Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ДСБ настоява да се замразят всички обекти с руско участие

Featured Replies

ДСБ настоява да се замразят всички обекти с руско участие след изказването на президента Владимир Путин в Мюнхен. ДСБ са подготвили декларация по повод засилващата се агресивност на Русия, както се изрази лидерът на партията Иван Костов, предаде репортер на БГНЕС. “На 10 февруари, по време на речта си пред Годишната конференция по въпросите на сигурността в Мюнхен, Владимир Путин предупреди, че Русия ще отговори на създаването на американска система за противоракетна отбрана асиметрично, тъй като разполага с оръжие, което я преодолява. Така той заплаши, че разполага с нападателни стратегически оръжия, чрез които възнамерява да възобнови надпреварата във въоръжаването, характерна за най-опасните периоди от Студената война. Русия се противопоставя на разполагането на система за защита от терористични нападения срещу нашия континент. С това се стреми да отслаби възможностите на НАТО за адекватен отговор и да засили уязвимостта на Европа”, се заявява в декларацията на ДСБ. В документа се отбелязва, че освен това, руският президент за пореден път се е обявил против разширяването на НАТО, като е оспорил правото на независими европейски държави, включително България, да избират сами гаранции за своята сигурност. В декларацията на ДСБ се подчертава възмущението от малодушната реакция на българския външен министър Ивайло Калфин, който се е опитал да омаловажи заплахите в руската позиция и да изкара, че тя не засягала България. С това българското правителство изпълни за пореден път, отредената му от Кремъл, роля на “Троянски кон”, заявяват от ДСБ. Иван Костов съобщи, че от партията ще призоват президента Георги Първанов да даде оценка на изявлението на Владимир Путин и да свика спешно Консултативния съвет за национална сигурност, на който да се оформи националната позиция за отношенията между България и Русия, между НАТО и Русия и между Европейския съюз и Русия. В тази посока Веселин Методиев, зам.-председател на партията допълни, че Георги Първанов би трябвало на всеки три месеца да свиква Консултативния съвет, но той непрекъснато отбягва подобна среща. Сега това е наложително, според Методиев, защото страната ни се обвързва твърде много икономически и особено енергийно с Русия, което крие особени опасности. С този свой ултиматум президентът Путин иска да направи Европа уязвима и зависима икономически от Русия. В тази посока се разминават позициите на опозиция и управляващи у нас, подчерта Иван Костов, като допълни, че до сега по отношение на Европейския съюз са вървели заедно, а в момента управляващите започват да демонстрират двойни стандарти - с ЕС и САЩ от една страна, но и да не бъде засегната Русия. В декларацията на ДСБ се настоява още кабинетът Станишев да изрази дълбоко разочарование пред руското правителство; да предложи проект на общ политически отговор на НАТО и ЕС на конфронтационните тези и намерения, изложени от руския президент, както и да замрази всички проекти с руско участие като АЕЦ „Белене” и „Бургас-Александропулис”, докато не се изяснят конкретно стратегическите планове на Москва. ДСБ ще поискат декларацията им да се разгледа и гласува в Парламента, като преди това ще я изпратят в посолствата на държавите от ЕС, САЩ и Русия, както и до президента, министър-председателя и колегите си от опозицията. В заключение Иван Костов заяви, че на Парламентарен контрол те ще зададат въпроси за отговора на България по повод изказването на Владимир Путин към Сергей Станишев и Ивайло Калфин.

Източник: БГНЕС

Абе и тия твърдо не са добре.Руските инвестиции в България са едни от най-големите.ПОвече полза имаме да си сътрудничим с руснаците отколкото да се караме.Тоя път Костов си е виновен...

Абе и тия твърдо не са добре.Руските инвестиции в България са едни от най-големите.ПОвече полза имаме да си сътрудничим с руснаците отколкото да се караме.Тоя път Костов си е виновен...

Честно казано, бих се учудила, ако Костов не е виновен :whist:

Еее , бате ви Костов винаги е виновен!! Не знам дали още има хора които му вярват , но за мен тоя човек е за затвор! В някои отношения той и неговата партия са по зле и от атака дори!!! Хората които гласуваха за него на миналите избори явно са много късопаметни!!!

