Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с някаква вградена видеокарта - SiS 86c202 ?

Featured Replies

Първо искам да се извиня, ако не съм пуснала темата в подходящия раздел, но този ми се стори добър :wors: Имам следния проблем: Преди месец баща ми занесе компютъра на ремонт понеже нещо много бучеше. Обаче явно там нещо са му направили. Оттогава при всяка преинсталация или инсталация на Уиндоус, независимо коя версия не ми разпознава видеокартата, а тя е GeForce FX 5200 128MB/128bit. Чудих се доста време защо прави така, разпознава някаква друга карта - VGA controller. После се сетих да погледна с Еверест какво става и видях, че има някаква вградена видеокарта - SiS 86c202, която преди я нямаше. Проверих всичко останало, да не би случайно да са ми сменили нещо в компа, но всичко друго си е на мястото. И тъй - като тая карта я има (вградената) не ми разпознава другата, а като сложа драйверите виждам с Еверест-а, че я отчита като 64 битова, а не като 128 битова карта. За да се уверя , че Евереста не ме лъже проверих и с други програми, една от тях беше Аида 32 - и на нея същия резултат. Каква за бога е тая вградена карта, в биоса не показва, че има вградена видеокарта, а само вграден ЛАн и звукова карта angry.gif И от всичкото отгоре буквите ми са леко накъсани и много ми дразни очите, трябва постоянно да включвам Clear Type-a . Всички отговори и идеи ще ми бъдат от полза, за което благодаря предварително.

Предполагам че си си включил монитора към вградената видео карта и за това разпознава нея..

• Автор
Предполагам че си си включил монитора към вградената видео карта и за това разпознава нея..

Напротив, включвам го там където винаги съм го вкл=чвала, демек към външната видеокарта sad.gif

• Автор

На външната карта има един ДВИ и един друг, значи един мъничък синичък, там винаги съм си вкючвала монитора и не съм имала проблем досега, инъче на самия компютър отзад няма друг изход за монитор angry.gif

• Автор

Свойства на дънната платка

ID на дънната платка 62-P240-001368-00101111-040201-SIS$K7S8X240K7S8X BIOS P2.40

Дънна платка ASRock K7S8X

• Автор

От програмата, инък в книжката на дъното пише същото само където не видях ИД :)

Влез в биоса и дай като основна карта допълнителната, после си инсталирай драйвъра за AGP-контролера и чак тогава драйвъра на Nvidia за графичната карта. Ако не знаеш от къде се променя в биоса коя карта да е основна, ще тпогледна и ще ти кажа.

• Автор
Влез в биоса и дай като основна карта допълнителната, после си инсталирай драйвъра за AGP-контролера и чак тогава драйвъра на Nvidia за графичната карта. Ако не знаеш от къде се променя в биоса коя карта да е основна, ще тпогледна и ще ти кажа.

Да честно казано незнам как става от биоса sad.gif

мисля че са ти сменили видео контролера..

Твърде вероятно е, ами сега ? sad.gif

а пък за този контролер в сайта на сис не намерих подходящи драйвери ;(

Влизаш в биоса (веднага след като включиш компютъра, почваш да подскачаш върху F2), отиваш на Advanced/Resource Configuration и слагаш на Primary Graphics Adapter - AGP. После излизаш с F10.

2ul1.jpg

• Автор

Това го направих, ама все същото, още я разпознава като 64 битова sad.gif

Това го направих, ама все същото, още я разпознава като 64 битова sad.gif

По принцип не ти трябва вградената щом ползваш отделна , по-скоро би трябвало да изключиш вграденото видео

инсталация на Уиндоус, независимо коя версия не ми разпознава видеокартата, а тя е GeForce FX 5200 128MB/128bit.
- пак някъде из тези опции ( както ти е казал iovi ) и изключи опцията най-отдолу - AGP Fast Write - сложи а на Disabled .
  • Автор

И това направих, не става нищо, сигурно е сменен контролера sad.gif Ъ-ъ утре взимам един пищов и ще им видя сметката на тези :clap::yanim:

И това направих, не става нищо, сигурно е сменен контролера sad.gif Ъ-ъ утре взимам един пищов и ще им видя сметката на тези :clap::yanim:

Това е добра идея, но едва ли ще реши проблема ти. Пробвай да инсталираш VGA драйвъра. Можеш да го свалиш от тук

• Автор

Мерси, сега го свалям и после като се свали ще пиша какво е станало :clap::yanim:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.