Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дъно и процесор подходящи за овърклок

Featured Replies

Здравейте, прегледах доста теми във форумите свързани със сглабянето на РС, тъй като съм решил не да си копувам от фирма готова конфигурация , а да се опитам да сглабя една, не че разбирам кой знае колко( даже съвсем малко), но все пак имам желание да пробвам. Та проблемът ми е свързан предимно с избора на дъно+процесор, поради голямото предлагане и възможностите за овърклок на тези компоненти. Като цяло съм се спрял на AMD, та въпросът ми е каква подходяща конфигурация бихте ми препоръчали за приблизително 250-350 лв. подходяща за cloc. Като цяло имам предпочитание към изпитаното и практичното , а не най-новите компоненти. Изискванията ми за процесорът са той да не е по голям от 3GHz , още по добре ако е с по малка тактова честота, но да бъде стабилен и отключен за овърклок, по възможност двуядрен. За дъното бих дал повече пари с оглед последващ UP на процесора и на другите компоненти, мисля че чипсета nForce4 е сполучлив, да потдържа DDR2 (минимум 667Mhz) да е с PCIexpress(без вградено видео)(това са само моите некомпетенти наблюдения). Та като цяло (надявам се да не прозвучи многознвачително) исками се една практична и стабилна система на разумна цена, която да има над универсалните характеристики и да е две-три стъпки стъпки под геймърското ниво( с опция да може да го достигне поне дъното), но да може да задоволи изискванията на новите софтуери (Vista, CAD програими и др.)и някои игри. Като за дъно съм се спрял първо на марките MSI, Epox и евентуално Asus, Asrock. За процесорът май Sempron, e може и Athlon. cool.gif

Epox MF4-ULTRA3 и Athlon 3500+ точно защото са:

изпитаното и практичното , а не най-новите компоненти

и също така:

стабилна система на разумна цена

дъното е към 120лв, а процесора към 180, та стават точно 300лв. Е, ако искаш да клокваш ще трябва да дадеш и около 30лв. за добро охлаждане, че с бокса е малко по-шуно от нормалното, а и не е от най-ефективните охлаждания за овърклок. :P

• Автор

По ме интересуваше процесор от порядака на 2.8 мах.3 GHz който да е подходящ за клокване, също така искам да питам да ли nVidi4 не е малко остаряла а петицата има доста странно охляждане. Според теб Crossfire не е ли по добро решение?

Има и по-евтини модели Athlon 64 AM2 - 3000+ и 3200+ .

Чипсетът nForce 4 хич не е толкова стар, даже според мен е по-удачният избор, защото е изпипан и утвърден :yanim:

Редактирано от myd (преглед на промените)

Според мен не трябва да се почва отначало с клок, още повече че

не че разбирам кой знае колко( даже съвсем малко)

Би трябвало да работиш нормално поне 2 години, и ако след това вече ти е бавен да "доизстискаш" още година - две преди да го смениш тотално.

• Автор

Първо благодаря ви за насоките и споделената информация, която доста ми помогна за окончателният ми избор, и да наистина не мисля да правя клок от самото начало (не съм запознат чак толкова добре), но за вбъдеще задължително и може би затова гледам да събера повече информация за успешна конфигурацията.Вече се спрях на 4-ри дъна: 1. MSI K9N4 ULTRA-F nFORCE4-ULTRA=128ЛВ; 2. MSI K9AGM-F ATI RS485=139ЛВ; 3. EPOX MF4 ULTRA3 nFORCE4=138ЛВ; 4. EPOX MF4-J3 nFORCE4=124ЛВ;E може би пропускам и доста други, като единствено не съм решил за чипсета дали да е ATI(не се предлага чак колкото nF4, но все пак е купен от AMD) или nFORCE4. за процесорът съм се спрял на Sempron 3000/3400 AM2~95/120лв.(общо прави приблизително 230-240лв. Цените са на Jarcomp). Е ако нещто съм пропуснал (освен да почерпя ;):wors: ) ме коригирайте.

• Автор

Бихте ли ме посъветвали за видио и рам памет за (дъно Epox MF4-ULTRA3 и процесор Athlon 3500+) като видеото да бъде максимално доброто за дъното и да е 128 МВ(може и 256, но до 200-220 лв), а за RAM съм готов да дам до 200 лв(2х512 800 или 667)

Памет -SuperT. Видео MP 7600GS DDR3 и според парите ще прецениш дали ще е със 128 или 256MB.

• Автор

Смед като изчислий бюджетните си средства установих , че разполагам с 700 - 800 лв(без монитор). За тези пари мога ли да си спретна РС прилична си-ма на основа Epox MF4 Ultra NForce 4 (може и друга по ваш съвет) и рам DDR2 2x512. И за монитор съм отделил 300 максимум 400лв.(17 или 19'). Може ли да ме посъветвате за цялостната конфигурацияБ

Тези пари са достатъчни за добра машинка, която ще се справя и с новите игри :wors:

Значи дъното е Epox MF4 Ultra 3 - 130лв.

Процесор - AMD ATHLON 64 3500+ AM2 BOX - 150лв.

Рам - 2x512MB DDR II 667 SUPER T CL4 - 156лв.

Видео - MP 7600GS 128Mb GDDR3 - 150лв.

Хард - 160GB SEAGATE S-ATA 2 7200rpm 8MB cache - 105лв.

Кутия и захранване - FOXCONN 3GTH0.. FSP 400W PFC - 108лв.

Точно 800лв. излиза, оптични устройства и други екстри не са включени.

