Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

XP на слаба конфигурация?!

Featured Replies

Ами аз веднъж качих XP на Pentium 166 MHZ, 64 RAM, 4 GB HDD.

И тръгна/и още си върви/. Бавничко върви да, но е поносимо...

Ще върви идеално.На Селерон 366 с 256РАМ и 40ГБ Хард,видеото бе ТНТ 2 с 16мб,летеше като китайски астронафт.Естествено не си инсталираи втория сервизен пакет.На тази машина е просто излишен.Помисли за 64/128МБ Видеокарта.GEforce4 MX440 e евтин и все още се намира на старо.

Една от многото конфигурации, които съм сменил до ден днешен беше приблизително със същите параметри, с тази разлика, че процесорът беше със 67 мегахерца в повече, иначе иде реч също за Селерон - твърдият диск: 13-ка Quantum и Windows XP работеше доста прилично, вероятно заради наистина добрата дънна платка на GigaByte. Дори си спомням, че за проба пуснах ужасно тежко софтуерно приложение - това с което се проектират самолетите Ейр Бъс.. ;) и въпреки известното забавяне, програмата работеше сравнително добре със 256-те RAM под капака. А и с оптимизациите, които са поместили хората, които се грижат за софтуерните раздели, при по внимателно процедиране от твоя страна, биха олекотили допълнително.

Но пробвай и сам се убеди. Твоята оценка зависи в голяма степен от това, дали си търпелива натура или не :)

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

Абе незнам...аз имам следната конфигурация:

CPU-1.4MGh

RAM-512

HDD-120GB

видео картата-256

и да Ви кажа пак запича от време на време

Абе незнам...аз имам следната конфигурация:

CPU-1.4MGh

RAM-512

HDD-120GB

видео картата-256

и да Ви кажа пак запича от време на време

При неправилна експлоатация и компютър за $3000 може да грохне. Не е само до хардуер, ами и до използван софутер - активни програми, операционна система, оптимизации, настройки и т.н.

При неправилна експлоатация и компютър за $3000 може да грохне. Не е само до хардуер, ами и до използван софутер - активни програми, операционна система, оптимизации, настройки и т.н.

Компютър за 3000$ трудно ше го накараш да грохне, но по принцип е така.

Преди малко инсталирах XP на Р350MHz 128RAM и 8MB видео. Преди това беше с Windows XP SP2 и наистина състоянието беше плачебно. Сложих един доста орязан XP, на който даже не му знам произхода(не ми се играеше да режа с nLite) и за мое учудване машинката фръкна в буквалния смисъл на думата. Филми, музика, каквото ти дойде на акъла. Сложих и даже една лекичка антивирусна колкото да не е без хич защото се ползва основно за интернет. Та според мен тези работи стават с експериментиране, докато не останеш доволен от резултата.

Използвай F5 още на черния екран при зареждане на инсталацията на WinXP,ще ти даде ръчно да си избереш типа на компютъра на който се инсталира,т.е. няма да е каквото е решил win-а.Избери от менюто стандарт i486 компютър и ще се удивиш колко бърз е този компютър с XP.С тази "скрита опция" карах известно време с Р233MHz и 96MB ram,главно интернет и музика,за видео вече трябва добра карта (аз бях с 4МВ PCI).След инсталацията му махни всички цветории....

ПС:Имай търпение при инсталацията,доста е бавна...

Редактирано от Ghosta (преглед на промените)

На мен ми подариха преди година едно лаптопче с Пентиум 2 на 266мгх и 64 рам. Сложих му онази оразяна версия на ХР-то и върви перфектно. Дори направих опит, като добавих трансформатционния пакет на Виста-та :ph34r: Всичко е перфектно, дори по-добре от онзи 98. Експериментирайте смело, имам и един на 166 мгх, ама той не е в изправност :whist: , та да видя до къде достигат възмойностите?