Аз не мога да разбера защо нашите нон-стоп се месят в чужди дела.Щото много се врем навсякъде накрая ние седим преебани.Какво казал Путин за Щатите и т.н. си е лично тяхна работа,имат си проблем да си го решават,Костов какво го бърка,да не би и той да се въоражава горе в драгалевци.Относно инвестициите на руски граждани и акционерни дружества,било то LTD-а,какъв е проблемът.Инвестират хората те си взимат парите нашите си взимат парите и чиста работа,не е нужно да се обичат или пък да си играят на братюшки.То по логиката на Иван Костов,дайте да спрем чуждите инвестиции като цяло,е тогава ще се чудим какво е ''икономика''.Бизнесът си е бизнес в днешно време и в пустинята може да инвестираш и да участваш.А сега с кой да сме,по-добре с тоя или с ония?Не може ли поне веднъж да сме сами,или вечно трябва да се обаждаме зад нечии гръб и да се крием там.Били сме с руснаците и какво,к***ц?Яко близахме и задниците на американците (макар че все още усърдно ги почистваме),е изкретахме до ЕС,ами сега чии задник трябва да ближем?Какво казал Путин за България,да го духа,в нато сме,плащаме си таксите....''си праим квот си искаме'' дето се вика.Имаме си поставен човек от правителството който е трябвало да реагира веднага,що с англичаните не става така,става псува те и не му пука,щом си го убидил значи си прекрачил границата.

• Администратор
Русия се противопоставя на разполагането на система за защита от терористични нападения срещу нашия континент. С това се стреми да отслаби възможностите на НАТО за адекватен отговор и да засили уязвимостта на Европа

Нека има такава система, но да е европейска, не американска :) Пък американците с техните невероятно високи технологии да не би да си опазиха световния търговски център? Тези системи са си като всички защити за компютъра - една непрекъсната надпревара между производителите на ракети и на противоракетни системи.

Който знае руски да почете тук

http://okroshka.nnm.ru/kto_schitaet_vystup...na_nepravilnym_

Редактирано от poisk (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Извадки от досието на Иван Костов бивш Министър Председател

Разследвали го над 9 пъти за антикомунистическа дейност

Обвиняват го в антиживковизъм и модернизъм

Агенти подслушват дома и телефона му

В Шести отдел на Държавна сигурност постъпват агентурни данни от агент “Галя” и довереното лице “Толев” срещу главния асистент в катедра “Политикономия” Иван Йорданов Костов. Това става повод на 4 март 1983 ДС-VІ-отдел да направят предложение за завеждането на дело за оперативна проверка /ДОП/ срещу него.

За да бъде гарантирана ефикасността на операцията ДС разработва детайлизирана стратегия. Разграфена в девет пункта. Те предвиждат да се направят тайни обиски в дома и в кабинета на Костов. Да се организира за 20 дни подслушване на жилището му, така че да се установи какво и с кои лица разговаря събират “сведения” и от неговите колеги.

Архивите показват, че в досието на Костов е трупана информация за разговорите, чрез които оперативния работник по делото е набирал интересуващите го данни от научните дейци в съответните висши учебни заведения. Анализът на тези документи е допълнително свидетелство, както за технологията на изнудване и насилие, упражнявани от ДС, така и за атмосферата на взаимно дебнене, подлост, клеветничество и лъже професионализъм, разяла отвътре научните и културни среди на социалистическа България.

При изпълнение на плана за проверка на Костов обаче оперативният работник на Държавна сигурност научава от неговия колега Иван Гаврилов, че “ако на партийната група се постави въпросът за приемането на Костов в БКП, към което се стремял ръководителят на катедрата Алекси Алексиев, той щял да се изкаже най-остро против”.

Разпространява се и друга клевета срещу Костов – че като преподавател бил хвалил социалистическата икономика. Агентурните данни на Държавна сигурност показват обаче точно обратното. Оперативният работник, разследвал Костов, докладва, че........... “Костов дава негативна оценка на новия икономически подход и в научните му разработки има антикомунистически постановки”.

А най-гадната клевета срещу Костов е, че службите го били вербували и затова някога му било позволено да отиде в Русия, затова му били публикували статия в “Работническо дело“ и всичко това си го пише в неговото досие.

Статия на Костов в “Работническо дело“ наистина има. Тя е писана още в началото на демократичните промени, но и сега може да служи като образец за пазарни и антикомунистически виждания в икономиката.