За монитор бих ти препоръчал Samsung 17" TFT 731BF 2ms 600:1 300cd/m2 DVI TCO03 с гаранция за 0 дефектни пиксела cool.gif

MON17SAMSM731BF_250x250.jpg

Цената е леко по-висока - 430лв. , но си заслужава според мен :wors:

• Автор

DFI Lanparty е прекалено за мен, но може Epox AF570 + Ultra, s.AM2, NF570, FSB:2.0 GT/s, memory: 4 DDR2 DC800MHz, Audio: 8 chanel, Dual Gigabyte LAN / 8 SATA 2 RAID / Ghost Bios/ Sli / Ledion -110$, но май доста щте набъбне сметката и дали има смисъл?. Благодаря за конфигурацията

myd е събрал добре компютъра :yanim: Що се отнася до монитора - в друга тема бях препоръчал - монитора е страшен ( характеристиките му са сходни с тия на Самсунга - пак е с 3 год. гаранция ) , а пък цената е още по-добра - 370 лв. с ДДС ).Тъкмо ще спестиш някой лев cool.gif

JC198DP.jpg

Още инфо за монитора - цък.

Добавено - що се отнася до дъното - разчитай на Epox MF4 Ultra 3.

Има и варинат с монитора, предложен от kokomil, 19 инча е има си и DVI за цифров сигнал и ако искаш със спестените пари можеш да вземеш Epox AF570, което е с новия чипсет nForce 570 и определено по-модерно и богато на функции, но по принцип и горното ще ти свърши идеална работа, а и не изостава в производителността въпреки по-стария си nForce 4 чипсет :yanim:

дори се клоква по-добре от Epox AF570

Че и с 40-50 лева по-евтино, определено е по-изгодна покупка :P

• Автор

Попаднаха ми втора ръка: 2 памети по 512МБ ддр 2 на 667МХц, паметите са с отделни гаранций. Не е задължително купувача да вземе и двете.

Паметите са закупени на 15.09.2006 с 24 месеца гаранция.

По SPD памета е 4-4-4-11 на 667МХц. Модулите са двустранни с по 8 чипа от всяка страна.

Маркировка на чиповете:

MDT

18D25600D-3

0632

DDR2 CAT

Прави 900МХц на 4-4-4-10 2.1в

Според вас заслужават ли си и колко струват двете, за ATHLON64 3500+, AM2 какъв подходящ BOX да взема или стандартният е задоволителен.

Редактирано от mdam_bg (преглед на промените)

Цената трябва да е под 150 лева според мен и ги тествай с Microsoft Memory Analyzer или MemTest, ако ще ги взимаш.

BOX охладителят е достатъчен, но ако смяташ да клокваш по-сериозно вземи проца без BOX-а и си купи отделно охлаждането :yanim:

Паметите са супер , взимай ги с уговорката обаче ,че ще ги тестваш дали работят -цената им е около 45 $ на парче . Боксовото охлаждане на процесора ще ти върши работа , освен в случай на висок клок -така че за момента не ти трябва друго охлаждане.

• Автор

Една бърза сметка Към 08.02.2007г.(Междо другото дъното за една седмица падна с 8лв в Jarcomp)

(1$=1.506) Цените са в долари - Leader, а в лева на Jarcomp

Дъно - MF4 Ultra 3, s.AM2, NForce 4 Ultra, FSB: 2.0 GT/s, memory: 4 DDR2 DC800MHz, Audio: 8 channel, Gigabit Lan / 4 x SATA 2 RAID / GHOST BIOS -71$/129.02.lv.

Процесор ATHLON64 3500+, AM2 BOX – 103$/177.51lv.

RAM 512MB DDR II 667 - 2x52$/2x79.90lv.

HDD - SEAGATE 160GB SATA2 /7200/8MB 63$/115.29

------------------

341$(513.55лв.)/581.62лв.

Видео - MAGIC PRISM 7600GS 128 DDR3, HDTV PCIE 96$

Май ще бъде тази конфигурацийка мерси myd, koko

• Автор

Ако някой има друго предложение за конфигурация с подобни възможности даже и на IMD, би било интересно да бъде сравнена с горната

• Автор

И не на последно място бихте ли ме посъветвали какво захранване е удачно за тази конфигурация, тъй-като мисля да си взема кутията втора ръка или нова ,но без захранващият блок

И не на последно място бихте ли ме посъветвали какво захранване е удачно за тази конфигурация, тъй-като мисля да си взема кутията втора ръка или нова ,но без захранващият блок

примерно това :rolleyes:

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте, е в крайна сметка се спрях на това

CPU Sempron 3000+

Охлаждане за PCU - Frezeerer 64 pro

MB - Asus - MN2 - E

RAM - Super T 1Gb DDR2 - 800Mhz

HDD - Seagate 160 Gb SATA2/8Mb

VGA - MP 7300GT 128MB DDR3 PCIE

Case - Frotron 400W

Monitor - LG 19" L194WT

• Автор

Спрях се на това дъно защото е с по-нов чипсет, а тъй-като мисля да използвам в бъдеще двуядрен процесор не съм убеден , че Nforce4 e проектиран така добре като Nforce570 Ultra за двуядрените процесори. Също така имам възможност дo понеделник да го сменя като единствено си мисля за дъното на Epox със същият чепсет Nforce570 Ultra то и цената им е една и съща с тази на Асуса. Надявам се че съм прав в избора си, но за всичко си има няколко мнения, така че ще бъде интересно да ги чуя. Също така се спрях на Асуса защото мисля да правя умерен клок на системата, надявам се че ще има такава възможност и като цяло се спрях на този избор заради марката, но все пак Еpox не са лоши дъна за AMD. Та имам възможност да го заменя, така че някой ако е използвал едно от двете нека каже кое е по-удачното.

P.S. Частите са капарирани, но поръчката ще се извърши в понеделник.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.