Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За аниме феновете

Featured Replies

за филма още не съм го гледал ама сега го теглq и като го изледам ще пиша.....ако не го забравя да го гледам де...ххее:)

По добре първо...изгледай еповете до край...защото от отзивите на хора които са чели мангата...краят е съвсем друг :)

Neon Genesis Evangelion

Публикувано изображение

1

2,3,4,5,6

7,8 10x Parazita

9,10,11,12,13

14,15

16,17,18,19,20 10x SSJ Goku

21,22,23,24 Directors cut

25,26

Годината е 2015,Ангелите – огромни,невероятно силни, извънземни бойни машини, се появяват в Токио за втори път. Единствената надежда за оцеляване на човечеството се крепи на Евангелион, хуманоидна бойна машина,изобретена от NERV, специална агенция на обединените нации. Способни да се изправят срещу всичко,Ангелите могат да се възползват от единствената слабост на Евангелион – ограничения брой хора,които могат да го пилотират. Само шепа тийнейджъри, всичко родени преди четиринадесет години, девет месеца след първата поява на Ангелите, са способни да се спогодят с управлението на Евангелион. Един от тези тийнейджъри е Шинджи Икари, чийто баща управлява отбора на NERV ,който изобретява и поддържа Евангелион. Вкаран в огромен бой битки и събития,които не разбира, Шинджи е принуден да използва цялата сила на духа си, за кураж и сила,не само за да се бие, но и да оцелее или рискува да изгуби всичко.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

« Zhentarim DivX Presents »

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Title : Neon Genesis Evangelion [Renewal]

Parts : 26 of 26

Genre : Action / Sci-Fi

Release Date : July 2004

Feature Length : 24 Minutes

Size : 26x~350mb

Audio Languages : Japanese 5.1 & english 2.0

Subtitles : English & German

Audio Encoding : He-Aac for 5.1 & Ogg Vorbis quality 3 for 2.0

Video Frame Rate : 23.97 fps

Video Resolution : 704x480 (Displayed in original 4:3 format)

Video Codec : DivX 5.11 with b-frames

Source : R2 NTSC DVD (video) R1 NTSC DVD (Eng audio & subs)

Ripper : Rayek

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

The End of Evangelion

Публикувано изображение

End of Evangelion

The end of the Neon Genesis Evangelion left many questions as to the fate of NERV, the Children, the Angels, and many other plot factors unanswered, unexplained, or otherwise hanging. To answer a legion of now befuddled Evangelion fans, Gainax remade the ending into a two-part movie known as Death and Rebirth which was to supersede episodes 25 and 26 of the television series, which then led to this movie, Death and Rebirth itself being recreated into part one of The End of Evangelion. It begins much in the same fashion, with the final Angel already having been defeated, and the current enemy switching to humanity itself as SEELE unleashes its own plan for the Evas and NERV...and indeed for the entire human race. What role will Shinji play in this ever-tense situation, as NERV gets chewed to pieces by SEELE`s crack commandoes? Will Gendo`s plan swallow up all of humanity? Will Hideaki Anno ever figure out how to end an anime? These questions and more will be answered in what looks to be the final installment of Evangelion. But at what price?

• Отговори 125
  • Прегледи 34,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

А за Neon не мога да кажа лоша дума....и които се хване да го гледа препоръчвам да гледа финалните епове които са End of Evangelion....после да гледа тия които са му оригиналните....иначе анимето е върховно.....в началото има доста яки битки ....но малко след средата започва истинската част с цялата история за психиката на човека и тем подобни други работи които са адски интересни....препоръчвам също които го гледа го изгледа поне 2 пъти за да може да разбере нещата такива каквито са си вдеиствителност а не такива каквито сте видели на пвъв поглед:hush:

• 2 седмици по-късно...

NGE, е една от класиките в жанра, но честно казано е предназначено за ценители. Хора, които тепърва нагазват във водите на анимето и на мангата и които не са свикнали да гледат подобна жанрова тематика/ защото това определено не може да се види във някой американски или като цяло англоговорящ филм/ ще остане крайно разочарован.

