Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за фотоапарат

Featured Replies

Eто тук могат да се прочетат доста неща. Има и обстойни ревюта със снимки на почти всичко популярни марки и модели. Има и класация за най-добрите фотоапарати в съответните сегменти (е,нормално пречупена през някакво субективно мнение когато оценяващите са хора)

Това изглежда доста интересно и информативно. Ще го разгледам внимателно. Благодаря и за всички останали мнения ...

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 51
  • Прегледи 13,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

А къде сега по коледа може да искочи някой "хитра"оферта за Canon нещо така на по тънка цена и подаръче някои карта .. в общи линии от каде мога да си взема най-евтино фотоапарата да кажем Canon A530?

Благодваря на всички отзовали се за в момента съм се спрял на Canon A530 но все още има време за размисъл и съвети от ваша страна

П.С ммм има една лека подробност аз съм от Нова Загора но не ми е проблем да отскоча примерно до Стара Загора ако там имат магазин с посочената от вас "промоционална " цена :)

Редактирано от stereofonix (преглед на промените)

А къде сега по коледа може да искочи някой "хитра"оферта за Canon нещо така на по тънка цена и подаръче някои карта .. в общи линии от каде мога да си взема най-евтино фотоапарата да кажем Canon A530?

Благодваря на всички отзовали се за в момента съм се спрял на Canon A530 но все още има време за размисъл и съвети от ваша страна

П.С ммм има една лека подробност аз съм от Нова Загора но не ми е проблем да отскоча примерно до Стара Загора ако там имат магазин с посочената от вас "промоционална " цена ;)

Изборът ти е правилен.Canon определено са съсредоточени във фотографията и имат доста добри решения.Новатори са в технологиите при фотоапаратите,а и оптиката си е тяхно производство.Аз лично от 2 години насам не съм виждал лош модел на Canon.Аз лично съм на мнение,че е важно и какви настройки ще направиш на апарата,а не да джасаш на Auto и да викаш що не излизат хубави снимки...

"Предклавиатурният драйвер" също е много важен,а не само техниката която използва :P

• Автор

Скивах тази оферта от технополиса за едно Canon-че IXUS 60. Значи пише че може на лизинг (10х59лв) БЕЗ НИКАКВО УСКАПЯВАНЕ ... някой по запозлат може ли да ми каже къде е уловката защото все пак това е България всичко е под съмкнение! ! ! Дургото което искам да попитан какво ви е мнението за този фотоапарат ... спрямо А530? Предполагам като по-нов модел ще има доста предиства а може би не ?

П.С ммм има една лека подробност аз съм от Нова Загора но не ми е проблем да отскоча примерно до Стара Загора ако там имат магазин с посочената от вас "промоционална " цена ;)

Виж Коледния каталог на 2Ве... има супер предложения за Canon... :clap:

Скивах тази оферта от технополиса за едно Canon-че IXUS 60. Значи пише че може на лизинг (10х59лв) БЕЗ НИКАКВО УСКАПЯВАНЕ ... някой по запозлат може ли да ми каже къде е уловката защото все пак това е България всичко е под съмкнение! ! ! Дургото което искам да попитан какво ви е мнението за този фотоапарат ... спрямо А530? Предполагам като по-нов модел ще има доста предиства а може би не ?

Нещо не ми се отваря сайта....

само за пояснение такова животно като "БЕЗ ОСКЪПЯВАНЕ" не съществтува. Технополис работят с Пощенска банка и в момента има промоция на Euroline с 0% лихва.

Параметри на лизинга:

25лв. за издаване на кредитна карта

2.5лв. ежемесчно за обслужване на кредита

1.00 - 2.50лв. банкови преводи.

Общо взето без оскъпяване в този случай означава:

oколо 30лв. са тис амо банковите обслужвания годишно + 25лв. за картата + банковите преводи

Ами честито току що се оскъпи с около 90-100 лева.

Дургото което искам да попитан какво ви е мнението за този фотоапарат ... спрямо А530? Предполагам като по-нов модел ще има доста предиства а може би не ?

