за процесора) до към 700 лв. ... Питам от рано, за да знам завбъдеще като дойде времето да купувам, а да не се чудя тепърва какво да взимам.

За дъно твърдо препоръчвам ASUS P5B Deluxe (подчертавам Deluxe); просто най-доброто за мен... Алтернатива е Gygabyte 965P-DS4, а ако търсиш нещо по-евтино - ASUS P5LD2 SE/C или ASROCK CONROEXFIRE-ESATA2... За охладител има много варианти, бих ти препоръчал Scythe Ninja; Zalman CNPS 9700; TermalTake Big Typhoon или ако предпочиташ безшумните - Noctua NH-U12. За паметта отлични марки са Corsair; OCZ;

Заповядай да прочетеш ревюта на някои от най-добрите Рам памети , ще се ориентираш как стоят нещата , пък и ще знаеш към какво се стремиш - Mushkin , Crucial Ballistix , G. Skill , GeIL , Patriot

Поздрави

ПС - Разбира се , тези памети са доста скъпи , но като водещи производители показват ясно тенденциите .

:wors::) . За захранване и Fortron от PNF-серията ще ти върши работа, но препоръчвам SeaSonic S-12 430 - 430W и CHIEFTEC GPS-400AA- 101A - 400W...

P.S.: Захранванията на Zalman също не са лоши, но са по-скъпички sad.gif ...

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Незнам дали мястото на въпроса ми е за тази тема, но ще си позволя за попитам... Може ли да ми препоръчате точни модели на дъно, рам, захранване (предполагам Fortron 450W ще свърши работа) и вентилатор за CPU-то, с които да мога да клокна E6300 до към 2.8-3Ghz... Имам някаква бегла представа от клок и знам, че трябва да имам хубаво дъно, рам и захранване, за да мога да постигна добри резултати, но немога да си позволя най-скъпите от тях и затова ми трябват части (дъно, рам, захранване и вентилатор за процесора) до към 700 лв. ... Питам от рано, за да знам завбъдеще като дойде времето да купувам, а да не се чудя тепърва какво да взимам.

Зависи кога във времето е ъпгрейда . Динамиката в цените и ценовите листи е голяма, както и обновяването и излизането на нови модели на различните компоненти , така че може да се окаже - информация сега да изглежда по съвсем различен начин след 1-2 месеца напр.

За клок на Е6300 до към 2.8 GHz чудесна работа би вършило и боксовото охлаждане на процесора ( поради особеностите на технологията и намалената енергоемкост , процесорите не са толкова горещи ).

Подходящи дъна за Конро са и това и това и това и това - ( става въпрос за по-евтините )- но след време цените им няма да са същите и вероятно ще има и нови продукти.

Eто едно дъно но....доста скъпичко де :) P5N32-SLI Premium/WiFi-AP :speak:

Ето и линка да го видите....http://hardwarebg.com

Малко надолу слесте и ще го видите :P

Редактирано от asus_ (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.