Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът се рестартира при натоварване на видео картата

Featured Replies

Първо да се извиня, че не конкретизирам заглавието на темата, но не можах да се сетя за подходящо заглавие.

Проблемът се изразява в това, че компютърът се рестартира при натоварване на видео картата. Например играя си Hitman 2 и по някое време се рестарира компютърът. Или пък си пусна да гледам филм и по някое време се рестартира. Не мога да усетя точно кога увисва и каква е причината. Видето ми е вградено GF 6100 на дъно Foxconn WinFast 6100K8MB.

Мисля, че проблемът е във видеокартата, понеже имам още един подобен проблем. Когато браузвам някой по-натоварен графично сайт (с много картинки) и понякога за интервал от 2 секунди мониторът изгасва, появява се картината и пак изгасва за 2 секунди, като след повторната поява се губи курсорът на мишката.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Имаш ли представа какви са температурите при натоварване (не само на графиката)? От кога го имаш този проблем и как се появи (правил ли си нещо или от самосебе си)? Забавя ли се системата преди рестарта, показват ли се графични грешки (артифакти)?

Първото, което ми едва на ум е прегряване, второтo - проблем със захранването.

• Автор

Проблемът е откакто си го купих (от 1 месец май вече). Преди рестарт има 1-2 секунди черен екран. За графични грешки не знам къде да проверя.

Захранването вървеше с кутията - 350 ватово е

Дай малко повече инфо, за да не гадаем. Интересуват ме конфигурацията и температурите. Направи един шот на Everest на страницата Sensors за да видим дали захранването дава големи отклонения, пък и температурите ще са там. 350 вата е добре, но ако захранването е марково. Ако е някой No Name, не се очудвай, че имаш такива проблеми.

Артифактите са шарени точки, които ти излизат на монитора, щом не си ги видял, значи няма. Не казваш преди рестарта системата дали става бавна. Всяка информация в повече ще ни помогне да стигнем до проблема, така че не пести думи, а бъди изчерпателен. :ph34r:

След като компютъра е нов, защо не се възползваш от гаранцията му и не отидеш да го тръснеш на търговеца, който ти го е продал?

Проблема е само температурен сложи си як вентилатор и това е !Понеже ти е на дъното видеото яко се загрява особенно като играеш на игри ако не е сложено добро охлаждане може да изпуши някой ден .Помисли си за това!

• Автор
Дай малко повече инфо, за да не гадаем. Интересуват ме конфигурацията и температурите. Направи един шот на Everest на страницата Sensors за да видим дали захранването дава големи отклонения, пък и температурите ще са там. 350 вата е добре, но ако захранването е марково. Ако е някой No Name, не се очудвай, че имаш такива проблеми.

Артифактите са шарени точки, които ти излизат на монитора, щом не си ги видял, значи няма. Не казваш преди рестарта системата дали става бавна. Всяка информация в повече ще ни помогне да стигнем до проблема, така че не пести думи, а бъди изчерпателен. :ph34r:

След като компютъра е нов, защо не се възползваш от гаранцията му и не отидеш да го тръснеш на търговеца, който ти го е продал?

sensor.png

Забавяне на системата преди рестарта няма.

Да, в гаранция е, и най-накрая ще ида наистина да му го тръшна. Единствено ме притеснява дали при него ще се появи този проблем.

EDIT: Още инфо за дъното

Motherboard

CPU

Chipset

Редактирано от pemo (преглед на промените)

Когато имах проблем с охлаждането на моята видео карта екрана "замръзваше" за няколко секунди и след това се оправяше, за това не мисля че проблема е в прегравянето на видео картата. Щом компютъра се рестартира значи проблема е или в прегряване на процесора или в захранването (поправете ме, ако греша :wors: ). Не се притеснявай дали и при тях ще се появи проблема - щом имаш гаранция използвай я. :wors:

LinKin^parK e прав. Въпреки че нямаш сензор на графиката, смея да твърдя, че не е прегряване. Не може процесорът да е 30°, дъното 29°, харда 32°, а графичната карта да се пърже. Освен това при прегряване се получава забиване, а преди рестарта излизат артифакти, което в конкретният случай не се наблюдава. Не е и от прегряване на процесора, преди рестарт, системата става бавна и почва да забива. По-вероятно е да е от захранванетo. Съвета ми е да си ползваш гаранцията.

• Автор

OK.

Само не разбрах каква може да е причината за втория проблем. Защото там не ми се струва да е заради кофти захранване.

На дъното има шест-седем стабилизатора на напрежение.Тези стабилизатори при натоварване прегряват и напреженията се променят,или по-точно падат.Получават се падове и в повечето случай или се получава забиване или рестарт на системата.В специализираните магазини се намират радиятори със силиконова двойнолепеща подложка.Ако намериш си купуваш,лепиш по стабилизаторите и проблема ти е решен.Аз съм поставил такива радиатори на поне десет машини и проблемите с рестартирането спряха.Другият вариант е кутия с по-добра циркулация на въздух и допълнителни радиатори,което ще доведе до повече шум и натоварване на захранването.При тебе проблема е точно от стабилизаторите заради видеото на дъното.

Какво има закачено още на система ,ако имаш 2 харда примерно със 2 CD/DVD устройства и това видео е нормално да ти се изключва системата.

При условие ,че мониторинга на BIOS-а ти показва нормални температури на дъното и процесора.

Опитай да за закачиш друго захранване 400-450 вата.

И тогава виж дали ще се рестартира пак системата.

Проблемът със замръзването на видеото със сигурност се дължи на лошо охлаждане на картата направи един тест на темпертаурата и бечхмарк за да видиш дали със сигурност идва от това проблема.

Ако проблема е от това няма да е лошо да замениш и картата.

Но както разбрах компютъра има гаранция във такъв случай няма какво да се чудиш отиди до магазина и ще го оправят това за няма и ден.

Успех

• 3 месеца по-късно...

Тази тема ми привлече вниманието,тъй като имах същия аналогичен проблем със същото дъно и вградена видеокарта.

Всички проблеми,които описва автора са от вградената видеокарта GF6100 по-точно от драйверите.

След като инсталирах новите драйвери за видеокарти-Nvidia 93.71 тези проблеми изчезнаха и компютъра заработи безупречно.

• 6 месеца по-късно...

Възможни пречини за рестартирането са:

1.Вируси

2.Не работещ вентилатор

3.Грешка в RAM паметта

4.Напрежение на тока. ( Ако живеете до травопост )

5.Прах

Няма да е лошо да пуснете един Memory Test на Рам паметта и да погледнете температурите.

Ако температурите са високи се обърнете към сервиз. Особенно, ако компютъра е в гаранция !!!

Успех ! :ph34r:

Възможни пречини за рестартирането са:

1.Вируси

2.Не работещ вентилатор

3.Грешка в RAM паметта

4.Напрежение на тока. ( Ако живеете до травопост )

5.Прах

Няма да е лошо да пуснете един Memory Test на Рам паметта и да погледнете температурите.

Ако температурите са високи се обърнете към сервиз. Особенно, ако компютъра е в гаранция !!!

Успех ! ;)

Да забелязваш, че темата е от преди половин година? Поради тази причина се затваря!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.