Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за изключване на компютъра

Featured Replies

Здравейте,

преди бях направил тема да ми дадете една команда и щом включа шорткъта компютърът да се изключва веднага ! / А не както от старт -> и бутона за икзлючване,а на секундата / В отговор получих команда,от която нямаше полза,защото си ми го изключи по обикновения начин ! Та въпросът ми е за командата "shutdown now -h",ако си направя шорткът със тази команда компютърът ми ще се изключи изцяло и ще мога ли да го включа пак след това без проблеми или няма да мога да го включа въобще ?

Благодаря предварително !

С уважение: Scater

Здравейте,

преди бях направил тема да ми дадете една команда и щом включа шорткъта компютърът да се изключва веднага ! / А не както от старт -> и бутона за икзлючване,а на секундата / В отговор получих команда,от която нямаше полза,защото си ми го изключи по обикновения начин ! Та въпросът ми е за командата "shutdown now -h",ако си направя шорткът със тази команда компютърът ми ще се изключи изцяло и ще мога ли да го включа пак след това без проблеми или няма да мога да го включа въобще ?

Благодаря предварително !

С уважение: Scater

1. Изгасяне на секундата НЕ МОЖЕ да се направи, защото каквито и команди да използваш, операционната система трябва да си извърши нейните операции при изключване. Изгасяне на секундата може да се постигне чрез дърпане на щепсела или чрез задържане на бутона за включване за 2-3 секунди.

2. Що за бъзик е командата shutdown now -h?

3. Много ясно, че ще можеш да си включиш после обратно компютъра (ако приемем, че го изключиш наистина с някоя свястна команда).

Ти там си получил линк към такава програма.Мога та ти кажа,че при мен исключи така,сякаш си дръпнал щепсела от контакта.Но ако си намразил хард диска си,можеш да я ползваш.Според мен този вид исключване е прекалено опасен.

Link: http://transcode.hit.bg/ShutDown.exe

• Автор

Отговор:

1. О,повярвай ми може !!! Един приятел има някаква програмка / команда / и веднага щом я включи компютърът показва там некво лого,мисля че и се изгася !

2. Ето тук е командата

3. Питам,защото тук пише,че се блокира достъпа !

П.С. Feauteres,ти пробва ли командата ?

П.С.2 Това -h ще рече "halt"

Редактирано от Scater (преглед на промените)

Ти там си получил линк към такава програма.Мога та ти кажа,че при мен исключи така,сякаш си дръпнал щепсела от контакта.Но ако си намразил хард диска си,можеш да я ползваш.Според мен този вид исключване е прекалено опасен.

Link: http://transcode.hit.bg/ShutDown.exe

Подозирам, че тази "програма" симулира някаква грешка, която изключва компютъра възможно най-кратко. И все пак не е моментално. :lock:

Отговор:

1. О,повярвай ми може !!! Един приятел има някаква програмка / команда / и веднага щом я включи компютърът показва там некво лого,мисля че и се изгася !

2. Ето тук е командата

3. Питам,защото тук пише,че се блокира достъпа !

П.С. Feauteres,ти пробва ли командата ?

П.С.2 Това -h ще рече "halt"

Ние за Windows говорим. :clap:

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Един офтопик: рестартът и шътдаунът нищо не сейват, за разлика от лог-оф. Почвам да предпочитам ресет-а пред стандартния рестарт?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.