Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на лан карта

Featured Replies

Не мога да си инсталирам лан карта TP-LINK TF3239. Предполагам, че е от вградената лан карта и си пречат. Какво да направя.

Не разбирам какви драйвери се опитваш да инсталираш за външна Лан карта - след добавянето и на PCI слота и след като стартираш компютъра ,Уиндоус сам ще я разпознае и ще и сложи драйвери ( за ХР става въпрос,но с това дъно с този слот за процесор едва ли имаш инсталирана ОС Уиндоус 98 или 2000) . Трябват ти драйверите за вградената Лан карта,които се инсталират заедно с другите драйвери от диска на дъното,за да работи и тя.Двете Лан карти не си пречат и работят едновременно -всъщност по този начин се прави и връзката между два компютъра вкъщи ,да речем .Друг е въпроса ,че ако нет-а ти е през Лан картата на дъното , а ти искаш да го пуснеш през добавената външна,то трябва да се обадиш на доставчика ти,който да прихване адреса на новата карта,за да може сървъра да разреши нет през нея .

Дава ми грешка. По-точно ми изписва "Code 10".

Ето обяснението на Майкрософт за грешката -

If the device has a FailReasonString value in its hardware key, that string appears as the error message. The driver or enumerator puts this registry string value there. If there is no FailReasonString in the hardware key, you receive the following error message:

This device cannot start. (Code 10)

Recommended resolution Device failed to start. Click Update Driver to update the drivers for this device. On the General Properties tab of the device, click Troubleshoot to start the Troubleshooting Wizard.

• Автор
Ето обяснението на Майкрософт за грешката -

If the device has a FailReasonString value in its hardware key, that string appears as the error message. The driver or enumerator puts this registry string value there. If there is no FailReasonString in the hardware key, you receive the following error message:

This device cannot start. (Code 10)

Recommended resolution Device failed to start. Click Update Driver to update the drivers for this device. On the General Properties tab of the device, click Troubleshoot to start the Troubleshooting Wizard.

Би ли превел.

Оначава ,че има грешка в регистъра ( неправилна стойност на хардуерния ключ ) и Уиндоус не може да постави правилния драйвер .Решението на проблема -препоръчва се ъпдейт на драйвера ( в Device Manager ) .

И един съвет от мене - сложи Лан картата на друг PCI слот и пробвай пак .

• Автор
Оначава ,че има грешка в регистъра ( неправилна стойност на хардуерния ключ ) и Уиндоус не може да постави правилния драйвер .Решението на проблема -препоръчва се ъпдейт на драйвера ( в Device Manager ) .

И един съвет от мене - сложи Лан картата на друг PCI слот и пробвай пак .

Има един проблем. Компютъра ми е запечатан и не мога да го отварям.

В такъв случай пробвай само с ъпдейт на драйвъра и кажи какво ти е дъното. Има биоси, притежаващи фунцкията Clear NVRam, при активирването на която Windows-a разпознава наново хардуера и в повечето случаи при подобни проблеми помага. Обикновено тази функция се намира в менюто PNP/PCI Configurations

Искаш да кажеш , че в компа имаш монтирана и външна Лан карта,освен вградената на дъното ли ? - Ако е така и картата си е била вътре в компа,бучната на слота ,просто не е трябвало да опитваш никакви инсталации и деинсталации на Лан карти - тя си е работела.

И аз съм с такава лан карта и до сега съм намал пробееми.Ако нямаш драйвъри за картата заповядай rapidshare.com/TP-LINK-3239.rar.V.4.0..

Редактирано от black hawk (преглед на промените)

Аз също имам 2 карти и повярвай ми трябват драйвъри.Тези които ти ги предлага black hawk ги сложи,забрани от биоса оригиналната карта и опитай наново.

П.С:Погледни тази тема.Сигурно ще намериш решение.

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

• Автор
В такъв случай пробвай само с ъпдейт на драйвъра и кажи какво ти е дъното. Има биоси, притежаващи фунцкията Clear NVRam, при активирването на която Windows-a разпознава наново хардуера и в повечето случаи при подобни проблеми помага. Обикновено тази функция се намира в менюто PNP/PCI Configurations

Пробвах с ъпдейт пак не става. Дъното ми е:АSUS P5B, P965, LGA775, DDR2, PCI EXPRESS и т.н.

