Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите относно новата "система" за заплащане на тока

Featured Replies

Е хайде интересно ми е да ви чуя как ще коментирате тази "система".

(П.С. не ми стигна място в заглавието за ел. енергия :))

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

Мисля че това е поредното мазало,сътворено от бездарници и некадърници.

Ми мене може да ме няма другия месец бре-какво да си прогнозирам angry.gif

Не ми стана ясно само за парите-дали и те накуп ще се дават,че тогава вече ще стане мноооого зле sad.gif

Парите не са накуп. Хвърлят на боб за първите два месеца и каквото получат, това плащаш, а на третия ти го начукват хубаво. Сега ще ни карат да си следим електромерите и да си правим тънки сметки, за да не стане - ще ти дръпнем шалтера. Споменаха някъде, където се засичали веднъж годишно. Може да докарат инфаркт на някой с по-слабо сърчице.

Който не знае за какво става на въпрос,по добре да не приказва глупости.Аз работя в енергото,и умирам от яд като слушам такива изказвания.

Значи:

Ще се сключват договори за тримесечието.Ти ще определяш базата на която ще се изчислява изразходената електроенергия.

Ако искаш може да остане на база - "миналата година",това си преценява клиента вече.

Както и да се определя плащането, нищо не изключва възможността за изненади в последния месец. Все пак не сме тип баба Ванга за да знаем какво ще ни сполети в тези предстоящи три месеца.

Единствените печеливши ще са енергото. Ще спестят разхода за два месеца на гърба на инкасатора. Излиза пък, че инкасаторите ще го отнесат или в заплатата, или без работа в дом-стой.

Редактирано от Maximilian (преглед на промените)

Все пак не сме тип баба Ванга за да знаем какво ще ни сполети в тези предстоящи три месеца.

Еми то и сега може да те сполети примерно - "втора зима",и сметката да ти сане 300лв примерно.Има старница в интернет каде ще можеш да си видиш сметката,и да си направиш сметка.Вече има и "Центрове за клиенти" където ще може да се допитате за всичко.

Немислете че това е някаква измама,както приказват разни.Аз също плащам ток,аз също ще съм потърпевш на повишаването на тока,от сега нататък.

Но затова може да се сърдите единственно на "Тъпата ни държава" ,която продаде най-печелившето предприятие.

А това - електромерите отчитат повече,и подобни други глупости.....няма смисъл да го обсъждаме.

Отсега ви казвам че такива филми няма.

Единствените печеливши ще са енергото. Ще спестят разхода за два месеца на гърба на инкасатора. Излиза пък, че инкасаторите ще го отнесат или в заплатата, или без работа в дом-стой.

Не е така приятел.

Инкасаторите ще отчитат пак,но не като сега по 10 дена,а по 20.Ще им се дава още по един район.Отвориха се доста други нови работни места,и някой от инкасаторите ще се преместят там,другите ще си останат на същата работа.Съкращения няма да има.

А на нас инспеткорите ще ни прехвърлят дейноста "Прекъсване"- която много обичам.smallpiczl4.jpg

А бележки разбрах че май няма да има,или поне инкасаторите няма да ги носят повече.

Мисля че ще има единственно за фирмите,но ще се получават по пощата.

Това правеха инкасаторите досега.

1.Отчитане

2.разнасяне на съобщения

3.Прекъсване

Сега остава само - Отчитане

backata,електромерите са в общо табло,не ми е в апартамента като водомера и топломера-да си следя показанията :clap:

Във входа един държи ключа и не ми е ясно какво ще стане ако всеки иска да види докъде е и как е.

Та щом ще е такава системата е редно всеки да има достъп до електромера си по всяко време.

Т.е. да си има ключ от таблото.

backata,електромерите са в общо табло,не ми е в апартамента като водомера и топломера-да си следя показанията :clap:

Във входа един държи ключа и не ми е ясно какво ще стане ако всеки иска да види докъде е и как е.

Та щом ще е такава системата е редно всеки да има достъп до електромера си по всяко време.

Т.е. да си има ключ от таблото.

То таблото си е във ваша собсвеност приятелко любима.Аз ли да дойда да ви раздам ключове хахаха?

Виж ако беше на граница на собсвеност,тогава ние да ви дадем ключове.

Хващате човека който държи ключа,и си изкарвате нов.

