Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

РС-то забива и се рестартира при игри и филми

Featured Replies

Здравейте!Нов компютър, MSI K9N neo, Athlon64 3000+, GF 7300GT 256 Mb PCI-E Gigabyte,2 x 512 Мb DDR2 533 MHz A-Data,Exelstor 160 Gb.Не е клокван,работи на 1800 MHz, FSB 200 MHz.Не разбирам много,но собственика на машина пък хич,та ме помоли да се опитам да оправя проблема.Инсталирахме всичко уж както трябва,а компютъра забива или се рестартира при гледане на филми,без значение в какъв формат са и с коя програма се възпризвеждат,също и при игри.OC e WindowsXP SP2,кодеци и драйвери за видеокартата опитахме няколко,последно е с K-Lite 2.72 и Forseware 91.36,препоръчани за тази карта на сайта на Gigabyte.Еверест показва около 45-47 гр. температура на процесора,72 на видеокартата,40 на харддиска.Оборотите на вентилатора на процесора са 1500.При тестове също забива,но не знам много,защото не съм присъствал.Единствено при тест за стабилност на RAM с RightMark Memory Analyzer видях ,че даде някаква грешка.Теста на Еверест за паметта го прави доста бавно и това ме учуди,защото моя компютър,който е много по-слаб,го прави за няколко секунди.И друго - пак Еверест показва различни тайминги на RAM-a - едната е 4-4-4-11,а другата е 5-4-4-11.Утре мислим да видим в биоса настройките,но не знам много тънкости за тия нови машини,та ви моля за съвети :P

Възможно е да прегрява.

За да провериш дали не е от винтилатора (температурата на процесора), като стартираш влез в BIOS-а, обикновено с CTRL, ЕSC, или F3 и там търсиш където ти показва температурата на процесора. Най-добре е ако е около 36C, ако е Pentium, може и до по-високи темп. да се стигне, докато ако е АMD трябва температурите да са по-ниски. Ако нямаш такъв датчик - просто си отвори кутията и пусни компютъра - ако винтилаторчето се задвижи без видими трудности и не е много шумно, значи проблема не би трябвало да е там.

>> My Computer >> Properties >> Advanced >> Startup and Recovery >> Settings >> Automatically restart >> (махаш чавката) >> много пъти "ОК" >> Рестартираш

Също така критичната грешка трябва да е отразена в "Event Log"

Ето няколко идеи:

1. Температурата на видеокартата е висока, ако това е тя в idle де.

Като цяло без натоварване трябва да е около 50-тина градуса.

ето малко повече инфо:http://sg.vr-zone.com/?i=3932&s=7

2. Може да пробвате, update на BIOS-a ->

http://www.msi.com.tw/program/support/bios...=733&kind=1

Ако не знаете как, не го правете!

Е, ами опиши малко по-подробно как забива. Веднага като пуснеш филма или по средата на филма. Не разбирам много, но мисля че температурата на видеокартата ти е твърде висока.

Най вероятно е преграяване,аз имах подобен проблем преди година-две.

Има вероятнос да е от windowsa,ако не го оправиш пробвай да преинсталираш.Ако и там ти покаже проблем.....процесора е.

А сега като ти погледнах и данните на видеото,може и то да ти е отишло.

А най добре направи това

>> My Computer >> Properties >> Advanced >> Startup and Recovery >> Settings >> Automatically restart >> (махаш чавката) >> много пъти "ОК" >> Рестартираш

За да видиш от каде идва проблема.

Наблюдавайки температурите, изхождам от там, че са при натоварване. Ако е така, са нормални и проблемът не е в тях.

Според мен може да се дължи на няколко неща:

1. Таймингите на рамта са прекалено ниски. Трябва да влезете в биоса и да настроите по-високите, показани от Еверест. Ако са две пръчки с различни тайминги, се взимат тези на по-бавната, тоест по-големите цифри.

2. Захранването може да не е достатъчно мощно или да е смотано. Погледнете дали е марково и колко вата е.

