Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за настройване на безжичен рутер

Featured Replies

Проблема ми е такъв имам интернет от БТК но искам да си сложа и безжична мрежа в нас за да мога да си работя безпрепятствено, но има и едно голямо „НО” не мога да си го наглася сама а които и да попитам не се е занимавал с това, търсих тук но нищо не открих. БТК модема ми е ZТЕ 831 а съм си купила безжичен рутер Linksys модел WRT54GC някои може ли да ми помогне как да си настроя всичко така, че да си ползвам интернета из цялата къща sad.gif аз не можах защото нищо не разбирам. sad.gif

^тях да пи6а пи4 ,ама видех навреме! Ами те си4ките си имат настроики и са дадени много подтобно,ососбенно за Линкис ! про4ети и пражи каквото пи6е ! Принципа е следния:бу4ва6 рутера кьм модема,после кабела за нета кум рутера ,или има обозна4ение каде да е или му евсе тя,после взима6 инструкцията и вийда6 какво е ИП то му и го тьрси6 през ИЕксплоера,а после като напраи6 вразка,4е ти иска парола,ами направи си една и не я забравяи ! в об6ти линии това е ,ако не ти се занимава ,за 10 кинта секи 6то годе грамотен ПС има6т 6те ти го направи ! успех ! :shy11:

^тях да пи6а пи4 ,ама видех навреме! Ами те си4ките си имат настроики и са дадени много подтобно,ососбенно за Линкис ! про4ети и пражи каквото пи6е ! Принципа е следния:бу4ва6 рутера кьм модема,после кабела за нета кум рутера ,или има обозна4ение каде да е или му евсе тя,после взима6 инструкцията и вийда6 какво е ИП то му и го тьрси6 през ИЕксплоера,а после като напраи6 вразка,4е ти иска парола,ами направи си една и не я забравяи ! в об6ти линии това е ,ако не ти се занимава ,за 10 кинта секи 6то годе грамотен ПС има6т 6те ти го направи ! успех ! :shy11:

Моля, редактирайте си темата и не използвайте вместо буква Ч четворката 4

Отговаряйте грамотно на хората.

• Автор

Виж сега пробвала сам го но си има и настроики които не ги знам а ти изобщо не ми обясняваш.

Виж сега пробвала сам го но си има и настроики които не ги знам а ти изобщо не ми обясняваш.

Дай списък с функциите, които те притесняват, за да можем една по една да ти кажем с какво предназначение са и каква трябва да е стойността.

• Автор
Дай списък с функциите, които те притесняват, за да можем една по една да ти кажем с какво предназначение са и каква трябва да е стойността.

Нямам вазможност не ги помня а и несам си в нас мислих си, че има някой настроики на рутера да може да приема от модема интернет и после да раздава ИП-та за ИП-то го направих но как да направя така, че да има интернет sad.gif извинете ме за нискокомпетентността.

sad.gif нищо нестана пак sad.gif

сега виж , аз съм със същия рутер, избрала си просто перфектния вариант за модел на рутер, извиняваи за въпроса ама ти стартира ли си CD то,

в сетъп визарта му е направен с подробни инструкции за малуумници и милиционери , просто не разбирам как не си се оправила, ама ако не си още във вас няма смисъл да ти обяснявам , стартираи визарта и ако нещо не ти е ясно пиши

