Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за избор на видео карта

Featured Replies

Здравейте, бих искал да получа малко помощ относно това каква видео карта да си взема, защото никак ме няма в хардуерните въпроси а пък се оказа, че дъното ми е доста "претенциозно" т.е. ми трябва карта за AGP слот а те са по на рядко от останалите (поне според мен). Ето какво ми е дъното а вие кажете какво да е видеото. Благодаря предварително! :clap:

Ох, уморих се да търся темата, в която до скоро драскахме за някви карти. MP7300GT DDR3 128 MB e най-оптималното решение като качество и цена. Драсни два реда, за ограничение като бюджет, за какво ще с използва картата и т.н.

До скоро!

ПП: Прочети тази тема, ще ти е полезно. Нищо, че става въпрос за PCI-E карти.

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

Здравейте, бих искал да получа малко помощ относно това каква видео карта да си взема, защото никак ме няма в хардуерните въпроси а пък се оказа, че дъното ми е доста "претенциозно" т.е. ми трябва карта за AGP слот а те са по на рядко от останалите (поне според мен). Ето какво ми е дъното а вие кажете какво да е видеото. Благодаря предварително! :clap:

Понеже не си споменал за какви пари става въпрос , ето няколко предложения - първа , втора , трета , четвърта - има и други , но са по-слаби от посочените.Надявам се да успееш да си избереш .

• Автор

Относно парите, около 150 USD става и се спрях на третата и четвъртата, трябва ми заради новите игри като NFS Carbon та ако може да ми кажете коя от двете ще ми върши по-добра работа и да ми кажете защо а не просто, че по скъпата естествено е по добра. :ph34r:

Относно парите, около 150 USD става и се спрях на третата и четвъртата, трябва ми заради новите игри като NFS Carbon та ако може да ми кажете коя от двете ще ми върши по-добра работа и да ми кажете защо а не просто, че по скъпата естествено е по добра. :ph34r:

SAPPHIRE X1650PRO е по-добрата поради това, че разполага с 4 пикселни конвейра повече, както и по-бърз графичен процесор.

SAPPHIRE X1650PRO е по-добрата поради това, че разполага с 4 пикселни конвейра повече, както и по-бърз графичен процесор.

Tц, тия двете са с еднакви ядра. Х1300Pro е бавнатта версия докато ХТ-то си е чиста Х1600Pro екипирана с бърза DDR3 - цък, ама тук е дадена версията с DDR2, която наистина е по бавна. Единствената разлика между тези двенките в Мост е честотата на паметта и ядрото. Даже Х1300ХТ май е по-бързата в случая.

Tц, тия двете са с еднакви ядра. Х1300Pro е бавнатта версия докато ХТ-то си е чиста Х1600Pro екипирана с бърза DDR3 - цък, ама тук е дадена версията с DDR2, която наистина е по бавна. Единствената разлика между тези двенките в Мост е честотата на паметта и ядрото. Даже Х1300ХТ май е по-бързата в случая.

Ядрото е едно и също, но при Х1650 Pro е пуснато на по-висока честота. Паметта на Х1300ХТ е малко по-бърза наистина, но не мисля, че в случая разликата в честотите е важна, а тази между пикселните линии. Все пак 4 Pixelpipeline повече са от значение.

• Автор

Ами сега, единия казва едно другия друго, а аз какво да правя като не разбирам до такава степен?!

Ами сега, единия казва едно другия друго, а аз какво да правя като не разбирам до такава степен?!

Не мисля, че казваме различни неща, а не се доразбрахме. Разликата в парите е 35 лв. Според мен си заслужава да се вземе Х1650 Pro, но ако ти е скъпа, вземи Х1300ХТ, тя също ще се справи с NFS Carbon.

• Автор
Просто изчакай малко, ще получиш верният отговор! Обърнахме го на чат!

За чакането ще изчакам, за никъде не бързам, а за чата си прав!

Не мисля, че казваме различни неща, а не се доразбрахме. Разликата в парите е 35 лв. Според мен си заслужава да се вземе Х1650 Pro, но ако ти е скъпа, вземи Х1300ХТ, тя също ще се справи с NFS Carbon.

Не ми е за парите, просто искам да съм сигурен, че ще взема по добрата от двете!

Погледни внимателно линка и виж, че и двете карти са с едно и също ядро - RV530 с 12pixle pipelines,но в Моста нещо са се объркали май.(за кой ли път angry.gif ) Според мен не си заслужава да се взима Х1650Pro - Х1300ХТ vs. Х1650Pro

ак видите, производительность видеокарт Sapphire X1650Pro, Gigabyte X1650Pro и GeCube X1300XT очень близка. Формально, будучи самой «младшей» видеокартой из рассматриваемых, GeCube X1300XT за счет быстрой видеопамяти и отличного разгона вырывается вперед в этой тройке, но даже это не позволяет ей догнать видеокарту на более новом и более мощном видеопроцессоре X1650XT.

Edit:

Ето и тук сме дискутирали въпроса.

Погледни внимателно линка и виж, че и двете карти са с едно и също ядро - RV530 с 12pixle pipelines,но в Моста нещо са се объркали май.(за кой ли път angry.gif ) Според мен не си заслужава да се взима Х1650Pro - Х1300ХТ vs. Х1650Pro

Да, прав си, сега погледнах данните на Х1300 ХТ и на друго място и наистина е с 12 пикселни линии :ph34r: . Заблудих се по линка на МОСТ. В такъв случай е ясно какво трябва да вземе teodorpan - Х1300 ХТ, но да внимава да е с DDR3, да не му набутат някой DDR2, защото забелязах, че и такива индивиди има.

• Автор

От всичко написано съдя, че избора е Х1300 ХТ! Пак благодаря на всички отзовали се!!! :ph34r:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.