Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ALCATEL OT-E 801 USB проблем

Featured Replies

Здравейте на всички!

Значи купих си този телефон и когато реших да го свържа към PC ми казва че не може да разпознае драйвъра какъв може да е проблема в книжката пише че XP подържа тези драйвъри за този телфон

Здравейте на всички!

Значи купих си този телефон и когато реших да го свържа към PC ми казва че не може да разпознае драйвъра какъв може да е проблема в книжката пише че XP подържа тези драйвъри за този телфон

А диск към телефона има ли? Трябва да инсталираш от него необходимите драйвъри и тогава ще го разпознава!

• Автор

за голямо съжаление няма диск продават го без диск и в книжките които вървят с него е написано че не м трябват драйвъри за XP а като свържа тлефона с usb ми показва че намира нов хардуер но не е разпознат и няма драйвъри ето това ми показва http://img67.imageshack.us/my.php?image=piclt7.jpg

Редактирано от jeny (преглед на промените)

За телефона ти наистина не е нужен PC Suite. Дори във официалния сайт - http://www.my-onetouch.com/ има само софтуер за конвертиране на mp3 за този модел(tips and tools->PC suite/MP3 convert). Проблема вероятно идва от USB-то на компютъра ти. 801 е с microSD карта, при тях(и не само) при свързване с компютъра посредством USB кабела веднага се показват два(по принцип) допълнителни дяла, единия на вътрешната памет на телефона, а другия тази на картата. Така е и с моя телефон, и с повечето телефони, използващи подобни доп. карти за памет.

Провери дали имаш поддръжка на USB 2.0 от дъното ти, след което се увери и че са инсталиран съответния driver за поддръжката от диска на дъното. След което може да опиташ пак. По всичко личи, че проблема е там. Ако все пак и след това продължи да не разпознава коректно телефона и паметта му, го занеси в магазина с кабелчето и просто им кажи " Хайде сега да видим дали това, което сте ми продали ще се свърже нормално с вашия компютър.. " :):)

Успех.

• Автор

Благодаря за изчерпателния отговор. Значи Преинсталирах си windows XP защото беше доста омазан. Като свързах отново PC с GSM веднага го разпозна но след известно време откачих кабела от GSM-а и след това като пробвах пак да го свържа с USB вече не го разпознаваше интересното е че небях сложил много програми за да пречат какъв ли може да е проблема какви драйвъри за дъното да си сложа аз съм с GB дъно

За SP2 почти винаги няма проблеми с USB2.0 дори без driver-ите за него. Ако не знаеш точния модел на дъното намери кутията му, на нея и на упътването пише точния модел. Предполагам е Socker A, ето ти списък с моделите Socket A на GB, изибираш твоя, и след като цъкнеш на него се отвори, от дясно на малката снимчица на дъното ще видиш "Related links", от където избираш Driver. След което просто теглиш драйвера за USB2.0 от списъка.

Ако имаш диск в кутията на дъното горната процедура е излишна. Просто го пускаш(диска), новоотворилият се прозорец ще те попита кои драйвери да инсталираш - просто избираш USB2.0.

Ако по една или друга причина не можеш да направиш горните стъпки, то инсталирай Everest 3.50, след което избери дънна платка->дънна платка, където с/у дънна платка(за 3ти път..:help wanted3:) пише точния модел, и го напиши тук. :help wanted3:

• 1 месец по-късно...

и аз си взех алкател Е801 но незнам как мога да си пусна MP3 през говорителите ако знае някои ще сам му благодарен да ми каже :rolleyes:

• 1 месец по-късно...

Скъпи приятели,понеже имам същият проблем ,моля някой който вдява от компютри , ми помогне.Аз съм с Милениум и нищо не разбирам от компютри,нямам дори сиди ром , да не говорим пък за програми.Ако някой се наема да помогне - нека го направи.Благодаря

• 1 месец по-късно...
Скъпи приятели,понеже имам същият проблем ,моля някой който вдява от компютри , ми помогне.Аз съм с Милениум и нищо не разбирам от компютри,нямам дори сиди ром , да не говорим пък за програми.Ако някой се наема да помогне - нека го направи.Благодаря

Колеги аз има този телефон и вразката с компа става по следния начим,свързваш кабела с 2-те устроиства,след това влизаш в менуто на телефона" меню-настоики-USB връзка,клюъчване".