Относно краят на филма... Честно казано End of Evangelion е преработатка на оригиналният финал на филма. Т.е. ще имате удоволствието да гледате един вид режисьорската версия на последните две серии.

Що се отнася до личното ми мнение. Едно от любимите ми анимета, макар и една трета от познатите ми да са на мнение, че то не си заслужава.

Честно казано - гледайте го и си направете свои лични изводи, защото чуждите далеч не трябва да са най-точният такъв за Вас. :blow out candles:

има едно аниме което много харесвах като бях малак.некой може ли да ми помогне да намеря епизодите му?казва се Shaman King.

Хахаха, това ми хареса..

"Като бях малък"... :laughing5:

Не се обиждай.. но определено ме разсмя и то от сърце... Първото нещо, което ми хрумна като прочетох това, бе да попитам... "А сега на колко си?"...:laughing5: Защото Shaman King бе излъчвано по BTV само преди 2 години, някъде :) Та, съжелявам, наистина, просот не можах да се сдържа...

A относно главният въпрос, ето тук можеш да намериш линкове за Shaman King

Приятно теглене и гледане, и се надявам да не си ми се разсърдил, за това което казах.

хаха няма проблем ми сеа съм на 15 :laughing5: а гледал съм го от много време мисля че повече от 2 години

• Автор

Еми да ти кажа аз съм на 19 и няма никакви проблеми да си го гледам де.....само дете аз съм съм яко фен и няма как да не гледаш нещо толкова качествено като Шамана.....нищо, че на повечето хора които не разбират и грам от аниме казват, че е за децата е грешат....в това аниме си има повече история от колкото 99% о всичките холивудки филми:yanim:

Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto

Публикувано изображение

Заглавие: Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto

Жанр: Historical / Shounen

Тип: TV

Епизоди: 26

Година: 2006-2007

End of Edo Era - It was the last time a man lived as a samurai and fought entrusting his life and briefs to a sword.

It was the time when long peaceful Tokugawa Dynasty began to be overshadowed triggered by the arrival of Westerners. During the upheaval, when youths were seeking for new age, there was an existence that brought turmoil and chaos. It was called Hasha no Kubi, or the Head of Conqueror. It was said that the person who could obtain the head awoke in revolution time could rule over the whole country. On the other hand, there was another shadow existence called Eternal Assassin. They have been destined to fight Hasha no Kubi in order to seal. Both had been fighting each other behind the history. Their fights have affected the history involving those who wanted the power.

Someone wanted it for themselves, someone wanted it for avenges, and someone wanted it for their ideal.

Their thoughts cross each other over the Hasha no Kubi. Their thoughts put tougher as if they were complicated gear wheels. Then, it began to move the history as if it became an engine that moved to the future.

anidb.info

Link

Както се подразбира...в линкът ще се качват и останалите серии...

Редактирано от Liguid (преглед на промените)

нищо, че на повечето хора които не разбират и грам от аниме казват, че е за децата е грешат....в това аниме си има повече история от колкото 99% о всичките холивудки филми:down:

Хммм, много смело изказване, младежо. И как определи само по нечии изказвания, че въпросните хора не разбират и грам от аниме. Че навсичкото отгоре сложи и половината аниме общество в България под общият знаменател на "псевдо аниме феновете". Браво! Наистина си заслужи похвалата.

И да, Аз твърдя, че анимето е за деца. Анимето е за деца в действителност. Правено е за деца, дори е било предвиждано за деца. И аз като бях дете харесвах анимета като Bishoujo Senshi Sailor Moon и и до ден днешен съм готова със зъби и нокти да браня репутацията му пред всеки, който неоснователно посмее да каже нещо прибързано и лошо.... Но това няма да направи анимето предназначено за по-възрастната аниме публика, нито ще накара някой човек, бил той с предрасъдъци или не да го гледа та дори и да го хареса. Така че, хайде да не се обиждаме...Мисля, че не е нужно и дори е неуважително.

