Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сатанизъм? (за дефиниционно заинтригуваните)

Featured Replies

Много добре обяснено, Алесис...И аз съм съгласна, че понятие си нямат малките секти от същността на проблема, от дълбочината му.И от това, колко е опасно.И една забележка/според това, което съм чела/.Те стоят настрана и от тази дива музика.Те...свирели на флейта...

Но тук нищо не е отговор на моите въпроси.Аз искам някой да ми отговори Публикувано изображениеПубликувано изображение:wors:

Shuurfak rai Shedler, аз нищо не твърдя.Само питам, и ми се иска някой действащ сатанист да дойде да ми отговори.Или поне някой, който е напълно наясно с цялата работа.

Стоя настрана от абсолютното зло, отричам сектите и сатанизма.И знам защо.Бих искала някой от отсрещната страна да ми обясни, че не съм права, и да ме убеди, че всъщност за тях има оправдание.Защото по посочените сайтове до тук всичко е една голяма глупост...според мен.И не дава никакви отговори...

• Отговори 55
  • Прегледи 13,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много добре обяснено, Алесис...И аз съм съгласна, че понятие си нямат малките секти от същността на проблема, от дълбочината му.И от това, колко е опасно.И една забележка/според това, което съм чела/.Те стоят настрана и от тази дива музика.Те...свирели на флейта...

Но тук нищо не е отговор на моите въпроси.Аз искам някой да ми отговори Публикувано изображениеПубликувано изображение:P

Shuurfak rai Shedler, аз нищо не твърдя.Само питам, и ми се иска някой действащ сатанист да дойде да ми отговори.Или поне някой, който е напълно наясно с цялата работа.

Стоя настрана от абсолютното зло, отричам сектите и сатанизма.И знам защо.Бих искала някой от отсрещната страна да ми обясни, че не съм права, и да ме убеди, че всъщност за тях има оправдание.Защото по посочените сайтове до тук всичко е една голяма глупост...според мен.И не дава никакви отговори...

Значи, alesys писа повече за Илюминатите (надявам се да имате някаква близка до моята асоциация), които са именно "от другата страна" - те се сражават на страната на Сатаната (между другото - "озападнено" на Шейтан ;) ), който е именно Луцифер, бившият (арх)ангел на Господ Бог (прочетете поне това) и "стопанин" на Земята... Според мен Църквата на Сатаната на ла Вей няма много общо с тези сатанисти... Донякъде приемам условното разделение на сатанистите на "черни" и "бели"; ако се вгледате във философията на ла Вей, тя е доста по-близо примерно до будизма, отколкото до тази на Илюминатите. А множеството т.нар. сатанисти са именно объркани млади хора, "завлечени" от "болни мозъци", които се стремят да ги използват. В това число спадат и хард-метъл групите, които използват тези показни ритуали за трупане на популярност чрез скандализиране.

infinity1305, я си задай конкретно въпросите и ако не съм го направил вече (незадоволително за теб :) ), ще се опитам да им отговоря, доколкото съм "наясно" :ph34r: ...

infinity1305, я си задай конкретно въпросите и ако не съм го направил вече (незадоволително за теб :) ), ще се опитам да им отговоря, доколкото съм "наясно" :ph34r: ...

Имам само един въпрос -

- Деца на Сатаната.

- Приятели на дявола.

- Черно Слънце.

- O.R.B.

- Бафомет.

- Сребърна звезда.

Това са сектите на сатанистите в България.Какво общо имат тези тук с древната философия на Сатанаил? Публикувано изображениеПубликувано изображение

И защо съществуват?Да промиват мозъци на деца ли?

Защо при положение, че сатанизма е една древна, дълбока философия, по света се раждат разни малки сектички, които изобщо не са наясно с това, какво всъщност е сатанизма?

Сайтчета, илюстрирани с въображаема кръв и черепи, сбирки по мазетата и подлезите, колкото да се дрогират заедно там, и после да безчинстват...изобщо защо тази цялата съвременна помия се слага под един знаменател със сатанизма.Нима е само заради наименованието?И грешните представи, произтичащи от него?

Ама какъв отговор искаш на риторични въпроси, а :shy11: ? Появяват се по същата причина, по която се появяват и сектите, "произтичащи" от други философии - някой си решил, че е много лесно да манипулира хората на тази струна и да ги използва, затова... А подменят понятието "сатанизъм" с "любезното съдействие" на медиите (за които по-добрата новина е лошата новина)...

• Автор

Чета аз темата и ми идва на ум един въпрос-Има ли разлика между сатанисти и дяволопоклонници ?Някой може ли да ми отговори Публикувано изображение

Под сатанизъм се разглеждат основно философиите на Ла Вей, които отхвърлят наличието на Бог и Дявол, т.е. вярват в човека или в абсолютната нула, докато дяволопоклонниците са издънки на християнската теология, почитащи дявола в християнския му смисъл. Типичен пример за това са Йезидите, които вярват, че Бог е предал управлението на Земята на дявола и му служат, докато са живи, разчитайки на тезиса, че в отвудното Господ е толкова милостив, че ще им прости всичко. За тях значи Дяволът властва на Земята, а Бог - на небето; един вид парелелен дуализъм, ако мога така да се изразя.