и Т.Н. и Т.Н. и Т.Н. и Т.Н. и Т.Н. и Т.Н. и Т.Н. и Т.Н. и Т.Н. и Т.Н., това до тук е Ctrl >C

Ако някой желае повече мога да му кажа къде да прочете целият материал, ако не да изчака влизането на закона за досиетата.

ЯСНО просто няколко извадки от досието на Костов и си мисля “а бе и аз да съм бил министър председател едва ли бих пропуснал възможността да си прочета досието”, а не като ГОЦЕТО да си го прочисти. И така, Костов има и досие.!!! Само че не агентурно досие(като досието ГОЦЕ), а досие на човек, разработван и преследван от Държавна сигурност за “идеологическа диверсия“. Срещу него са проведени повече от девет разследвания за антикомунистическа дейност.

Тук обаче искам да полемизирам тема за един бивш Министър Председател обвиняван от ВЕРНИТЕ на Москва комунисти-КГБ-сти, върху когото постоянно се изливат кофи с помия от възпитаниците в Любянка РУСОФИЛСКИ български политици.

А истината е такава, ЧЕ не Костов допусна руските войски да преминат през Б-я за да се намесят в Косово, че подписа в Хелзинки началото на европейското ни членство и осигури членството ни в НАТО. И да не забравя по него време бяха уличени в шпионаж висши държ. офицери как предават секретна информация(документация) в руското посолство в София, а това уважаеми съфорумници не беше по сценария на КГБ/КДС/БСП - Азиатския департамент-Россия.

Искам да подчертая, че не съм член нито на ДСБ, нито на СДС(слава-богу създадена от Луканов и КДС/КГБ партия). Приемам политика Костов като ДОКТРИНЕР или просто казано ДОКТРИНАТА КОСТОВ.

Забавен си,talkinghead !

Лех Валенса на 36 години основа "Солидарност" . Ти си бил на толкова към 1989 година. Въпроса ми е: Къде си бил и какво си правил тогава ? angry.gif

Забавен си,talkinghead !

Лех Валенса на 36 години основа "Солидарност" . Ти си бил на толкова към 1989 година. Въпроса ми е: Къде си бил и какво си правил тогава ? angry.gif

==============

Да 1989 г. бях на 36 г. и имах глупостта да се върва в България след 17 г. емигрантство.

Не ме питай как съм се измъкнал.

За съжаление късно разбрах, че тук няма народ и нация а едно инертно население което дори в сегашно време не иска да направи това което направиха чехи-68 г. и унгарците на два пъти с наложения им намордник.

==============

Да 1989 г. бях на 36 г. и имах глупостта да се върва в България след 17 г. емигрантство.

Не ме питай как съм се измъкнал.

За съжаление късно разбрах, че тук няма народ и нация а едно инертно население което дори в сегашно време не иска да направи това което направиха чехи-68 г. и унгарците на два пъти с наложения им намордник.

Мдам, виждам, че вече преминаваш към обиди, отправени към собствения ти народ. Наистина май не вземаш на сериозно препоръките да си пиеш хапчетата редовно. Но пък и друго е видно - живееш в собствено време, някъде преди 30-40 години. Няма проблеми - живей си в него, но не обиждай българския народ. Като не ти харесва България - прав ти път. Ходи си там, където си се крил през всичките тези 17 години. Или вероятно и там не си желан.

А,емигрирал си,значи ! Ми защо не си останал тук,да се бориш срещу тогавашният строй-да създадеш нещо,да организираш...?

Може би просто си дезертирал-от страх,слабост...!

Мдам, виждам, че вече преминаваш към обиди, отправени към собствения ти народ. Наистина май не вземаш на сериозно препоръките да си пиеш хапчетата редовно. Но пък и друго е видно - живееш в собствено време, някъде преди 30-40 години. Няма проблеми - живей си в него, но не обиждай българския народ. Като не ти харесва България - прав ти път. Ходи си там, където си се крил през всичките тези 17 години. Или вероятно и там не си желан.

.

Ти от тези ли си????? :ph34r:

1093107210811083-108910801076107710.jpg

.

Ако си не ми говори, че обиждам народа си.

Защото като те гледам на снимката нещо имаш проблем с ракийката.

Вземи да се почерпиш.

US_Rubla-1.jpg

.

Ти от тези ли си????? :ph34r:

1093107210811083-108910801076107710.jpg

.

Ако си не ми говори, че обиждам народа си.