Haruka_Tenou

Хайде не се карайте де! :white flag: Не вярвам kamerov да е искал да обиди някого... Съгласен съм, че anime-то е създадено за деца, но има голям, или по-скоро огромен контингент от по-пораснали "деца" за зрители. :)

• Автор

Първо за обидите....нямах ни малко намерение да обидя някои...... Второ под тези 99% имам предвид хора като повечето си приятели (да не кажа всичките) които постоянно ми казват, че това са детски работи....на мен до гуша ми е дошло да се рзправям с тях и да им обяснявам, че анимето е на светлинни години напред в сравнение с PowerPuffffGirls....но няма кои да ме чуе..... Трето ...не знам колко аниме си гледал/гледала (пиша гледал/гледала зашото не знам ...е знам, че Хатор си е жена от StarGate ..ама се пак) но не мисля, че анимето е само за деца....както казах аз съм на 19 и не мисля, че в седващите няколко години ще спра да гледам....мисля, че още доста време ще се наслаждавам на аниметата........и не ми излизаите с това, че няма смисъл в тях и там други безмислени работи.....ще ви пусна някои анимета дето направо ще ви рабият от искория и от невероятни герои и т.н. Та като за край да не се обиждате....все пак това си е лично мое мнение....:)....и няма как да се промени...аз съм си доста твърдоглав:white flag:.....аиде после може да пусна малко предложения за анимета....:computer8:

Редактирано от kemerov (преглед на промените)

Извинявам се, но може ли да разграничиш препоръчаните от неизвесните анимета. Извинявам се, че ти създавам такава работа, но така няма да има недоразумения. Защото от споменатите анимета само 2-3 са не до там неизвесни, доколкото нови . А за да не се мъчиш да слагаш различни линкове към всяко аниме остави хората да си ги намерят из сайтовете на:

http://chise.ludost.net/

http://animes-bg.com/

И ако там не намерят желаното аниме им остават чуждестраните тракери. А ето и някои от моите любими анимета. :) / Надявам се да не видя коментари, че някое от тях е *тъпо*. Това, че на Вас не Ви харесва, не означава че всички споделят Вашето мнение. А и това би показало, че чисто и просто се опитвате да наложите Вашите мнение и вкусово предпочитание - нещо, което не съм Ви поискал./ :yanim: Но да не се отвличам, ето ги най-накрая и аниметата, за които започнах да говоря:

Vampire Hunter D

Vampire Hunter D: Bloodlust

Berserk

Bastard

Chobits

Vandread

Jin - Roh - The Wolf brigade

Puni Puni Poemi

Hellsing

Ranma 1/2

BioHunter

Bloodlust: The Last Vampire

Yamato Nadeshiko Shichi Henge

Akira

Zero no Tsukaima

Ragnarok

Digimon

и още един куп други класики на Японската анимация. / За по - подробна и изчерпателна информация - всяка събота на Попа в 6 часа. Всеки новодошъл е добре дошъл./

• Автор

Извинявам се, но може ли да разграничиш препоръчаните от неизвесните анимета. Извинявам се, че ти създавам такава работа, но така няма да има недоразумения. Защото от споменатите анимета само 2-3 са не до там неизвесни, доколкото нови .

Ами да ти кажа аз не съм давал чак толкова много анимета....и да прав си някои от тях са доста известни....ама според мен малко хора са гледали например Bastard, Scryed или пък Trigun...или поне на мен така ми се струва

Упс и сори Hator, че писах това "гледал/гледала" като ти четох поста бях малко сънен защото тъкмо бях станал и .....абе както и да е сорка:sobbing:

Редактирано от kemerov (преглед на промените)

Видях, че никои не е постнал невероятното аниме на тематика вампири - Trinity Blood

Публикувано изображение

Заглавие: Trinity Vlood

Жанр: Vimpires

Тип: TV

Епизоди: 24

Година: 2005

Качество/Quality : TVRip

Субтитри/Subtitle : Английски/English (A-E - Shinsen Subs)

Аудио/Audio : Японско/Japanese

The background is in the distant future after the destruction brought about by Armageddon. The war between the vampires and the humans continue to persist. In order to protect the humans from the vampires, Vatican has to rely on other allies to counter the situation. The protagonist, a priest called Peter Abel Nightroad, travels through the countries as a representative for the Vaticans. However, he is also part of "Ax", a special operations group controlled by the Cardinal Catherina. His encounter with a young girl called Esther will determine the struggle and survival between the human race and the vampires.

