Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

NVIDIA GeForce 6100 nForce 405 (256 MB)

Featured Replies

Въпросът ми е как да вкарам менюто Clock Frecuency setting в контролния панел на видеокартата ми "NVIDIA GeForce 6100 nForce 405" (Шарната) Прочетох форума Клок на графични карти направих всичко по описанието на форума свалих 'ClockGen' но не ми стана ясно каде трябва да се разархивира фаилат за да ми излезе менюто за клок в контролния панел.Моля някои ако знае как по точно да изкарам менюто за клок да опише точният път. 10X предварително.

Редактирано от mariqn_m (преглед на промените)

При вграденото видео не става .Единствено можеш да опиташ със System Tool и не трябва да оставяш кръгли числа като стойности ( да не завършват на 0 ) - напр. - 494 МХц вместо 490 .

Въпросът ми е как да вкарам менюто Clock Frecuency setting в контролния панел на видеокартата ми "NVIDIA GeForce 6100 nForce 405" (Шарната) Прочетох форума Клок на графични карти направих всичко по описанието на форума свалих 'ClockGen' но не ми стана ясно каде трябва да се разархивира фаилат за да ми излезе менюто за клок в контролния панел.Моля някои ако знае как по точно да изкарам менюто за клок да опише точният път. 10X предварително.

Аз съм клокнал моята вградена 6100 карта с atitool 0.25 beta 14. Не очаквай някакви чудеса от производителност но пък си е мания овърклока :yanim:. От драйвера на Nvidia няма да стане като и от повечето програми за клок на карти.

ЕДИТ: Това е файла който отключва менюто за оверклок и още няколко полезни менюта.

Редактирано от blacksmith (преглед на промените)

• Автор
Аз съм клокнал моята вградена 6100 карта с atitool 0.25 beta 14. Не очаквай някакви чудеса от производителност но пък си е мания овърклока :yanim:. От драйвера на Nvidia няма да стане като и от повечето програми за клок на карти.

ЕДИТ: Това е файла който отключва менюто за оверклок и още няколко полезни менюта.

Мерси за изчерпателния отговор но каде трябва да поставя по точно този фаил в коя директория и нуйно ли е още нещо да направя за да ми се появи менюто за клок в контрол панела на Nvidia?

Мерси за изчерпателния отговор но каде трябва да поставя по точно този фаил в коя директория и нуйно ли е още нещо да направя за да ми се появи менюто за клок в контрол панела на Nvidia?

Само го стартираш с двоен клик след това отиваш в настройките на драйвера и менютата се виждат.

Аз съм клокнал моята вградена 6100 карта с atitool 0.25 beta 14. Не очаквай някакви чудеса от производителност но пък си е мания овърклока :speak:. От драйвера на Nvidia няма да стане като и от повечето програми за клок на карти.

с колко успя да и дигнеш честотите?

Щото пробвахме на един приятел с 6150 на асус дъно АМ2 и нищо не стана

пак с АтиТуул

Редактирано от barkly (преглед на промените)

Първо е важно версията да е тази която съм посочил или по нова и след това трябва да мръднете плъзгача за честотата на паметта да не е на 0 а на някаква стойност по избор. При мен е 4мхз :baby: а иначе съм оверклокнал ядрото от 425 до 525 - по принцип казват че тия карти носят на клок до 600 но при мен на 550 игрите забиват компютъра жестоко.

Едит: Забравих още нещо: правите си нов профил от бутона new и от Properties слагате отметка на "Apply clock immediately after moving slider". След това мърдате плъзгача за честотата на ядрото на желаната честота и му давате на новия ви профил save. След като тествате с някоя игра или 3д маркове може да се зададе от properties -> startup да се стартира с Windows и да клоква ядрото.

• Автор
Първо е важно версията да е тази която съм посочил или по нова и след това трябва да мръднете плъзгача за честотата на паметта да не е на 0 а на някаква стойност по избор. При мен е 4мхз :P а иначе съм оверклокнал ядрото от 425 до 525 - по принцип казват че тия карти носят на клок до 600 но при мен на 550 игрите забиват компютъра жестоко.