Преди малко инсталирах XP на Р350MHz 128RAM и 8MB видео. Преди това беше с Windows XP SP2 и наистина състоянието беше плачебно. Сложих един доста орязан XP, на който даже не му знам произхода(не ми се играеше да режа с nLite) и за мое учудване машинката фръкна в буквалния смисъл на думата. Филми, музика, каквото ти дойде на акъла. Сложих и даже една лекичка антивирусна колкото да не е без хич защото се ползва основно за интернет. Та според мен тези работи стават с експериментиране, докато не останеш доволен от резултата.

Аз от години ,карам Windows XP SP2 на Р-333MHz 128RAM и 8MB видео и си върви съвсем нормално,наскоро го оптимизирах с TuneXP и сега направо е супер!

Ще въври без никакви проблеми, моят е CELERON 600 Mhz, вградено видео 1 Мb, само паметта ми е 320, нямам никакви проблеми с програмите, наистина малко е бавно, на съм си сложил бета версията на MS Office и нямам проблеми. Единствено, както беше казано, разглеждането на pdf файлове става доста трудно, също така по наситени картинки и най-неприятното за мен, че мнага бавно работи с OPERAq, пък тя ми е любимият браузър, особено след като и вградиха Bittorent :P.

Пускали сме ХР на 64Ram 233Mhz 2Gb HDD и вървеше но малко тормозеше компа

• 2 седмици по-късно...

Здравейте !

Очаквам помоща Ви. Имам старичък компютър.И изкам да му вдъхна още малко време живот.

Тъй като не сам много на ти с компютъра, показвам това което което показва EVEREST:

Компютър:

Операционна система Microsoft Windows XP Professional

Пакет на обновление на ОС Service Pack 2

Internet Explorer 6.0.2900.2180

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0)

Компютър

Име на потребителя

Дънна платка:

Тип централен процесор Intel Pentium III, 500 MHz (5 x 100)

Дънна платка Hewlett-Packard HP Vectra VLi8

Чипсет на дънната платка Intel 82440BX/ZX

Системна памет 192 MB (SDRAM)

Тип BIOS Phoenix (11/23/99)

Комуникационен порт Communications Port (COM1)

Комуникационен порт Communications Port (COM2)

Комуникационен порт ECP Printer Port (LPT1)

Дисплей:

Видеокарта Matrox Graphics G200 AGP (8 MB)

3D-ускорител Matrox G200A

Монитор Iiyama Vision Master MF-8617E/T (702211527)

Мултимедия:

Звуков адаптер Cirrus Logic Crystal SoundFusion Audio Accelerator

Съхранение на данни:

IDE контролер Intel® 82371AB/EB PCI Bus Master IDE Controller

Флопи-дисково устройство Floppy disk drive

Дисково устройство ExcelStor Technology J680 (80 GB, 7200 RPM)

Дисково устройство WDC WD100BB-60BNA1

Оптично устройство HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B

Оптично устройство LITEON CD-ROM LTN485S (48x CD-ROM)

Раздели:

C: (NTFS) 8010 MB (5235 MB свободно)

D: (FAT32) 9529 MB (8995 MB свободно)

E: (FAT32) 70486 MB (32307 MB свободно)

Вход:

Клавиатура Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard

Мишка PS/2 Compatible Mouse

Мрежа:

Мрежова карта Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC (192.168.109.2)

Периферни устройства:

USB1 контролер Intel 82371AB/EB PIIX4 - USB Host Controller

Използвам го най-вече за Internet и филми, рядко Word, Excel, речници, по-стари игри, и общо взето е това...

В началото бях с оригинален Windows XP SP2, много често увисваше...

Сега сам с Microsoft Windows XP Professional Corporate SP2 February 2006,

изтеглих го от един руски сайт и от март м. не сам имал проблеми.

Но при някои филми определено му е тежичко. Използвам Windows Media Payer 10 и BSPayer Pro v.2.11 и

K-Lite Codec Pack Standard. Ако знаеte нещо по-добро(по-леко),

ще Ви бъда благодарен...Много бих искал да опитам с някоя олекотена версия на Win XP,

чувам че карали по-стари компютри да "да летят". Бих желал накой да ми посочи линк от къде

мога да си изтегля такава олекотена .

Предварително благодаря !

Редактирано от Person (преглед на промените)

Не ти трябва да теглиш нищо....виж ми поста по-горе...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.