Здравей! Ще се опитам с няколко думи да ти кажа какво можеш да пробваш. Тъй като не съм работил с Linksys WRT54GC ще ти напиша нещата принципно, дано ги откриеш в настройките на рутера. Приемам, че стигаш до тях, както е описано в ръководството му. Значи разделяме задачата на две части. Първата е да свържеш рутера с модема. Използвай синия кабел от комплекта на модема и го свържи с WAN порта на рутера. След това от настройките на рутера отиваш в секция WAN. Там можеш да избираш типа на връзката. Тъй като някой от рутерите, които съм ползвал не успяваха да получат настройките си от модема аз ти препоръчвам да избереш статична конфигурация. Задай на WAN интерфейса следното: IP адрес - 192.168.1.2; netmask: 255.255.255.252; на primary DNS: 192.168.1.1, втория го остави празен. С това конфигурацията на рутера от страната на Интернет би трябвало да е завършена. Имай предвид, че модема допуска само тези настройки, така че е добре да ги провериш в секцията STATUS от настройките на рутера. Втората задача е да настроиш вътрешната мрежа. Отиваш в настройки за LAN. Задай на рутера някакъв IP адрес, който ще използваш след това. Например 192.168.0.1 с маска 255.255.255.0. Внимавай да не зададеш адрес от мрежата 192.168.1.х, защото няма да се получи. Ако default адреса на рутера не е този, който задаваш вероятно ще се наложи да стартираш конфигурацията му през браузера отново, но вече на новия LAN адрес. След това идва настройката на компютъра ти. Отново можеш да използваш динамична или статична конфигурация. Ако искаш да използваш динамична ще е необходимо да разрешиш вградения DHCP сървър в рутера и да му зададеш диапазона от адреси в избраната от теб вътрешна мрежа. За по-лесно /поне на този етап/ отново използвай статична конфигурация. Направи настройките на първо време за LAN картата, за да е по-просто и да си сигурна, че нещата са правилни принципно. Например: IP адрес - 192.168.0.10; netmask: 255.255.255.0; default gateway: 192.168.0.1; DNS 1: 212.39.90.42; DNS 1: 212.39.90.43. Пак повтарям - на LAN картата засега. Вече можеш да провериш дали имаш интернет. Ако всичко е наред ти остава в рутера да разрешиш wireless интерфейса, да зададеш някакво кодиране, парола и .т.н и се връщаш отново на РС-то си. Изваждаш кабела от компютъра до рутера, сменяш горепосочените настройки на LAN картата с други или просто и задаваш да получава конфигурацията си динамично, а тези настройки ги задаваш на безжичната си карта и пробваш да се свържеш с рутера по въздуха. В общи линии това е. Не забравяй да поглеждаш в STATUS-а на рутера какво е положението. И накрая една проста команда:- ping 192.168.0.10 ти показва дали е правилно инсталиран TCP/IP пакета на компютъра ти. ping 192.168.0.1 ти показва имаш ли достъп до рутера, т.е. дали въобще ти е осигурена възможност да излезеш навън в Интернет. Това трябва да работи независимо от начина ти на свързване с рутера - по кабел или безжично. ping 212.39.90.42 ти показва че всичко е наред конфигурацията :-). Успех!