В никакъв случай не бих предприел ъпдейт на биоса при нестабилна система. Ако по време на флашването компютърът забие, какво ще правите? Ще се хванете за палците на краката. Ъпдейт на биос се прави само при абсолютно стабилна система!

• Автор

Не е натоварен при тези температури,то и не може да се натовари,защото забива след 20-30 мин. ,първия път,а след това вече почти веднага,след като се пусне филм или игра.Според мен са малко високи температурите,но не критично високи.Видеокартата е без вентилатор,има един огромен охладител с някакви тръбички.Но съм чувал,че видеокартите си работят нормално и при 100гр.А оборотите на вентилатора на процесора са 1500 и не знам могат ли да се променят отнякъде.Да питам за паметта,какво значи да работи в двуканален режим,и как да разбера дали е така.При положение,че е в двуканален режим,може ли да се свали едната пръчка,за да пробваме как ще се държи.

Кажи все пак какво ти е захранването, че както каза и iovi то ми е най-съмнително в случая. Да не би да са ти пробутали някоя издънка на китайската инженерна мисъл от рода на JNC, Codegen или друг подобен боклук. Не можеш да си представиш какви до странни проблеми води една такава бомба в кутията. angry.gif

Не е натоварен при тези температури,то и не може да се натовари,защото забива след 20-30 мин. ,първия път,а след това вече почти веднага,след като се пусне филм или игра.Според мен са малко високи температурите,но не критично високи.Видеокартата е без вентилатор,има един огромен охладител с някакви тръбички.Но съм чувал,че видеокартите си работят нормално и при 100гр.А оборотите на вентилатора на процесора са 1500 и не знам могат ли да се променят отнякъде.Да питам за паметта,какво значи да работи в двуканален режим,и как да разбера дали е така.При положение,че е в двуканален режим,може ли да се свали едната пръчка,за да пробваме как ще се държи.

Най-лесно можеш да видиш дали рамта работи в двуканален режим с Everest. Давам и снимка, за да видиш къде се намира информацията.

След като температурите не са при натоварване, са малко високи. Процесорът е добре, но хард дискът и графичната карта са топли. Не е критична температурата, но не е желателна.Хубаво е да сложиш два допълнителни вентилатора, за да охладиш кутията - един отпред да вкарва и един отзад да изкарва. При това положение е силно вероятно захранването да ти прави тези неща. Погледни каква марка е и колко е мощно.

2bq8.jpg

• Автор

Не знам какво е захранването,350W пише в документите.Компютъра е от Мултирама,кутията е тази,която те слагат на повечето си компютри - черно-бяла,от едната страна със стъкло.Сега се сещам,че не сме обърнали внимание на напреженията,ако може да се вярва на еверест и др. такива програми

Не знам какво е захранването,350W пише в документите.Компютъра е от Мултирама,кутията е тази,която те слагат на повечето си компютри - черно-бяла,от едната страна със стъкло.Сега се сещам,че не сме обърнали внимание на напреженията,ако може да се вярва на еверест и др. такива програми

Aко компютърът не е в гаранция, отвори кутията и погледни на лепенката на захранването какво пише. Ако е марково, 350 вата би трябвало да стигнат. Ако е описаното по-горе от Lyudmil, работата се изяснява.

Напреженията могат да се видят при повечето захранвания с Everest в менюто Computer/Senzor. Aко се виждат, дай един скрийншот да им се порадваме и ние.

От горните постове се разбира че компютърът е нов , от Мултирама и с един стъклен капак - това автоматично означава , че кутията е запечатана и не може да се отваря , освен в гаранционния сервиз .

Посочените температури са високи в idle режим , особено тази на видеокартата е страшно висока (става въпрос за idle режим ) . Видеокартата в ненатоварено положение не би трябвало да е с температура над 45-46 гр. -и то след многочасова работа на компютъра . Имам няколко въпроса -

1. Откога компа прави такива номера и забива ? - Колко е нов ? - И дали поначало така работи или по-късно е започнал да вдига температури и да забива ? -( Много добро е указанието на backata да видиш какво пише в Event log за проблема ).

