Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко съвета за конфигурация

Featured Replies

Моля, помогнете ми! Познания имам, но не задълбочени sad.gif

Има малко парички и идея за ново ПЦ. Изчетох доста последните дни.

Искам да закупя дъно, процесор, видео, рам.

Пцто няма да се ползва за игри, но ще прекодира видео файлове, примерно AVI ---- MPEG.

Искам да взема 965P базирано ASUSко дъно. DELUX варянтите си струват парите според мен. Дъното трябва да има 1394.

Много мислих и реших да инвестирам в Core 2 Duo E6300 или Е4300

Паметта...мхммхмм DDR2 800, но каква марка?

Видео???- не разбирам много. Игри не играя, но бих се кефил Vistaта да тръгне красива и 3D, ще се изкефя ако е безвентилаторна

Бих искал да изразходвам парите в добро съотношение цена/производителност

Разполагам с 1000 лева/не мислете за ДДСто/ Какви модели бихте ми предложили.

Дайте идея от къде мога да взема тези неща на нормална цена/ вносител голям и евтин/

Разочорован съм от последния си доствчик и сега нямам никаква идея за нов.

Благодаря за вниманието :)

Редактирано от iovi
2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни. (преглед на промените)

Хм, Asus P5B Deluxe и

Разполагам с 1000 лева
е невъзможно (дори ибез ДДС) .

Това,което е възможно в този бюджет е във втората и третата страница на тази тема ( става въпрос за конфигурацията ,дето съм я събрал с Е4300). ;)

да, това което kokomil е написал е може би най-оптималното, което би могло да се вземе за тези пари. Гледай хард диска да е SEAGATE 7200.10 (10-то поколение с перпендикулярен запис) :speak:

• Автор

Диск, кутия, захранване, оптично устроиство - тези нещя ги имам. Точно за това смятам, че ще вляза в цената.

Споменатото дъно е 300 лева без ддс в МОСТ

Е6300 е 326 пак там

1 гб ддр2 800 е 120 лева пак там

1600про ати е 150 лева

Аз знам , че мога да вляза в цента, въпроса е , че се чудя за конкретни марки, модели и т.н.

благоря за отговорите и отделеното време.

Редактирано от LB. (преглед на промените)

MB- Asus P5B Deluxe

CPU- E 6300

Ram - 1GB DDR II 800 SUPER T CL4 x 2 -188.47 лв.

Video - MP GF 7300 GT ( най-евтина от добрите карти )

Цена - 1121.17 лв. без ДДС

Ако намалиш Рам паметта на 2 х 512MB DDR II 800 SUPER T CL4 - 94.23 лв. х 2

Цена -933.17 лв. без ДДС

Защо си готов да дадеш 326 лева за Е6300, при положение, че Е4300 е 283 лева. Разликата от 40 лева можеш да ги добавиш за по - добра карта. Това ати не е най - добрият избор. Колкото до паметта - винаги е по - добре 2 х 512 / 2 х 1 гб много по-добре / заради двуканалният режим на паметта.

Упс, кокомил ме изпревари.

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

• Автор

Още веднъж - БЛАГОДАРЯ

Според мен PC-то трябва да изглежда така:

Процесор - E4300 с BOX охлаждане, мисля че ще тръгне без проблем на 1066MHz шина (особено с хубаво дъно и памет) или това прави 2.4GHz cool.gif

Дъно - Asus P5B Deluxe

Памет - 2x1GB DDR II 800 SUPER T CL5, ако ти стигнат парите, можеш да вземеш и със CAS Latency 4, малко по-скъпа е.

Видео - това или това, напълно достатъчни за твойте изисквания и са с пасивно охлаждане, както искаше.

Цената се върти около 1000 лева cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Kупих Делукса + Е 6400 + 2 по 1гб СТ сл4. Въпроса ми сега е?, защо в упътването пише, че СЛ4 върви на 666 мегахерца по подразбиране/800 са/, как мога да разбера , че бачкат двуканално? Поставих ги на А и Б слотове на дъното. Иначе, компа. върви като ракета.

На колко мога да го подкарам Е6400, без да сменчм бокса.

Редактирано от LB. (преглед на промените)

Паметите требва да са поставени в едноцветни слотове, за да бачкат в двуканален режим.

За процесора без да сменяш стандартния вентил - около 2.6 - 2.8GHz според мен, шина 333-350.

400 шина с 8 множител ще му доде множко на BOXA :)

Поздрави за страхотната машинка :)

За да работят в двуканален режим паметите трябва да са на слотове А1 и B1 ( мръсножълти са на цвят) .

Прочети тази тема -въпреки че процесора е различен (Е6600) , действаш по същия начин.

По-подробна информация за клока , както и специално за особеностите на дъното можеш да прочетеш тук .

• Автор

Четох бая, да речем, че инвестирам в духалка или водно, и дигна Е6400 на 9 по 400, колко ще вдигна производителноста в %, искам да знам дали си струва парите. В момента на стандарт Е6400 ми работи на 30градуса и при 100% натоварване стига до 48-50, при 1.19 среден votage?

Е6400 не можеш да го поставиш на 400х9 - номиналният множител на процесора е 8 . Множител 9 има Е6600 .

Когато в Биос е включен С1Е ( т.е. системата не е клокната ) - процесора сам намаля множителя си на 6 ( енергоспестяваща функция) ,когато е в покой.В момента , в който на процесора е необходима мощност той сам възстановява множителя си , който , пак казвам, при Е 6400 е 8 , а при Е 6600 е 9 .

Процесорите могат единствено да намалят множителите си , но не и да ги увеличават над номиналния.

Такова увеличение на множителя е възможно при X6800 , който има разблокиран множител - т.е. при него може както да се намаля , така и да се увеличава множителя над номиналния - при Х 6800 той е 11 ( тактовата му честота е 2.93 GHz ).

При качествено въздушно охлаждане ( Scythe, Big Typhoon и т.н.) , не е проблем процесора да работи на 3,3-3,5 GHz . При това положение ще имаш около 60-70 % клок (не съм го сметнал точно ) -производителността нараства почти право пропорционално на клока .

Такова увеличение на множителя е възможно при X6800 , който има разблокиран множител - т.е. при него може както да се намаля , така и да се увеличава множителя над номиналния - при Х 6800 той е 11 ( тактовата му честота е 2.93 GHz ).

то и заради този отключен множител цената му е 900-1000 $ ;)

• Автор

Благодаря за отговорите!

Пуснах си рамта СТ СЛ4 на 4-4-3-8, както си пише!, бачка си супер. В биоса има още тайминг 2 нагласки, които не разбирам и за които не знам какшо да пиша. С Р5В делукс съм.

• Автор

Спецплни БЛАГОДАРНОСТИ, на всички от форума, който с градивни съвети, ми помогнаха да сглобя конфигурация, от която съм много доволен!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.