Добре.Темата достатъчно "загря" вече.Виждам,че донякъде сте запознати с материята и можем да започнем дискусия по въпроса Публикувано изображение

Та така.От къде искате да започна?"Ab ovo" или направо дали да не опсувам Ла Вей подобаващо, което изисква навлизане във водите на самия сатанизъм като доктрина и съответно отдалечаване от християнството.Което трябва да разберете много добре.Ако искате да ме чуете да разберете,че секти под сектички каквито видях по горе да споменавате няма,никога не е имало и няма и да има.Не можах да се свържа с човекът,чиито думи ще цитирам от тук нататък,което е жалко,но ще продължавам да опитвам да се свържа с него.По долу ще цитирам дословно думите на един истински последовател на сатанизма с редакция от моя страна.Та за какво да говорим-за Ла вей ли?

Ла Вей е всичко друго, само не и сатанист и това е видно не само от начина, по който е живял (пиша в минало време, защото същия вече не е сред живите), но и от най-известната му книжка “Сатанинска библия”.

Сатанизмът е против организираните религии, което означава, че самият сатанизъм не се стреми да се организира по някакъв начин в църква и да се ограничи в библия и канони, нито се стреми да има жреци и подобно. Противно на това основно убеждение, характерно за сатанизма, Ла Вей през Валпургиевата нощ на 1966 г. създава еднолично Църква на Сатаната, която тогава е официално призната единствено в САЩ, присвоявайки си “жречески сан”. Неговата организирана църква е създадена с една единствена цел - да печели пари, власт и слава Ла Вей. И в интерес на истината – същият получава приживе и трите. По такава причина се правят и християнските църкви (църквата е най-богатата институция в света и това не е случайно и не е защото на бог му трябват пари).

Ла Вей има голям принос в комерсиализирането на сатанизма. Но не толкова това, че е забогатял дразни, колкото това, че е използвал името "сатанизъм" за някои от нелепите си хрумвания, като например наличието на Еноховия език като част от сатанизма. Енох е онзи, дето богът на християните го взима при себе си още приживе, заради добродетелността му, а възклицанието "Шемхамфораш" разсмива всеки, който знае какво значи това. “Шемхамфораш” според Еноховия език на Едуард Кели е таблица на 72-мата ревностни последователи на Исус, измежду които избрани 12 стават ученици на Исус, а според иврит- правилното произношение е шем ха мефора (х) или по- скоро мевора(х)...буквално " името което не се произнася" (т.е. това на еврейския бог, като става въпрос за личното му име Яхве (Яхво), а не за множеството прозвища, с които то се замества). И до “Шемхамфораш” в Ла-Веевата “Сатанинска библия” е написано “Привет Сатана” - това е чиста подигравка със сатанинската визия за Исус и за съдържанието на думата “сатаната”.

Самият факт, че магът Джон Дий изпъжда Едуард Кели, обявявайки го за мошеник и езика му на ангелите - за измислица, е достатъчно показателен. Авторът на Еноховия език - Кели, умира в мизерия, с отрязани уши, за дето се е осмелил да се впише с лъжа в среди на велики магове. И въпреки това с особена последователност Ла Вей доразвива лъжите на Кели, като пише в библията си, че еноховият език бил по-древен от сансктритския (Еноховият език е създаден през 1582г. в качеството му на поредната измама на ловкия и обигран мошенник Едуард Кели, а санскритският си е доста по-древен както и да го смята Ла Вей) и се използвал УЖ в САТАНИНСКИ РИТУАЛИ за постигане на магически цели. Като се има в предвид, че сатанистите не използват абсолютно никакви ритуали за постигане на магически цели, е повече от видно, че това е поредната гавра на Ла Вей със сатанизма.

“Сатанинска библия” на Ла Вей не е нищо повече от една обикновена книга, в която не пише почти нищо за сатанизма и която в 90% от написаното се подиграва със сатанизма, приписвайки му такива несвойнствени дейности като:

- Смехотворни ритуали за правене на магии. Сатанизмът не ползва никакви ритуали за правене на магии, понеже е ориентиран към реалността, а и също защото всеки уважаващ себе си сатанист знае, че няма ритуал за магия на този свят, който да направи така например, че да не се усеща болка, т.е. баш маг като изрита стабилно един бетонен стълб под влиянието на ритуал за магия, според който не трябва да има болка и... ами баш магът задължително ще куца ревейки от болка до дома си, защото реалността не се влияе от ритуали и особено ако са в комплект с болно въображение, включающо инвокации, евокации и други тъпотии.

- Шарлатански език. Сатанизмът никога не е ползвал и никога няма да ползва Еноховия език, защото сатанистите не са точно толкова глупави, колкото е преценил Ла Вей, че те са. Сатанистите познават историята на сатанизма и не се подлъгват по идиотски твърдения, че ползвали били Енохов език.

- Черна меса. Черната меса е едно изцяло християнско творение, което се ползва може би от подведените от християнската пропаганда за същността на сатанизма дяволопоклонници, но не се практикува от сатанистите по традиция. Все пак сатанизмът е по-древен от християнството, независимо от опитите на богословите да изкарат, ако могат, че едва ли не от християнството по-древни религии няма и че от него по-стойностни религии или начин на живот няма.

- Езически празници. Рожденият ден като най-празник. Езическите празници са си езически празници и никак не е коректно от страна на Ла Вей да ги нарича “сатанински”, независимо, че се празнуват и от някои сатанисти. Сатанистите по принцип са си веселяци и обичат да празнуват много, че и по без повод също, но наричат празниците с истинските им имена и произход. И най-големият им празник може съвсем да не е рожденият им ден, а някакъв друг празничен момент, който си е до усещане, а не фиксиран, т.е. Ла Вей обявява рожденият ден за най-големият празник в сатанизма, но това не е правило.

