Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със Сони Вайо vgn-sz330p моля да помогнете!

Featured Replies

Донесоха ми лаптоп нов от магазин Сони Ваило vgn-sz330p от САЩ преди 2 месецал.Бяха му качени всички програми да не изброявам какво е било качено предполагам вие знаете(всичко което ти потрябва та дори и други глупости).Отначало веднъж може би два пъти ми зацепи бях качил само 1DVD музика,Winamp,Crystal Player 15 филма без Интернет да има,но не обърнах внимание.След това качих MU онлаин(игра) и почнаха проблемите вляза ли в играта 2-3 минути и зацепи нищо не може да се направи клавиатурата отказва само с копчето за гасене и пускане(гася го и пускам) друго не ми дава да правя.Понякогя и 30-50 минути играя без да зацери.Ама просто не става така и преинсталирах Windowsa.Един приятел го преинсталира сложи наи-новия WindowsХР.Без никакви ама никакви драивари или някакви други програми само Windowsa,защото мислех ме,че е от някоя програма.Единствено нямаше звука и вградената камера не работеха.Компютара си разпозна видео картата без драивари.Качих ме му FairFox и Avast,за да може да сваля МU и да видя дали пак цепи.Еми пак цепи понякога веднага понякога след 2-3 часа различно.Значи зацепва наи-вече на MU,но и на музика-1,филми-2,скаип-4 пъти и преди да се преинсталира Windowsa и след това,и няма разлика.Сега пак му качих почти всички драивари за него от саита на Сони(американския).Ако не играя MU може би няма и да зацепва,но това е единствената игра,която сам му качвал за сега ако кача друга може и на нея да зацепва не знам.Ако това е от значение работи с поставена батериа и включен в контакта,с Everest сам проверявал темперетурата наCPU-2,CPU-1,VC,HDD всичко си е нормално,на теста стигна до 100% тем.пак е в границите.С програма на Сони-Ваило от качените на него правих тест за изправност на компонентите,всичко е нормално.Помогнете ако можете БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ

Инсталирай си ATi-Tool и пусни функцията Scan for Artifacts за да натовариш графичната карта. Следи температурата на графичната карта и виж дали и кога ще забие.

Сега пак му качих почти всички драивари
-Не почти , всички драйвери си трябват .

А по проблема - вероятно или прегрява от играта , или пък мрежовата карта прави мизерии . Пробвай да изключиш нет-а и да си пуснеш някоя по-тежка игра като следиш температурата и на процесора и на видеото .

-Не почти , всички драйвери си трябват .

А по проблема - вероятно или прегрява от играта , или пък мрежовата карта прави мизерии . Пробвай да изключиш нет-а и да си пуснеш някоя по-тежка игра като следиш температурата и на процесора и на видеото .

Компа блокира не само на играта, но и без да е стартирана тя.

А проблема го е имало и преди да сложи нет на нея. /т.е. без да е използвана/.

От къде може да видим какви са нормалните температури?

Редактирано от pepedeath (преглед на промените)

Изпълни следната команда:

Start Menu->Control Panel->Administrative Tools->Event Viewer->System

Провери какви грешки показва , мен ме съмнява ,че имаш нещо от рода на event 51 (during paging operation) или event 9.

• Автор

Благодаря,че писахте.Както е писал pepedeath не може да намерим какви са нормалните температури.Тои ми каза,че съм представил проблема все едно зацепва само на MU.Незацепва само на тази игра а и на:филми-веднъж,музика-веднъж,skype-пет-шес пъти,без пуснато MU.След преинсталацията на Windowsa(в Неделя-на 5 ноем.) ми зацепи първия път на MU след това на Skype веднъж и още 3-4 пъти на MU.Вчера 3-4 часа играх на MU не зацепи нито един път.За програмата пробвах,но като не знам температурите не посмях да стигна повече от 72-градуса,които ги вдигна за 4-минути.Да я оставя до край ли,пускам да вдига температурата и чакам да видя на колко градуса ще зацепи или......не знам,какво да правя?Знам,че всички драивъри с важни и постепенно ги качвам.Просто не мисля,че те в момента пречет или помагат,като са на компютъра ефект от тях няма поне за сега било "+"или "-".Така мисля аз вие кажете правилно ли е или не?МС12 ще пробва това нямам никаква представа за какво е,но ще опитам,Мерси на всички за помоща

Качи си един Everest Ultimate ( по възможност регистриран ) и погледни температурите на цялата система ( и си качи всички драйвери ) .Не виждам причина на този "звяр" да му се опъне игра . Но ако прегрява е напълно възможно . Постни резултата от Евереста да го поразгледаме .

• Автор
Изпълни следната команда:

Start Menu->Control Panel->Administrative Tools->Event Viewer->System

Провери какви грешки показва , мен ме съмнява ,че имаш нещо от рода на event 51 (during paging operation) или event 9.

Видях щте кажа само,че в работата компютъра(слежебниа) ми показва повече грешки от лаптопа,на Sony не показва грешка от 4 дни а зацепи през това време А Event 51 или 9 изобщо ги няма в грешките,Мерси все пак

Качи си един Everest Ultimate ( по възможност регистриран ) и погледни температурите на цялата система ( и си качи всички драйвери ) .Не виждам причина на този "звяр" да му се опъне игра . Но ако прегрява е напълно възможно . Постни резултата от Евереста да го поразгледаме .

