Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трептения при монитор Samsung mod 795 17"

Featured Replies

:speak: Става въпрос за монитор SAMSUNG mod 795 17"

Проблема е че просто се вижда как трепти монитора,а резолюцията е 1024/768 85Hz

Видиокартата е RADION 9550

Сменях драйвери преинсталирах промяна никаква.

Интересното в случея е че от време на време работи нормално за по 1-2 мин

Дали проблема е в монитора или във видеото. sad.gifsad.gif

Аре памагайте Благодаря предварително. :wors::wors::wors:

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Проблема е в монитора ако има гаранция носи го

• Автор

Не гаранцията изтече sad.gif

Дали е възможно да се поправи в някои телевизионен сервиз :speak:

Аз имах подобен проблем с 2-3 видеокарти GF3Ti200 смени видеото или пробвай по-ниска резолюция на 100 херца.

• Автор
Аз имах подобен проблем с 2-3 видеокарти GF3Ti200 смени видеото или пробвай по-ниска резолюция на 100 херца.

:speak::wors: Извинявай ама 85Hz май е по ниска честота от 100Hz

Мерси все пак

:baby: Пробвай с поне една видеокарта, различна от твоята. Ако проблемът изчезне, питай специалист дали твоята може да се оправи. Ако проблемът остане, вероятността причината да е в монитора е близо до 100% и той трябва да влезе в сервиз. Дано имаш късмет с техниците! Успех!

Проблемът е в драйверите на АТИ - не разчита правилно възможностите на монитора (нещо характерно за Самсунг). Има една програмка - ATI RefreshFix, може и да ти помогне.

И аз имах същия проблем,но при мен се оправи чак след малка редакция в регистъра (АТИ 9250, Уин98):

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ATI Technologies\Driver\0000\DAL, ключ IDCRegOptionDontUseOSMonitorInfo се редактира на 00 00 00 00.

Рестартираш и си готов.

В Новия свят племето Макчупикчу живеело около езерото Икитака.Те били волни чеда на майката природа и по цял ден ловували, а когато решавали спор удряли по една лула на мира.Вярвали в задробния живот и смятали, че душите им се преселвали след смъртта на тялото в Вечните ловни полета.Те нямали монитори и компове, и това им давало безгранична свобода.Как е произлезнало името Канада? Имало племе живеело някога по земите на днешно Торонто.То наричало земите си Каната.Ударението на средното а.За благозвучие поданиците на английската корона го изменили на Канада.

Когато мониторът на канадеца Майк започне да трепти, той го млати безжалостно с коментара-It is going to next live! Повярвайте ми Майк е много як, защото е тренирал бойни спортове.По подобен почин баща ми ремонтираше втория ни съветски цветен телевизор "Рубин".Първият бе "Темп" и той много бързо се пресели във Вечните ловни полета.Жан Клод пасте да яде.Изглежда, че кунг-фу тупалките наместваха чарколяците и те се закисваха в телевизора като каца.За да не привлича с шум. Майк изобрети гумен чук и с него нанася ударите на ремонта.Склонен съм да вярвам в способностите на Майк, защото той е дете на света.Знае шест езика.Родителите му са грузинци.Детството му минава в Белгия и там научава френски и фламандски език.Не след дълго заминават да живеят в Испания и там научава уличния език на Сервантес.Но рулетката на съдбата го запраща през океана да живее част от живота си в Канада и става нейн гражданин.Писнало му сутрин и вечер да рие по метър сняг, за да влезне вкъщи и решил да се завърне в земята на мошениците, където бил роден.

