Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да изтрия файл от преносима флаш-памет

Featured Replies

Не мога да изтрия файл от флашката си. Интересно е че папката в която се намира файла може да се преименува но не може да се трие. Ето го самият файл:

scr00qd0.jpg

Когато се опитам да го изтрия ми излиза следното съощение:

scr01hx5.jpg

Когато се опитам да го изтрия с програмата unlocker не ми показва че файла се ползва от друга програма:

scr02jf5.jpg

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Ми форматирай си флешката, или опитай в сейв мод на Уиндоуса. Спри си антивируса или ако имаш реална защита от спайуер. Успех.

Виж тази програма.

Той човека е писал че е опитал с Unlocker ама май някой не чете (или кара през ред).... Даже и картинки сложило момчето за неграмотните или неразбиращите български :yanim:

Няма гаранции,че този метод би свършил работа, но пробвай като начало:

1. Start - > Run - CMD

2. CTRL+SHIFT+ESC (Избери tab "Processes" и прекрати процес "Explorer.exe")

3. В Command Promt напиши пътя до папката, която съдържа файла, който не можеш да изтриеш или съдейки по картинката, която си поместил, е необходимо да напишеш:

F:

enter

cd Portable Applications

enter

cd 123

enter

DEL mzp

enter

или просто форматирай (както смело те е посъветвал b-r-a-v-e), като прехвърлиш преди това на хард диска всичко, което ти е нужно...

Иначе при други подобни случаи, дай шанс на тази програма:

http://www.purgeie.com/delinv/index.htm

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

Вече е пробвал с Unlocker. А и в съобщението за грешка пише, че не може да се прочете файла, а не че е зает от процес и не може да се изтрие. b-r-a-v-e е препоръчал формат на флашката. Съгласен съм с него, само с едно допълнение - копирай всичко, което можеш от нея :yanim: Явно нещо се е сдухала и прави проблеми...

• Автор

Както казах вече с unlocker не става. Не искам да я форматирам защото имам инсталирани 10 програми които съответно съдържат много файлове + моите си документчета и свалянето на цялата информация отнема време, да не говорим за връщането и обратно.

Тогава пусни един скандиск, спри си антивируса и всички сканиращи в реално време боклуци и опитай пак. :yanim:

USB_Drive_Data_Recovery пробвай с тази,нямам линк но google ще помогне..успех

USB_Drive_Data_Recovery пробвай с тази,нямам линк но google ще помогне..успех

• 1 година по-късно...

Здравейте! Забелязах че доста помагате на хората, рекох и аз да се регна и да попитам нещо ;/ баща ми (стар човек) седнал на ПЦ-то и записал един фай л който неможе да бъде нито отворен/изтрит/прейменуван абсолютно нищо... имам друг въпрос обаче, дали това е защото името на файла съдържа ".", досетих се че се слага примерно като се правят файлове ".html" и други. Дали заради това не се получава? Пробвах през сейф-мода да го изтрия, обаче и от там не стана ;/ ако можете някак да ми помогнете или да ми дадете савет... името на файла попринцип е "ДОКУМЕНТИ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ. ДОКУМЕНТИ ЗА НОВА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ НАРОД ИЗ ВИЕНСКИТЕ ДЪР" .... баща ми е историк и с това се занимава все още :P та, ако можете дайте някоя дейка как да го разкарам файла ;/

Мерси предварително...

П.С. Съжелявам че пуснах тук такъв отговор, но не смятам че е редно да се създават постоянно нови и нови теми ;/

Ако смятате че е трябвало, моля изтрийте поста ми.

Здравейте! Забелязах че доста помагате на хората, рекох и аз да се регна и да попитам нещо ;/ баща ми (стар човек) седнал на ПЦ-то и записал един фай л който неможе да бъде нито отворен/изтрит/прейменуван абсолютно нищо... имам друг въпрос обаче, дали това е защото името на файла съдържа ".", досетих се че се слага примерно като се правят файлове ".html" и други. Дали заради това не се получава? Пробвах през сейф-мода да го изтрия, обаче и от там не стана ;/ ако можете някак да ми помогнете или да ми дадете савет... името на файла попринцип е "ДОКУМЕНТИ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ. ДОКУМЕНТИ ЗА НОВА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ НАРОД ИЗ ВИЕНСКИТЕ ДЪР" .... баща ми е историк и с това се занимава все още ;) та, ако можете дайте някоя дейка как да го разкарам файла ;/

Мерси предварително...

П.С. Съжелявам че пуснах тук такъв отговор, но не смятам че е редно да се създават постоянно нови и нови теми ;/

Ако смятате че е трябвало, моля изтрийте поста ми.

Свали си тази програма http://www.purgeie.com/dl/divfinst.exe

Вместо да се чудиш, защо не заложиш на сигурния вариант? Хората ти казват да си направиш бакъп на данните, после форматираш флашката и възстановяваш. Да, вярно е че е бавно и ще си загубиш сума ти време, но можеш да се занимаваш с нещо друго докато ти се прехвърлят файловете насам-натам.

П.С: Видях, че се започна със съветите, та затова реших да ти ги обобщя за да избегнеш тази и подобни ситуации за в бъдеще:

1. Винаги демонтирай флаш паметите преди да ги изключиш от съответния компютър;
  2. Никога, ама желателно е съвсем никога, не давай на новосъздадени или др. файлове имена на кирилица (или др. подредба) различна от латиница. В най-лошия случай това причинява локална загуба на данни, а (дано не се стига дотам) и повреждане на файловата система. Става дума за т.нар. Removable Devices (Discettes, Flash Drives, MemoryCards,...) но в по-малка степен важи и за твърдите дискове.

И аз имах подобен проблем с един текстови файл.Понеже не заемаше много памет(5кб.) , а само ме дразнеше, направих " скрий тази папка".Поне сега не го виждам този "развален" файл.

Все някъде го има. ProcessExplorer->Find->Find Handle or DLL...->Search...

ето един скрийн към файла

82886111ih3.th.jpg

Ето какво става ако се опитам да го отворя с МС Офис

13639504ct3.th.jpg

Редактирано от nightparty (преглед на промените)

ето един скрийн към файла

Ето какво става ако се опитам да го отворя с МС Офис

А пробва ли просто да го преименоваш?

И като слагаш картинки избери нормална схема, няма да се кьоравим я за да прочетем този надпис!

А пробва ли просто да го преименоваш?

И като слагаш картинки избери нормална схема, няма да се кьоравим я за да прочетем този надпис!

Ами мисля че като кликнеш на скрийна и ти се отваря в по-голяма страница.... а относно програмата, опитах се да открия файла през нея, но нищо не се получи ;/

Ами мисля че като кликнеш на скрийна и ти се отваря в по-голяма страница.... а относно програмата, опитах се да открия файла през нея, но нищо не се получи ;/

Пробва ли да го преименуваш.

П.П. И не е въпроса в по-малко, по-големи картинки, а в цветовете на фон и текст на съобщението от Word

Пробва ли да го преименуваш.

П.П. И не е въпроса в по-малко, по-големи картинки, а в цветовете на фон и текст на съобщението от Word

Ами съжелявам за този кофти ъплоад.. ;/ не, немога да прейменувам,изтривам,отварям файла.... ;/

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.