Анимето наистина си заслужава да се гледа няколко пъти :hush: Историята е невероятно завладяваща, а и ефекти, магии, трансформации, всичко е много добре изпипано. Очаква се продължение.

За теглене: http://www.######//details.php?id=65646

Официален сайт: http://www.trinityblood.tv/

Време е за една класика - Nausicaa of the Valley of the Winds (Наушика от Долината на ветровете)

Публикувано изображение

Заглавие: Nausicaa of the Valley of the Winds

Жанр: Екшън, Приключенски, Фентъзи,Гибли, SciFi

Година: 1984

Качество/Quality : DVDRip

Субтитри : БГ

Humanity, in its hubris, has precipitated an ecological disaster. Flourishing industrial civilizations have been swallowed up and Earth is covered by the Sea of Corruption, an enormous forest of fungi that releases a miasma of poisonous spores into the air.

Nausicaä, a gentle young princess, has an empathetic bond with the giant mutated insects that evolved in the wake of the destruction of the ecosystem. Traveling by cumbersome flying ship, on the backs of giant birds, and perched atop her beloved glider, Nausicaä and her allies must negotiate peace between kingdoms battling over the last of the world`s precious natural resources...

Note: technically speaking this is not done by studio Ghibli as that was founded 1985. However, the beginning of the studio can be dated back to 1983, when Tokuma Shoten (Tokuma Publishing, Co., Ltd) decided to produce \"Nausicaa of the Valley of Wind\". After the success of \"Nausicaa\", Tokuma and Miyazaki decided to make their second movie, \"Laputa\", and they established Studio Ghibl.

Историята е завладяваща с оригиналност за последиците от влиянието на човека над природата. Както се вижда от постера не е с добра графика, но все пак е от 1984г. :wors:

За теглене: http://torrents.data.bg/details.php?id=60630&hit=1

Приятно гледане :jeer:

Nausicaa of the Valley of the Winds е готино аниме.

А сащо добри са и :

Ghost In The Shell (1996)

## Режисьор : Мамору Оший

## В ролите : Mimi Woods (voice) , Richard George (voice), Wiliam Frederick (voice), Abe Lasser (voice), Christopher Joyce (voice), Ben Isaakson (voice), Mike Sorich (voice).

## Държава : Япония

## Година : 1996

## Резюме : През 2029-та светът е свързан в гигантска електронна мрежа, която е проникнала във всички аспекти от живота. Същата тази мрежа е бойното поле на Токийския Секция 9, който е натоваренa със нелеката задача да се справи с гениалния хакер, познат като Господарят на Куклите. Разледването е поверено на Майор Мотоко Кусанаги, която както и много други свои колеги е киборг. Колкото повече разследването продължава, толкова по-често Мотоко започва да си задава въпроса какво точно е "духът"(ghost) в "черупката" (shell).

Има го в http://######/

И продължението му :

Ghost In The Shell 2: Innocence (2004)

## Режисьор : Мамору Оший

## В ролите : Akio Оtsuka (voice), Atsuko Tanaka (voice)

Kоichi Yamadera .... Tогуса (voice), Tamio Оki (voice), Yutaka Nakano (voice), Naoto Takenaka (voice)

## Държава : Япония

## Година : 2004

## Резюме : Това е продължението на култовия манга-филм Ghost In The Shell. Втората част е почти изцяло компютърно анимирана и пресъздава събитията след изчезването на Майор Кусанаги. Бату и новият му партньор Тогуса са натоварени със задачата да разледват серия инциденти с гуиноми, които убиват собствениците си, след което се саморазрушават, нарушавайки по този начин законите на роботиката...

Пак от http://######/

Има и сериал :

Ghost in the Shell - Stand Alone Complex Episodes: 26

Description:

В бъдещето границата между физическият и дигиталният свят е размита. Връзката между технологията и човечеството е разтегната до краен предел, а животът е едновременно воден и в електроният и във физическият свят. Чрез сливането на човек и машина е постигнато едно ново ниво на съществуване - съществуване което продължава да предефинира същността на човекът.

