Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Без визи в САЩ някъде ”напред в бъдещето”

Featured Replies

Нещата просто вземат да се случват най-после :grimace: Това е много добра новина. Да се надяваме, че и в бъдеще новините ще са такива.

Радвам се че се радваш. Само не забравяй, че САЩ е страна, в която могат още с влизането да те бутнат в затвора за това че някога, някъде си направил нещо, което нарушава някой от законите им - без да си американски гражданин и без да си бил по-рано в САЩ.

Сигурен ли си че никога не си гледал DVD под Linux например?

Само не забравяй, че САЩ е страна, в която могат още с влизането да те бутнат в затвора за това че някога, някъде си направил нещо, което нарушава някой от законите им - без да си американски гражданин и без да си бил по-рано в САЩ.

хайде сега..ти от къде знаеш?

Не знам за нарушаване на законите им,но могат да те вкарат

в ,,тъмната стаичка,, за доста време и да ти конфискуват

багажа заради надписа на тениската ти,

брадата(!)

печатите в паспорта ти от посещения на ,,вражески страни,,

ножичката в несесера

късата поличка

и др. подозрителни неща...

Всъщност визата е лесното....носете достатъчно пари за резервен билет,

ако пропуснете полета :P

Редактирано от Aliah (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
Разбира се, че ме кара някой, този някой е гражданската ми съвест и загриженост за унищожаването на държавата ни. Унищожаване което минава и през плевелни мании, през заблуди и вяра във фалшиви "ценности". Но разбира се за кукувица би било трудно да проумее съображенията ми. На кукувиците най-големия им дерт днес е как да отлетят и сега когато България си отвори границите и не спира емигрантите, следващия болен проблем на кукувиците стана как държавата не само да не ги спира, ами и да им уреди безпроблемно емигриране в по-големи и уютни гнезденца по света. Мазен им е курбана на кукувиците, защото и правителството ни е пълно с такива.

Мърша сме, а не народ и това още преди мен Славейков е казал. Не виждам днес нещо да се е променило.

Я не ми се прави на големия патриот. Тия дето искат да ходят в чужбина поне са искрени и искат да постигнат нещо извън тая долна държава моето момченце (не ме интересува възрастта ти)!!! Кво само ми въздигаш тая осиротяла държавица. Нима не виждаш колко безработни има тука. Аз не казвам че само тука има безработица, но другаде не само в щатите има много по-голяма възможност да успееш. Естествено че нищо не е 100 % гарантирано, но не може и да става дума за сравнение. А кво да кажа за парите. Тука хората са трепят за някви мизерии и пак нищо, обаче идеш ли в чужбина и най-вече в щатите(понеже зя тях говорим) пак се трепеш но поне здравата ще си напълниш джоба. Такива като тебе само ми се преструват на патриоти, ама мене с думи не можеш ме залъгва. Тъй че няма нужда да се изяваваш като красноречив оратор. Нали знаеш едно е да го кажеш ма съвсем друго да стане. Я иди потай бедните хора които едвам си изкарват прехраната в тая корумпирана държава (не казвам че другите не са) ма ние сме "на дъното на дъното". Така че спести си ораторските възможности за като да ставаш преподавател и се замисил над други неща. Кат не ти харесва темата и щатите вземи едни окови и се завържи за някой стълб или квото ти хрумне та никой да не може да те открадне от скъпата ти държава!!!!!!!!!!

US визите падат до броени месеци

Броени дни преди президентските избори високопоставен US представител даде надежда на България и още няколко държави за отпадане на визите за САЩ. Министърът на вътрешната сигурност Майкъл Чертоф очаква страната ни, както и Кипър, Гърция, Малта, Полша и Румъния в следващите няколко месеца да влязат в програмата за безвизово пътуване, съобщи в. "Файненшъл таймс". Да бъдем умерени оптимисти, обаче препоръча зам. външният министър Милен Керемедчиев. Той подчерта, че в момента топката е в нашето поле. България все още предстои да отговори на няколко изисквания за отпадане на визите. Първото от тях е за намаляване на броя на отхвърлените молби за US визи до 10%. Все още страната ни не покрива този критерий. От десет кандидати за виза, осем или девет получават одобрение, обясняват от мисията на САЩ у нас. Второто изискване е обвързано с издаването на български документи с биометрични данни, което трябва да е факт до 1 март 2009 г. МВР очаква през първите месеци на следващата година да бъде избрана фирма изпълнител на поръчката за отпечатване на биометричните документи, заяви вчера вътрешният министър Михаил Миков.

Към изказването на Чертоф скептично се отнесоха и някои румънски медии. Те не пропуснаха да отбележат, че се очаква победа на демократите в САЩ, които са против подобна политика. Чертоф говори пред в. "Файненшъл таймс" преди започналата вчера негова обиколка в няколко източноевропейски държави, за които неотдавна САЩ премахнаха визите. Сред тях са Чехия, Словакия, Унгария, Литва, Латвия, Естония и Южна Корея. В Прага Чертоф съобщи, че чехите ще започнат да пътуват без визи от 17 ноември. Пред "Файненшъл таймс" Чертоф изрази учудване от европейската съпротива срещу искането на Вашингтон пътниците до САЩ да се регистрират онлайн 72 часа преди пътуването.