И аз искам електромера да ми е вътре в апартамента,ама не е.- Да гледаш как ще си смятам хубаво,че няма да имам повече от 2.50лв на месец. cool.gif

В крайна сметка каква е крайната цел на тази промяна? След като не играе кой знае каква съществена роля, защо го променят?

Виждам, че си наясно с нещата и питам за да задоволя любопитството си, а не се цел интриги.

Подобно прогнозиране се правеше и до сега, в случай че не знаете. Само че се отнасяше за по-големите консуматори на ел. енергия. Аз лично съм правила такова нещо за фирма и не е чак толкова страшно. Естествено се отпуска и определен толеранс в прогнозите на клиента. Просто е нещо ново, с което битовите потребители тепърва ще трябва да свикнат.

Когато ви надписват (според вас) сметките за ток, казвате: "Аааааааа, не може да бъде. Аз всеки месец имам една и съща консумация на енергия!" А когато сами трябва да прецените това - не можете. Не е ли пак една и съща консумацията... или просто не ви се занимава?

Относно електромерите в общо табло - не е нужно всеки живущ в кооперацията да притежава ключ за него. Правят се стъклени прозорчета пред всеки електромер и всеки заинтересован може по всяко време да провери показанията си. Но това специално при нас, го направиха от енергото.

И в тази връзка мога да изкажа възхищението си от един служител на E.ON - г-жа Големанова. :)

Ако всичките им служители са като нея, повярвайте, няма да имате каквито и да било проблеми.

В крайна сметка каква е крайната цел на тази промяна? След като не играе кой знае каква съществена роля, защо го променят?

Виждам, че си наясно с нещата и питам за да задоволя любопитството си, а не се цел интриги.

Този въпрос трябва да се зададе към Ян Рошка!

Според мен е намаляване на разходите,енергото се раздели на няколко части.Откриха се нови служби,нови работни места.Мисля че всичко това стана за да няма нови работни места,а всичко да се разпредели вътре в системата,а тоест- "На някой служби да се съкрати персонала,и същите хората да се преместят на новите служби".

Е това е според мен.

Когато ви надписват (според вас) сметките за ток, казвате: "Аааааааа, не може да бъде. Аз всеки месец имам една и съща консумация на енергия!" А когато сами трябва да прецените това - не можете. Не е ли пак една и съща консумацията... или просто не ви се занимава?

Това става когато отчитането на електромрите става по следния начин.

Много зависи от големината на месеца.

Значи предното отчитане,а тоест за месец януари беше за около месец и 10 дена.

Сега за фефруари ще бъде за по малко от месец,и от тук се почват дразгите и писането по вестниците- "Аз имам една и съща консумация,а сметките са ми различни всеки месец".

И хората слушат тия изказвания ,и се почват веднага безмислените коментари.

Ние сме медиен народ,и се водиме по глупостта на други хора.Време е да почнем да мислим с главите си.Това е.

Работата е там, че хората са си направили сметката за една и съща сума за ел. енергия и когато ги изненадат с 40 дневна сметка, започват да се чудят от къде да вземат още пари за да платят. Та от там идват проблемите. Народа е беден и си прави сметка на парите до последна стотинка.

В края на краищата, каквото дойде, това ще е.

Работата е там, че хората са си направили сметката за една и съща сума за ел. енергия и когато ги изненадат с 40 дневна сметка, започват да се чудят от къде да вземат още пари за да платят. Та от там идват проблемите. Народа е беден и си прави сметка на парите до последна стотинка.

В края на краищата, каквото дойде, това ще е.

Виждам че си умно момче приятел,затова ще ти кажа две приказки.

Не е виновно енергото че народа е беден,виновни са "Негодниците" които продадоха държавата.

Неможе ти да имаш пълен хладилник с продукти,и да го продадеш на някой,който да ти продава твоите продукти пак на теб.......е това е приятел.

Това става когато отчитането на електромрите става по следния начин.

Много зависи от големината на месеца.

Значи предното отчитане,а тоест за месец януари беше за около месец и 10 дена.

Сега за фефруари ще бъде за по малко от месец,и от тук се почват дразгите и писането по вестниците- "Аз имам една и съща консумация,а сметките са ми различни всеки месец".

И хората слушат тия изказвания ,и се почват веднага безмислените коментари.

