Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft поохлади ентусиазма около Vista

Featured Replies

Стив Болмър опроверга прогнози на анализатори

Някои прогнози за продажбите на Vista са прекалено оптимистични, заяви изненадващо шефът на Microsoft Стив Болмър пред финансови анализатори. Хората трябва да разберат, че някои предвиждания за приходите от Vista през финансовата 2008 година са твърде агресивни, казва той.По-голямата част от продажбите на новата операционна система към момента са свързани с покупката на нови РС, като е малко вероятно краткосрочният пик да прерасне в дългосрочен. Наскоро експерти от Current Analysis отчетоха 173% ръст в продажбите на РС в САЩ след пускането на Vista, което даде повод за нереални прогнози.

Самостоятелните копия на Vista обаче не се купуват със същите темпове. Според данните към момента, продажбите на отделни пакети Vista през първата седмица от пускането й на масовия пазар са с 59% по-ниски, отколкото тези при дебюта на Windows XP.

Освен това дори и във високия ръст на продажбите на РС с Vista има известна уловка за анализаторите, тъй като голяма част от потребителите са отложили покупките на нов компютър за момента на излизане на операционната система. Това обяснява и пика в продажбите на Vista PC, посочват от компанията NPD.Изказването на Болмър пред финансовите анализатори доведе до поевтиняване на акциите на Microsoft с около 2.5%.

http://www.theregister.com/

Много интересно,но след пускане на Vista се лансира новата операционна система Венна.Много бързо се изчерпи тази Виста.

Редактирано от DeckelDE (преглед на промените)

• Автор
Много интересно,но след пускане на Vista се лансира новата операционна система Венна.Много бързо се изчерпи тази Виста.

Не се е изчерпала,даже напротив.Все още малко компютри отговарят на изискванията и.Просто от Майкрософт мислят занапред отрано.

Убеден съм, че следващата ос ще излезе след доста време и поне два пъти ще удължават срока :angry22:) докато я пуснат официално.

Убеден съм, че следващата ос ще излезе след доста време и поне два пъти ще удължават срока :angry22:) докато я пуснат официално.

Че ще удължат срока е много вероятно. Но сигурно няма да излезе много късно (до 3-4г.). В Майкрософт имат практика да реализарат уиндоусите на серии. Виста би трябвало да е началото на нова серия. Тоест да са направили по-съществени промени. Това обяснява забавянето и.

В следващият ще чистят бъгове, ще обновят интерфейсът и ще добавят нещо от себе си.

В следващият ще чистят бъгове, ще обновят интерфейсът и ще добавят нещо от себе си.

Това ми звучи доста комично.

• Автор

Не е комично,защо да е?Да не бързаме да коментираме нещо което не сме видели.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Възможно е да са нереални прогнозите, но не се знае. От сега нататък всяко едно ново ПС ще бъде екипирано с Vista. Говоря за нормалните продажби по света, не визирам България. Но това се отнася за нови компютри. Докато не се появи приложен софтуер и игри, който са написани специално за Vista и не вървят с ХР, то не виждам смисъл от преминаването към новата ОС. Говоря от личен опит. Просто във Vista няма нищо толкова специално и необходимо, за да изисква непременно преминаване към нея. Също така не вярвам и големите корпоративни клиенти да се втурнат масово да преминават на нея. Все пак и хардуерните изисквания не са за подценяване.

Но в новината се говори за финансовата 2008, така че ще видим. MS няма начин да не измислят нещо за да си вдигнат продажбите.

Наскоро имаше новина за следващата версия на ОС и беше планирана за 2009 год., ако не се лъжа. Като сложим и неизбежното малко забавяне, то през 2010 година ще имаме нова "Vista" .

Какво да кажа? Според мен Вистата има прекалено големи изисквания относно рам диск и др. Личното ми мнение е, че от М$ омишлено са повишили изискванията към компютъра за да рипнат хората да купуват нови компютри, на които да пробват "революционната" ОС. Ама като не "рипнаха" хората, сега от М$ се оправдават, че очакванията били твърде "агресивни"

Какво да кажа? Според мен Вистата има прекалено големи изисквания относно рам диск и др. Личното ми мнение е, че от М$ омишлено са повишили изискванията към компютъра за да рипнат хората да купуват нови компютри, на които да пробват "революционната" ОС. Ама като не "рипнаха" хората, сега от М$ се оправдават, че очакванията били твърде "агресивни"

Първо -Вистата няма прекалено големи изисквания към хардуера. Спокойно може да се ползва и на машини с 1,6 - 2 GHz процесор, между 780 MB - 1GB RAM DDR333, 40GB ATA HDD и вградена видеокарта.