Може да си го друпнете от тука : http://chise.ludost.net/Anime/Ghost%20in%2...tv%5d%5bdvd%5d/

Редактирано от HunterD (преглед на промените)

Доста дълго време се чудех, кое точно от многобройните си любими анимета да презентирам. Изборът е доста трудне имайки се предвид, че годишно успявам да загубя бройката на гледаните анимета ;) А и тягосната комерсиализация в последно време почти е успяла да убие шансовете ми да се натъкна на нещо ценно сред аниметата. Но в недалечното минало определено могат да се намерят заглавия, все още неопоменати тук, които определено са успели да завладеят вниманието ми и да останат в съзнанието ми като невероятни по рода си филми и сериали. / аниме разбира се/

Един от тези сериали е SaiKano или известно още като Saishuuheiki Kanojo

Публикувано изображение

Описание:

Заглавие: Saishuuheiki Kanojo

Английско: She ~ the ultimate weapon ~

На кратко: Saikano

Жанр: Драма, Романтика, Училище, Фантастика

Година: 2002

Студио: GONZO DIGIMATION

Shuuji и Chise са третокурсници в гимназията Hokkaido. Един ден, опитвайки се да избяга от внезапна въздушна атака, Shuuji попада на сцена която никога няма да успее да забрави. Той вижда добрата и срамежлива Chise с огромно оръжие изглеждащо все едно е част от ръката и, стреляйки по враговете и избивайки ги един по един. В последствие се оказва, че Chise е най-новото оръжие с огромна унищожителна сила създадено да сложи край на войната..

Описанието и снимката са предоставени пряко от сайта на Animes-bg

Линкове:

chise.ludost.net

animes-bg.com

Редактирано от Hathor (преглед на промените)

Аммм... знам, че не е японско и не е аниме, но не знам къде другаде да попитам... Търся едно филмче което гледах преди доста време и ми беше любимо... става въпрос за новите епизоди на The Real Adventures of Jonny Quest. Даваха ги по картуна едно време и страшно се бях зарибил тогава.... намерих само една серия от новите в линкос (сегашната замунда), но от един месец ми стои на 0% и явно ще си остане без сийд Публикувано изображение искам да помоля ако някой може да ми даде линк от където да мога да си ги изтегля ще съм му безкрайно благодарен!

Подобни RQ-та се задават или като отделна тема или в общата тема за филмите. Там определено би получил повече помощ.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Е тая тема много западнала......обещавам като се добера до компютър обещавам да пусна по дулъг списък с доста анимета....но предполагам, че това ще стане може би към 2 или 3....или може би към 4-ти

• 4 седмици по-късно...

аниме....с една дума обожавам го. лично за мен някои анимета не са правени за деца със сигурност за пример ще дам Berserk , доста кърваво аниме и с невероятна история. Но няма как да си изкривя душата , че на мен Bleach лично ми е любимото аниме - страхотна история , герой и изпълнение :speak: също така една от класиките в аниме жанра Ghost in the Shell , който дори един възрастен трябва да се напрегне , за да го разбере. Аз лично съм си голяма фенка на аниме и нямам никакво намерение да спирам да го гледам , колкото и глупаво да им се вижда на някой около мен. Като фен бих препоръчала Bleach и Ghost in the Shell на всеки себеоважаващ се фен :wors: също така и Tenjho Tenge , Neruto , Fate stay night (тези са малко по неангажиращи , но имат хубави сюжети , особено третото има доста митологични препратки кън крал Артур , Гилгамеш и др.) Също така Evengelion , Golden boy (жестока простотийка пълна с майтапи) съшо Trinity Boold , Vampire Hunter D , Blood - The lasr Vampire и много други. Мястото , на което ги има всички е http://www.animes-bg.com/modules/news/ :hush: see ya :)

• Автор

Така аз обещах да дам и малко аниме и ето го сега:

Blood

Това е историята на "обикновено" момиче на име Saya. Тя ходи на училище, спортува и има приятели като всички останали, но няма никакви спомени за миналото си! Знае само, че е осиновена от мъж, преживял войната във Виетнам - за нея той е бащата, който никога не е имала. Заедно с двамата си братя и баща си тя живее спокоен и нормален живот, но това свършва с гръм и трясък. В неочакван момент Saya се сблъсква с огромно създание - вампир, който убива неин учител. Тогава се появява мъж на име Haji, който е наполовина човек и наполовина вампир - той й казва, че трябва да се пробуди и да посрещне съдбата си...