• Автор
Здравей! Ще се опитам с няколко думи да ти кажа какво можеш да пробваш. Тъй като не съм работил с Linksys WRT54GC ще ти напиша нещата принципно, дано ги откриеш в настройките на рутера. Приемам, че стигаш до тях, както е описано в ръководството му. Значи разделяме задачата на две части. Първата е да свържеш рутера с модема. Използвай синия кабел от комплекта на модема и го свържи с WAN порта на рутера. След това от настройките на рутера отиваш в секция WAN. Там можеш да избираш типа на връзката. Тъй като някой от рутерите, които съм ползвал не успяваха да получат настройките си от модема аз ти препоръчвам да избереш статична конфигурация. Задай на WAN интерфейса следното: IP адрес - 192.168.1.2; netmask: 255.255.255.252; на primary DNS: 192.168.1.1, втория го остави празен. С това конфигурацията на рутера от страната на Интернет би трябвало да е завършена. Имай предвид, че модема допуска само тези настройки, така че е добре да ги провериш в секцията STATUS от настройките на рутера. Втората задача е да настроиш вътрешната мрежа. Отиваш в настройки за LAN. Задай на рутера някакъв IP адрес, който ще използваш след това. Например 192.168.0.1 с маска 255.255.255.0. Внимавай да не зададеш адрес от мрежата 192.168.1.х, защото няма да се получи. Ако default адреса на рутера не е този, който задаваш вероятно ще се наложи да стартираш конфигурацията му през браузера отново, но вече на новия LAN адрес. След това идва настройката на компютъра ти. Отново можеш да използваш динамична или статична конфигурация. Ако искаш да използваш динамична ще е необходимо да разрешиш вградения DHCP сървър в рутера и да му зададеш диапазона от адреси в избраната от теб вътрешна мрежа. За по-лесно /поне на този етап/ отново използвай статична конфигурация. Направи настройките на първо време за LAN картата, за да е по-просто и да си сигурна, че нещата са правилни принципно. Например: IP адрес - 192.168.0.10; netmask: 255.255.255.0; default gateway: 192.168.0.1; DNS 1: 212.39.90.42; DNS 1: 212.39.90.43. Пак повтарям - на LAN картата засега. Вече можеш да провериш дали имаш интернет. Ако всичко е наред ти остава в рутера да разрешиш wireless интерфейса, да зададеш някакво кодиране, парола и .т.н и се връщаш отново на РС-то си. Изваждаш кабела от компютъра до рутера, сменяш горепосочените настройки на LAN картата с други или просто и задаваш да получава конфигурацията си динамично, а тези настройки ги задаваш на безжичната си карта и пробваш да се свържеш с рутера по въздуха. В общи линии това е. Не забравяй да поглеждаш в STATUS-а на рутера какво е положението. И накрая една проста команда:- ping 192.168.0.10 ти показва дали е правилно инсталиран TCP/IP пакета на компютъра ти. ping 192.168.0.1 ти показва имаш ли достъп до рутера, т.е. дали въобще ти е осигурена възможност да излезеш навън в Интернет. Това трябва да работи независимо от начина ти на свързване с рутера - по кабел или безжично. ping 212.39.90.42 ти показва че всичко е наред конфигурацията :-). Успех!

Мерси ще пробвам мерси :wors::)

Със стандартния DNS адрес 192.168.1.1 има голяма вероятност да не тръгне (струва ми се вече, че на домашните абонати DNS на модема не е пуснат, ще трябва да се провери в БТК така ли е наистина). Препоръчително е или на рутъра (ако е избрана конфигурация на LAN с DHCP е най-добре на рутъра) да се сложи някои от БТК DNS сървърите. Или респективно на самите РС-та от LAN-a. Ето ги и DNS-ите:

213 . 39 . 90 . 42 sws-ha-3.btc-net.bg

212 . 39 . 90 . 43 sws-ha-4.btc-net.bg

212 . 39 . 90 . 44 44_90.btc-net.bg

212 . 39 . 90 . 45 sws-ha-5.btc-net.bg

212 . 39 . 90 . 46 sws-ha-6.btc-net.bg

212 . 39 . 90 . 47 sws-ha-7.btc-net.bg

212 . 39 . 90 . 48 48_90.btc-net.bg

212 . 39 . 90 . 49 sws-49.btc-net.bg

212 . 39 . 90 . 50 sws-pub.btc-net.bg

212 . 39 . 90 . 51 sws-pri.btc-net.bg

212 . 39 . 90 . 52 52_90.btc-net.bg

• 7 месеца по-късно...

Имам безжичен рутер мodel Linksys WRT54GC. Инсталирах го така както обяснихте тук във форума.. Искам да направя безжичния си интернет с парола, но това не го разбрах как да стане. Бихте ли повторили как да стане това по най-лесния начин, за да мога да го ползвам с парола. Предварително благодаря на отзовалите се

• 2 седмици по-късно...
Имам безжичен рутер мodel Linksys WRT54GC. Инсталирах го така както обяснихте тук във форума.. Искам да направя безжичния си интернет с парола, но това не го разбрах как да стане. Бихте ли повторили как да стане това по най-лесния начин, за да мога да го ползвам с парола. Предварително благодаря на отзовалите се

и защо ти е парола-има и по лесен начин,задай филтриране по Мак адрес-само първо си въведи своя/на лаптопа/и тогава пусни филтрирането-

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.