Второ - не са завишили умишлено изискванията към хардуера.

Трето - повечето потребители вероятно няма да ползват Aero, което намалява изискванията към хардуера.

• Автор
Първо -Вистата няма прекалено големи изисквания към хардуера. Спокойно може да се ползва и на машини с 1,6 - 2 GHz процесор, между 780 MB - 1GB RAM DDR333, 40GB ATA HDD и вградена видеокарта.

Второ - не са завишили умишлено изискванията към хардуера.

Трето - повечето потребители вероятно няма да ползват Aero, което намалява изискванията към хардуера.

Абе приятел ти знаеш ли че вече няма DDR333 и 40гб дискове по ценовите листи на вносителите.

Ами представи си знам.

Както виждаш, казвам го за да се разбере, че не са толкова големи изискванията.

Пък и не бъди сигурен, че ги няма.

Преди 24 часа ми доставиха нова, новиничка 512MB SO-DIMM DDR333 памет Patriot за лаптоп.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

• Автор

Може да се подкара и на по-малко.Не съм сигурен обаче че някой ще иска да си тури Виста без Aero,все пак повечето промени са във визията.Поне аз ако слагам не бих се лишил от скина.Надявам се и цените на рам паметите да паднат малко че се задържаха доста време без да мръднат.

Най-малко заради Aeroto съм я сложил и ползвам Вистата. Има много причини заради които я ползвам и сред тях прословутото Аеро е на последно място и по принип го изключвам.

П.П. Повечето промени изобщо не са във визията, ако под визия имаш предвид визуалните ефекти, теми и т.н.

• Автор

Ами все едно да си купиш видеокарта ама скопена.

Не си прав, но както и да е. Предпочитам да и ползвам ресурсите за по-важни неща.

Примерно на мен щайгата ми е"

процесор AMD на 1.47 GHz

RAM: 512 DDR

nvidia GeForce FX 5200 - 128 MB

За никаква Виста не съм. А не считам компютъра си за архаичен, ама трябва да си купя нов компютър ако искам Виста. И за какво? Да ми е шарено (не че и XP не е)... Вярно че сега няма да ми тръгне и Gothic III или F.E.A.R. ама аз не съм геймър. Защо да ми е необходим геймърски компютър за да подкарам само операционната система?! След 2-3 години може да се сдобия с нова щайга, като навлязат повече новите видео формати и започне да ми сече филма :rolleyes: , тъкмо да дойдат и поефтинеят DDR3 рамта и DX10 видео картите, ама до тогава М$ ще ме прощават!

• Автор
Примерно на мен щайгата ми е"

процесор AMD на 1.47 GHz

RAM: 512 DDR

nvidia GeForce FX 5200 - 128 MB

За никаква Виста не съм. А не считам компютъра си за архаичен, ама трябва да си купя нов компютър ако искам Виста. И за какво? Да ми е шарено (не че и XP не е)... Вярно че сега няма да ми тръгне и Gothic III или F.E.A.R. ама аз не съм геймър. Защо да ми е необходим геймърски компютър за да подкарам само операционната система?! След 2-3 години може да се сдобия с нова щайга, като навлязат повече новите видео формати и започне да ми сече филма :rolleyes: , тъкмо да дойдат и поефтинеят DDR3 рамта и DX10 видео картите, ама до тогава М$ ще ме прощават!

Ма никой не те кара да купуваш компютър специално за Виста,още повече че като следя форумите има още какво да се изглади в нея.Просто при следващото купуване ще покриеш изискванията.Цените доста падат,в Мост има 160гб хардове по 60-65 долара,има добри процесори под 100$,остава и рамта да падне....

• Автор

Да,на флашчетата цената пада($20 за 2гб без ДДС).Рамта обаче не мърда,чат пат се появява някаква евтина(A-Data)ама не смея да рискувам с 1 гб защото последния месец имам 4 рекламации на рам с тази марка.Не че няма да я сменят ама не ми се ходи по мъките и предпочитам да си ми работи и да не се налага да ползвам гаранцията.Като гледам цените не са мръднали от месеци,всичко останало пада като цена.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

1. Медия плеъра пак си няма кодеци, не чете коректно флак, апе-та и други формати. С новата версия на екстендера крашва когато си иска и не пише коректно по id таговете. Т.е. връщам се на winamp

2. Има някакви записващи софтуерчета вградени, да, ама исо-та не мога да записвам, юруш на нерото пак.

