Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Medieval 2 Total War

Featured Replies

наистина е така както го описва saber123,но когато проведеш битката сам съм забелязал че можеш да вземеш доста пленници,а за тях понякога се получават пари и то доста,аз съм се бил със 3 армии и то многобройни и съм пленявал до 2000-2500 войника.стратегията е когато пратиш пешаците на бой с даден отряд,този отряд когато започне да отстъпва (вражеския) не трябва да го преследваш с отряда който досега се е бил с тях а да пратиш веднага конницата която почти винаги ги пленява всички още преди да са напуснали бойното поле,а отряда който досега сее бил с тях веднага трябва да се прегрупира за бой с единиците които още оказват сапротива и най добре ако им минеш в гръб,понякога когато врага отстъпва ако не го преследваш той се спира и пак напада но много лесно можеш да го накараш пак да бяга,стават страхливи.затова винаги трябва да се гледа да има поне минимум 2 конни отряда

наистина е така както го описва saber123,но когато проведеш битката сам съм забелязал че можеш да вземеш доста пленници,а за тях понякога се получават пари и то доста,аз съм се бил със 3 армии и то многобройни и съм пленявал до 2000-2500 войника.стратегията е когато пратиш пешаците на бой с даден отряд,този отряд когато започне да отстъпва (вражеския) не трябва да го преследваш с отряда който досега се е бил с тях а да пратиш веднага конницата която почти винаги ги пленява всички още преди да са напуснали бойното поле,а отряда който досега сее бил с тях веднага трябва да се прегрупира за бой с единиците които още оказват сапротива и най добре ако им минеш в гръб,понякога когато врага отстъпва ако не го преследваш той се спира и пак напада но много лесно можеш да го накараш пак да бяга,стават страхливи.затова винаги трябва да се гледа да има поне минимум 2 конни отряда

Хмм не се бях замислял за това.Аз обикновено избивам всички след като тръгнат да бягат.Пускам леката пехота след тях и става все едно риболов в рибарник.Ако ги пусна да бягат те се прегрупират и малката част от армията остава на картата и трябва пак да се бия с тях.

Знаете ли, аз на 1-цата като имам пленници - режа им главите веднага... Знам че играта няма да разбере посланието тип "не се е*авай с мен, защото аз съм откачен", но това не ми пречи да пробвам. Пък и май май намалява съпротивата... Проблема ми е, че в новата вероятно ще има 1001 нововъведения, с които тепърва трябва да свиквам...

Даа, страхотна игра...много оригинална.До сега не се бях задълбочавал в нея, но я разцъках и останах очарован! :clap:

Редактирано от electric (преглед на промените)

Хмм не се бях замислял за това.Аз обикновено избивам всички след като тръгнат да бягат.Пускам леката пехота след тях и става все едно риболов в рибарник.Ако ги пусна да бягат те се прегрупират и малката част от армията остава на картата и трябва пак да се бия с тях.

Когато конницата тръгне да избива бягащите войни,всъщност тя ги пленява,обърни внимание долу в дясно на екрана показва броя на пленниците,тогава се вижда ясно как броя постепенно скача много когато уж конницата ги избива.

Когато конницата тръгне да избива бягащите войни,всъщност тя ги пленява,обърни внимание долу в дясно на екрана показва броя на пленниците,тогава се вижда ясно как броя постепенно скача много когато уж конницата ги избива.

Дам.И след това в статистиката до броя на убитите от теб в скоби пише броя на пленените. Публикувано изображение

Относно това което пишеш psycho_666 за избиването на пленниците, наистина май е така,когато ги избиваш ти се покачва реномето за убиец,мисля че се пише dread и може да се види когато отвориш информацията за него най-горе звездичките показват на какво ниво си,там са за лоялност и др.веднъж с една армия без благородник за офицер трипъти освободих пленниците и веднага играта ми направи командващия благородник,няколко пъти постигам същия ефект като спечеля много голяма победа със слаба армия.При първия тотал можеше да се избиват пленниците още по време на битката а сега вече не е така,битката минава и тогава ти дава избор дали да ги освободиш,убиеш или разменишиш за пари.Наистина са помислили по задълбочено над реалноста и виж защо.При експанжъна за америка бях заобграден от 3 много големи армии мисля че бяха ацтеки,при тях един отряд е 150 война а при мен 60,бяха хиляди и заемаха трите страни на крепоста ми те ме нападат,успях да се справя с двете изцяло а с третата почти цялата я унищожих като взех във плен хиляди,но ми останаха само към 10-20 войника и нямаше как да победя оставащите 3-4 отряда около триста бяха войниците.Битката я загубих а от там и всички пленници които имах се върнаха към активна военна служба сякаш не съм ги пленявал въобще.Ако имах право да ги избия по време на битка както преди щях да мога да си върна крепоста много лесно но нямаше да е честно защото победителя определя правилата а той винаги би си взел първо хората в плен. Ако някой знае нещо повече за емисарите нека пише.Например никога досега не съм постигал някой да ми плаща данък макар че съм го притискал максимално силно незнам защо не мога да ги уплаша,