Източник: Стандарт

• 1 месец по-късно...

Кхъ...ще ме извинявате, ама време е вече.

Значи американците могат да си се ширят по света и да си ходят където си искат (с малки изключения) без визи, а аз за да се вдигна до САЩ за една седмица трябва да си вадя виза. Айде ако може да изравним везните малко...

• 1 месец по-късно...

Съвсем точно, наистина по лицемерие просто нямат равни, а пък по забиване нож в гърба са направо професионалисти...

:rolleyes:

Да! Писна ми от Ю-ЕС-ЕЙ. Не ща да им гледам лицемерните фейсове по телевизията. Сега вече си имаме оправдание за биометрични паспорти.
  • 9 месеца по-късно...

ЕК призова САЩ да премахне визите за всички от ЕС

6_e6f78.jpg

Заместник-председателят на Европейската комисия и европейския комисар за правосъдието Жак Баро призова Съединените щати да позволят на всички граждани на ЕС да пътуват до страната без визи.

Това съобщава американската агенция за правна информация "Кортхауз нюз сървис" (Courthouse News Service), цитирана от БТА.

"Мечтая. Мечтая за трансатлантическо пътуване без виза за всички европейски граждани", каза Баро на церемония във Вашингтон по подписването на споразумение между САЩ и ЕС за борба срещу международната престъпност.

Гражданите на 6 от 27-те страни членки на Европейския съюз продължават да се нуждаят от визи, за да пътуват до Съединените щати, припомня агенцията. Това са България, Гърция, Румъния, Полша, Кипър и Малта.

news.dir.bg

• 3 месеца по-късно...

САЩ ще издават 10-годишни визи за българи

6_15cf55.jpg

САЩ ще дават визи, валидни за 10 години, на всички българи, които отговарят на условията.

Това каза американският посланик Джеймс Уорлик, който се срещна с премиера Бойко Борисов и министри, предаде „Фокус”. На срещата е била обсъдена програмата за отменяне на визите за САЩ.

Българските туристи, пътуващи за САЩ, или бизнесмени трябва да дойдат в посолството веднъж, като визата ще важи за 10 години. Надяваме се, че това ще бъде възприето като сигнал за доверие между България и САЩ.

В дългосрочна перспектива се надяваме България да бъде включена в програмата за отмяна на визите, каза Уорлик.

Мисля, че това е огромна крачка напред, каза премиерът Бойко Борисов и благодари. Възможността влиза в сила веднага.

News.dir.bg

САЩ ще дават 10-годишни визи за българи

САЩ ще издава визи, валидни за 10 години, на всички българи, отговарящи на условията. Това съобщи американският посланик Джеймс Уорлик след среща с премиера Бойко Борисов. Посланик Уорлик изрази подкрепата си за влизането на България в програмата за отмяна на визовия режим.

Ето как отговори българският премиер Бойко Борисов: Мисля, че това е огромна крачка напред. Всеки, който отговаря на критериите, вместо да получава еднократна или едногодишна или две- или петгодишна виза, както беше досега, получава десетгодишна виза. На практика веднъж на десет години отиваш за виза. Това мисля, че е безпроблемно и за бизнеса, и за студените, и за всички, които ще отидат по свои си причини в САЩ. Благодаря на посланика и на американското правителство.

След срещата си с премиера Борисов американският посланик обсъди с главния прокурор Борис Велчев въпроси за сътрудничеството между България и САЩ. Джеймс Уорлик заяви, че българската прокуратура работи с чест и достойнство и чака работата й да бъде увенчана с успех.

Източник: Дарик

• 1 месец по-късно...

Брюксел призова САЩ да махнат визите за всички в ЕС

България, Кипър, Полша и Румъния все още са в "оня списък"

0000087503-article2.jpg

Еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом призова американската администрация да премахне визовите ограничения за България и останалите страни от ЕС, за чиито граждани все още действа визов режим.

В изявление по повод отмяната на американските визи за Гърция, Малмсрьом приветства това решение и го определя като стъпка напред в диалога, който водят Европейския съюз и САЩ за равни условия за пътуване на гражданите от двете страни на Атлантика.

"Призовавам американските власти колкото се може по-скоро да включат в програмата си за безвизови пътувания и България, Кипър, Полша и Румъния, чиито граждани все още нямат право на бизвизови пътувания до Съединените щати", заяви още еврокомисарят по вътрешните работи.

В началото на миналия месец посланикът на САЩ в София Джеймс Уорлик заяви, че САЩ ще дават 10-годишни американски визи на българските туристи и бизнесмени.

"С тези визи еднократният престой ще бъде за не повече от 6 месеца. Надяваме се, че това ще бъде възприето като сигнал за доверие между България и САЩ", заяви тогава Уорлик.

dnes.bg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.