Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с кодеци и драйвъри.

Featured Replies

Моля помогнете. От часове немога да се справя с моя проблем. Като инсталирам видео кодеци и имам инсталирани драйвъри на nvidia за видео картата(GF 6600LE) немога да стартирам нито един видео файл..всички плейъри забиват. Ако остана само на вградените драйвъри на Уинодоуса видеото си върви без проблем. Вече смених няколко комбинации от драйвъри и кодеци но резултат няма. Някой има ли идея как да се справя с този конфликт?

дори вече преинсталирах системата веднъж.

Редактирано от live1102 (преглед на промените)

Ако споделиш повече информация, има много голяма вероятност да получиш правилен съвет за решаването на проблема. Кажи с коя версия на Windows работиш, какви кодеци си инсталирал и с какви player-и гледаш филмите. При така дадената информация, мога да те посъветвам само да провериш дали ти работи коректно DirectX ускорението на видеокартата.

• Автор

извинявам се. Windows XP SP2. използвам Media Player Calassic и bsplayer ..и кодеци на k-lite codek pack 2.81..с този кодек съм повече от месец и не ми е правил проблем..плейърите ги ползвам повече от година..вчерта гледах фил,а днес като реших отново да пусна видео файл се появи проблема. как точно да проверя DirectX ускорението на видеокартата.

как точно да проверя DirectX ускорението на видеокартата.

Start -> Run и пишеш dxdiag. После на страница Display има бутони Test DirectDraw и Test Direct3D.

• Автор

The file nv4_disp.dll is not digitally signed, which means that it has not been tested by Microsoft's Windows Hardware Quality Labs (WHQL). You may be able to get a WHQL logo'd driver from the hardware manufacturer.

DirectDraw test results: Failure at step 7 (User verification of fullscreen bouncing): HRESULT = 0x00000000 (error code)

Direct3D 7 test results: All tests were successful.

Direct3D 8 test results: All tests were successful.

Direct3D 9 test results: All tests were successful.

това е след теста, в другите прозорци е "no problem found". възможно ли е да е хардуерен проблем от картата?

Или е проблем с DirectX (както твърди dxdiag) или са драйверите. Опитай така: деинсталираш драйверите за видеото от Control Panel; деинсталираш видеокартата като устройство от Device Manager и след това рестартираш. Инсталираш "на чисто" драйверите за видеото (не позволявай на Windows да "открие" сам видеокартата, ако се покаже съветника за открит хардуер - остави го "да виси") и след рестартирането проверяваш с dxdiag дали всичко е наред. Може да се наложи да се преинсталира DirectX, но първо опитай така.

Сега се сетих и друго - драйвери за дъното инсталирал ли си? Ако не тръгне по описаният по-горе начин, направи го отново, но този път инсталирай драйверите за дъното преди да инсталираш тези за видеото.

• Автор

ок "на чисто не съм пробвал" ползвах съветника за хардуера ..драйверите за дъното са ми прървата работа след преинстал..тях си ги има..после ше "докладвам"

Ето най-добрия начин за преинсталация на драйверите:

1) Сваляш и инсталираш Driver Cleaner 1.5 Professional (2.7MB).

2) Премахваш драйверите на nVidia (Display) от Add or Remove Programs. Ще поиска рестарт, на който се съгласяваш.

3) Влизаш в Safe Mode. Става с постоянно натискане на F8 след първоначалния екран с разпознаване на твърдите дискове и оптичните устройства. Можеш да започнеш с натискането още докато ги засича. Трябва да се появи меню с избор на няколко режима на стартиране. Safe Mode е най-горният.

4) Стартираш Driver Cleaner. От падащото меню избираш nVidia и натискаш бутона Start. Това ще изчисти останалите файлове и редове в регистратурата, които деинсталацията на драйвера не премахва.

5) От меню Tools избираш Cab Cleaner. От падащото меню ще имаш .cab файлове. Избираш първия файл в списъка и кликаш бутона Start, за да се почисти и той от предните драйвери на nVidia. Повтаряш процедурата за всеки .cab файл. Може да отнеме време за Driver.cab, просто го изчакай.

6) Рестартираш компютъра нормално и си инсталираш най-новите драйвери, чиято версия в момента е 1.54. Можеш да си ги свалиш от един от следните линкове:

nVidia Forceware 93.71 (40.6MB).

• Автор
Нов проблем изпълних всичко точнка по точка но резутата се вижда. мисля че проблема не е в драйвъра на видеото а в кодеците, но все пак смених много от тях но резултат нямаше.. междудругото инсталирах не последните фрайвъри на нвидия(свалих ги повредени) а оригиналните които получих с видео картата

Това ще да е Codec Tweak Tool от K-Lite. Най-добре отгвори с Yes на всички прозорци, деинсталирай всички кодеци и пакети с кодеци, които имаш, рестартирай, изтрий им папките, почисти регистрите и инсталирай на чисто САМО 1 пакет.