Едит: Забравих още нещо: правите си нов профил от бутона new и от Properties слагате отметка на "Apply clock immediately after moving slider". След това мърдате плъзгача за честотата на ядрото на желаната честота и му давате на новия ви профил save. След като тествате с някоя игра или 3д маркове може да се зададе от properties -> startup да се стартира с Windows и да клоква ядрото.

Не става с двоен клик варху фаила като го отворя ми го отваря с Notepad демек като текстови документ и заради това не ми се появява мениуто за клок някви идеи?

Не става с двоен клик варху фаила като го отворя ми го отваря с Notepad демек като текстови документ и заради това не ми се появява мениуто за клок някви идеи?

Еййй как го постигна това :P. Десен бутон върху файла и Merge после OK и си готов.

Едит: по трудния вариант е Start->Run- пишеш в полето regedit и даваш ok след това от програмата която ти се отваря File->Import и посочваш файла който искаш да вкараш в регистрите.

• Автор
Еййй как го постигна това :). Десен бутон върху файла и Merge после OK и си готов.

Едит: по трудния вариант е Start->Run- пишеш в полето regedit и даваш ok след това от програмата която ти се отваря File->Import и посочваш файла който искаш да вкараш в регистрите.

Супер си !!!! 10XXXXXXXX Толкова сам се чудел как да вкарвам фаилове в регистрите защото все ми се отваряха с notepad. Мерси много тея дни ще се пробвам за клок като съм по свободен.

А през тва време може да сложите някои screenshotove под тях с текст за клок на тоя модел видео карта стъпка по стъпка за да е по ясно и нагледно. laugh.gif:whist:cool.gif:ph34r:

Aз обаче не разбрах в крайна сметка какво ти е дъното? Моето е ASROCK K8NF4G-SATA2 Rev.2.0. Питам защото има и по лесен начин за клок на картата.

• Автор
Aз обаче не разбрах в крайна сметка какво ти е дъното? Моето е ASROCK K8NF4G-SATA2 Rev.2.0. Питам защото има и по лесен начин за клок на картата.

Ами дъното ми е ASROCK K8NF6G-VSTA Снимка на дъното мисля че ако и твоита видеокарта е като моита NVIDIA GeForce 6100 nForce 405 (256 MB) и дъната ни няма да са по различни. За сега направих от контролният панел от менюто за клок на NVIDIA Detect Optimal Frequencies и ми качи Core Clock Frequency от 475mhz по defaut на 675mhz а на memory clock frecuency плазгача не ми показваше никакви mhz беше в начално положение и ми го направи на 500mhz. Преди като излизах от играта Spider-man 2 компа забиваше и целият монитор ставаше на черти и трябваше да го рестартвам след като я направих тая оптимизация на картата се оправи тоя проблем и играта се спира нормално.

Редактирано от mariqn_m (преглед на промените)

Ако наистина ти е 675мхз ядрото за всеки случай по време на игра пипни радиатора на който пише ASROCK да видиш да не ти прегрее. По принцип е добре да си го смениш със някакъв друг Cooler master и Thermaltake имат активни а Zalman пасивни охладители за чипсет.

Tърси тук. И ако нямаш конкретен проблем, а го правиш само за спорта, по-добре се откажи.

• Автор
Tърси тук. И ако нямаш конкретен проблем, а го правиш само за спорта, по-добре се откажи.
Ами няма като за моиа модел sad.gif

Общо взето колкото и да клокваш няма да получиш висока производителност от тази карта. Тя се предлага към бюджетни дъна, при които купувача се цели да спести от покупката. Такава карта става за офис и гледане на филми, но при игри кляка. Ако искаш да играеш игри вземи си отделна видео карта - за препоръчване от 6600 и 7300 GT нагоре.

Редактирано от TeamKiller (преглед на промените)

• Автор
Общо взето колкото и да клокваш няма да получиш висока производителност от тази карта. Тя се предлага към бюджетни дъна, при които купувача се цели да спести от покупката. Такава карта става за офис и гледане на филми, но при игри кляка. Ако искаш да играеш игри вземи си отделна видео карта - за препоръчване от 6600 и 7300 GT нагоре.

Е все пак исках да си сменя видео биоса с по нова версиа

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.