iataka, нещо подобно на товя интересен проблем имам преживяно и аз, което ме подтикна да драсна тези редове.Мониторите на самсуняг по нищо не се различават от предпочитана от мене марка CTX.Kинескоп и електроника.Първата предполагаема причина е електрониката и тя е в компетентността на радиосервизите.Втората е външно магнитно поле причинявано от непосредствена близост на електроуред.Навремето не ми се даваха 8лв изкарани с кървав труд за чифт "пърдялки" от онези с надпис по тях 1000W P.M.P.O.Примерно китайските фирми Panayoba или Tashaki печатат със замах.Представям си Чингиз хан, Джет Ли и Джеки Чан седнали върху бял чаршаф с поялници в ръце да майсторят на Джордж Лукас тонколоните.Подобно техния почин, аз като ученик заел първо място на републиканското първенство по електроника (тогава голямата награда бе 100W български поялник.Той струваше 7лв.Спечелих го заедно с Анатолий Аврониев и за да си го поделим, аз му изплатих 3.5лв на няколко транша от спестени закуски, защото той имаше индукционен) реших, че за звукоизлъчвател мога да преобразя гордостта на съветската радиоиндустрия VEF 212.Получи се с този VEF 212 моно.Проблемът бе в дължината на аудиокабела и радиото трябваше да стой непосредствено до монитора CTX.CTX работеше на 1024/768 @120Hz.Имам зрение на сокол (дори сега стоя на 2м от монитора) и забелязах дразнещо трептене на картината.Реших, че тайландския шитняк се е нагълтал с вода, но забелязах, че когато VEF 212 получи енергия се получава този дефект.Силовият трансформатора на вефа влияееше на електрониката на монитора.Ako се окаже, че интересния дефект е причина на външни магнитни полета, то постави монитора в "фарадеев кафез".Може също да изградиш оловни стени, но знай че оловото е канцерогенно и ще ти се налага да обличаш противорадиационен костюм.Алфа и бета частиците поразяват до няколко сантиметра, гама е ужаса.Ако си страйкър или чатър в началото ще стряскаш през уеб камерата, но се свиква.

Та в този ред на мисли, прости ако нещо.То като се замислиш, май по-добре да си бяхме останали индиянци.C_est_La_Vie.

Освен това, което казва Profruit и всичко изброено дотук,

друга възможност е близо со монитора ти да минава захранващ кабел на сградата. Особено зимно време, когато има по-голяма консумация на ел. енергия се появяват такива трептения. Решението е смяна на мястото на монитора, трябва да се отдалечи от мястото.

• Автор
Освен това, което казва Profruit и всичко изброено дотук,

друга възможност е близо со монитора ти да минава захранващ кабел на сградата. Особено зимно време, когато има по-голяма консумация на ел. енергия се появяват такива трептения. Решението е смяна на мястото на монитора, трябва да се отдалечи от мястото.

От моите наблюдения върху темата зюабелязах 3 лагера

1.Повереда в монитора

2.Прецакани драйвери

3.Магнитни полета и външни влияния

Благодаря за проявеният интерес към моя голям проблем.

Но нека изясним малко фактите за да видим кой от трите проблема щее laugh.gif

1.ПЦ работи там от 6 месеца на това място (До прозореца между колона и външната стена; безпроблемно работи за престоя си там).

2.Освен ТВ и уредба нямам никакви уреди в хола си а ел инсталацията на блока преминава през етажните площадки:P

Имал сън проблем с външни магнитни полета но те бяха когато бях сложил монитора на един работещ фризер :yanim: и Все пак нали има функция за размагнетизиране която доста ми помагаше ;)

Монитора е закупен от Столицата а аз съм от "средният запад "такаче ако се наложи да влиза в сервиз ............

Благодаря предварително ще пробвам сички варианти

Но нека поразсъждаваме малко нали за това е форума :)

Възможноли е след преисталация да се запази някаква информация за видеото след форматиране и смяна от FAT 32 na NTFS .

Аз преинсталирах 2 пъти за два дни .Смених драйверите и пак се същото :baby:

• Автор
Проблемът е в драйверите на АТИ - не разчита правилно възможностите на монитора (нещо характерно за Самсунг). Има една програмка - ATI RefreshFix, може и да ти помогне.

И аз имах същия проблем,но при мен се оправи чак след малка редакция в регистъра (АТИ 9250, Уин98):

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ATI Technologies\Driver\0000\DAL, ключ IDCRegOptionDontUseOSMonitorInfo се редактира на 00 00 00 00.

Рестартираш и си готов.

През обедната почивка отскочих до вкъщи (естествено преди това си дръпнах програмата)

обаче какво установих( HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ATI Technologies) до тук всичко вярно само дето нямам Driver\0000\DAL

А с програмката не ми стана ясно как се бачка sad.gif били дал малко инфо моля

Интересна ситуация - този ключ го няма при WindowsXP, или поне го няма при Omega драйвера.

