Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загубен диск с драйвъри за Creative SB Live 5.1

Featured Replies

Здравейте,

Днес се оказа, че съм си изгубил cd-то с драйверите и разните му там програмки на Creative. На сайта им се предлагат само ъпдейти. С много търсене накрая в driverguide открих някакви драйвери и с тях звукът тръгна, въпреки че май не са точно тези , които ми трябват (моите бяха 5.12.1.296), но проблемът е, че сега ми трябва програмката surround mixer, която я имаше на диска. Пробвах да я инстална от диск на подобна sound карта (същата, но 24 bit модел), но ми даде грешка, че имам неподходяща саундкарта.

Много ще съм благодарен на всякаква помощ (най-добре ако някой има такава саунд карта и cd-то към нея)...

Благодаря предварително:clap:

Това е, което ти трябва.

Description

This download is a standalone package of Creative Sound Blaster Live! 5.1 software meant for existing 5.1 card users who have lost their installation CD. It also includes the following Creative Audio software suite (English only):

* Creative Surround Mixer (Windows 95, 98, NT4, 2000 and Me)

* Creative AudioHQ (Windows 95, 98, NT4, 2000 and Me)

* Creative Installer 1.00.07 (Windows 95, 98 and Me)

качвам ти диск

по живо по здраво утре сутрин ще ти дам линк да си го теглиш

лека нощ

йови това не е за хп .....предполгам че човека е с него

Редактирано от tzavti (преглед на промените)

• Автор

Благодаря много за помощта! Наистина не очаквах да стане чак толкова бързо. :hush: В момента го свалям. Не намерих описание , но се надявам да е това за XP.

...А за темата - да, грешката е моя, макар че съм далеч от мислъта да демонстрирам някави езикови познания по този начин. Чак се засрамих като си разбрах, че явно изглежда така :)

Лека нощ и пак мерси!

@DRLabs Ако все пак нещата не станат, понеже от последният сайт който са ти дали не видях драйвър за 0100 версията на SB Live! 5.1 (какъвто е случаят при мен) напиши тук (преди време на сайта на Creative имаше целия пакет драйвъри и то нова версия, която е с малко по-добър съраунд миксер от този на оригиналните драйвъри на диска, който идва със звуковата карта) ще ти кача и двата драйвъра, заедно с последния фикс и последната версия на Creative PlayCenter.

• Автор
@DRLabs Ако все пак нещата не станат, понеже от последният сайт който са ти дали не видях драйвър за 0100 версията на SB Live! 5.1 (какъвто е случаят при мен) напиши тук (преди време на сайта на Creative имаше целия пакет драйвъри и то нова версия, която е с малко по-добър съраунд миксер от този на оригиналните драйвъри на диска, който идва със звуковата карта) ще ти кача и двата драйвъра, заедно с последния фикс и последната версия на Creative PlayCenter.

Ами сега съм с драйвер 5.12.3.296 и работи. Проблемът с цялата преинсталация на драйверите дойде от това, че напоследък се пояяви от време на време попукване от колоните (все едно от грамофонна плоча). Появява се най-често като включа uTorrent или Bitcommet. Преди бях само с второто и проблеми нямаше. Лошото е, че заедно с utorrent-а качвах Kaspersky Inet Security, ъпдейти на xp-то, windows media player 11 и малко му загубих следата от кое от всичките може да е. С новите драйвери разлика няма.

Изключване на Kaspersky не помага. В същото време докато работят всичките работи нито процесорът , нито РАМ-ът са пълни. Мерих си latency-то на саунд картата. Там действително ясно се вижда, че проблемът е от мрежовата връзка...А преди го нямаше... sad.gif

Всъщност това цялото май си беше за нова тема, ама кой да се сети angry.gif

Ами сега съм с драйвер 5.12.3.296 и работи. Проблемът с цялата преинсталация на драйверите дойде от това, че напоследък се пояяви от време на време попукване от колоните (все едно от грамофонна плоча). Появява се най-често като включа uTorrent или Bitcommet. Преди бях само с второто и проблеми нямаше. Лошото е, че заедно с utorrent-а качвах Kaspersky Inet Security, ъпдейти на xp-то, windows media player 11 и малко му загубих следата от кое от всичките може да е. С новите драйвери разлика няма.

Изключване на Kaspersky не помага. В същото време докато работят всичките работи нито процесорът , нито РАМ-ът са пълни. Мерих си latency-то на саунд картата. Там действително ясно се вижда, че проблемът е от мрежовата връзка...А преди го нямаше... sad.gif

ха честито сбозване на уинбозата

не си първия и няма да си последния който благославя бил гей...тс

преинстал е най сигурното лекарство

за поерден път се убедих че ъпдейтите развалят още повече прокисналото мляко

@ Night_Raven

глупави но верни коментарите

и аз съм с същата карта и на мен ми се е случвало това проблемче

преинстал на драйверите не ми е помагал

проблема съм си го решавал само с преинстал на бозата

Редактирано от tzavti (преглед на промените)

Пуканията произволни ли са или се случват при определени ситуации? По време на музика засилват ли се или тя се чува нормално? По принцип е възможно да е от драйверите, защото Creative са печално известни с некадърните си драйвери. Идея е да деинсталираш драйверите на Creative, да минеш в Safe Mode, да почистиш останките с Driver Cleaner и чак тогава да минеш в нормален режим и да ги инсталираш наново. Така ще е по-сигурно, че всичко е наред с драйверите. Друг вариант е да махнеш драйверите на Creative, да почистиш, но да сложиш драйверите на kX Project. Ако се решиш на някоя от тези стъпки, кажи, за да намеря линк към безплатната версия на Driver Cleaner.

ха честито сбозване на уинбозата

не си първия и няма да си последния който благославя бил гей...тс

преинстал е най сигурното лекарство

за поерден път се убедих че ъпдейтите развалят още повече прокисналото мляко

Една молба: глупавите коментари ако може да ги спестяваш.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Изпадна ми един Creative SB PCI 128 (CT4700).

Така и не намерих един свястен драйвър за ХР.

Ако някой може да помогне да казва... и също търся първата версия на Surround Mixer (май е v.1.0) за тази карта.

П.С. За да не пускам и аз нова тема написах тук. Ако някой може да помага.

Мерси предварително.

Редактирано от ggone (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.