Ние сме медиен народ,и се водиме по глупоста на други хора.Време е да почнем да мислим с главите си.Това е.

Аз заради това споменах, че се дава толернс в прогнозирането на консумацията. Никой, разбира се, не очаква от потребителите да бъдат точни в прогнозите си до един киловат.

А относно отчитането, вероятно навсякъде е различно. При нас се оказа, че към януарските показания са отчетени два периода - от 21.12.2006 до 31.12.2006 и от 01.01.2007 до 23.01.2007 (от който се приспада неква такса разпределителна), което се явява сметката за месец януари.

Абе изобщо мисълта ми беше, че не е нещо кой знае колко стряскащо.

И аз се занимавах три дни с новите фактури за ток, но вече се оправих. biggrin.gif

Редактирано от deliverme (преглед на промените)

При нас се оказа, че към януарските показания са отчетени два периода - от 21.12.2006 до 31.12.2006 и от 01.01.2207 до 23.01.2007 (от който се приспада неква такса разпределителна), което се явява сметката за месец януари.

Малееееееееееееееееееее голямо отчитане е паднало тук хаххахахахахаххахах. cool.gif

Има,няма два века хахаха - майтапя се разбира се.

Точно така е сладурано.

Малееееееееееееееееееее голяма отчитане е паднало тук хаххахахахахаххахах. cool.gif

Опс. Грешка. :) Аз такова... в бързината да схвана новата система...

Ама вместо да ми се смееш, можеш да ми обясниш ква е тая такса. :)

Защо трябва да си изкарвам ключ от таблото,да се пуля пред електромера,да смятам в къщи и да си правя прогнози за следващи месеци,след като си плащам като пич?Енергото си спестяват разходи,а аз се занимавам с глупости.Румен Овч. ни продаде.

Опс. Грешка. :lol6: Аз такова... в бързината да схвана новата система...

Ама вместо да ми се смееш, можеш да ми обясниш ква е тая такса. :P

Тая такса си ви беше включена и в старите фактури,но не я пишеше по тоя начин.Не е нещо ново което ви се добавя.Това е цената при преноса на ел.енергия.

От другия месец ще е пак по-стария начин,със старите фактури.

Абе всичко си е по старому,но с тия фактури ошашавиха абонатите,аз също гледах като "Бебе лампа" но ми се обясни.

Защо трябва да си изкарвам ключ от таблото,да се пуля пред електромера,да смятам в къщи и да си правя прогнози за следващи месеци,след като си плащам като пич?Енергото си спестяват разходи,а аз се занимавам с глупости.Румен Овч. ни продаде.

Е това е истината :lol6:

Недей бе приятел....кой те кара.

Правиш си договор да ти идва сметка,колкото си подадеш и толкова.Какво толкова има да го мислиш.

Ти да не мислиш че аз ще ходя до таблото.....това няма да стане никога.Че малко електромери гледам по цял ден,а и като се прибера пак електромери.

А и електромера като ме види,спира сам хахаха.

Тая такса си ви беше включена и в старите фактури,но не я пишеше по тоя начин.Не е нещо ново което ви се добавя.Това е цената при преноса на ел.енергия.

От другия месец ще е пак по-стария начин,със старите фактури.

Абе всичко си е по старому,но с тия фактури ошашавиха абонатите,аз също гледах като "Бебе лампа" но ми се обясни.

Ами благодаря ти...пак! :lol6:Много знай туй момче бе.

И да си плащате тока, че на тъмно само бели стават. biggrin.gif

Като дойде, плащаме го. Какво да правим? Колкото толкова.

Така е брат,ние с теб сме паралии,и не ни бъркат сметки.

Ами благодаря ти...пак! :lol6:Много знай туй момче бе.

И да си плащате тока, че на тъмно само бели стават. biggrin.gif

За нищо cool.gif Удоволствието беше мое.

А и електромера като ме види,спира сам хахаха.

backata, поемам ти пътните разходи. Дай да се виждате и с моя електромер всеки месец, белким запецва от време на време. :lol6:

By backata:Хахахаххаахха ще помисля по въпроса

абе не знам кой какви сметки плаща, но нашите са учудващо малки за този период от годината. нормално ли е да плащаме по 70 лв? че те лятото бяха такива сметките... когато работеха само крушките и бойлера... angry.gif да не вземат да ни натресат после някоя дебела сметчица...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.