• Автор
Това ще да е Codec Tweak Tool от K-Lite. Най-добре отгвори с Yes на всички прозорци, деинсталирай всички кодеци и пакети с кодеци, които имаш, рестартирай, изтрий им папките, почисти регистрите и инсталирай на чисто САМО 1 пакет.

повярвай че и това правих. и винаги използвам само един кодек..незнам въобще как се появи проблема..почти от нищото.дори и след преинсталация на система си остана този проблем въпреки, че форматирах дяла.

• Автор

намерих решение на проблема, но незнам колко е удачно. Влизам DirectX Diagnostic Tools и в полето Display забранявам DirectX Features.това ще имали някакви негативни последици за системата?

намерих решение на проблема, но незнам колко е удачно. Влизам DirectX Diagnostic Tools и в полето Display забранявам DirectX Features.това ще имали някакви негативни последици за системата?

Ще да е заради неработещия DirectDraw интерфейс, към който се обръщат плеърите заради overlay, който често се използва при филмите. Няма да е зле да опиташ да преинсалираш DirectX с DirectX Uninstaller (33KB). Ще ти трябва и диска на Windows. Опитай как да пуснеш видео файл след връщане на оригиналния DirectX и после изтегли най-новата февруарска версия - DirectX 9.0c Februrary 2007 (44.2MB), инсталирай я и пробвай пак.

И аз имам подобен проблем -нямам картина на филмите но имам звук.Това ми се получи когато се опитвах да инсталирам K-LITE CODEC PACK.Спених windows media player с winamp но пак няма картина.Честно казано нищо не разбирам по принцип и изпитвам големи трудности.

И аз имам подобен проблем -нямам картина на филмите но имам звук.Това ми се получи когато се опитвах да инсталирам K-LITE CODEC PACK.Спених windows media player с winamp но пак няма картина.Честно казано нищо не разбирам по принцип и изпитвам големи трудности.

Мисля, че при теб проблемът е различен. Просто деинсталирай всички кодеци и пакети с кодеци, рестартирай, почисти папките им и регистрите и инсталирай наново само 1 пакет с кодеци.

• Автор
Ще да е заради неработещия DirectDraw интерфейс, към който се обръщат плеърите заради overlay, който често се използва при филмите. Няма да е зле да опиташ да преинсалираш DirectX с DirectX Uninstaller (33KB). Ще ти трябва и диска на Windows. Опитай как да пуснеш видео файл след връщане на оригиналния DirectX и после изтегли най-новата февруарска версия - DirectX 9.0c Februrary 2007 (44.2MB), инсталирай я и пробвай пак.

опитах да го деинталирам в safe mode, но не разпозна диска с Windows.Искаше диска с Windows ..незнам си какво /net. въпреки това инсталирах новия Direct X, но това пак не реши проблема.

опитах да го деинталирам в safe mode, но не разпозна диска с Windows.Искаше диска с Windows ..незнам си какво /net. въпреки това инсталирах новия Direct X, но това пак не реши проблема.

При такава оскъдна информация е трудно да се помогне. От същия диск ли си инсталирал Windows-а си? Да не е някоя самоделка?

• Автор

да от същия..от както се помня:) само от него си преинсталирам, винаги ползвам едни и същи драйвъри и не ми е имало проблем, ето как изглежда display в dxdiag..ако e enable създава проблеми. а това е при деинсталиране на direct x

Просто следвай инструкциите в командния ред, то пише какво трябва да въвеждаш.

един съвет и от мен що се отнася до кодеци зарежете всякакви codec packs, махнете всички кодеци и си сложете ето това:

www.cccp-project.net

- давам ви 200% гаранция че ще можете да гледате каквото си пожелаете без никакви проблеми....тук братята руснаци наистина са се постарали - няма месване на кодеци и т.н....

Редактирано от Inoel (преглед на промените)

• Автор
Просто следвай инструкциите в командния ред, то пише какво трябва да въвеждаш.

стигна до стъпка 3 и там ми даде грешка.

един съвет и от мен що се отнася до кодеци зарежете всякакви codec packs, махнете всички кодеци и си сложете ето това:

www.cccp-project.net

- давам ви 200% гаранция че ще можете да гледате каквото си пожелаете без никакви проблеми....тук братята руснаци наистина са се постарали - няма месване на кодеци и т.н....

Забелязал съм, че CCCP има доста фанатизирани фенове. Не мисля, че CCCP превъзхожда с нещо останалите. Това с 200-те процента гаранция беше леко смешно. Такива категорични мнения не са особено желателни.

стигна до стъпка 3 и там ми даде грешка.

Каква грешка?

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор
товастава като пристъпя към изпълнение на стъпка 3 , същевременни са създадени папки C:\DXTEMP\SYSTEM32 и C:\DXTEMP\DRIVERS, която е празна.

Ами по принцип това трябва да действа. Или дискът ти с Windows не е редовен, или ти бъркаш нещо.

Можеш да опиташ и в Start -> Run да напишеш sfc /scannow, което ще сканира за липсващи или заменени системни файлове и ще ги възстанови.

Радикалното решение е преинсталация.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.