Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с памет SuperT 1GB 800MHz CL4

Featured Replies

ПСто ми е ново, незнайно защо реших да пусна ортоса. След 6 часа и 38 минути ми изкара грешка. 'rounding was 0.5, less than 0.4 expected...' и нещо таковa.

Пуснах и Приме95, С&М пак грешки на рамта. Занесох го във фирмата и им обясних. Днес отивам казват, че няма проблеми. Били пуснали 3дМарк06 и щом не забивала нямало проблеми, пуснали и Memtest x86. Пуснах пред тях С&М и извади грешка. Оправдаха се, че било от програмата понеже била бъгава, а Приме95 & отбора мазохисти били стари и бъгави. Можел съм да пусна ПСМарк06, но според тях на паметта и няма нищо. Айде кажете вие какво да правя? Къде е проблема, да вярвам ли на това, което ми набръщолевиха?

Клоквал ли си компютъра и изобщо бутал ли си нещо в Биос ? Ако си правил някакви настройки ,зареди Default настройките и пускай всички тестове и маркове . Грешки не трябва да има.

• Автор

псто е чисто ново и е по default. посъветваха ме да пусна memtest x86 да работи цяла нощ и ако там има проблеми да им тръшвам псто да го правят там нз някаква лайняна памет май са ми сложили

Има ли смисъл от псмарк? Той май не товари много псто.

След като Prime95 и Memtest86 дават грешки, не мисля, че има смисъл от PcMark. А от 3D Mark пък хептен. Това не са инструменти за тестове на хардуер (за стабилност) а бенчмаркове за сравнение на производителността и няма гаранция, че компонент минал успешно PcMark няма да се издъни в Prime95. Все пак не пречи да опиташ.

P.S. Относно това, че Prime95 и Memtest са стари програми можеш да им кажеш да си гледат работата. Последната версия нa Prime95 е от ноември или декември, а Memtest наскоро пуснаха нова версия.

• Автор

X86 НЕ ДАВА грешки. Само С&М и ортоса. Цяла вечер го вартях.

P.S. А пък със Мемтест уиндоуския ме напълни с грешки.

Редактирано от phantasm (преглед на промените)

А пък със Мемтест уиндоуския ме напълни с грешки.

Отивай да ти сменят паметта -ако трябва им пусни пред тях мемтеста да видят ( да не се правят на зарзаватчии ).

Отивай да ти сменят паметта -ако трябва им пусни пред тях мемтеста да видят ( да не се правят на зарзаватчии ).

Преди да отидеш при тях, прочети последните няколко поста (поне) в темата "Черен списък" на търговците на хардуер, за да си подготвен какво да говориш и с какво да плашиш, ако не проявяр разум ;)

• Автор

Оставих ПСто днес сутринта и след няколко часа беше със нова памет, тествах я и проверих инфо от 2007 преди 2 седмици е чисто нова както и казаха. Нещата са стоели така, че не видели нещо да и има на рамта ми. Решили обаче да ми сложат направо нова, понеже имало някакъв човек, който си поръчал конро 6400 и някакъв супермощен комп за 2500 лв. и също искал като моето суперТ. Затова те нали го поръчали за него ама като видяли моя проблем и ми дадаха тая новата рам, моята явно ще отиде в този човечец. Горкия човек biggrin.gif

И все пак се радвам, че ми я смениха. Викат иначе, ако не бил този вариант щяли да я въртят тая рам да я правят нещо и аз не разбрах какво... Хубаво че и поне знам нещо да ги затапвам. В крайна сметка си излязах в поуката, че компютърна фирма дето да не е измамник няма. :):yanim:

Редактирано от phantasm (преглед на промените)

Пробва ли я дали с по високи тайминги дали ще даде грешки? Питам просто от любопитство. На страницата на Super-T пише, че CL4 всъщност е референтна 5-5-5-15 плочка, която е тествана и сертифицирана, че работи на 4-4-3-8. Чудно ми е дали паметта е дефектирала или просто не е понесла ниските тайминги зададени в SPD-то. Ако работи без грешки на 5-5-5-15, се оказва, че проверката за стабилност на производителя дава грешки или просто е лош късмет. Aз лично от месец съм със Super-T 2x512 DDR800 5-5-5-15, която безпорблемно вече 3 седмици работи на 4-4-4-10. Не ми се даваха $30 повече за сертифицирани CL4 и останах очарован колко гъвкава се оказа моята петица. Явно при теб се е получил обратния ефект.

• Автор

Рамта е дефол чисто нова с псто пускам теста вади грешки. По дефолт както знаеш е на 5-5-5-15 2Т нищо не съм пипал. Това означава, че е нормално да има проблем ли?

Не, не е нормално. Ако тръгва на 5-5-5-15 СR2 с грешки не е нормално, защото е сетифицирана че работи на 4-4-3-8 при 2.2V, a съм сигурен, че работи 4-4-4-10 при 1.8V стандартен волтаж. При всички случаи си прав, че си искал и си я сменил, но онова момче, което е дало около $250 за клокърска памет и е получило твоята, вероятно скоро ще пише тук да се оплаче, че компа не пали при 10% клок.

• Автор
biggrin.gif ако разбира де. псто щяло да му трябва за програми и такива глупости, така че съмнявам се, че всеки е чувал за това животно клока.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.