Проверявах с Everest Ultimate,Щте опитам пак,но моля кажете температурите!!!С Everest тогава стигна 100%натоварване,но температурата маи продалжи да се качва на видео картата и го спрях,да не го изгора,Резолтата щте го пратя само кажете температури Мерси

Редактирано от vailoelle (преглед на промените)

• Автор
http://server6.theimagehosting.com/image.php?img=vayopc.JPG Понякога,като е по-натоварен температурата на видеокартата стига и до 58 градуса. По точно нормалната тем. е 58 градуса. Не знам от къде да видя нормалните температури и затова не смея да му правя тестове на видеокартата, за да не изгори.
http://server6.theimagehosting.com/image.php?img=vayopc.JPG Понякога,като е по-натоварен температурата на видеокартата стига и до 58 градуса. По точно нормалната тем. е 58 градуса. Не знам от къде да видя нормалните температури и затова не смея да му правя тестове на видеокартата, за да не изгори.

За графична карта това не е висока температура. Не зная дали си си инсталирал ATi-Tool, с нея можеш да видиш как е нагласен вентилатора да работи (при каква температура на колко процента от максималните обороти). По този начин можеш да прецениш какви са допустимите температури.

При всички случаи 58° е в зелената граница.

• Автор
За графична карта това не е висока температура. Не зная дали си си инсталирал ATi-Tool, с нея можеш да видиш как е нагласен вентилатора да работи (при каква температура на колко процента от максималните обороти). По този начин можеш да прецениш какви са допустимите температури.

При всички случаи 58° е в зелената граница.

Да качих ATi-Tool,но не знам как да видя за вентилатора,кажи от къде да видя

Аз и преди я пусках и на Scan for Artifacts за 4 минути стигна 72 градуса и не посмях повече да вдигам Мерси

Да качих ATi-Tool,но не знам как да видя за вентилатора,кажи от къде да видя

Аз и преди я пусках и на Scan for Artifacts за 4 минути стигна 72 градуса и не посмях повече да вдигам Мерси

Отиваш на Settings и в падащото меню горе избираш Fan Control. Ще видиш в какъв режим работи охлаждането. Ако искаш да го промениш, слагаш човка на Override Fan Speeds и ги правиш както ти харесва. Мисълта ми е, че ако на 80° вентилаторът е програмиран да работи на 35% от максимума, значи тази температура далеч не е опасна. Изглежда ето така:

1fm5.jpg

Аз съм променил този режим, като съм вдигнал оборотите при съответните температури.

Ето ТУК са дадени данните за твоят лаптоп.

Според мен имаш проблем със настройките за споделянето на рам с видеото:

Chipset: Intel® 945GM

Graphics:

Hybrid Graphic System - NVIDIA® GeForce™ Go 7400 with TurboCache™ supporting 128MB and

Intel® Graphics Media Accelerator 950 with 128MB dynamically allocated shared (RAM/Video) memory

• Автор
Ето ТУК са дадени данните за твоят лаптоп.

Според мен имаш проблем със настройките за споделянето на рам с видеото:

Chipset: Intel® 945GM

Graphics:

Hybrid Graphic System - NVIDIA® GeForce™ Go 7400 with TurboCache™ supporting 128MB and

Intel® Graphics Media Accelerator 950 with 128MB dynamically allocated shared (RAM/Video) memory

Мерси много,саита го знам а за проблема,които мислиш,че има моля кажи колкото се може повече

За Chipset, особенно за Hybrid Graphic System Кажи какво може да се направи,как да го направя

• Автор

iovi AtiTool нещо не ми дава FanControl.Значи както каза ти 1/Настроики-2/Падащия прозорец-3/Контрол на вентилатора(е този контрол на вентилатора го няма).Свалих го от където ти си ми посочил (по-горе в първия одговор, които си ми писал) и от други места го свалях ,но няма FanControl, какви ли не версии пробвах и 1.6 Beta наи-вече.Може да е от драивърите още не сам качил всички.Знам,че е несериозно вие казахте вече много пъти, но нямам никакво време до 5 часа на работа и други глупости, а тези драивари се свалят много бавно/ един драивар 37МВ вчера го свалях 4 часа/.Събота и Неделя ще ги сваля всички предполагам, като ги сваля ще пробвам пак AtiTool за този FanControl.

А чера открих нещо интересно.На компютъра има 1-но плъзгащо се копче на ляво пише/stamina/, а на дясно/speed/.На сайта на Сони ими 2-ва драивара за Видеото.първия-графичен за чип сета и вториа-за видео картата GeForce 7400.Първия/за чип сета/ се инсталира само когато копчето е на Stamina.Също когато е на Stamina копчето не ми показва, че имам видео карта работи на вградена на чип сета/ а също ми оправя резолюциата дава я на цял екран,като е на Speed и работи-GeForce Go 7400 на някои резолюции 800-600 и други ми дава по 1-2 см. от страни черен екран/не е на цял екран картината/.Може да е от настроиките незнам просто мисля, че е интересно и трябва да знаете.Това обаче не оправя проблема с зацепването и на Stamina вчера към 12:20 вечерта ми зацепи.Преди това беше на Speed също зацепи на Skype 2-3 мин. след, като пуснах камерата.