Относно тази функция нещо не успях да я намеря. Намерих друго:Onboard Device Information, май така беше. И от там спрях вградената и се опитах да направя ъпдейт на лан картата, която ми е на слот, а в случая това е TP-LINK TF-3239. Пак не стана. Изписа ми нещо (до колкото си спомням) такова: "didn`t find match...... for your hardware( или software беше).

KOKOMIL- относно питането ти дали компютъра е имал лан карта на слот при закупуването му? Да имаше, но аз си я занесох от стария компютър, за да ми я сложат на слот(това е TP-LINK TF-3239). Разбрах каква беля мога да си доведа с вградената лан карта. И когато се опитах да си инсталирам от дискетата драйверите за TP-LINK се вкарах в приключение. Не знам какво да правя.

Това,което може да направиш е да си свалиш драйвера ,който ти даде black hawk и да го разархивираш. След това ,това което си забранил в Биос го разреши пак - няма нужда да забраняваш Лан-ката от Биос ,като не искаш да я ползваш влизаш в Control Panel > Network Connections > десен бутон на вградената карта ( тя се показва там,след като си я разрешил от Биос ) и даваш Disable -повече няма да те притеснява .След това по посочения начин (от Device Manager ) даваш ъпдейт на драйвера на другата лан карта , като не го оставяш автоматично да търси за драйвер , а му посочваш точно мястото на .inf файла от папката с драйверите за ХР ,които си свалил -трябва да си намери точния драйвер по този начин.

П.С. Много ми харесва цитата от Валери Петров , който имаш за подпис .Поздрави

• Автор
Това,което може да направиш е да си свалиш драйвера ,който ти даде black hawk и да го разархивираш. След това ,това което си забранил в Биос го разреши пак - няма нужда да забраняваш Лан-ката от Биос ,като не искаш да я ползваш влизаш в Control Panel > Network Connections > десен бутон на вградената карта ( тя се показва там,след като си я разрешил от Биос ) и даваш Disable -повече няма да те притеснява .След това по посочения начин (от Device Manager ) даваш ъпдейт на драйвера на другата лан карта , като не го оставяш автоматично да търси за драйвер , а му посочваш точно мястото на .inf файла от папката с драйверите за ХР ,които си свалил -трябва да си намери точния драйвер по този начин.

Точно така действам и без резултат. Аз му казвам от къде да си инсталира драйверите и..... се сещаш.

Друг вариант освен смяна на слота има ли?

Мерси за подписа. :offtopic_s:

Редактирано от j-o-c-k-e-r (преглед на промените)

Друг вариант освен смяна на слота има ли?

Има ,разбира се .Колкото и да звучи несериозно , една преинсталация на Уиндоус ще оправи нещата - пак казвам,като имам предвид дъното ,то показва че имаш компютър от Pentium 4 нагоре .Та твоят компютър ще качи нов Уиндоус за около 15 минути ( + още няколко мин. докато форматира дяла,копира новите файлове и т.н.).Като добавиш и времето за качването на останалите програми + настройки ,едва ли ще загубиш повече от два часа.( Само опитите да поправиш драйверите са ти отнели много повече време вече и нерви ) .Та , ако се решиш на преинстал , разреши си картата в Биос (ако си я забранил ) -след качването на Уин-а си сложи всички драйвери за дъното ,вкл. и за Лан картата на дъното и след това направи с другата Лан карта ( ако новият Уиндоус не я е разпознал междувременно ) това , за което говорих в предния ми пост .

• 2 години по-късно...

И аз немога да я инсталирам тая лан карта TP-LINK TF3239. Старата не мога да намеря драйвъри, но мисля че тя изгоря. Значи прейнсталирах уиндоуса, сложих я и пъхнах СД-то с драйвърите и на него имаше много модели на лан карти. Отворих папката на моя модел и там имаше някъкви системни файли. Нещо изобщо много измислено. Та видях в предната папка с моделите имаше файл README и като го отворих имаше само моделите на останалите лан карти. После отидох в контролния панел и цъкнах на ADD NEW HARDWARE не съм сигурен че беше точно това защото аз със на виста и не мога да видя. Та така откри някакъв адаптор инсталира се без драйвърите. И най после ми се показа иконката доло в ъгъла. Обадих се на интернет доставчика и си вкарах IP - то и ми написа че се е вързало с 10MBIT, но когато реших да проверя интернет нямаше. Като имаме предвид, че компютърът е доста старичък и нямаше драйвъри. Аз му ги търсих и инсталирах. Помогнете моля!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.