3. IE7 си го има и XP, разлика = никакви, освен, че във виста ми пише "protected mode" - боже..

4. Дефендера е много сакат антиспайуер, предполагам повечето се уверихте в това. Antispyware beta беше по-добре, представете си за какво става дума. В опциите изглежда много "як", но за няколко минутки с елементарни и стари дори заразени със адуер и спайуер файлове дефендера е аут.

5. Автоматичните ъпдейти са подобрени. Това е може би единствения плюс

6. Media center има много бъгове, SP1 дали ще ги оправи или чак SP2..

7. UAC - има ли по-бездарни създатели, питам аз. Permanently OFF

8. Стената на microsoft не пита искаме ли достъп или не. Трябва да отваряме от административните инструменти и да си търсим приложението, което ще блокираме

9. Визията - може би съм единствения, който не я одобрява. Но е така, натрапчива ми е, а ако искам да изключа аеро става много грозно, пък ако се върна на класическия стил ама никак й отива. Затова най-малко дразнещо е да е с пуснати ефекти.

10. Тежките приложения, инсталациите на големи програми, изхвърлянето от игрите, всичко върви, но по-бавно. Особено инсталациите, защо - не знам.

Очаквам от другаря nickfox да ми напише кое е подобреното във Виста.

Ами оставям фактите да говорят:

Ползвам Виста от първата и бета версия. До този момент през всички версии не съм ползвал антивирусна програма с изключение на това да ги инсталирам и пробвам за работоспособност. Ползвам само Difender и Firewall

Факт - нямам проблем с вируси или спайуер.

Нямам проблеми с бавенето при инсталиране на софтуер или отварянето на тежки програми.

По принцип не ползвам WMP, от много години ползвам JetAudio. Същото важи за Media Center.

Не съм видял сини екрани и крашване на операционната система от Бета 2 версията насам.

Натъквам се повече на калпави драйвери, особенно тези на АТИ. Безнадежден случай, особенно по отношение на ATI XPress 200, 200M.

Бърза е при работа в мрежа и доста по-удобна.

Пък и има много други неща, които са полезни и работещи отлично.

Я кажи как така стената не пита дали искаш достъп или не.

Я си помисли пак. Не те ли пита дали да ти блокира или деблокира Skype, ICQ и други приложения искащи достъп до мрежови ресурси и интернет. Щото мен си ме пита.

И в заключение, считам обръщението ти "другаря" като опит за заяждане. Така, че си го спестявай в обръщенията си към мен.

Я ти помисли. Стената пита както Windows firewall в XP, но достъп до интернет пак има.

Я засечи MS Office 2007 за колко време ти се инсталира на XP и Vista и дай цифричките да ги видим всички.

Сините екрани са при много лоши драйвери. Идеята ми е, че както едното може да крашва, така и другото, ядрото е далеч от желаното "подобрено"

Аз пък съм с XP, преди с 2000 вируси нямам от години, нито спайуер. Фактите ти да те светна нищо не говорят. Да ти пратя ли заразени със спайуер програмчета, за които дефендера ще мълчи?! Няма да ми е трудно да ги намеря.

И да има разлика е минимална и не съм и обърнал внимание.

Това, че ти имаш проблеми с вируси и спайуер си е твой проблем. Аз си нямам проблеми в това отношение.

Казваш, че ползваш ХР. Как така се наблъска със спайуер под Виста като самия казваш, че не си с нея. Казваш също, че си нямал проблеми с 2000.Ползвай тогава него.

Аз ползвам ХР на работа, защото ми върши работа и машините са идеални за него и допълнителния софтуер. Виста ползвам у дома и на ноутбук.

Всеки е свободен да си ползва каквото си поиска в крайна сметка. Така, че като не ти харесва Виста и като ти пречи за нормалната работа ми не я ползвай.

П.П. Спирам да пиша по тази тема. Първо, вече има тема за Виста и второ, че каквото и да пишем, то само си чешем езиците за тоя дето духа.

Боже, Боже, Боже...

Vista я имах когато се появи MSDN рилийса и я ползвах две седмици като основна операционна система.

Говорех за дефендера и неговите възможности! Аз проблеми с вируси и спайуер никъде нямам. Когато си я качих, реших да пробвам тази прословута защита, която предлага операционната система. Е пробвах я, пуснах няколко файла, които отделно си ги сканирах разбира се и установих, че са заразени със спайуер и дефендер не отчита нито при сканирането му с мануал скан, нито по поведението му след стартирането, което поведение си е стандартно за нормалните adware. Та какво е предимството, аз това питах в началото и отгвор не получих, освен "улеснената работа с мрежата" което няма да коментирам.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.