- Жертвоприношения. Ла Вей забранява човешкото жертвоприношение, но само чрез коляне, като приема, че човек може да бъде жертвопринесен чрез проклятие, което да го убие и това се правило с цел, цитирам: “да се освободи гнева”. Такова жертвопринасяне не е сатанизъм и изобщо никакво жервопринасяне под каквато и да било форма или вид не е сатанизъм, защото сатанистите са атеисти и няма на кого/какво да жертвопринасят. Освен това реалността е основен топос в сатанизма и сатанистът, бидейки реалист, никога не допуска поради слабост, породена от нестабилни нерви, да се прави на шут жертвопринасяйки.

Или иначе казано – нищо от това, което Ла Вей е писал не е сатанизъм, но не само. Книгите на Ла Вей са срам и позор за сатанизма, тъй като представят в доста глупав и наивен вид едно учение, което не е основано нито на глупостта и необразоваността, нито на наивността на последователите си

Ник'ва дискусия не получаваш от мен - к'ва дискусия, кат' си писал всичко, а (позициите ни съвпадат :clap: )?! Ла Вей поне не е "опасен" и не включва "коляне", за разлика от доста други т.нар. "сатанисти"...

Та, да обобщя - според мен има три вида сатанисти - "ортодоксалните" :clap: , първите хронологически, тези които изповядват древната философия на Сатана(ил) (Илюминатите, ако не се сещате, ама без повечето им "порочни практики"), последователите на ла Вей (лавеисти :wors: ), които си вярват в "тюрлю-гювеча", който той им е забъркал и третите - множеството "нароили" се секти, занимаващи се по-скоро с дяволопоклонничество и работите, описани в Maleus Maleficarum Публикувано изображение (повечето хора именно тях имат предвид под "сатанисти" Публикувано изображение ).

• 1 година по-късно...

ТАЙНИТЕ НА САТАНИНСКАТА СЕКТА От незапомнени времена Дяволът се е смятал за Принц на злите духове, изкусител и съблазнител на човечеството, повелител на Ада и олицетворение на абсолютното зло. Напразни са били дори усилията на Инквизицията за борба с тази напаст. Изтезанията и кладите на Църквата като че ли допълнително разпалвали вярата в дявола и той никога не оставал без почитатели. Светата Инквизиция изпратила известния демонолог Пиер дьо Ланкор селището Лабурд, за да се справи с тамошните сподвижници на Сатаната. За три месеца той изгорил на клада 600 вещици и вещери. В своята книга „Описание на демоничното и зловредно непостоянство” дьо Лансор дава следното описание на дивите сатанински оргии: „Танцуват безсрамно, гощават се и гуляят пламенно, съвокупляват се дяволски, содомизират отвратително, богохулстват скандално, отмъщават коварно, отдават се на всякакви гнусни, мръсни и безобразни желания. Държат се грубо като скотове, развъждат противни гадини като жаби, пепелянки и гущери, боравят с всевъзможни отрови и треперят над тях като над съкровища…” Във великолепната си книга „Ангелско сърце” (филмирана от Алън Паркър) Уилям Хьотсбърг дава едно още по- ужасяващо описание на сатанинската оргия: „Притаен в един ъгъл, видях свещите, дебелите черни свещи, наредени пред стената. Ако се вярва на книгите, те трябваше да са от човешка лой… Церемонията се водеше от дебел и румен свещеник. Наметнат бе с черен епатрахил, извезан със златни кабалистични знаци, отпред разтворен. Отдолу беше гол и по възбудения му член играеше трепкавото зарево на свещите… Силен бебешки плач се извиси над животинските възгласи на паството. От мрака се появи мъж, понесъл ритащо пеленаче. Свещеникът го сграбчи за единия крак и го издигна над главата си, надавайки вик: - О, Ваалберит, о, Велзевул, в твое има се поднася това дете. Всичко стана много бързо. Свещеникът подаде детето на един от послушниците и пое от ръцете му нож. Острието лъсна в сиянието на свещите, когато преряза гърлото на кърмачето, чиито писък се превърна в хъркане. Изнесоха закланото бебе… Руменият дебел свещеник отхвърли епатрахила и се сведе над девойката, опръскана с кръвта на бебето, и я облада с кратки, бързи тласъци, като куче… Присъстващите побесняха… Захвърлиха наметала и маски и започнаха френетично да се чифтосват на плочите…” Хьотсбърг описва тук най- важната и богохулна церемония на сатанинския култ, наричана ту черна литургия, ту черно причастие, ту черен сабат. Черната литургия е всъщност една гавра. Тя е пародия на най- светия християнски ритуал и с течение на времето се е превърнала в кулминация на сатанинския култ. Да, култ, защото с течение на времето невинните занимания с черна магия лека- полека са се превърнали в истински сатанински култ. Има дори църква на Сатаната, чието седалище е в Ню Йорк. Черната литургия е ответна реакция на жестокостта, с която Инквизицията преследвала и наказвала набедените от нея магьосници и вещици. Тези черни литургии се отслужват и в наши дни, но последователите на Сатаната се кълнат, че вече не прибягват до човешки жертвоприношения. Мнозина не приемат тези лудории на сериозно и смятат, че участниците в тях само търсят някакъв „възвишен” повод за организирането на оргии. Не бива да забравяме обаче, че в целия свят Сатанинската църква минава за една от най- опасните секти. Тя има свой „филиал” и в България. Тази групичка от маниаци е много добре законспирирана и досега нито един разследващ журналист или полицай не е успял да проникне тайно в техните редици. Защото те съвсем сериозно заплашват със смърт всеки, който се опита да хвърли и един поглед зад кулисите на тяхната извратена и налудничава общност… АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

Просто видя ли заглавията на темите ви господин Апостолов, знам кой е автора.

