Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за дъно GA M55S S-3

Featured Replies

Вчера взех следната конфигурациа Дъно GA M55S S-3,Процесор АМД-3,2 АМ-2 Видео GA 7300GT;памет Apacer DDR2 на 800 Захранване Fortron 350w въпроса ми е ако някой има същото дъно да каже до колко го е клокнал

FSB повече от 220 не иска да тръгне паметта е направих на 667 таимингите ръчно на 5-5-5-18 1т но повече не иска версията на биоса е F4beta кажете ако някаде бъркам.Прогвах със стария биос F3 с който съм и в момента но същото

Вчера взех следната конфигурациа Дъно GA M55S S-3,Процесор АМД-3,2 АМ-2 Видео GA 7300GT;памет Apacer DDR2 на 800 Захранване Fortron 350w въпроса ми е ако някой има същото дъно да каже до колко го е клокнал

FSB повече от 220 не иска да тръгне паметта е направих на 667 таимингите ръчно на 5-5-5-18 1т но повече не иска версията на биоса е F4beta кажете ако някаде бъркам.Прогвах със стария биос F3 с който съм и в момента но същото

Няколко съвета:

1. Погледни упътването от подписа ми

2. Намали множителя на HT Link-a на 4 (като минеш "FSB" (което при тази платформа се нарича референтен такт) 250, го намали на 3)

3. Фиксирай PCI/AGP/PCIe шините съответно на 33/66/100 MhZ

4. Ако пак не стане, качи на малки стъпки напреженията на процесора и ако имаш такова на HT-Linka-a.

Айде успех ;)

• Автор
Няколко съвета:

1. Погледни упътването от подписа ми

2. Намали множителя на HT Link-a на 4 (като минеш "FSB" (което при тази платформа се нарича референтен такт) 250, го намали на 3)

3. Фиксирай PCI/AGP/PCIe шините съответно на 33/66/100 MhZ

4. Ако пак не стане, качи на малки стъпки напреженията на процесора и ако имаш такова на HT-Linka-a.

Айде успех :baby:

Прогвах това което каза само че този НТ LINK при мен излиза НТ Speed и е от 1 до 5 сложих го на 4,заключих PCI на100 FSB на 240 волтажа с една стъпка понеже не знам до колко може памет на 667 и пак не иска

Прогвах това което каза само че този НТ LINK при мен излиза НТ Speed и е от 1 до 5 сложих го на 4,заключих PCI на100 FSB на 240 волтажа с една стъпка понеже не знам до колко може памет на 667 и пак не иска

Погледни в тази тема пост 9 , после се свържи с Biskata на ЛС , той ще ти обясни как сме го клокнали ( предполагам че си е запазил ЛС с инструкциите стъпка по стъпка ) това дъно ( при тебе след като разполагаш с Рам на 800 МХц предполагам,че резултатът ще е още по-добър )- и не мисли че става толкова бързо,изисква се повечко време за да въртиш тестове, докато установиш къде е стабилна машината.

HT-Link или Speed, при всеки биос се намират разлики, важното е, че си го намерил и до колкото разбирам от 220 вече си на 240 MhZ референтен такт. Сега вече всичко опира до напрежението на процесора. Покачвай го, докато тръгне, при твоята архитектура 10% отгоре не са опасни. Не се хвърляй обаче веднага на покачване с 10%, а на малки стъпки експериментирай. След като тръгне, пусни Prime95 да повърти 1-2 часа и наблюдавай температурата на процесора. Ако можеш да повишиш напрежението на HT-Speed-а, направи го също. При висок референтен такт (FSB), на чипсета също му е нужно повече ток. И последно, вземи съвета на kokomil сериозно и отдели време за клок, това не е работа, която става за 10. мин. Понякога изисква дни наред.

• Автор

Благодаря за ценните съвети ще прогвам но това което е писал kokomil се отнася за друго дъно моето е GA 55S S-3

Благодаря за ценните съвети ще прогвам но това което е писал kokomil се отнася за друго дъно моето е GA 55S S-3

Ето го твоето дъно - цък - не си мисли,че има разлика в клокването сравнено с Gigabyte GA-M55plus-S3G Socket AM2 ,към което те насочих .

Така че нямаш грижи ,имаш нужда от търпение и четене.

• Автор
Ето го твоето дъно - цък - не си мисли,че има разлика в клокването сравнено с Gigabyte GA-M55plus-S3G Socket AM2 ,към което те насочих .

Така че нямаш грижи ,имаш нужда от търпение и четене.

Да но какво ли не направих повече от 220на fsb не отлепя това дъно което си дал е ревизиа 1,1 а моето е това ще чакам явно новата версия на биос f4

Редактирано от pckolev (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.