Това е непретенциозен фотоапарат от към качества.Серията PowerShot е много по-добра откъм фунционалност.Те са така да се каже сериозни фотоапарати,докато IXUS са откъм фешън дизайн и хубав корпус от много скъпа сплав.Това са основните разлики.Зависи какво искаш да снимаш,дали си само любител или ти е хоби....

Изборът ти е правилен.Canon определено са съсредоточени във фотографията и имат доста добри решения.Новатори са в технологиите при фотоапаратите,а и оптиката си е тяхно производство.Аз лично от 2 години насам не съм виждал лош модел на Canon.Аз лично съм на мнение,че е важно и какви настройки ще направиш на апарата,а не да джасаш на Auto и да викаш що не излизат хубави снимки...

"Предклавиатурният драйвер" също е много важен,а не само техниката която използва ;)

Няма такива палячовски апарати (ниския клас,под $ 1500),защо не се размърдате и да прочетете тестовете?А IXUS е невъзможна грешка на природата,и то-ужасно скъпа.Не умея да го обясня по-просто.

Няма такива палячовски апарати (ниския клас,под $ 1500),защо не се размърдате и да прочетете тестовете?А IXUS е невъзможна грешка на природата,и то-ужасно скъпа.Не умея да го обясня по-просто.

Не искам да се заяждам,но когато участваш в реалити тестове, не такива на купонджийско ниво ела и ми се обади.

А тези апарати за които ти ми говориш от по 1500$ и нагоре се водят клас полупрофесионални.А ние говорим за любителски.

А за IXUS серията и то последните модели мога да ти гарантирам,че малко апарати от техният клас могат да ги бият на снимки на тъно или в дискотека.Че са скъпи скъпи са,но прочети понагоре какво съм казал - заради корпуса който е от титаниева сплав.

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

Слушай,момче,не те знам кой си и какъв си,но тук не е място за комплекси.Като толкова много разбираш,има си ЛС,можем да проверим.Аз си хабя времето да помагам,а тук някакви (censored) ми се заяждат.Post-ът ти е off-topic,между другото.Тук не е мястото да се караш с хората.Влез и си прочети тестовете,тъй като едва ли си толкова напред,за да си правиш независими такива.Уважавай онези,които имат повече опит от теб,иначе не би стигнал доникъде.Въпросният апарат,който препоръчах,бие CANON DR DSLR по детайли при ниско ISO.Ако нищичко не разбираш от гореописаното,тогава помисли дали имаш място в тази тема,защото никому не са необходими излишни спорове.Информацията струва пари,а във форума я получаваш безплатно,съобразявай се и уважавай съфорумците си.Със здраве!

Изборът ти е добър - тази серия дава възможност да променяш много ностройки в ръчния режим, като винаги ти остава и един автоматичен за всеки случай. cool.gif Аз съм с по-стара версия на тази серия и съм доволен. Освен това процесора им е по-бърз, от там и времето за реакция по-малко..Не забравяй да си отделиш и някой лев - около 50 за карта и зарядно за батериите - става и с обикновенни батерии, но не държат дълго..

И не забравяй, че надали ще срещнеш цифрова снимка не минала под фотошоп или подобна програма..

Редактирано от kao (преглед на промените)

Лично мойо мнени е си е че на Canon, са по добри от на Панасоник. Не говоря за екстри и възможности а за краиния резултат - снимката.

Редактирано от raidersd (преглед на промените)

И аз мисля че Canon са най-добрите. Имам Canon PowerShot S2 IS, който е в по горния клас и съм много впечатлен от възможностите му. А снимките които прави са невероятни. Твърдо ти препоръчвам Canon :wors:

• Автор

Така като гледам везната натежава в полза на Canon-a. Намерил съм го за 472 лв. :P до коледа има време за мислене още ;)

МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ МНОГО СЪМ ЗАТРУДНЕНА. :P;) Не видях тези апаратчета където аз съм си харесала да сте писали нещо за тях.МОля ви помогнете ми кое да си взема,кое е най -добро от тези 3:

KODAK C-643

ЦИФРОВ ФОТОАПАРАТ

6.1 Мегапиксела CCD, 2.4" LCD дисплей

3x оптично, 5х цифрово увеличение

Слот за SD/ММС карта памет, вградена памет 32МВ

Запис на видеоклип със звук /VGA –30fps/ в MPEG4

USB 2.0, Picture Bridge

Батерия 2бр.АА NiMH, тегло 145 гр.

