Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с Dvd записвачката

Featured Replies

Здравейте и честита нова година.

От доста време имам проблем със записвачката, която е - LITE-ON DVDRW SHW-160P6S

Проблема се състои във това, че като поставя ДВД диск с файлове на него, например игри, тя не ги разчита и ми изкарва празен диск. Диска естествено не е празен и на друг компютър файловете са си там. А при опит да добавя друг файл, ми изписва,че е невъзможно и да се убедя че диска е презаписваем (или нещо от сорта, цитирам по памет).Винаги когато правя запис съм сложил отметка за многосесиен диск.

Или: Правя запис на нов диск (успешно) например филм, и след това няма никой, а на другия комп филма си е там?!

Преди 2 месеца проблема го нямаше въпреки че и тогава и сега използвам едни и същи дискове "Imation". Ползвам само такива, защото купих повечко наведнъж, а и явно не е от тях.

Някой има ли идея какъв може да е проблема и как да го отстраня?

Ако ви е нужна повече информация ще приложа.

Ако имаш Alcohol 120%, провери дали не е включена опцията Ignore Media Type. Намира се в настройките на програмата в раздел Emulation (Емулация). Ако има отметка, я махни.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор

Да, имам Alcohol 120% и отметката беше сложена, но и след като я махнах положението си е същото.

Забравих да спомена, че този проблем е само при DVD дискове.

Когато сложа CD обикновенно ми излиза този прозорец и всичко си е наред

68908_637.JPG

А, когато сложа DVD диск или го отваря направо и той е празен, или ми излиза този прозорец, който като го видя и си знам че няма да стане.

68909_810.PNG

Преди и при двата вида дискове ми излизаше първия прозорец.

В алкохола, на Емулация има и други две отметки от които втората - Стартирай "CD/DVD мениджър"без"Пренебрегни Типа Медия" функция - също е отметната.

Редактирано от ivankalpazan (преглед на промените)

Здравейте и честита нова година.

От доста време имам проблем със записвачката, която е - LITE-ON DVDRW SHW-160P6S

Проблема се състои във това, че като поставя ДВД диск с файлове на него, например игри, тя не ги разчита и ми изкарва празен диск. Диска естествено не е празен и на друг компютър файловете са си там. А при опит да добавя друг файл, ми изписва,че е невъзможно и да се убедя че диска е презаписваем (или нещо от сорта, цитирам по памет).Винаги когато правя запис съм сложил отметка за многосесиен диск.

Или: Правя запис на нов диск (успешно) например филм, и след това няма никой, а на другия комп филма си е там?!

Преди 2 месеца проблема го нямаше въпреки че и тогава и сега използвам едни и същи дискове "Imation". Ползвам само такива, защото купих повечко наведнъж, а и явно не е от тях.

Някой има ли идея какъв може да е проблема и как да го отстраня?

Ако ви е нужна повече информация ще приложа.

И аз имам същия проблем sad.gif

DVD%20read%20error.jpg

----=> Ето по темата <=----

Редактирано от spont4e (преглед на промените)

• Автор

@spont4e

Прочетох, но аз все си мисля, че е нещо от настройките. Всички презаписваеми дискове например ги чете без проблем.(DVD/RW). Имам няколко такива които обновявам всяка седмица.

А и при мен не излиза това съобщение.

Редактирано от ivankalpazan (преглед на промените)

В алкохола, на Емулация има и други две отметки от които втората - Стартирай "CD/DVD мениджър"без"Пренебрегни Типа Медия" функция - също е отметната.

Не би трябвало да е проблемна. Иначе, ако ви се занимава и на двамата (ivankalpazan и spont4e), можете да опитате да деинсталирате Alcohol 120% и Daemon Tools например. В случай, че ги имате. Дори можете да опитате да деинсталирате всякакъв софтуер за виртуални устройства. Знае ли човек какви конфликти може да създават с техните SPTD драйвери.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Не би трябвало да е проблемна. Иначе, ако ви се занимава и на двамата (ivankalpazan и spont4e), можете да опитате да деинсталирате Alcohol 120% и Daemon Tools например. В случай, че ги имате. Дори можете да опитате да деинсталирате всякакъв софтуер за виртуални устройства. Знае ли човек какви конфликти може да създават с техните SPTD драйвери.

И това го пробвах ... даже си разкачих и другата записвачка Lite-ON...

Същото ...

Но при мен някои DVD-та си ми ги чете ...

Сега мисля да запиша няколко Филма на Maxell след това ще кажа какъв е резултата

Редактирано от spont4e (преглед на промените)

Аз имах същия проблем с една писачка на Lite-On(друг модел), но при мен се оказа най-лошото- за нова!

При мен нещата се развиха по следния начин: 3 месеца безпроблемна работа(аз записвам по 5 диска на месец) , след това един ден записвам си аз ДВД ама не мога да го прочета(същото както при вас).След ровене из форумите, смяна на firmware и други, я занесох на сервиз(беше си в гаранция)Не я ремонтираха, а я смениха с нова(пак Lite-On, но по нов модел от първата)Тъкмо се зарадвах че новата писачка е 16х и е черна и ........ се оказа че тя чете ДВД дискове, но не ще да ги записва :yanim:

След като минах през 2 месечни мъки реших, че с тази марка не ми върви и си взех NEC

Чета доста добри отзиви за Lite-On, но на мен лично не ми проварвя с тази марка, дано при вас е софтуерно

Опитаите да си смените firmware-а, ако не помогне пробваите писачките на друго ПЦ(аз с мойта и това направих, но и там не пробачка), ако и това не помогне- отивайте за нови писачки

• Автор

Night_Raven, според теб този драйвър който е маркиран на снимката така ли трябва да е? В смисъл с различна икона е и затова питам.

68934_407.JPG

Този файл би трябвало да е важен за записа на дискове и въобще за нормалната работа на даденото устройство. Принадлежи на Sonic Solutions. Иначе най-различни мнения за файла можеш да прочетеш тук. Лично аз не го считам за проблемен. Липсва му иконка, защото не е сертифициран от хардуерните лаборатории на Microsoft. Това последното да не те притеснява въобще.

Аз имах същия проблем не четеше rw и се оказа че е от записвачката а и тя е LITE ON от новите модели а и не сме само ние с този проблем не знам защо ги хвалят но имах 2 такива и все се издънваха но понеже имат 2 год. гаранция не е толкова зле.Моят съвет е ако е в гаранция я смени на мен ми уважиха причината а ако не купи си нова и да не е LITE ON

След дълго тестване ... дори преинсталира XP-то

И по моите наблюдения не ми чете DVD-R , с DVD+R си чете за жалост съм си взел DVD-R Maxell sad.gif

По интересно ми е ... защо преди четеше и записваше всичко , а сега не иска :rolleyes:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.