Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Една НЕ лоша машина,изградена вече на 100%

Featured Replies

CPU:-------------AMD Athlon 64 X2 4000+BOX / L2 2MB

Motherboard:---M2N32-SLI DELUXE/WiFi-AP, nF590 SLI MCP, AM2

VideoCard-------GF Galaxy 7900GS 512Mb 256bit DDR3 /Zalman

до тук УЖ добре.. имам 3 въпроса общо ! нека дам като инфо че предимно ще се играят много тежки,и ще се клоква умерено !!!

1..ЗАХРАНВАНЕ..харесал съм 3 модела захранвания..1 - Chieftec (Delta) 550W....2 - FORTRON Epsilon 700W 3 - Enermax Liberty 500W ...помогнете при избора от ТЕЗИ три модела?!?!

2..RAM...тук колебанията са ми между OCZ или Corsair ??? 1GB KIT (2x512M) DDR2 800 MHz PC2 6400 !!! препоръчайте някой модел от тези 2 марки памети основно трябва да са 1GB KIT (2x512M) DDR2 800 MHz PC2 6400 само на OCZ или Corsair ..други марки не ме интересуват !!!

3..HDD...може би тoзи въпрос ще ви е най лесен тук условието е да е 250Gb. 7200rpm 16Mb.

и изградения вариянт: долу

CPU:-------------AMD Athlon 64 X2 4000+BOX 2.0Ghz/ L2 2MB

Motherboard:---ASUS M2N32-SLI DELUXE/WiFi-AP, nF590 SLI MCP, AM2

VideoCard------ Albatron 7950GT /512Mb 256bit DDR3

RAM------------DDR2 2x1 Gb Corsair Dominator Kit- 800Mhz TWIN2X2048-6400C4D /DHX /E.P.P.

HDD------------Western Digital 250GB SATAII Caviar SE16 7200rpm 8.9ms 16MB cache

Power-----------OCZ-GameXStream 600W - SLI ready / EPS12v / Dual rail /120mm Fan APFC

CPU Cooler------Scythe-Ninja Plus

Редактирано от miro_ludia (преглед на промените)

По точка 1 и 2, каквото и да вземеш от посоченото няма да сбъркаш. По точка 3 няма еднозначно мнение - всеки ще ти препоръча това което на него му харесва. Аз лично бих взел 250GB SEAGATE 7200/16MB

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

благодаря на всички отзовали се.. стегнах си вече машината..всичко е наред,даже и в повече...

може да затворите темата :rolleyes:

RAM------------DDR2 2x1 Gb Corsair Dominator Kit- 800Mhz TWIN2X2048-6400C4D /DHX /E.P.P.

HDD------------Western Digital 250GB SATAII Caviar SE16 7200rpm 8.9ms 16MB cache

Power-----------OCZ-GameXStream 600W - SLI ready / EPS12v / Dual rail /120mm Fan APFC

Редактирано от miro_ludia (преглед на промените)

Няколко забележки:

Щом компа ще се ползва за тежки игри, няма да е зле да помислиш след време за мощна DX 10 карта - примерно 8800 GTS, скоро и от ATi ще пуснат интересни моделчета. На твое място щях да зема една 7600GS 128Mb GDDR3, че дори и 7300GT, докато чакам DirectX 10 зверовете.

Паметта е убиец, но дали ще можеш да използваш потенциала й - процесорът бачка на 2.1GHz при 200 шина и 10.5 множител. Такава скъпа памет предполага поне 1000MHz, а това означава шина 500MHz, което си е множко.

Незнам как е с клока този проц, но си мисля, че максимумът за стабилна работа определено ще е под 400MHz шина. Това означава, че и една евтина A-DATA 800MHz щеше да е достатъчна като честота.

Добрата страна е, че тази памет може да бачка при много ниски тайминги, което е плюс за AMD конфигурация.

Но си мисля, че от нея най-добре би се възползвал клокнат C2D процесор, както знаеш за тях FSB над 400MHz не е особен проблем в повечето случаи.

По-нататък можеш да добавиш още един хард за Raid 0 масив cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

Ако под "стегнах" имаш предвид "сглобих" съм окъснял, ама ако само си ги поръчал, пробвай да смениш харда с този от линка на kokomil - NCQ и перпендикулярния запис си казват думата, въпреки стабилността на WD.

В момента съм със същото захранване и съм страшно доволен - три пъти токови удари (НЕК angry.gif ) и още нищо не е изгоряло (да чукам на дърво). Ако смяташ обаче да слагащ някоя по-мощна DX10 видеокарта след време и да клокваш екстра-мощността на Epsilon-a може да ти дойде таман.

И за паметта споделям мнението на kokomil :help: - за тази памет (а и за Corsair като цяло) само добро ще чуеш от мен. Би трябвало да върви на 3-3-3-8-12 1Т (или 2Т) на 800 MHz и 2.1 волта :help: !

P.S.: Чак сега обърнах внимание на Dominator-a... Чак пък толкова... Спести малко за RAID с XMS2.

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

благодаря на всички отзовали се.. стегнах си вече машината..всичко е наред,даже и в повече...

може да затворите темата ;)

Защо ще влагаш толкова пари в AMD конфигурация ? При положение че разбираш от клок - определено Интелск-а конфигурация ще е по-добре за теб:

CPU: E6420

MB: Commando

VGA: тази която си избрал е наистина трагична по производителност а предвид това че ще играеш тежки игри по-добрия избор е 8800GTS 320MB

РАМ: тая рам е напълно безсмислена в случая ... със едно китче SuperT 800Mhz CL4 2x1GB можеш спокойно да извадиш душата на професорчето

HDD: тука нямам забележки .. макър че ако спестиш от паметта можеш да шземеш още 1 за RAID 0

PSU: захранването също е безсмислено скъпо ... един Chiefteck (Delta) 550W ще е достатачен

Cooler: додай още някой лев и вземи Infinity - разликата не е никак малка ...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.