2. Сканирали ли сте за вируси ?

3.Кой процес ,според Task manager ,товари ?

4. Можете ли през стъкления капак да видите на кои слотове са поставени Рам паметите ? - За да бъдат в двуканален режим на това дъно трябва да са поставени на слот 1 и 3 (двата зелени слота ) -

K9NNeo-F.jpg

( освен това има една подробност на официалната страница на дъното , в която НЕ ПИШЕ ,че въпросното дъно поддържа памет A-Data ! - лявата колонка Supported memory )

Ако платките на Рам паметта не са в посочените слотове ,то тя няма да бъде в двуканален режим !

Не виждам причина обаче две еднакви платки Рам памет да показват различни тайминги - освен ако не се проявява някаква несъвместимост на дъното към точно тия платки .

Друга вероятна причина за подобно поведение на компютъра е неправилно конфигуриране на някой от елементите,накачени по дъното - ( все пак се надявам ,че в Мултирама знаят как да съберат един компютър ) . Тази последната причина подлежи на обсъждане едва когато дадете отговори на поставените (не само от мене ) въпроси .

• Автор

Съвсем нов е компютъра,на 2 седмици.Проблема е от самото начало,като го взехме от Мултирама,инсталирахме уиндоус,няколко програми,антивирусна - NOD32,и още на първия филм се е рестартирал,след като си тръгнах.Собственикът не се оправя с програмите,няма понятие от английски и не знам какво е правил,сканирал ли е за вируси и т.н.Сега имам малко време и отивам да видим какво ще направим,макар,че и аз не съм специалист.В крайна сметка ще преинсталираме всичко на чисто.В Еверест пише,че паметта е на DIMM2 и DIMM4.Учуди ме това,че показва различни тайминги,нали трябва двете да работят синхронно,така съм чувал.

Съвсем нов е компютъра,на 2 седмици.Проблема е от самото начало,като го взехме от Мултирама,инсталирахме уиндоус,няколко програми,антивирусна - NOD32,и още на първия филм се е рестартирал,след като си тръгнах.Собственикът не се оправя с програмите,няма понятие от английски и не знам какво е правил,сканирал ли е за вируси и т.н.Сега имам малко време и отивам да видим какво ще направим,макар,че и аз не съм специалист.В крайна сметка ще преинсталираме всичко на чисто.В Еверест пише,че паметта е на DIMM2 и DIMM4.Учуди ме това,че показва различни тайминги,нали трябва двете да работят синхронно,така съм чувал.

При самото стартиране на компютъра , още в началния пост скрийн чукни върху бутончето pause/break на клавиатурата и ще спре по-нататъшното зареждане , за да можеш на спокойствие да прочетеш какво точно пише относно Рам паметта - ще пише дали работи в двуканален (Dual ) или в едноканален ( Single ) режим ! След като прочетеш натискаш enter и компа продължава .Няма смисъл да преинсталирате ако проблема е хардуерен ( например посочения с въэможната несъвместимост на Рам паметта ) - към такава мисъл ме навежда невъзможността (бавния тест ) на теста на Рам . И погледнете все пак кой процес товари компютъра ?!

Имах същия проблем с дъна Asus A8n-sli se процесор Atlon64 3000+ и видео Asus GF 7300 GT. Смених захранването с марково опитвах с три вида рам /OCZ, Corsar, и тн/, смених и видео картата същото. Сложих и последния биос нищо не се оправи предполагам, че има несъвместимост на хардуера или дефектно дъно.

Препоръчвам ти да върнеш компютъра. След две седмини игра аз това направих.

@ veselincho

Носи компа в сервиза. Има дефектна серия на A-data DDRII 533. По-миналата седмица попаднах на 4 платки, които не работят. От един стак.

За съвместимостта - тук Kokomil е абсолютно прав, но има и изключения!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.