12 месеца гаранция

PANASONIC DMC-LZ3

ЦИФРОВ ФОТОАПАРАТ

5.0 пиксела CCD, 2.0” LCD дисплей

Увеличение: 6x оптично и 4х цифрово

Oптика “Leica”, Picture Bridge

Оптичен стабилизатор на изображението /MEGA O.I.S./

Вградена памет 14МВ, слот за SD/MMC

Захранване –2бр. АА NiMH батерии

CANON P.S. A-530

ЦИФРОВ ФОТОАПАРАТ

5.0 Мегапиксела CCD, 1.8" LCD дисплей

Увеличение: 4 x оптично и 4х цифрово

Възможност за снимки във формат 16:9

9-точков автофокус /AiAF/

Слот за SD/MMC карта

Picture Bridge, тегло 170гр. /без бат-я/

12 месеца гаранция

За Канон бяхте писали но според мен и другите имат добри характеристики.МОля ви помогнете ми в избира sad.gif

Така като гледам везната натежава в полза на Canon-a. Намерил съм го за 472 лв. :yanim: до коледа има време за мислене още :wors:

За по-малко ще можеш да го купиш от тук: http://www.germanos.bg/products.asp?lang=l...&BrandId=64

http://www.digicam-bg.com/category-Canon.html

CANON P.S. A-530

Това фотоапаратче е много добро и ще си доволен/а ако си го вземеш. Недостатъкът за мен е че се продава с малка по обем карта. Но сегашните вече не са така скъпи както преди 1-2 години. Имам го и към него е карта с обем 1 гигабайт. Прави много добри фотоси и оптиката е на ниво. Има много важни функции като за начинаещ и се продаваше окомплектован с 4 батерии VARTA и много добро зарядно устройство. Разполага с много добъйр софтуер и работата с него е приятна. Лично мнение за него, но го препоръчвам.

Панасоника също е много добър с тъй добре познатият обектив "Лайка" Снимал съм с такъв и мога да кажа, че по нищо не отстъпва на Канончето. Де да беше до 2500 - 3000 лева, щях да си кажа мнението, но за сега не е необходимо. Купувай и да ни направиш по едно фото.

Ето нощтна снимка с CANON P.S. A-530

1280960uq6.th.jpg

• Автор

А относно тази снимка вижда ми се вижда че е с лошо качество но нека да оставя това да коментират по-опитните ... Мобе би снимката е с лошо качество зашото няма светкавица или не знам ... :P даите някакав коментар

А относно тази снимка вижда ми се вижда че е с лошо качество но нека да оставя това да коментират по-опитните ... Мобе би снимката е с лошо качество зашото няма светкавица или не знам ... :) даите някакав коментар

Дори и да има светкавица/ а той си я има/ погледни размера на снимания обект, прецени и разтоянието до него! Сега може би ще кажеш да докараме прожекторите от военните, за да стане по добра. Погледни и размера на фотографията!Наистина не е много качествена, но с нея съм искал да покажа ТЕНДЕНЦИОЗНО, какво може да се направи. Фотографията иска много да мислиш и много да щракаш.

"Фотографията иска много да мислиш и много да щракаш." - Абсолютно вярно!

Относно снимката - не се заблуждавай от шума, нивото му е сравнително добро в сравнение апарати от ниския клас.

Подкрепям също така горните мнения на Fixt00l

• Автор

Още един глас за А530 :wors: само осрава да дочакаме голедната заплатка (можи би с лек бонус) и се впускам в пазаруване :wors:

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Днеска се присъединих към отбора на Canon A530 . Сега му се радвам тука и тепърва започвам да експерементирам със фотоапарата :wors:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.