Църквата на Сатаната на Ла Вей, клон на която, предполагам, е и българският "филиал" или каквото там се води, има толкова общо с тези малко изопачени описания, колкото има марулата с месото. :sobbing: Добре е преди да се пишат подобни материали да се прави сериозно проучване на фактите.

Редактирано от Stalik (преглед на промените)

Така и така изтупахме праха от темата - що да не кажа и нещо интересно като факт!? В Стария завет Сатана никъде не е обявяван за "Дявол", "Демон/Принц на злото" и т.н. :whist: Този статут му се придава едва в Новия завет и още повече - не е ясно доколко Сатана от Стария завет отговаря на Сатаната на Йоан Богослов от Новия завет, тъй като "сатана" е ползвано като съществително, а не лично име. Ех, тази Църква... :hush: В какво ли не убеждава хората. Публикувано изображение

Така и така изтупахме праха от темата - що да не кажа и нещо интересно като факт!? В Стария завет Сатана никъде не е обявяван за "Дявол", "Демон/Принц на злото" и т.н. :whist: Този статут му се придава едва в Новия завет и още повече - не е ясно доколко Сатана от Стария завет отговаря на Сатаната на Йоан Богослов от Новия завет, тъй като "сатана" е ползвано като съществително, а не лично име. Ех, тази Църква... :hush: В какво ли не убеждава хората. Публикувано изображение

Не само Публикувано изображение

Богомилите пък си имат свое мнение за нещата :sobbing:(справка-темата за богомилите)

Колкото човеци по земята, толкова интерпретации на истината. Не знаят човеците, че самите те са истина, а не техните заблуди.

Аз говорех за интерпретации на истината, а ти за частната сатанинска истина ми разказваш. Значи вампирите са един вид лечители. Кръвопускане се е правело в миналото в медицината при патологично стъстяване на кръвта, поради ред причини или при някои видове интоксикацийки. :clap: Искаш да кажеш, че вампирите пускат на някого малко от доста сгъстения му етер, за да се разреди. Е, ами ето - намерихме им функция и на сатаните;)

От всички неща,които сте написали няма смисъл!Всеки ваш глупав път е суетен!Вие сте заблудени повечето!Може би има други,които мислят като мен,защото това,което ще ви кажа е самата истина! Исус Христос се роди на тази земя и умря разпнат на крът,за да изкупи нашите грехове и за да бъдем спасени!Бог Отец пожертва единственото Си дете,единствения Си първороден син,за нас!Единственото послание на Исус беше ЛЮБОВ!На трети ден от погребението на Христос,Бог Го възкреси от мъртвите и Той се възнесе на небето! Сега,когато живеем в последни времена единственият начин да се спасим е вярата ни в Бог Исус Христос! Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой; 5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина. 6 И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът. 7 Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове. 8 Но всичко това ще бъде само начало на страдания; Никой не знае кога ще се случи всичко това,трябва обаче да сме готови във всеки един момент!Само Бог Отец знае кога ще е Второто Пришествие! Има пророчества,които тепърва предстоят да се сбъднат!В Откровението на Иоан пише следното: И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена. 2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт. 3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра; 4 поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него? 5 И даде му се да говори и с устата си горделиво и богохулно; даде му се още власт да действува четиридесет и два месеца. 6 И отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името Му и скинията Му, па и ония, които живеят на небесата. 7 И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, език и народ. 8 И ще му се поклонят всички, които живеят на земята, всеки, чието име не е било записано от създанието на света в книгата на живота на закланото Агне. 16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; 17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име. 18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест. ЕТО КАКВО КАЗВА ИСУС: Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи поради Моето име. 10 И тогава мнозина ще се съблазнят, и един друг ще се предадат, и един друг ще се намразят. 11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина. 12 Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее. 13 Но който устои до край, той ще бъде спасен. И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът. 15 Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира), 16 тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините; 17 който се намери на къщния покрив да не слиза да вземе нещата от къщата си; 18 и който се намери на нива да се не връща назад да вземе дрехата си. 19 А горко на непразните и на кърмещите в ония дни! 20 При това, молете се да се не случи бягането ви зиме или в съботен ден; 21 защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има. 22 И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, ония дни ще се съкратят. 23 Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте; 24 защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните. 25 Ето предсказах ви. 26 Прочее, ако ви кажат: Ето, Той е в пустинята; не излизайте; или: Ето Той е във вътрешните стаи; не вярвайте. 27 Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. Само вярата в Бог може да ни спаси!Молете се!Бог да ви благослови!Амин!

................

Само вярата в Бог може да ни спаси!Молете се!Бог да ви благослови!Амин!

Наистина е така !

Само вярата може да ни спаси. Помага, ако на Черна меса в комплект с пентаграми и свещи, направени от мас, свлечена от умрели развратници застенеш със жертвения нож в ръка......