Мерси на всички за помоща и извиняваите, че още ви занимавам с моя проблем.

Редактирано от vailoelle (преглед на промените)

Пич, Ваио-то е капризна машина , имам същия модел така че направи си Recovery дисковете и си ползвай неговия си софтуер вместо да качваш ,,почти всички драйвери,, както си се изразил. Как така качи почти сички драйвери след като Recovey дисковете качват ВСИЧКИ драйвери включително и всевъзможен бозав и ненужен софтуер който след инсталацията просто деинсталираш?

Пич, Ваио-то е капризна машина , имам същия модел така че направи си Recovery дисковете и си ползвай неговия си софтуер вместо да качваш ,,почти всички драйвери,, както си се изразил. Как така качи почти сички драйвери след като Recovey дисковете качват ВСИЧКИ драйвери включително и всевъзможен бозав и ненужен софтуер който след инсталацията просто деинсталираш?

Има ли смисъл, след като проблема си го има още откак го е разопаковал?

А драйвърите ги има на офф сайт, така че не е използван рекавъри, именно заради проблема.

• Автор

Само да кажа правих тест с AtiTool-Scan for Artifacts днес този път температурата за 30-минути не вдигна повече от 62 градуса.Според мен и за по-дълго врема няма да вдигне повече от тези 62 градуса.Преди температурата за 4 минути стигна 72 градуса.Сега с качени драивари за видеото.Продържавам нататък с драивърите.QUATTRO,pepedeath ти е одговорил.Каза,че имаш същия модел ще съм ти блатодарен ако ми кажеш ако има някои особенности на модела.Мерси

Ако много те притесняват температурите може да си вземеш ZM-NC1000 лаптоп охладител който е ултра тих и с добър дизайн.

Няма особености:wors: Хубав и скъп лаптоп с ужасна поддръжка от страна на СОНИ, пали свещи в църквата да не се развали щото чакането няма да е по-малко от 1-2 месеца и нагоре. Ако го внасяш от Щатите, като в твоя и моя случай мисля че няма и гаранция но не съм сигурен. Опитах да подкарам някакъв XP Pro, не неговия си, за да се отърва от тоновете Trial софтуер с който се доставя. Инсталира се ама 2 дена свалях драйвери от сайта им, най-накрая ми писна и сложих оригиналния но ми отне 1 час да деинсталирам хилядите Trial бози. Машината е страхотна (произвежда се в Япония за разлика от по-евтините им модели а това ОПРЕДЕЛЕНО има значение) като параметри но най-вече като визия, няма по-добър дисплей от тоя. Но най-вече SONY Vaio си е имидж

Що се отнася до твоя случай направи Recovery дисковете и преинсталирай

Редактирано от QUATTRO (преглед на промените)

Регистриран си преди почти 2 години и трябва да си прочел правилата на форума, където пише:

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение. Форумът е снабден с опция „Режим на клавиатурата“, която е налична под всеки прозорец за ново съобщение или нова тема във форума.

iovi

• Автор
Няма особености:) Хубав и скъп лаптоп с ужасна поддръжка от страна на СОНИ, пали свещи в църквата да не се развали щото чакането няма да е по-малко от 1-2 месеца и нагоре. Ако го внасяш от Щатите, като в твоя и моя случай мисля че няма и гаранция но не съм сигурен. Опитах да подкарам някакъв XP Pro, не неговия си, за да се отърва от тоновете Trial софтуер с който се доставя. Инсталира се ама 2 дена свалях драйвери от сайта им, най-накрая ми писна и сложих оригиналния но ми отне 1 час да деинсталирам хилядите Trial бози. Машината е страхотна (произвежда се в Япония за разлика от по-евтините им модели а това ОПРЕДЕЛЕНО има значение) като параметри но най-вече като визия, няма по-добър дисплей от тоя. Но най-вече SONY Vaio си е имидж

Що се отнася до твоя случай направи Recovery дисковете и преинсталирай

Аз вече го преинсталирах веднъж,то проблема си го има от разопаковането така, че незнам Recovery дали щте помогнат вече а и преди А аз и без това мисля да го преинсталирам пак по-нататък

Мерси много за информациата :)

• 3 години по-късно...
  • Автор

Ще подновя темата , защото има малко промени.Преди 3 дни сложих win 7 на компютъра и пак почнаха проблемите със забиването.От 2008 си беще на Виста отначало забиваще и след 1 месец да кажем престана и работи без проблем почти 2 години.Докато не реших да сложа win 7 после пък ХР sad.gif не трябваше да го пипам ама.....

Въпроса ми е как така 2 години нямаше проблеми какво може да му е станало.Тези 2 г. си го товарих здраво не да съм го пазил не е от прегряване или ....Какво му е "направила" Виста за да си работи нормално ?

Някакви идеи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.