• 4 седмици по-късно...

Според мен играта пък изобщо не е лсена, особено всравнение с предните части... На мен лично ми е ужасно трудно д спечеля игра на средна трудност, успях само веднъж с французите, определено са ги направили най-силната нация с която може да се играе...Иначе ми е интересно дали някой по-добър няма да може да направи нещо като мини гайд, да даде някакви съвети за политическото развитие, икономиката и воденето на битки като цяло, някакви хитринки и трикове или нещо подобно :)

• 2 месеца по-късно...

Имам много странен проблем.Целия долен панел(този от който се избира армия, приключва се ход и т.н.) просто не работи.Не мога да си приключа хода, нищо не мога да направя... Моля ви за помощ! :rolleyes: Това е на експанжъна Crusades.

Редактирано от electric (преглед на промените)

• 10 месеца по-късно...

ми значи имам един сриозен проблем, който съм по4ти сигурен че няма разрешение, но все пак съм много отчаян па реших да питам.Значи първо за играта играя я от около 3 седмици и се зарибих много(ама наистина много).Играех с Испания и завладях нз може би около 35 региона.Имах си сейф с тях, но се пуснах с англия за да видя нещо.Направих си сейф и с тях и един път докато играех с Англия направих сеиф на стария с испания.Сега няма как да го върна.Затова ако някой има някаква идея каквато и да е моля да я каже защото наистина е баси прецаканото. ЩЕ СЪМ УНИКАЛНО БЛАГОДАРЕН :)

• 4 месеца по-късно...

Бих желал да попитам нещо. А именно. Възможно ли е да си модна някой юнити или да вкарам мои собствени във Total war и ако да как? Също се интересувам колко програми са ми нужни да направя един малък мод за играта. питам ви това защото с един приятел имаме време и сме решили да направим нещо но не знаем с какво да го почнем. Благодаря предварително!!!

• 2 месеца по-късно...

Здравейте,преди седмица си инсталирах Medievil 2 но макар и старичка много се заребих по нея.Според мен играта е много добра обаче съм много зле с Английския,затова ви питам има ли я преведена на Български или да има пач за превод.

• 4 месеца по-късно...

Здравейте,преди седмица си инсталирах Medievil 2 но макар и старичка много се заребих по нея.Според мен играта е много добра обаче съм много зле с Английския,затова ви питам има ли я преведена на Български или да има пач за превод.

Не ми е известен пач за превод друже

:)

• 1 година по-късно...

Направих си рег. само заради играта :beer: Просто Medieval II Total War е една от най-реалните игри в своя жанр.. струва си чакането да я свалите и да я инсталирате.. може и да научите нещичко за часовете по История :D аз обаче искам да попитам нещо: как да накарам примерно, някой от съюзниците ми да ми помогне с превземането на град или да ми помогне изобщо във военен план ??

• 3 седмици по-късно...

Направих си рег. само заради играта :D Просто Medieval II Total War е една от най-реалните игри в своя жанр.. струва си чакането да я свалите и да я инсталирате.. може и да научите нещичко за часовете по История :D аз обаче искам да попитам нещо: как да накарам примерно, някой от съюзниците ми да ми помогне с превземането на град или да ми помогне изобщо във военен план ??

Според мен от съюзници няма голяма полза, освен това, че не те нападат.

Трябва да си голям късметлия и да спипаш някой съюзник, като обсажда град.Пращаш малка армия и градът си остава за теб. :cool:

Препоръчвам ви българския мод за играта, има го в замунда, мисля че се казваше Bulgaria: Total war v2

Някой изобщо чете ли я тази тема... :D

Редактирано от Илия Лещата (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.