Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с памет SuperT 1GB 800MHz CL4

Featured Replies

ПСто ми е ново, незнайно защо реших да пусна ортоса. След 6 часа и 38 минути ми изкара грешка. 'rounding was 0.5, less than 0.4 expected...' и нещо таковa.

Пуснах и Приме95, С&М пак грешки на рамта. Занесох го във фирмата и им обясних. Днес отивам казват, че няма проблеми. Били пуснали 3дМарк06 и щом не забивала нямало проблеми, пуснали и Memtest x86. Пуснах пред тях С&М и извади грешка. Оправдаха се, че било от програмата понеже била бъгава, а Приме95 & отбора мазохисти били стари и бъгави. Можел съм да пусна ПСМарк06, но според тях на паметта и няма нищо. Айде кажете вие какво да правя? Къде е проблема, да вярвам ли на това, което ми набръщолевиха?

Клоквал ли си компютъра и изобщо бутал ли си нещо в Биос ? Ако си правил някакви настройки ,зареди Default настройките и пускай всички тестове и маркове . Грешки не трябва да има.

• Автор

псто е чисто ново и е по default. посъветваха ме да пусна memtest x86 да работи цяла нощ и ако там има проблеми да им тръшвам псто да го правят там нз някаква лайняна памет май са ми сложили

• Автор

Има ли смисъл от псмарк? Той май не товари много псто.

Има ли смисъл от псмарк? Той май не товари много псто.

След като Prime95 и Memtest86 дават грешки, не мисля, че има смисъл от PcMark. А от 3D Mark пък хептен. Това не са инструменти за тестове на хардуер (за стабилност) а бенчмаркове за сравнение на производителността и няма гаранция, че компонент минал успешно PcMark няма да се издъни в Prime95. Все пак не пречи да опиташ.

P.S. Относно това, че Prime95 и Memtest са стари програми можеш да им кажеш да си гледат работата. Последната версия нa Prime95 е от ноември или декември, а Memtest наскоро пуснаха нова версия.

• Автор

X86 НЕ ДАВА грешки. Само С&М и ортоса. Цяла вечер го вартях.

P.S. А пък със Мемтест уиндоуския ме напълни с грешки.

Редактирано от phantasm (преглед на промените)

А пък със Мемтест уиндоуския ме напълни с грешки.

Отивай да ти сменят паметта -ако трябва им пусни пред тях мемтеста да видят ( да не се правят на зарзаватчии ).

Отивай да ти сменят паметта -ако трябва им пусни пред тях мемтеста да видят ( да не се правят на зарзаватчии ).

Преди да отидеш при тях, прочети последните няколко поста (поне) в темата "Черен списък" на търговците на хардуер, за да си подготвен какво да говориш и с какво да плашиш, ако не проявяр разум ;)

• Автор

Оставих ПСто днес сутринта и след няколко часа беше със нова памет, тествах я и проверих инфо от 2007 преди 2 седмици е чисто нова както и казаха. Нещата са стоели така, че не видели нещо да и има на рамта ми. Решили обаче да ми сложат направо нова, понеже имало някакъв човек, който си поръчал конро 6400 и някакъв супермощен комп за 2500 лв. и също искал като моето суперТ. Затова те нали го поръчали за него ама като видяли моя проблем и ми дадаха тая новата рам, моята явно ще отиде в този човечец. Горкия човек biggrin.gif

И все пак се радвам, че ми я смениха. Викат иначе, ако не бил този вариант щяли да я въртят тая рам да я правят нещо и аз не разбрах какво... Хубаво че и поне знам нещо да ги затапвам. В крайна сметка си излязах в поуката, че компютърна фирма дето да не е измамник няма. :):yanim:

Редактирано от phantasm (преглед на промените)

Пробва ли я дали с по високи тайминги дали ще даде грешки? Питам просто от любопитство. На страницата на Super-T пише, че CL4 всъщност е референтна 5-5-5-15 плочка, която е тествана и сертифицирана, че работи на 4-4-3-8. Чудно ми е дали паметта е дефектирала или просто не е понесла ниските тайминги зададени в SPD-то. Ако работи без грешки на 5-5-5-15, се оказва, че проверката за стабилност на производителя дава грешки или просто е лош късмет. Aз лично от месец съм със Super-T 2x512 DDR800 5-5-5-15, която безпорблемно вече 3 седмици работи на 4-4-4-10. Не ми се даваха $30 повече за сертифицирани CL4 и останах очарован колко гъвкава се оказа моята петица. Явно при теб се е получил обратния ефект.

• Автор

Рамта е дефол чисто нова с псто пускам теста вади грешки. По дефолт както знаеш е на 5-5-5-15 2Т нищо не съм пипал. Това означава, че е нормално да има проблем ли?

Не, не е нормално. Ако тръгва на 5-5-5-15 СR2 с грешки не е нормално, защото е сетифицирана че работи на 4-4-3-8 при 2.2V, a съм сигурен, че работи 4-4-4-10 при 1.8V стандартен волтаж. При всички случаи си прав, че си искал и си я сменил, но онова момче, което е дало около $250 за клокърска памет и е получило твоята, вероятно скоро ще пише тук да се оплаче, че компа не пали при 10% клок.

• Автор
biggrin.gif ако разбира де. псто щяло да му трябва за програми и такива глупости, така че съмнявам се, че всеки е чувал за това животно клока.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.