Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скорост: новите 20х записвачки на Lite-On са вече у нас

Featured Replies

Поредната бариера при записа на DVD носители беше премината с новата фамилия на записвачки на Lite-On. Със съдействието на Solytrade, тази седмица хардуерният ни екип тества модела LH-20A1P, поддържащ 20х скорост на запис и революционната технология SmartWrite. По-високата скорост на запис е възможна не само с предназначени за 20х дискове, но и с някои модели по-качествени 16х медии на Sony, Verbatim и Taiyo Yuden.

0220145039-liteon.jpg

SmartWrite е самообучаващ се механизъм, с който постигате драстично по-добро качество на записа и върху ,,елитни” носители като Memorex, Optical Storage, MediaSys, Princo и други, използвани понякога от родния потребител. Quality Score, измерен чрез популярната Nero CD-DVD Speed беше от порядъка на 90, спрямо 60 без SmartWrite. Когато използвате DVD куче-марка за пръв път, времето за запис е по-дълго, устройството избира оптималните настройки и ги записва във фърмуера си.

Цената на модела е 71 лева с ДДС.

Серията включва още моделите LH-20A1H с LightScribe, LH-20A1S със SATA интерфейс и LH-20A1PU – външno USB 2.0 устройство с бутон за лесно копиране на диска.

pcworld.bg

Искрено и до болка съжалявам всеки,купил си LITE-ON,както и всеки,записал DVD диск на скорост на 6х.Два пъти повече грешки при четене дават дисковете,записани на 16х,спрямо тези,записани на 12х,а какво остава спрямо дискове,записани на 2х?!Много по-важно е с коя програма се записват,отколкото евтините новъведения на някои производители.А най-важното е качеството на оптиката-LITE-ON винаги са едни от най-несполучливите.Не искам да бъде заливана темата с изказвания от сорта на "Аз проблеми съм нямал,само това ползвам" "Аз записвам по 5 кила дискове на час...".Фактите са си факти.

Искрено и до болка съжалявам всеки,купил си LITE-ON,както и всеки,записал DVD диск на скорост на 6х.Два пъти повече грешки при четене дават дисковете,записани на 16х,спрямо тези,записани на 12х,а какво остава спрямо дискове,записани на 2х?!Много по-важно е с коя програма се записват,отколкото евтините новъведения на някои производители.А най-важното е качеството на оптиката-LITE-ON винаги са едни от най-несполучливите.Не искам да бъде заливана темата с изказвания от сорта на "Аз проблеми съм нямал,само това ползвам" "Аз записвам по 5 кила дискове на час...".Фактите са си факти.

Като изключим страхотната пристрастност на Fixt00l и отричане на всяко чуждо и различно мнение във всичко, което казва, съм съгласен за грешките.

Ако се замислим какви са предимствата и недостатъците на 20x и ще установим, че това си е чисто и просто маркетинг и реално полза от него няма.

Единствената полза е по-бърз запис. По-бърз, но с много малко - от порядъка на секунди спрямо 16х, около минута-минута и нещо спрямо 12х и около 4 минути спрямо 8х. Голяма революция не е. Недостатъците надвиват предимствата. Записвачката по всяка вероятност ще записва на 20х, използвайки Z-CLV стратегията, което може да не е от голямо значение за PC, но за стандартни DVD плеъри е доста лошо, тъй като те се справят зле с дискове, записани с тази стратегия. Не че и на 16х не се използва също Z-CLV, но е колкото по-висока е скоростта на запис, толкова и шансът да се записва на Z-CLV нараства. Прибавяме и по-високото натоварване на компютъра през това време и че ако сте били на ръба да записвате 16х, то на 20х компютърът ще се озори съвсем и ще се увеличат грешките, които и без това може да са повече при тази скорост. Това не значи, че трябва винаги да се пише на 1х или 2х, но обикновено качеството на запис се влошава по експоненциален път при увеличаване на скороститте, докато времето за запис нараства в логаритмичен.

Като изключим страхотната пристрастност на Fixt00l и отричане на всяко чуждо и различно мнение във всичко, което казва, съм съгласен за грешките.

Всеки път ли ще си говорим за едно и също с теб,защо само ти се заяждаш и даваш оценка на по-напредналите потребители (не целя да те засегна)?!И къде видя пристрастност в момента?Недей така,смешно е,може ли да ме плюеш във всяка тема...Май ти си страхотно пристрастен да ме "кълвеш",защото не пропускаш възможност за това.Тъкмо си бях казал,че нещата са се уталожили.

Ех в тази тема гледам интересната ситуация, която се наблюдаваше и преди година, a именно - напише нещо Fixt00l и веднага Night_Raven след него почва да казва същото, но с леко хаплив към първия тон :speak:

Но донякъде и двамата сте прави в последните си твърдения - Fixt00l е прав за заяждането на Night_Raven, а Night_Raven е прав за незачитането на чуждо мнение от Fixt00l.

Има един фрагмент обаче, в който и двамата не сте прави, незнам за вас, но поне доста редактори по доста реномирани и не чак толкова реномирани списания са правили тестове със въпросната записвачка и остават с доста добри впечатления от нея, като единствената, която я води като по-малко правене на грешки е пак на Lite-On и е 18x скоростната LH-18A1P.

Позовавам се за момента на Computer Bild изданието, също времето на запис на една и съща скорост, а именно на 16х при различните записвачки е различно, дори и при тези от една марка както е в случая с Lite-On, защото 20х скоростният модел, записва диск на 16х скорост за 13 секунди по-бързо от 18х скоростния си събрат, което говори достатъчно относно бързината на запис, защото има значение и за колко време бива достигната скоростта на запис. До момента аз лично имам сравнително малко наблюдения върху записвачки на Lite-On, но и досега не съм бил свидетел на върната такава поради проблеми с нея, докато TEAC напоследък доста се издъниха, което и беше предпоставката ми да си взема LG преди време като DVD записвачка, с тях не съм имал проблеми и до сега, но в случая купувам втора записвачка, за втория ми компютър, която се явява един от тук обсъжданите модели (LH-20A1H) и ще направя полеви тестове, както и ще пиша от утре личното си впечатление от записвачката.

Според мен гаранцията от 2 години на Lite-On продуктите не е сложена просто така, за да има, а изразява убеденост в качеството на продукта.

P.S. Night_Raven ако бе погледнал сайта на Lite-On щеше да забележиш, че посочените скорости от 20х за DVD +R, -R са постигнати с CAV стратегия, а не с Zone CLV, която е ползвана при RW дисковете в случая.

Редактирано от Draconis (преглед на промените)

Все едно пък ще записвате на x20 скорост.Аз и сега си ползвам винаги най-ниската.

P.S. Night_Raven ако бе погледнал сайта на Lite-On щеше да забележиш, че посочените скорости от 20х за DVD +R, -R са постигнати с CAV стратегия, а не с Zone CLV, която е ползвана при RW дисковете в случая.

Което подобрява съвместимостта на тази скорост с стационарни DVD плеъри. Мое недоглеждане. Така или ианче 20х скоростните устройства са си по-скоро маркетник, отколкото реална полза.

Лично аз записвам на 4х, тъй като е най-високата скорост, при която се ползва CLV стратегията.

Много по-важно е с коя програма се записват...

Абсолютно невярно.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.