Честно казано, тази програмка не съм я ползвал, но ето че на друг компютър с WindowsXP, ATI Sapphire 9250 и драйвер Омега (ако не си ги пробвал, дърпай от TУК) на същия този монитор, нямаше проблем :eek:

Продължавам с изследването на проблема ...

• 1 месец по-късно...

И аз имам подобен проблем със същият монитор

При мен обаче се получава само когато вляза в определена игра ?

Когато играя на Call of Duty 2 сичко е 6 но на 1 се вижда как трепти

PS.Монитора ми работи 100Hz обаче на Propertis на самият монитор не изписва резплюцията ;

Предположения :rolleyes:

И аз имам подобен проблем със същият монитор

При мен обаче се получава само когато вляза в определена игра ?

Когато играя на Call of Duty 2 сичко е 6 но на 1 се вижда как трепти

PS.Монитора ми работи 100Hz обаче на Propertis на самият монитор не изписва резплюцията ;

Предположения :rolleyes:

Нямаш инсталирани подходящите драйвери.

Нямаш инсталирани подходящите драйвери.

И аз си мислех така ама пак не стаа?

Видеото ми е RADEON 9550,256MB AGP8x, Sapphire, TV Out

маханах старите драйвери които ми дадоха с видеокартата (понеже не съм запознат на диска не трябвали да пише за кои модели са драйверите)

и дръпнах тези от тук Инсталирани драйвери

ati2dvag (6.14.10.6561 - ATI Catalyst 5.8)

обаче никаква промяна .Сбъркал ли съм sad.gif

Редактирано от injinera (преглед на промените)

И аз си мислех така ама пак не стаа?

Видеото ми е RADEON 9550,256MB AGP8x, Sapphire, TV Out

маханах старите драйвери които ми дадоха с видеокартата (понеже не съм запознат на диска не трябвали да пише за кои модели са драйверите)

и дръпнах тези от тук

обаче никаква промяна .Сбъркал ли съм sad.gif

Не мога да видя какви драйвери си свалил, но не става въпрос за драйвери за картата а за монитора.

Монитора дойде с един диск с (драйвери):rolleyes:

Които съм инсталирал .Ама се тая sad.gif

Aко всичко с драйверите на монитора е наред, трябва да виждаш изписани марката и модела когато отвориш Settings в Display properties.

A на Screen Resolution какво пише ?

1024/768 До сега си мислех че монитора работи само на 85Hz a както казах си бачка и на 100Hz само че в случея като натиснеш копчето на монитора дето пише (пропертис) когато е на 100hz не пише Screen Resolution 1024/768 а когато е на 85 я пише ?

Интересното в случея е че трептенето се получва и под Safe mode(Но пак само по някои път) ohmy.gif

Погледни снимката и виж дали си направил следното:

1. Махаш човката
  2. Задаваш максималната резолюция
  3. Задаваш максималната честота

87909141yx4.jpg

След това отиваш на Display Manager, ако си на 100 Hz, нагласяш 85 Hz, приемаш настройката, след което променяш на 100 Hz. Ако в момента си на 85, можеш директно да преминеш на 100.

Погледни снимката и виж дали си направил следното:

[*]Махаш човката

[*]Задаваш максималната резолюция

[*]Задаваш максималната честота

След това отиваш на Display Manager, ако си на 100 Hz, нагласяш 85 Hz, приемаш настройката, след което променяш на 100 Hz. Ако в момента си на 85, можеш директно да преминеш на 100.

Сичко напраих както на снимката обче се тая.

Пак като вляза в Call of Duty 1 трепти а в Call of Duty 2

Даже преисталирах Call of Duty ама се тая проблема си остаа

Сичко напраих както на снимката обче се тая.

Пак като вляза в Call of Duty 1 трепти а в Call of Duty 2

Даже преисталирах Call of Duty ама се тая проблема си остаа

Извинявай, не съм видял, че става на въпрос за 3D приложение. В този случай отиваш на Display Options и променяш честотата в менюто 3D Refresh Rate Override.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.