О Мамон, Велзевул, Левиатан, Нидхег и Абадон, къде сте се сврели, че не обръщате внимание на молбите на вашия покорен раб с ник I_love_God :)

Това прочете ли преди да пишеш?

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Бях чела една книга по действителен случай,за младо момиче което попада в секта на Сатаната.Накратко тя разказваше за някаква общност от хора за които омразата е единственото чувство,любовта не съществува,какви жертвоприношения се правили и така нататък.Накрая тя се отказва от тази секта,но сега живеела под друго име и самоличност,за да не я открият и убият-нещо такова беше Хмммммм да взема пак да я прочета и да си припомня

• 1 месец по-късно...

Бях чела една книга по действителен случай,за младо момиче което попада в секта на Сатаната.Накратко тя разказваше за някаква общност от хора за които омразата е единственото чувство,любовта не съществува,какви жертвоприношения се правили и така нататък.Накрая тя се отказва от тази секта,но сега живеела под друго име и самоличност,за да не я открият и убият-нещо такова беше

Хмммммм да взема пак да я прочета и да си припомня

Това ми прилича на филм, не на книга?!Да не си се объркала?! :whist:

Лично на мен тези Сатанисти ми са доста странни. Занимават се с тъмни неща, които са само в тяхното въображение. Ще ми е много интересно да видя как се ерещат с наистина нещо тъмно и реално.

Сатанизмът като проявата на човешките индивиди, свързано с груповото приобщаване и социално-нравствено разграничение е поредната човешка интерпретация на хиляди години човешки тълкувания, едни от други по-отдалечаващи се от източника. За да разберем що е то сатанизъм и кое го прави именно това което е (независимо колко разновидности има) трябва да видим кой носи името му. Да, ясно е! Сатан. Това са две думи. САТ-АН. Доколкот ми е известно е от шумерски. АН значи небе (най-общо, но с тази дума са означавали и понятие подобно на бог). САТ се превежда различно, но съм го чел на доста места като значение на бунтар, дръзващ, оспорващ, обвинител (прокурор). Някои смятат че това е собственото име на египетския (не само египетски де) бог Сет. Аз не се наемам да твърдя така ли е, не е ли така, защото НЯМАМ машина на времето, каквато имат явно много хора! Оттам думата е останала в арабското Шейтан и подобното му индийско, еврейското Сатан. Производна дума е Сатир, Сатирикон, при гърците. Дявол е съвсем друга гръцка дума. Луцифер и Мефистофел са съвсем други думи. Както и Иблис и джиновете. Аз считам дяволите за джиновете. Разбира се, заради човешкото тълкуване всичко се е сляло в едно значение. Не е тайна за никого че според религиозната представа точно Сатаната във форма на змия изкушава Ева и ѝ дава познанието за добро и зло. Оттам и понятието Луцифер - Носител на светлина и познание. Ако приемем, че Сатаната е измисляно понятие с което древните са плашели децата си, както ние днсе с дядо Торбалан, това ще трябва да е една от най-могъщите човешки измислици, наистина ненадмита от друга. В такъв смисъл, може да се счете за равносилно по значение и влияние на понятието бог (ако и то е измислено). Сатаната го има навсякъде също както и понятието бог и навсякъде по света става въпрос за едно и също, без значение на кой континент се намирате и в коя епоха. Затова аз се съмнявам, че това са измислени понятия. Защо Сатаната е лошия, след като ни дава такова важно познание като смисъла на добро и зло и това да се размножаваме сами!? Защото след неговата постъпка бога изгонва първите хора от блаженото място Райска градина, където сме били способни да вкусваме) поне адамовците и евите от дървото на вечния живот и което също ни е било отнето след вкусване на Познанието. Ако отхвърлим тези неща като измислици, ще трябва да отхвърлим и Сатаната и изобщо сатанизма и да определим хората които се събират в групи с почит към сатаната като хората, които си правят събиране от форума на филма Междузвездни Войни или ролевите-фентъзи игри. Сиреч, хора с детските си спомени със сантиментално значение. Значи не е и това! Понятията бог, сатана, ангели и дяволи НЕ СА понятия от философията, поезията или театъра на древна гърция. Това са много по-стари понятия. Това смятам е ясно на всеки, макар доста да се забравя. За сатаната е писано в старите индийски книги от техните епоси, които не са преведени дори и един процент на различни езици. Писано е в Библията макар и само на едно-две места. Първото е в Райската градина, ако приемем, че змията е Сатаната. После и най-важното място е в книга на Йов, където се описва неговият начин на действие и думи и ПОЯВЯВАНЕ сред обкръжението на обвинения човек Йов и обсибването на тялото му с "прокази" и струпеи, разрушаване и дори ИЗБИВАНЕ на семейството му. Това е и най-философската част от стария завет. Думите на Йов след това! Третия път е чак в Новия завет при словестното (един бог знае защо и дали само словестно) единоборство с Исус на планината и... и това е! Разбира се моето мнение е, че в предимно целия Стар завет, единствен еврейски бог е самият Сатана, но това си е мое тълкувание и аз НЕ ангажирам никого с това ми твърдение. Ако отчетем факта, че самия текст на Библията е бил кастрен и редактиран от НЕУДОБНИ или по-скоро СМУЩАВАЩО НЕОБЯСНИМИ описания и думи, през почти всички 15 Вселенски събора, нещата стават твърде условни. И все пак понятието Сатана е основано на написаното точно в тези свещени книги на народите и НИКЪДЕ ДРУГАДЕ. Коранът като свещена книга на сравнително младата във времето религия ислям, говори за шейтан - Иблис. Ангелът който единствен не се поклонил пред създаденото същество - човек. Защо?! Защото самия той е участвал в създаването му и знае неговите "характеристики" най-общо казано. Единственият довод бил съмнениет в почитането на божественото и самия бог, което Иблис се заел да изпитва и в което обвинил човешкото същество. изпитванията се състоели в изкушения от всякакъв характер, само и само да се провери доколко богобоязлив е Човекът. Резултатите са с променлив успех (както е случаят с Йов от Библията). В резултат човекът получава знанието за добро и зло и е изгонен от Рая. От този момент насетне БОГЪТ и САТАНАТА са неразличми в религиозните текстове на Библията. Започват да се бъркат хората дори ангел ли виждат или самия бог, дори често те ПИТАТ за ИМЕТО на ТОЗИ който идва в светлина или облак или мълния, в повечето случаи без особен успех. Особено при евреите, но не само. Който е чел Библията сам може да се сети, че това е точно така. Заради спорадичните си неблгоприятни прояви на Сатаната в религиозните книги (изключвам това за мен чий бог е той), той е намерил този си образ. На носещ беди и лукави, подмолни изкушавания у обикновените хора с цел да бъдат изпитани в някакъв вид подчинение или договорка. Оттам е и приказката, че нищо на този свят не се дава даром! Защо някои хора почитат Сатаната и смятат, че трябва да изглеждат мрачни, свирепи, лоши, надменни и кървави, или пък АНТИ-християни (спорът-изкушение между Сатана-дявол и Исус на планината)!? Ами приничаната е конкретно у всеки отделен човек избрал този начин на самоопределяне и тя е комплексна. Повечето сатанаисти са анти-християни всъщност и не толкова про-сатанисти. Разликата е голяма. Други считат себе си за езичници, но като цяло сатанисти и донякъде имат право защото според мен повечето паднали ангели поддръжници на Сатан в делото му, са така наречените езически богове на народите, макар и всеки от тях в началото да е имал върховен бог, който един бог знае кой е бил, паднал ангел или забравения с вековете бог. Като цяло върховенството на бога зависи от небесната епоха, но това е друга дълга тема. Така през вековете се е формирала някаква човешка представа за лошия Сатана, Падналия ангел, Принца на Мрака и Зората (едновременно), носителят на Светлина и Познание за други и изобщо объркването е голямо. Бог ли е или само ангел, никога отговарящ на въпроси за името си! Така че от онзи момент с изгонването от Райската градина човек е загубил възможността да има директно наблюдение какво става в божиите покои и само определени пратеници са се опитвали да покажат на хората разликата! Обикновено някои които са ги слушали, други са кроили планове как да ги изгонят, погубят или приковат на кръст. И това ще продължава да е така, докато Сатаната все още има претенции да се представя за единствения бог на Земята, което е считал за собственото си царство (по диалогът му с Исус или по-специално земите на днешен Израел). За да е шокът по-пълен ще ви кажа, че докато пишех това в слушалките ми звучеше една от любимите ми "сатанински" банди, финландците Thyrane.

