Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблеми с оверклока

Featured Replies

Здравейте,

имам следния проблем с оверклока.

В момента съм с дъно DFI (поддържа шина от 66 до 150 през опрделена стъпка) и PentiumIII/133/ 650 MHz. Стабилно работи(нито веднъж не е забил) на 120х6.5 = 780 MHz при температура 34 градуса (Everest)

Като се опитах да го дигна още малко, на 124 въобще не тръгна. Трябваше да сваля батерията на дъното за да се оправи. Някой знае ли защо става така?

И още един въпрос - Може ли да се случи подобно нещо с видео карта?

При процесора въпроса се решава със сваляне на батерията , но при видеото ако стане какво трябва да се направи?

Вероятно не си увеличил напрежението (изобщо или не достатъчно). При повишение на честотата процесорът има нужда от повече ток, при недостик или работи нестабилно, или "не пали изобщо". За графичната карта нещата стоят по подобен начин. Клоква се до момента в който е нужно увеличение на напрежението. Там обаче всичко става под Windows и след рестарт на компютъра картата отново работи на честоти по подразбиране (освен ако не зададеш на програмата при старт на Windows автоматично да ги качва). Може да стане гаф единствено, ако редактираш графичния биос и му зададеш честоти, при които процесорът или рамта не работят стабилно. И тогава не всичко е загубено, стига да можеш от някой музей да изровиш PCI графична карта, през която да върнеш стария биос.

Абе по-добре не го клоквай земи си нов процесор и тва е :)

Би ли се аргументирал защо е по-добре да си купиш нов компонент, отколкото да си клокнеш този, който имаш? Клокването първо спестява пари и второ доставя удоволствие. Освен това е като секса, докато не го пробваш, не бива да говориш против него!

Според мен наистина е по-добре да си клокнеш компонента ... отколкото да се набутваш с $

Всичко тря да се ползва на Мах :)

Ето примерно аз съм с:

Дънна платка DFI NB78

Процесор Intel® Celeron® CPU 2.00GHz (Клокнал съм го да се пече на 2633MHz ) biggrin.gif

Не съм бутал напреженията, само множителя ми е на 20х132 ( Това е максималното ) biggrin.gif

Проблеми никакви ... държи се стабилно

Сега проблема ми е RAM-a ...

Паметта ми е PQI 512MB DDR / 400MHz , но работи на 266MHz sad.gif

Някой да има идеи как да я пусна на 400MHz :angry:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.