Превю от vAyo

Full Metal Panic

С увеличаващата се заплаха от тероризъм над развитите страни е създадена тайна международна организация, Митрил, чиято цел е да неутрализира терористични нападения, използвайки най-модерни технологии и високо обучени професионални войници. Източникът на сложната апаратура и оборудване на Митрил са хора наречени "Whispered", човешки 'бази данни' на "Черна Технология". За да предпази един вероятен Whispered, Канаме Чидори, от ръцете на неприятели, организацията назначава млад сержант, Сагара Соуске, да я пази и да я придружава в училище. Сагара, въпреки че е на 16 години, никога не е живял нормален тийнейджърски живот и настъпва хаос, когато се опитва да се справи едновременно с задачата да защити Чидори и да поддържа прикритието си на ученик.

Това е едно доста свежо заглавие, което по уникален начин комбинира комедия, екшън и дори малко драма. Може и да не толкова смешно като 'Fumoffu' или драматично като 'The Second Raid', но успехът на това заглавие води до излизането на комедийно ориентираният 'Fumoffu' и невероятното пряко продължение на сериала - 'TSR'.

Превю от Morridin

Full Metal Panic:TRS (The Second Raid)

"Аз съм ученик от клас 24... ученически номер 41... отговарям за боклука и чадърите! Аз съм Сагара Соуске!!!"

Два месеца след събитията във Full Metal Panic! Соуске е изправен на ръба на възможностите си. Терористичната организация Амалгам също придобива достъп до "Черна Технология", Соуске изпитва все по-големи затрудненията в работата си с Албарест (неговия "Arm Slave"), а междувременно мисията му да предпазва Чидори е анулирана. За младия сержант това са наистина дни на изпитание.

Продължението на тази история е зашеметяващо. Комбинацията от екшън и комедия както винаги е на ниво, но атмосферата в TSR, като че ли е станала по-плътна и истинска. За това естествено допринася интересния сюжет, невероятно изпипаната анимация и завладяващите и комплексни герои. Сагара минава през много физически и душевни перипетии в този сериал. Антагонистите в това аниме са също на ниво - от сексапилните близначки професионални убийци, които изпитват доста повече от платоническа любов помежду си, до Гейтс, който е един от най-психясалите и странни злодеи в аниме индустрията.

Тук думите "това е едно аниме, което не бива да пропуснете" важат с пълна сила!

Превю от Morridin

Full Metal Panic Fumoffu

Войната е нещо ужасно за възрастен човек, камоли пък за дете! Соуске е преживял войната, обаче тя оставила доста голям белег в разбирането му за живота. Всъщност той си мисли, че го дебне опасност от всякъде. Неговата приятелка Чидори се опитва да му помогне да се справи с това негово положение, но това въобще няма да и е лесно. FullMetal Panic Fumoffu е невероятна екшън-комедия. Тази анимация не е за изпускане!!!!!!! Възможно най-забавната анимация правена до сега!

Превю от NeverDie

Kiba

Зед е 15 годишно момче, живеещо в Калм.В този град няма вятър, въздухът е толкова статичен, че дори вентилации не могат да работят. Зед е разярен от живота си в Калм и смята, че някъде навън има място където той може да бъде свободен. Яроста си той изкарва върху врати, които потрошава, търсейки свободата зад тях.

Майка му е много болна и неадекватна, стои в болница. Един ден "нещо" се опитва да убие Зед, объркан от случващото се след това*, бягайки от полицията, той скача във въздушен портал, който го праща в измерение, в което може би ще намери отговори на въпросите си...