Добре написано. Но мисълта ми е друга. Демоничните ритуали датират от дълбока древност. Например магиите и призоваването на какво ли не. Смущаващото в случая е, че има например доста магически ритуали и вярвания, чиято бройка е впечатляваща за да говорим за случайности, които са еднакви по своята същност, но се практикуват от хора намиращи се на 15-20 000 км. един от друг. А в дълбока древност едва ли някой е изминавал тези километри за да обменя информация. Описани са подробно в уникалния труд на Джеймс Фрейзър "Златната клонка". Не можем тези факти да ги подминем ей така. Още повече в самата Библия е забранено да се правят магии и да се призовават същества, като всичко това се наказва със смърт. Значи положението е сериозно. Може би в древноста е имало нещо, но то отдавна е забравено или изопачено до неузнаваемост. Та ако приемем, че тези сили са реални, то въпросните сатанисти въобще имат ли представа какво например биха повикали от някъде и какво би направило То. Не вярвам, че дори си имат и бегла представа. "Дай на войника работа за да не си мисли за глупости". Доста показателна поговорка за въпросните лица. LiberNul & Psychonaut - сериозни четива за теорията и практиката на черните изкуства. "Сгъстен хаос" от Фил Хайн. Имаше я на пазара.

Редактирано от скитник (преглед на промените)

