Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си добавя RAM памет

Featured Replies

Здравейте! Аз имам памет 2х512 МВ и искам да си купя 1х1024, рових се по форумите и разбрах че трябва да са от една марка и някъде пишеше че нещо трябвало да се прави в биоса, можете ли да ми обясните какво точно трябва да направя или пък ако има вече описание във форума да ми напишите препратка. Благодаря

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Ако рамта работи на еднаква честота и еднакви тайминги със старата, няма нужда да правиш нищо в биоса, ако обаче има разлики, може да се наложи да ги настроиш на ръка, като взимаш тези на по-бавната памет (по-ниски честоти и по-високи тайминги).

• Автор

здравейте отново! Дънната платка е: Gigabyte GA-8SGXL, memory: DIMM1 - DDR SDRAM, PC 2700 (166MHz), 64 bit, 512 MB, DIMM2 - същото. Така аз прочетох в сайта на дънната платка, ме поддържа до 3 GB, това означава ли че са 3х1024 или мога да направя това за което питах в началото и ако трябва да си купя нови памети, тези могат ли да се сложат на друг компютър, който има само 512МВ или трябва да махна старата и да сложа само моите, моля да ми обясните, че въпреки препратката не ми е мн ясно, благодаря предварително и едно малко отклонено от темата въпросче м/у другото: когато ми зарежда компа в началото на черния екран за мн бързо виждам, че изписва CPU fan error, отварях компа да видя дали нещо вътре с вентилатора да не би да не е наред, но всичко си бачкаше нормално, не ми прави проблеми, ама защо излиза и какво означава?

Дъното ти ,което е с чипсет SIS 648 не поддържа двуканален режим на паметта -

Single Channel Memory Architecture - Single channel DDR memory architecture. Offers the memory bandwidth up to 2.7GB/s.

В такъв случай можеш да добавиш платката от 1 ГБ , но просто двуканален режим на паметта дъното не поддържа .

• Автор
Дъното ти ,което е с чипсет SIS 648 не поддържа двуканален режим на паметта -

В такъв случай можеш да добавиш платката от 1 ГБ , но просто двуканален режим на паметта дъното не поддържа .

Здравей! Значи това, което мислиш че мога да направя е да си купя 1х1024 и имайки другите 2х512 МВ всичко ще е наред, в този случай къде трябва да поставя новата памет в последния свободен слот или старите да ги преместя назад и да сложа новата на първа линия и после трябва ли да правя някакви настройки или ще си заработи всичко нормално? Сигурно ти задавам мн елементарни въпроси, ама просто не знам и затова питам, нали знаеш че 1ГБ памет вече е нищо, благодаря ти!

Старата ти памет е ДДР 333 ,новата ,която ще вземеш е ДДР 400 предполагам - препоръчително е голямата платка от 1 ГБ да е на първия слот, а двете други на втория и третия . Наместваш ги така,стартираш компютъра и няма да имаш проблеми - но,имай предвид ,че компа ще върви на честотата на най-бавната Рам памет ( в случая ДДР 333 ).

Освен казаното от kokomil, погледни старата памет дали е с едностранно или двустранно разположение на чиповете и гледай новата да е със същото. Така ще избегнеш несъвместимост, която не е сигурна, но твърде вероятна. Много дънни платки отказват да работят с памети с различно разположение на чиповете.

• Автор

Здравейте! Аз мисля да извадя едната памет и да отида с нея в магазина да я видят и да ми дадат нещо което ще е най-близко до нея като параметри, ама после нали ще ми се увеличи все пак скоростта въпреки че ще е на 400, а и това не ми е мн ясно какво означава 333, 400 и т.н. благодаря за помощта

Здравейте! Аз мисля да извадя едната памет и да отида с нея в магазина да я видят и да ми дадат нещо което ще е най-близко до нея като параметри, ама после нали ще ми се увеличи все пак скоростта въпреки че ще е на 400, а и това не ми е мн ясно какво означава 333, 400 и т.н. благодаря за помощта

Това е честотата (скоростта) на работа на рамта. Както kokomil ти обясни по-горе, системата работи със скоростта на най-бавната пръчка рам. Това обаче не означава, че компютърът ти няма да стане по-бърз. Поради увеличаването на количеството, системата ще стане по-бърза.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.