Това е цялата процеруда,всичко работи,поме при мен и засега няма проблеми!!.

Искам само да попитам някаква програмка някои да ми каже от каде да си сваля да си къча малко песни в телефона,не в картата!! :wors:

успех на всички и благодара предварително :wors:;)

• 5 месеца по-късно...

Колеги понеже мисля да си зимам такъв телефон може ли да кажете колко е вградената памет и дават ли карта памет в комплекта

Редактирано от stanymyr (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Попадна ми въпроснот телефонче и честно казано и аз ИМАХ проблем с връзката през USB. След преинсталация, ъпдейти и други дивотии се оказа че причината изобщо не е в операционната система а 50 % в телефона и 50 % в компютъра и в частност дънната платка. Компа ми е с дъно на Асус и Интелски чипсет 945Г. Версията на софта на телефона е 010. Самият телефон поддържа USB 2.0 и понякога, но много рядко се разпознава от такъв. Вероятно причината е в софтуера. Доколкото знам има и версия 015 но не знам дали това е фиксирано там. Писал съм и писмо до алкател с недостатъците на софтуера, но това е друга тема.

Обратно на въпроса - просто от БИОС-а забраних ЮСБ 2.0 и минах на 1.1/1.2 и ... тела се разпозна веднага. От тогава нямам проблеми. Лошото е, че за момента няма ъпдейт за биоса на компа ми и съм сигурен, че и той има "вина" тъй като ползвам и компютри с активен ЮСБ 2.0 в биоса и при тях телефона няма проблеми.

Малко по останалите въпроси:

1. Телефона не може да възпроизвежда музика от плеъра през говорителя, което е гаден недостатък.

2. Няма превъртане в плеъра (на версия 010, на 015 и по-нови незнам как е) и това е дразнещо при положение, че телефона е позициониран на пазара като музикален телефон, или по-често срещан като "плеър с опция телефон".

3. За да можете да възпроизвеждате музика от плеъра от песните на картата трябва на същата да има папка mp3 (с малки латински букви) и в нея да са всички песни.

4. Картата трябва да е форматирана на FAT (FAT32 u NTFS не се разпознават).

5. Телефона има проблем с някои карти - напр. не "вижда" популярните марки карти напр. Кингстън над 512 МБ, а в същото време работи перфектно с А-дата 2 ГБ. Винаги пробвайте картата на място преди да я купите. Съобщението което трябва да изкара при условие, че е разпознало картата е "Няма валиден МП3 файл". Ако се покаже съобщение "Грешка на микро-СД картата" то тя не е разпозната и няма да се види като устройство дори в операционната система.

Препоръки:

1. Можете да усилите звука в слушалките по много прост начин. Единственото което трябва да направите е да шунтирате потенциометъра за усилване. [link=http://pinouts.ru/CellularPhones-A-N/alcatel_e801_headset_pinout.shtml]ТУК[/link] има схема на хенсфриито на телефона. Като отворите кутииката с бутончето на хендсфриито вътре има 2 зелени и 2 червени кабела от двата края на платчицата - просто ги звържете чрез запояване и тънки кабели по схемата зелен-зелен и червен-червен и по този начи ще шунтирате потенциометъра. Вярно - губите възможността да усилвате и намалявате от там, но само за информация - импеданса на слушалките е 25 ома всяка, а с последователно свързан потенциометър в крайно отворено положение е 105 и крайно затворено около 1000 ома. Т.е. от 105 на 25 - над 100% по-силен звук от слушалките.

2. Избягвайте да зареждате телефона през компютъра - зарядния ток е много малък и телефона не се зарежда докрай, което съкращава ресурса на батерията му. Ако искате допълнително да увеличите ресурса й времето между зарежданията премахнете излишните звуци (на бутони, за включване/изключване, сервизни) и анимациите за включване/изключване; включете скрийнсейвъра; възпроизвеждайте музиката на "бекграунд" т.е. след като пуснете плеъра излезте с десен софт бутон на главен екран и оставете да се изключи екрана (лампите на екрана и клавиатурата харчат доста от батерията); не играйте на тетриса или арканоида докато слушате музика. По мои наблюдения когато се спазват тези препоръки, времето на възпроизвеждане от плеъра се дига с около 20-40 %.

Надявам се да съм бил полезен с това малко FAQ-че ;).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.