Не знам какво се разбира под черни и тъмни изкуства. Слабо ме вълнуват подобни теми, освен ако не говрим за японското древно тъмни бойно изкуство шиноби, което дори излиза от рамките на бойно такова в един момент. Въпросът за това какво е забранявано (отнася се между другото само за евреите в Библията) е толкова сложен и наситен с подробности, че ако почнем да цитираме моментите от Библията, засягащи това нещо, десетте божи заповеди ще ни се сторят като кратко заглавие на обширно съдържание със забрани, закони и прочее. Въпросът за магиите, кристалите, призоваванията и така наречените окултни практики, спред мен би трябвало да е въпрос на експерименталната физика и работата върху изследването на електро-магнитните полета и свойствата на кристалите, които са НАИСТИНА ВПЕЧАТЛЯВАЩИ и това е само началото. Ако се отчете и непознаването на пространството и неговата същност, нещата отиват на много прокариотно ниво на развитие на нашата наука. За тази цел еврейският бог показва на избраните от него жреци на народа как да построят Кивота. Едно изключително съоръжение, което освен за комуникационен приемо-предавател е служел и като дистанционно насочвано оръжие способно да изтреби огромни войски и дори да погубва неспазилите заръката за неговата манипулация носачи или жреци. Това не си го измислям сега. Пише го в Библията. Това е същия Кивот за който се говори, че бил изчезнал и всички го търсят през епохите и вековете. Да не говорим за кървавите жертвоприношения и всесъженията, чиито продукти били доставяни пред кивота и зичезвали са благото на същия този бог. Един само той си знае за какво са му били тези хлябове, плодове, жертвени телци, агнета и прочие вкуснотийки, че даже приготвяни по специална рецепта като за пир и гуляи каквито не са правили и най-чревоугодните крале-диктатори. Не се знае как и дали са могли да се свързват по някакъв начин народи от различни части на планетата ни. За мен едно е сигурно според всички древни религии, митологии и легенди: ангелите и боговете са можели да летят. И за мен няма съмнение в такъв контекст, че те са били косвеното свързващо звено между народите. Останалото са човешко въображение и остатъчни спомени предавани по принципа на играта "развален телефон". Какъвто е случаят с религиозните системи, а в това число и сатанизма.

Добре.Темата достатъчно "загря" вече.Виждам,че донякъде сте запознати с материята и можем да започнем дискусия по въпроса Публикувано изображение

Та така.От къде искате да започна?"Ab ovo" или направо дали да не опсувам Ла Вей подобаващо, което изисква навлизане във водите на самия сатанизъм като доктрина и съответно отдалечаване от християнството.Което трябва да разберете много добре.Ако искате да ме чуете да разберете,че секти под сектички каквито видях по горе да споменавате няма,никога не е имало и няма и да има.Не можах да се свържа с човекът,чиито думи ще цитирам от тук нататък,което е жалко,но ще продължавам да опитвам да се свържа с него.По долу ще цитирам дословно думите на един истински последовател на сатанизма с редакция от моя страна.Та за какво да говорим-за Ла вей ли?

Ла Вей е всичко друго, само не и сатанист и това е видно не само от начина, по който е живял (пиша в минало време, защото същия вече не е сред живите), но и от най-известната му книжка “Сатанинска библия”.

Сатанизмът е против организираните религии, което означава, че самият сатанизъм не се стреми да се организира по някакъв начин в църква и да се ограничи в библия и канони, нито се стреми да има жреци и подобно. Противно на това основно убеждение, характерно за сатанизма, Ла Вей през Валпургиевата нощ на 1966 г. създава еднолично Църква на Сатаната, която тогава е официално призната единствено в САЩ, присвоявайки си “жречески сан”. Неговата организирана църква е създадена с една единствена цел - да печели пари, власт и слава Ла Вей. И в интерес на истината – същият получава приживе и трите. По такава причина се правят и християнските църкви (църквата е най-богатата институция в света и това не е случайно и не е защото на бог му трябват пари).

Ла Вей има голям принос в комерсиализирането на сатанизма. Но не толкова това, че е забогатял дразни, колкото това, че е използвал името "сатанизъм" за някои от нелепите си хрумвания, като например наличието на Еноховия език като част от сатанизма. Енох е онзи, дето богът на християните го взима при себе си още приживе, заради добродетелността му, а възклицанието "Шемхамфораш" разсмива всеки, който знае какво значи това. “Шемхамфораш” според Еноховия език на Едуард Кели е таблица на 72-мата ревностни последователи на Исус, измежду които избрани 12 стават ученици на Исус, а според иврит- правилното произношение е шем ха мефора (х) или по- скоро мевора(х)...буквално " името което не се произнася" (т.е. това на еврейския бог, като става въпрос за личното му име Яхве (Яхво), а не за множеството прозвища, с които то се замества). И до “Шемхамфораш” в Ла-Веевата “Сатанинска библия” е написано “Привет Сатана” - това е чиста подигравка със сатанинската визия за Исус и за съдържанието на думата “сатаната”.

Самият факт, че магът Джон Дий изпъжда Едуард Кели, обявявайки го за мошеник и езика му на ангелите - за измислица, е достатъчно показателен. Авторът на Еноховия език - Кели, умира в мизерия, с отрязани уши, за дето се е осмелил да се впише с лъжа в среди на велики магове. И въпреки това с особена последователност Ла Вей доразвива лъжите на Кели, като пише в библията си, че еноховият език бил по-древен от сансктритския (Еноховият език е създаден през 1582г. в качеството му на поредната измама на ловкия и обигран мошенник Едуард Кели, а санскритският си е доста по-древен както и да го смята Ла Вей) и се използвал УЖ в САТАНИНСКИ РИТУАЛИ за постигане на магически цели. Като се има в предвид, че сатанистите не използват абсолютно никакви ритуали за постигане на магически цели, е повече от видно, че това е поредната гавра на Ла Вей със сатанизма.