Превю отново от SayanMK

Ninja Scroll -това го препоръчвам на хора които си падат по анимета като Berzerk

Ninja Scroll TV: На половина човек, на половина звяр преследван от врагове владеещи силата на "неприятната природа", бива спасен от сигурна смърт благодарение на намеса на странстващият търговец Kibagami Jubei. С последната си сила, той дава на Jubei мистериозен камък и с това предава и мисията си на него: да достави камъка на всяка цена на "Свещенника на светлината". Мистерията около силата на камъка и идентичността на дяволите които го желаеят.. ще бъде разкрита само след много битки и кръв..

Превю от tracer4o

Vision Of Escaflowne

Ескафлоне е едно доста добро заглавие от жанра на приключенските. Има приятна анимация. Много добра музика и интересна история. Само дезайна на героите може да подразни някого но не и мен. Главната ни героиня се казва Хитоми. Тя (като повечето в подобни анимета) е съвсем обикновенна ученичка която иска да стане по-добра в отбора по бягане и обича да чете бъдещето на съученичките си с помоща на карти таро.

Повечето казват че е доста добра в това. Една нощ докато тренира бягане изведнъж тя получава някакви видения и мистериозен портал се отваря на игрището от който изкачат младия рицар Ван както и един земен дракон който той се опитва да убие като част от посвещаването си в рицарство. Завързва се битка в която Ван е на косъм да умре но бива спасен от Хитоми чиито видения изведнъж започват да пресказват бъдещето. Докато Ван вади сърцето на дракона за доказателство и Хитоми му се кара портала се затваря около тях и изведнъж те се оказват в Гея, родната земя на Ван където земята се вижда като Луна на небосвода. Това е земя в която бушува война между империята на Зайбах и всеки който им се противопостави. Тук рицарите носят огромни брони в стил mecha които се задействат с магията на едно драконово сърце и затова Ван е изпратен да вземе едно като част от посвещаването му в рицар. Той е наследник на трона на Фарнелиа. Едно малко кралство без особенно значение но което е собственик на Ескафлоне, една от малкото древни брони притежаващи значителна мощ. Нямаща голям избор Хитоми идва с него където е настанена като гостенка. Ван обявява че тя е дошла от луната и че той ще и помогна да се върне като открие начин да го стори. Ван е единствения оцелял от семейството си след като баща му и майка му са умрели а по-големия му брат се смята за загинал по време на битка с земен дракон при неговото посвещаване в рицарство. Всичко изглежда наред но кралстовото е изведнъж нападнато и опустошено от Зайбах които преследват Ескафлоне. Само Ван и част от жителите успяват да се спасят благодарение на предсказанията на Хитоми. От тук нататък започва епична история в която Ван се опитва да си отмъсти и се присъединява към тези воюващи срещу империята. Той е подпомаган от хора като Алан. Герой който е типичен средновековен рицар в блестяща броня и кавалерско отношение. Те заедно се опитват да вдигнат бунт сред останалите кралства подчинени на Зайбах и с помоща на Хитоми и нейните пресказания да спечелят войната. Но Зайбах се оказва много повече от това което изглежда и те скоро се оказват е битка срещу хора за които и не подозират.

Оххх ами стига толкова за сега, че нещо пак нямам време ....понякое време може пак да пусна още някое друго

• 2 седмици по-късно...

Сега ще ви кажа за моето любимо аниме! Може да е споменавано и да сте чивали за него, но за мен то остава най-доброто (след оредицата Yo-Gi-Oh)!

Анимето се казва Наруто и цялото действие се развива около малко момче с голям дух. Naruto има големи мечти в живота си , той иска да стане Hokage (номер едно нинджа в селото), но това няма да е толкова лесно за него. Naruto живее със зъл демон-лисица затворен вътре в него , който преди тероризирал селището и избил много хора , докато четвъртият Hokage не го затворил в едно новородено дете. Една много интересна история за борбата на едно малко момче към постигането на съвършенство.. Това е една анимация , която не бива да бъде пропусната! (статията е взета от animes-bg.com)

Ако някой се интересува мога да кажа от каде да сваляте серии, информация, картинки, музика и игри сварзани с анимето Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.