Защото като те гледам на снимката нещо имаш проблем с ракийката.

Вземи да се почерпиш.

US_Rubla-1.jpg

Нито съм от тези, нито имам проблем с ракийката. За голямо твое разочарование ще ти кажа, че съм абсолютен противник на алкохола във всичките му вариации. Както и не съм привърженик на партията, чийто плакат се вижда на снимката.

А намеците ти са тъпи и будят съжеление по отношение на психическото ти състояние, както и показват, че си доста комплексирана личност.

Колко пъти трябва да ти казвам, че е нужно редовно да си пиеш хапчетата.

Нито съм от тези, нито имам проблем с ракийката. За голямо твое разочарование ще ти кажа, че съм абсолютен противник на алкохола във всичките му вариации. Както и не съм привърженик на партията, чийто плакат се вижда на снимката.

А намеците ти са тъпи и будят съжеление по отношение на психическото ти състояние, както и показват, че си доста комплексирана личност.

Колко пъти трябва да ти казвам, че е нужно редовно да си пиеш хапчетата.

===========

Ясно имаш проблем с кличната или "дълбока" депресия. :speak: При появата на дълбока депресия положението е наистина сериозно, а основните признаци са следните:

- страдащите от заболяването губят интерес към основни дейностти от ежедневието си и любими занимания, които преди това са им доставяли удоволствие;

- изпитват отпадналост и липса на енергия;

- поради това чувство на безсилие се наблюдава забавяне на реакциите на цялостното поведение;

- страдащите се оплакват от огромните усилия, които трябва да направят за да се концентрират, да мислят по проблеми от ежедневието си и да взимат адекватни решения;

- проблеми със съня - нередовен сън, трудностти със заспиването;

- страдащите имат подчертано негативна представа за самите себе си - че са безполезни и ненужни за околните;

............ :):ph34r:

А аз приятелю си пийвам ракийка всяка вечер, четя си интересни книжки и проблем с хапчета не съм имал от както бях на 16 г. и хванах гонорея. ;)

Но теб май те гони проблема с собственото ти съществуване.

Костов е прав.Не се знае какво точно искат руснаците.

Иначе-да се замразят всички? :) ? проекти-невъзможно е!

===========

Ясно имаш проблем с кличната или "дълбока" депресия. :speak: При появата на дълбока депресия положението е наистина сериозно, а основните признаци са следните:

- страдащите от заболяването губят интерес към основни дейностти от ежедневието си и любими занимания, които преди това са им доставяли удоволствие;

- изпитват отпадналост и липса на енергия;

- поради това чувство на безсилие се наблюдава забавяне на реакциите на цялостното поведение;

- страдащите се оплакват от огромните усилия, които трябва да направят за да се концентрират, да мислят по проблеми от ежедневието си и да взимат адекватни решения;

- проблеми със съня - нередовен сън, трудностти със заспиването;

- страдащите имат подчертано негативна представа за самите себе си - че са безполезни и ненужни за околните;

............ :):ph34r:

А аз приятелю си пийвам ракийка всяка вечер, четя си интересни книжки и проблем с хапчета не съм имал от както бях на 16 г. и хванах гонорея. ;)

Но теб май те гони проблема с собственото ти съществуване.

Мдам, явно отново ще те разочаровам, но отново не си познал. Но то не ти е за първи път де. Живея си живота, радвам се на семейството си, на природата и за разлика от теб всеки ден ми се налага да вземам адекватни и професионални решения за да съм полезен на хората. А, и още нещо - намирам се в перфектно здраве и абсолютна кондиция.

Но да не изместваме темата. Тъпо е да се иска такова нещо. Най-малкото е неизпълнимо и в общи линии би докарало повече негативи за България, отколкото някаква полза.

Наиситна е тъпо,но не се знае дали ще докара негативи или позитиви в дългосрочна перспектива......

А Костов се вживява в ролята си на русофоб доста успешно,не мислите ли? :)

Наиситна е тъпо,но не се знае дали ще докара негативи или позитиви в дългосрочна перспектива......

А Костов се вживява в ролята си на русофоб доста успешно,не мислите ли? :bye1:

Прав си.

Човек с най-голям кеф плюе по тези, чиито задници е бил принуден да целува някога.

хареса ми на Мосю Костов досието,ама всякакво залитане а към Русия,а към САЩ,а към Обединена Европа май все нищо добро не ни е донесло!

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.