“Сатанинска библия” на Ла Вей не е нищо повече от една обикновена книга, в която не пише почти нищо за сатанизма и която в 90% от написаното се подиграва със сатанизма, приписвайки му такива несвойнствени дейности като:

- Смехотворни ритуали за правене на магии. Сатанизмът не ползва никакви ритуали за правене на магии, понеже е ориентиран към реалността, а и също защото всеки уважаващ себе си сатанист знае, че няма ритуал за магия на този свят, който да направи така например, че да не се усеща болка, т.е. баш маг като изрита стабилно един бетонен стълб под влиянието на ритуал за магия, според който не трябва да има болка и... ами баш магът задължително ще куца ревейки от болка до дома си, защото реалността не се влияе от ритуали и особено ако са в комплект с болно въображение, включающо инвокации, евокации и други тъпотии.

- Шарлатански език. Сатанизмът никога не е ползвал и никога няма да ползва Еноховия език, защото сатанистите не са точно толкова глупави, колкото е преценил Ла Вей, че те са. Сатанистите познават историята на сатанизма и не се подлъгват по идиотски твърдения, че ползвали били Енохов език.

- Черна меса. Черната меса е едно изцяло християнско творение, което се ползва може би от подведените от християнската пропаганда за същността на сатанизма дяволопоклонници, но не се практикува от сатанистите по традиция. Все пак сатанизмът е по-древен от християнството, независимо от опитите на богословите да изкарат, ако могат, че едва ли не от християнството по-древни религии няма и че от него по-стойностни религии или начин на живот няма.

- Езически празници. Рожденият ден като най-празник. Езическите празници са си езически празници и никак не е коректно от страна на Ла Вей да ги нарича “сатанински”, независимо, че се празнуват и от някои сатанисти. Сатанистите по принцип са си веселяци и обичат да празнуват много, че и по без повод също, но наричат празниците с истинските им имена и произход. И най-големият им празник може съвсем да не е рожденият им ден, а някакъв друг празничен момент, който си е до усещане, а не фиксиран, т.е. Ла Вей обявява рожденият ден за най-големият празник в сатанизма, но това не е правило.

- Жертвоприношения. Ла Вей забранява човешкото жертвоприношение, но само чрез коляне, като приема, че човек може да бъде жертвопринесен чрез проклятие, което да го убие и това се правило с цел, цитирам: “да се освободи гнева”. Такова жертвопринасяне не е сатанизъм и изобщо никакво жервопринасяне под каквато и да било форма или вид не е сатанизъм, защото сатанистите са атеисти и няма на кого/какво да жертвопринасят. Освен това реалността е основен топос в сатанизма и сатанистът, бидейки реалист, никога не допуска поради слабост, породена от нестабилни нерви, да се прави на шут жертвопринасяйки.

Или иначе казано – нищо от това, което Ла Вей е писал не е сатанизъм, но не само. Книгите на Ла Вей са срам и позор за сатанизма, тъй като представят в доста глупав и наивен вид едно учение, което не е основано нито на глупостта и необразоваността, нито на наивността на последователите си

Прочетете отново това,защото ми се струва че се отплеснахте в друга посока! Публикувано изображение

Искам в тази тема да развенчая един мит.666!Защо всички смятат, че трите шестици са сатанинско обозначение?

Ще се огранича само да кажа, че тайната на трите шестици е изключително дълбока... Каквото и да се каже/ напише след това ще е само леко драсване по повърхността, а и няма смисъл човек да задълбава в тези неща. Христос казва:

Йоан 3:12

Ако за земните работи ви говорих и не вярвате, как ще повярвате, ако ви говоря за небесните?

Под небесните, аз разбирам и дълбоките. Поздрави!

Според мен в думите на Исус се е съдържала нотка на космологията, такава каквато я познаваме днес, а може би и доста повече е знаел той! Това са си мои догадки, аз НЯМАМ машина на времето и не мога да го попитам лично така ли е, не е ли?!

Говоря не само за планетите, звездите, слънцата, но и за материята, времето и пространството.

Едни от нещата, за които нашето съзнание ще остане заключено още дълго време, а единиците

призвани да ги прогледнат, обикновено с чужда (извънземна, небесна) помощ или полудяват

или биват считани за луди.

И те така...

Прочетете отново това,защото ми се струва че се отплеснахте в друга посока!

Не мисля, мисля че това за сатанинските жертвоприношения, ритуали, магии и прочее

са поредното реминисцентно (възпоминателно, напомнящо) човешко деяние за това на какви

процеси са били свидетели нашите предци при така нареченото време на богове и ангели.

Нещо подобно на онова когато преди няколко десетилетия, за пръв път отишли със малък самолет

в джунглите на Нова Зеландия при тамошни някакви аборигени, видяли се, разменили подаръци

и пилотите-изследователи си тръгнали, а когато след няколко години се върнали с потрес установили,

че диваците са направили почти точно копие на самолета от клони и лиани, листа и суха трева,

копия на радиоапаратите и дори си правели нещо като ритуал като се престрували, че говорят по тях

опитвайки се да наподобяват речта на пилотите и още куп други "ритуали".

При почти всички такива шаманизми, кръвоприношения и прочие ритуали у всички народи е същото.

Виждали са нещо, човешкия им мозъчец го е преобразувал с въображението си и са се получилио това,

което ние окачествяваме като ритуал или нещо друго подобно.

Разбира се не липсват и чисти измислици породени от наподобяващите "ритуали".

Просто, стига да не си мислим, че сме единствените и само единствени същества в цялото това

пространство. Засега не ни позволяват да гледаме по-далеч от носа си.

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.