Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

170 котки в конкурс за красота

Featured Replies

1901-1.jpg1901-2.jpg1901-8.jpg

Котешка изложба, организирана от Националната федерация по фелинология насочи тълпи почитатели на мъркащия свят към музея "Земята и хората" през уикенда. Там 170 писани се бореха да бъдат признати като отличници на породата си, а съдниците бяха три дами със сертификати от европейската федерация по фелинология FIFe - Лаура Борани от Норвегия, Алва Удин от Швеция и Урсула Лозе от Германия. Националната ни федерация по фелинология от май стана пълноправен член на FIFe, което значи, че диломите давани от нея, имат европейско признание. Това бе причина на изложбата в София да пристигнат опашати гости (и техните собственици) от Румъния, Сърбия, Израел, Гърция и Полша. Котките обикалят изложби и събират дипломи и медали и се борят за най-високо европейско признание на породата си. Това им дава право да бъдат развъждани или да правят изложбена кариера.

Оказа се, че не е така просто да вземеш диплом - котката трябва да отговаря на строги критерии, които са в унисон на съвременните тенденции в развитие на породата. Гените на съвременния тип развитие са селекционирани от 7-8 години назад. Целенасочената селекционерска дейност цели да развива животни предимно за домашно отглеждане. "Ние трябва да си сверяваме часовниците. Съвременния етап на дадена порода се получава с минимум 10-15 генерации котенца, при които се изчистват екстериорните белези", разязни председателката на националната федерация по фелинология Камелия Босилкова. "Някои кръстоски могат да върнат породата в стария й тип отпреди 20 години. Както е при колите и дрехите, при породите котки има съвременна, модерна линия", продължава Камелия, която е запалена почитателка на персийките. В последните години у нас най-много са представителите на персийките. Екзотите са тяхна късокосместа разновидност, селекционирана за мързеливи собственици. Добре е представена норвежката горска котка. Няма представители на съвременната сиамска линия (с издължен грацилен силует) и турската ангорка. За пръв път се представи котка мейн куун, която пристигна от Гърция.

"Чочо си търси булка", "Търся някой, който да ме приюти и обича" - някои писани присъстваха и с такива мотиви на котешкия сбор. Стопаните, които искат да участват, да получат оценка на любимеца си или просто да се изфукат с животното си трябва да направят пердварително записване на сайта www.nffe.hit.bg. Следващата изложба ще бъде на 14 и 15 април, а участниците са регистрират до началото на месеца. Ако не не за получаване сертификат за развъждане, писанките могат да се състезават и само за диплом за красота.

Източник: Дума

Невероятно беше. В събота ходих. Заслужаваха си котенцата. Имам 2-3 снимичици, които ще кача щом се прибера. Беше пълно с красавици и красавци. Странното беше, че повечето собственици бяха чужденци. Поне 80%.

Трябваше да закарам котитУ си, щях да обера бронза biggrin.gif

Лелеее, това на първата снимка не е котка, а цяло котище ohmy.gif !

Мацитееееееее какви са ми сладурчета...Отото..отивам да потормозя малко моята.... biggrin.gif:baby:biggrin.gif

Брадчеда гледа някакъв Сфинкс в къщата си. Не знам как търпи тая грозотия. Смийгъл.

Ми аз предпочитам помиярчетата, може би защото имам две в къщи...Е, едната ми е ангорска ама за мен и двете са си просчета...Та исках да кажа, че тука има големи страшилища с тези намръщени главундиии...Въобще на котките често можеш да им отгатнеш настроението по физиономията хахахахха моите обикновено ме гледат шокиращо особено ако се приближа към тях. Та да се върна към мисълта си на тези им личи, че са от аристокрацията ама че самодоволни физиономии... laugh.gif

Много обичам котитааааа ;) Красота на четири лапи :)

За съжаление си нямам коте вкъщи - само плюшени sad.gif

Но където и да отида и хората имат котка - горкото животно - цяла вечер гушкане и котето накрая като ме види :)biggrin.gif

Даааа, добре че съседът така и не се реши да си носи котката на изложба (не на тази), че като ги гледам тия, човекът, т.е. котката му няма никакви шансове. Не й знам модела, ама изглежда (не той, а котката) 7-8-мо качество, все едно е бракувана отнякъде.

• 2 седмици по-късно...

Олее, какви хубави котки. Аз много обичам котетата. Този конкурс сигурно е бил страхотен...

Макар да обожавам кучетата, съвсем не съм равнодушна и към котешката красота!!! biggrin.gif:down:

Имала съм поне 3 котки, затова много се зарадвах на тези прекрасни красавци и красавици!!! :)

Само да ми паднат в ръчичките, ще ги изпомачкам от милост! biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Ох, и аз имах котарак.

Много беше сладък. От зоомагазина на Славейков си го купихме - Ангорски, сиво-бял с едни хубави зелени очи, като мойте :help:

А тези, котчовци на снимките са направо кълба козина. Някой дори ми мязат на мафиоти с тези дебели вратове и злобни физиономии. biggrin.gif А третата котка на снимките на оstavime е направо извънземна :wors:

• 3 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.